Şimdi Ara

Ati + Nvidia Physx Mod 1.01 x64...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
5.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dün akşam guru3d.com forumlarını gezerken, bu mod gözüme çarptı ve denemek istedim. Bu mod, nvidianın yeni sürücülerinde kapattığı physx i tekrar aktif konuma getiriyor. Yani bu mod ile tekrardan ati + nvidia ekran kartlarını bir arada kullanıp, nvidia kartına physx atayabileceğiz. En azından bahsi geçen iddia buydu bende denemek istedim, aşağıda sonuçları veriyorum.

Öncelikle sistemim,

Gigabyte ga-ma790gp-ds4h F5bios
    Amd PhenomII - 955Be @ 3.7ghz 1.45v
    Mushkin 2x 2gb ddr2 1066mhz 5 5 5 15 2T 1.9v
    Connect3d ati radeon 4870x2 2048mb
    Gigabyte nvidia 8600gts 256mb
    Windows 7 x64 7600 rtm

Muhtelif harddiskler, ekran,mouse, klavye vs..

Sadece 4870x2 ekran kartı ve physx kapalı iken vantage puanları,

Nvidia 8600gts eklenmiş, 190.62 sürücüsü yüklenmiş ve physx aktif edilmiş halde iken vantage puanları,

Resimlerden görüldüğü üzere, vantage cpu puanında ciddi bir miktar artış var.

Batman: Arkham Asylum test sonuçları yenilenmiş halde aşağıdadır.

Şuan için elimde başka nvidia kart olmadığından daha sağlıklı test sonuçları veremiyorum. Ancak belki bir adet Nvidia gts250 gibi bir kart alırsam, o zaman physx destekli oyunlar oynanabilir hale gelebilir. Daha karar vermedim, açıkçası masraf yapmak ta pek istemiyorum

Bu arada denemek isteyenler için,

Physx Mod Win7 X64 1.01 (Önce bunu deneyin, eğer sorun çıkarırsa Lite Edition u deneyin diye belirtilmiş sitede...)
    http://rapidshare.com/files/288500988/PhysX-mod-x64-1.01.rar

Physx Mod Win7 X64 1.01 Lite Edition
    http://rapidshare.com/files/288501149/PhysX-mod-x64-1.01-lite.rar

Yıldızlı yerleri tahmin etmişsinizdir sanırım ( RPDSHR )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erai -- 4 Ekim 2009; 20:27:49 >

• ilginç ama ne gerek var onu anlamadım ben 8800gts yle zaten tüm ayarlar + physx açık hd oynuyorum. yinede böyle şeylerin denenmesi güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 4 Ekim 2009; 13:56:35 >
  • Ati marka ekran kartlarında physx kullanabilmek için bütün bunlar Nvidia kartın varsa sorun yok zaten
  • Etkili bir PhysX hesaplaması için en azından 9600GT gibi bir kart kullanman lazım.
  • Ahh işte, olsa
  • physx i cpu da yaptirabiliyorsunuz.illa nvidia kart olmasi sart degil yani.youtube da hatta videosu var.4870x2 i oyun icin,intel i7 920 yide physx icin kullanilabiliyor
  • Denemiştim onu da, batmande nvidia kart takmadan da physx açabiliyorsunuz, settings bölümünde öyle bir seçenek var. Ancak oyunda kastırıyor o da maalesef.

Bu arada illa physx açmak gibi bir derdim de yok, sadece adamlar bu modu yapmışlar denemek istedim o kadar
  • 2 duman efekti,elektrik kivilcimlari bundan ibaret physx zaten.cokda kayip degil yani.
    AA yi consol danmi actin
  • AA açık değil...
  • hmm resimler yuzunden gorunmuyor demek tiirtiklar.catalyst'den AA acmayi denesene :)
  • Onu da denedim, yani bu mod denemesinden önce tabi, ama o da alakasız kasıyor, 2x açarsam sorun yok ama üstü kasıyor. Muhtemelen aa yı catalyst zorladığı için, çok uyumlu çalışmıyor olsa gerek
  • evet :) ama goruntu kalitesi (aa)olarak daha iyiymis nvidia dan
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabbitweed

physx i cpu da yaptirabiliyorsunuz.illa nvidia kart olmasi sart degil yani.youtube da hatta videosu var.4870x2 i oyun icin,intel i7 920 yide physx icin kullanilabiliyor

Mesele işi cpu'dan kurtarmak zaten. Sen de bunu biliyorsun da ne demeye çalıştın pek belli değil.

AA meselesi için oyun içi modun sadece belli yerlerde AA yaptığı ve Radeon'u algılayınca oyun içi modun devre dışı bırakıldığı; sürücüden zorlama modununsa her yere AA yapmaya kasarak zorladığına dair bir konu vardı.
    Hatta Radeon'la oyun içi modun açılabilmesine dair bir yöntem de vardı sanırım. Bir araştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 4 Ekim 2009; 14:46:03 >
  • Eğer öyleyse Nvidia bir sonraki sürücülerinde ati kartların aa açmasını engeller kesin, nasıl yapar bilmiyorum ama kesin yapar bir şekilde
  • quote:

Orijinalden alıntı: vespasianus

quote:

Orijinalden alıntı: rabbitweed

physx i cpu da yaptirabiliyorsunuz.illa nvidia kart olmasi sart degil yani.youtube da hatta videosu var.4870x2 i oyun icin,intel i7 920 yide physx icin kullanilabiliyor

Mesele işi cpu'dan kurtarmak zaten. Sen de bunu biliyorsun da ne demeye çalıştın pek belli değil.

AA meselesi için oyun içi modun sadece belli yerlerde AA yaptığı ve Radeon'u algılayınca oyun içi modun devre dışı bırakıldığı; sürücüden zorlama modununsa her yere AA yapmaya kasarak zorladığına dair bir konu vardı.
    Hatta Radeon'la oyun içi modun açılabilmesine dair bir yöntem de vardı sanırım. Bir araştırın.

Araştırmaktan gına geldi, artık araştırmak istemiyorum
    Zaten herşeyi biz araştırıyoruz da yapıyoruz, amd-ati mühendisleri , ati kullancıları kadar araştırma yapsa yazılım alanında nvidiayı geçerdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erai -- 4 Ekim 2009; 14:49:21 >

• Yapar bu nVidia beklenir her şey

GeForce-Radeon sürücüsünden AA ve/veya AF açmanın oyun içinden açmaya göre rezil sonuç verebildiği birçok örnek zaten vardı(Prince 2008 ve Mirror's Edge gibi); ancak böyle bir durumun olduğu oyunda, oyun içi modun kartın markasına göre devre dışı kalması olacak iş değil.
  • quote:

Yapar bu nVidia beklenir her şey

Yarın öbür gün Nvidia gidipte bi tost makinesinin üstüne fan yapıştırıp yeni gtx320 serisi ekran kartımız bu derse hiç şaşırmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erai

quote:

Yapar bu nVidia beklenir her şey

Yarın öbür gün Nvidia gidipte bi tost makinesinin üstüne fan yapıştırıp yeni gtx320 serisi ekran kartımız bu derse hiç şaşırmam

nvidia herkese zorla kart satmıyor beğenmeyen almaz kardeşim

• Bizde nvidia herkese zorla kart satıyor demedik zaten de, niye vatan millet sakarya meselesi yapıyorsunuz anlamıyorum, gül geç işte, gülmüyorsan da niye savunursunuz ki nvidiayı. Atiye de kızıyorum, nvidiaya da, ikiside umrumda değil, hangisi uygun ve mantıklı ise alır kullanırım, sizde aynısını deneyin, belki hoşunuza gider
  • O adam nVidia CEO'sunun amca oğlu. Espride olsa laf edilince gocunuyor.

Bu arada Physx'i illa nVidia hesaplar diye birşey yok. İşlemciyede yaptırırsınız fakat Physx hesaplamaya başlayınca işlemci 5 FPS mi 10 FPS mi alırsınız bilemem
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.