Şimdi Ara

Nvidia DirectX 11 dünyasına Fermi tabanlı üç yeni model ile girmeyi planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
4.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Grafik Teknolojileri Konferansında, Fermi kod adını taşıyan yeni nesil grafik işlemci mimarisinin detaylarını açıklayan Nvidia, DirectX 11 arenasına yüksek performanslı yeni modellerile giriş yapmayı planlıyor. Gelen bilgilere göre firma, Fermi mimarisini yüksek performans segmentine yönelik üç yeni model ile endüstrinin beğenisine sunmayı planlıyor.


    Fermi GTX kod adını taşıyan DirectX 11 destekli yeni modelini Radeon HD 5870'e rakip olarak pazara sunacak Nvidia, Fermi GT olarak tanımlanabilecek bir diğer yeni modelini ise Radeon HD 5850 modeline rakip olarak planlarken yüksek performans segmentinde liderlik için çift grafik işlemcili Fermi GX2 modeliyle GeForce GTX 295'in başarını tekrarlamayı hedefliyor.


    40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve 3.1 milyar transistör içeren 512x CUDA çekirdeğine sahip GT300 GPU'sunun çiftine sahip olacak Fermi GX2 modelinin, dünyanın en hızlı ekran kartı olarak lanse edilmesi beklenirken, ısıl güç tasarımı ve maliyeti hakkında şimdilik net bir bilgi bulunmuyor ancak Radeon HD 5870 X2 ile kıyaslandığında daha pahalı olacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.


    Yüksek satış rakamları açısından Nvidia'nın en önemli silahı muhtemelen Fermi GT olacak. Grafik endüstrisinde efsane modellerden biri olmayı başaran GeForce 8800GT'yi benzer bir başarı hikayesi tekrarlanır mı sorusunun cevabı için bir süre daha beklenmesi gerekse de aynı Radeon HD 5850'de olduğu için Fermi GT'nin de DirectX 11'in yaygınlaşmasında etkin rol oynaması öngörülüyor.


    Fermi GT, Fermi GTX ve Fermi GX2 modellerinin sene sonu veya en geç 2010 başına hazır olması beklenirken giriş ve orta segmente yönelik modellerin önümüzdeki yıldan önce çıkması beklenmiyor.








  • Bekliyoruz artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemomando -- 4 Ekim 2009; 19:20:28 >
  • tek güç girişi
    muhtemelen fotoğraftaki kard gt serisinden.
    tek 6 pin olduğuna göre artik sli ypmk daha mntkli olabilck.
    birde lucid hydra'lı bi anakrtnz olrsa gx2 ye bile gerek kalmicak.
  • gt300 söyledikleri gibi büyük bir gpu olursa. gx2 sinin çekeceği elektriğe nükleer santral dayanmaz. belki de nvidia ati gibi çok büyük bir gpu yerine ati gibi biraz daha düşük maliyetli gpular yapıp bunların çiftini biraraya getirerek liderliğe oynar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: QsquR

    tek güç girişi
    muhtemelen fotoğraftaki kard gt serisinden.
    tek 6 pin olduğuna göre artik sli ypmk daha mntkli olabilck.
    birde lucid hydra'lı bi anakrtnz olrsa gx2 ye bile gerek kalmicak.

    tek pin değil dostum onunde bir tane daha 8 pin var
  • hadi bakalım gelsin 300 seriside piyasada rekabet artsın, rekabet her zaman bize yarar.



    holy one önünde nerde 8 pin var ben göremedim, senin gördüğün resim varsa koy bizde bakalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoreXXX

    hadi bakalım gelsin 300 seriside piyasada rekabet artsın, rekabet her zaman bize yarar.



    holy one önünde nerde 8 pin var ben göremedim, senin gördüğün resim varsa koy bizde bakalım

    Nvidia DirectX 11 dünyasına Fermi tabanlı üç yeni model ile girmeyi planlıyor
  • Beyler bu krom :O kart pahalı olur. Krom 2000 dereceye kadar dayanıyordu galiba zırhlı araçlar falan kullanılıyordu.

    Umarım bu sadece tanıtım için hazırlanmış bir karttır çünkü bu maliyeti arttırır doğal olarak bize yansıyan fiyatıda ayrıca bir ekran kartı için gereksiz derecede dayanıklılık sağlıyor. Kimse 2000 dereceye kadar ekran kartını çıkaramaz kimse silahla karta ateş etmez. Çok gereksiz bir dış yüzey koruması bence ama şık mı? bence efsane olmuş.
  • Miasmus, merak etme resimde gördüğün kart zaten gerçek değil. "GT300 yakında çıkacak" imajı vermek üzere 10 dakikada hazırlanmış basit bir sahte kart.
  • krom olduğunu nerden biliyosun ki? çok basit bir kaplama yada alüminyum olması daha muhtemel?

    10dk da hazrılarlarken yanında olan arkadaş kim hazırladı onuda söylermisin bir zahmet...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Miasmus, merak etme resimde gördüğün kart zaten gerçek değil. "GT300 yakında çıkacak" imajı vermek üzere 10 dakikada hazırlanmış basit bir sahte kart.

    11 dakka olmasın
  • Krom mu Nikelajdır o
  • kartın o kadar aceleyle hazırlanmış ki bence en fazla 10 dakika içinde hazırlanmış olmalı. Kartın bu resimlerini ilk paylaştığımızda yapılan ilk yorumları hatırlayayanınız var mı? Hani "NVidia gibi bir firma sahte kart yapacak olsa bu kadar ucuz işçilik çıkarmaz, gidip adam gibi birşey yapar, sahte olduğunu bile anlayamazdın" tarzı yorumları? Aynen katılıyorum, NVidia bu kadar kötü bir işçilik sergilediğine göre çok aceleye gelmiş olmalı.
  • Kartın maket olduğu Nvidia tarafından itiraf edilmek zorunda kalındı. Ayrıntılar için liki inceleyin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_34879662/tm.htm
  • evet ama kartta yada gpuda gt300 benzeri bir ibare yok bu resmi sadece "muadil görsel" olsun diye bilgilendirme amaçlı dh koymasın arkadaşım hani birde o yönü var işin.
  • Kartların prototip modelleri hazırlanmış ve aceleye getirilmiş evet doğru zaten onların amacıda kabaca görünümlerinin nasıl olucağı hakkında fikir vermekmiş. Eğer amaç test veya benchmark olsaydı ellerindeki çalışan kartlarıyla bunu yaparlardı. Bunu anlamak için çok zeki olmayada gerek yok. İkincisi konuda kartın tanıtımı değil 3 tane farklı model çıkacağından bahsediliyor. Aynı şeyleri bu kartlar çıkana kadar artık papağan gibi söylersiniz. Zaten çıkıcak olan kartlarda sahteymiş onun için beklemenize gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 4 Ekim 2009; 21:04:48 >
  • Acaba orta ve giriş seviyesi için neler planlıyor Nvidia Çünki Nvidianın Tek ve büyük zar yapılır transistör canawarı gpuların sıkıntısı burada başlıyor tamam tek gpuda performans lideri oluyor ama gpu yu ölçeklendiremiyor nerde orta ve giriş seviyesi kartlar? bir önceki neslin üzerine tuz biber ekip salıyor piyasaya aynen şuanda yaptığı gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yekoo

    evet ama kartta yada gpuda gt300 benzeri bir ibare yok bu resmi sadece "muadil görsel" olsun diye bilgilendirme amaçlı dh koymasın arkadaşım hani birde o yönü var işin.


    Bu kart daha çok bilgi işlem ve iş istasyonlarında kullanmak için tasarlandı (gt300 kod adlı gpusu ile) Misal: Nvidia Quadro gibi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VaLoUr

    Kartların prototip modelleri hazırlanmış ve aceleye getirilmiş evet doğru zaten onların amacıda kabaca görünümlerinin nasıl olucağı hakkında fikir vermekmiş. Eğer amaç test veya benchmark olsaydı ellerindeki çalışan kartlarıyla bunu yaparlardı. Bunu anlamak için çok zeki olmayada gerek yok. İkincisi konuda kartın tanıtımı değil 3 tane farklı model çıkacağından bahsediliyor. Aynı şeyleri 100 defa söylemeye gerek yok.


    genelde hepsi dikdörtgen şeklinde oluyor.. nvidia senin söylediğin gibi görünümlerinin nasıl olcağı hakkında felan bilgi vermek istemedi ya tutarsa dedi . nvidia adına güzel yorumluyorsun.




  • paylaşım için teşekkürler
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.