Şimdi Ara

Nvidia'nın PhysX sınırlaması hazırlanan yeni bir yama ile aşılabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
6.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • 22 Ekim'de lanse edilecek Windows 7 ile birlikte iki farklı ekran kartı sürücüsnün bir arada kullanılabilecek olması grafik kartı olarak ATi çözümlerinin olduğu bir sistemde Nvidia GeForce serisinin PhysX hızlandırma kartı olarak kullanılmasına olanak tanıyor. Ancak bu durumu önceden fark eden Nvidia, GeForce 186 ve üstü sürücülerinde ATi ekran kartlarının kullanıldığı sistemlerde, GeForce serisinin ikinci bir kart olarak PhsyX hızlandırma için kullanılmasını engelleyerek bu durumun önüne geçmiş hatta yayınlanan son PhysX yazılımında AEGIA PhysX kartlarının da ATi ekran kartlarıyla çalışmasını engellemişti.


    Hem tüketicilerden hem de rakip AMD-ATi cephesinden gelen eleştrilere rağmen henüz herhangi bir somut girişimde bulunmayan Nvidia'nın bu engellemesi, GenL rumuzlu profesyonel bir kullanıcı tarafından hazırlanan deneysel bir yama ile aşılacak gibi görünüyor. Yapılan açıklamaya göre hazırlanan yeni yama ATi Radeon serisi herhangi bir ekran kartının algınlandığı sistemlerd PhysX kullanımını engelleyen kodun devre dışı bırakılmasını sağlıyor. Yeni yamanın şu an sadece GeForce üzerinden PhysX hızlandırma desteği sunduğu, PhysX kartları ile çalışmadığı belirtilirken geliştirme çalışmalarının ise sürdüğü açıklandı.


    İlgili yamayı indirmek için buraya (32-bit) ve buraya (64-bit) tıklayabilirsiniz.








  • zaten ben bu PhysX ne işe yaradığını anlamuş deyilim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KANUNI61

    zaten ben bu PhysX ne işe yaradığını anlamuş deyilim


    Boşver, Ati kart kullananlar physx'in ne işe yaradığı iyi bilir
  • Kısaca sözetmek gerekirse, oyunlarda kullanıcının, cisim ve partiküllerle etkileşimini sağlayan, gerçeğe yakın derecede obje kırılmaları, dayanıklılığı, geçirgenliği ve esnekliğini sağlayan, çok fazla objeli sahnelerde klasik fizik motorlarından daha başarılı ve hafif olan bir yazılım türüdür. Ati genelde havok ve türevlerini kullanırken Nvidia ise physx fizik motorunu kullanır.

    Zaten physx, havok'a karşı geliştirilmiş bir fizik motorudur.

    Fakat yeni bir yama ile bu motoru ati ekran kartları da çözebilmektedirler.

    Onun için nvidia böyle bir çözüm yolu aramıştır.

    Esenlikle kalın...
  • Korsancılıkta yeni bir boyut. Biz para veriyoruz Physx'e lütfen. Ayıp oluyor ama.



    Bullet Physx için yama çıkartıyor muyum ben :))))
  • Son yazdığım yanlış anlaşımasın, ati ekran kartlarının physx motorunu tek başlarına kullanabilmelerini sağlayan yazılımdan söz etmem , bu konudan ayrıdır :)
  • güzel haber aslında sırf denemek için bir arkadaşımın nispeten düşük olan kartını phsyx hesaplaamlrını denemek için kullanabilirim..... bu arada sadece bendemi oluyor yoksa donanımhaberin resimlerinin bulunduğu serverlarda bir sorunmu var? yaklaşık 2-3 gündür siteye her girişimde resimler görünmüyor. hatta tunnelleride denedim yinede değişen bişey yok. bi yardım eden olursa sevinirim.
  • aferin o genl nickli arkadaşa, işe yarar bişe bulmuş :D
  • yemesinler bizi "genl" ati nin üst düzey çalışma departmanlarından birisinde çalışıyordur :) sözde başkası kırmış :p
  • yamanın kurulumu hakkında bilgi verebilecek arkadaş varmı
  • HD 4850 var elimde,nasıl kullanabilrm bu programı açtm ama nvapi.dll diye bir dosya arıyor ? Şimdi ben bu programı yükleyip çalıştırabilrsem phsyx i açtığımda (örn. Batman) fps düşmeyecek mi ?
  • şimdiden indireyimde belki bulamayız 7 tam sürüm çıkınca. denemek istiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bRk..

    HD 4850 var elimde,nasıl kullanabilrm bu programı açtm ama nvapi.dll diye bir dosya arıyor ? Şimdi ben bu programı yükleyip çalıştırabilrsem phsyx i açtığımda (örn. Batman) fps düşmeyecek mi ?


    Yanlış anlamışsın, 4850 nin yanına min. Nvidia 8600gt-9500gt kart takman lazım.
  • http://www.youtube.com/watch?v=6GyKCM-Bpuw&feature=player_embedded

    Bende 4850 var bu kartın yanına ucuz bir nvidia kart takıp fizikten faydalanabilirmiyim.?
  • 4850 ile olmaz yanına nvidia takmak için başka türlü bir anakart lazım haberlere çıkmıştı o anakart ama satışdamı bilmiyorum.

    Ya önemli değil o kadar physx yani ha medium da oynamışsın oyuna ha very high da o kadar fark var aralarında yani. ATI için önemli olan f/p bunuda başarıyor. Geriye kalan extra teknolojiler daha iyi oyun deneyimi pek önemli değil.

    Fps All for Ati
  • physx süper bişi ya oyunlarda çok güzel oluyo ben bayıldım
  • @miasmus ben böyle saçma yorum görmedim nasıl yani önemli olan fps yoksa sen 60fps nin üstünü algılayabiliyormusun yada şöyle söyleyim kartların güçlenmesi fps için mi yoksa daha kaliteli görütü elde etmek için mi ozaman sen git gtx 295 quad slı kur 3000 fps nfs 2 oyna iyi gider sana zaten önemli olan fps sen bu konuları hiç bilmiyorsun yada ekran kartın ne diyince 512 diyenlerdensin
  • Elinizde P55 anakart, nVidia+ATI ekran kartı olursa ATI kart ile Pyhsx açılabiliyor sanırsam
  • güzel gelişme, birim fiyat başına performansı iyi olan kart alınır, yanına ucuz bir nvidia kartı da physx kartı yapılır. oh mis.
  • @quexstre48

    nvidia physx firmasını satın aldı üstelik havok sadece yazılımsal destektir pyhsx ise aegia firmasının ürettiği(eskiden artık nvidia) physx gpularını kullanır yani ek donanımdır. o yüzden havok ile karşılaştırılamaz karşılaştrılabilseydi aticiler deli gibi physx aramazdı...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.