Şimdi Ara

Bloomberg Nvidia Tesla tabanlı sunucularla %800 performans artışı elde etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Bloomberg TV ile tanınan, dünyanın 160 ülkesinde bankalar ve finans kuruluşları başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile bireysel yatırımcılar için analizler, raporlar ve piyasa değerlendirmeleri sunan Bloomberg'in Nvidia Tesla platformunu kullanarak %800 performans artışı elde ettiği açıklandı.


    Her gün milyonlarca analiz ve hesaplama yaparak düzenli ekonomi modelleri çıkaran ayrıca geleceğe yönelik finansal projeksiyonlar sunan Bloomberg'in bir süre öncesine kadar Linux kullanan x86 tabanlı kalabalık bir sunucu çiftliğine sahip olduğu belirtilirken, yapılan Nvidia Tesla yatırımı ile hem ciddi bir performans kazanımı elde ettiği hem de operasyon maliyetlerini aşağı çektiği açıklandı.


    Bilindiği üzere Nvidia'nın Tesla tabanlı profesyonel grafik çözümleri ile GPU mimarisi ile sunulan paralel işlem gücünün farklı alanlarda değerlendirilmesi hedefleniyor. Başta bilimsel çalışmalar ve finansal analizler olmak üzere petrol araştırmaları, iklim değişiklikleri ve medikal modellemeler gibi yüksek işlem gücü gerektiren alanların hedeflendiği Tesla GPU'ları ile Bloomberg'in %800 performans artışı elde ettiği bildirildi.


    Bloomberg sahip olduğu 1000 sunucuyu, her birinde çift Tesla GPU'su bulunan 48 adet Nvidia tabanlı sunucu ile değiştirerek GPU'ların paralel işlem gücü sayesinde hem yüksek performans artışı elde edildiği hem de güç tüketiminin x86 sunucu kullanımına kıyasla 1/3 oranında azaltıldığı belirtildi.


    Nvidia sunduğu mevcut Tesla GPU'larını önümüzdeki aylarda Fermi mimarisi ile güncelleyerek çok daha güçlü çözümleri endüstrinin beğenisine sunmayı planlıyor.








  • Fiyatları uygun yaparlarsa ATI'yi çok zor bi dönem bekliyor
  • nvidia= yazılım doktor bu iş böyle yapılır :D
  • İşte ATI'nin çuvalladığı, Intel'in eteklerini tutuşturan, nVidia'nın ceplerini dolduran alanlar bunlar. Masaüstünde 2 tane oyuna bakıp "bak işte FPS şöyle böyle" deyip saatlerce bir marka adına kavga eden cenaha duyrulur. Bu tür haberleri diğer markalardan da duymadığımız müddetçe işimiz zor demektir. GPGPU alanında kesinlikle rekabet lazım. Gelecek burada yatıyor.
  • Nvidia emin adımlar ile ilerliyor. Bir çok alana yatırım yapıyor, boşuna uğraşmadığınıda kanıtlıyor.
  • nerde bu 4870lerin tflopluk gücü :D
  • nerde bu 4870lerin tflopluk gücü :D



    Yalan oldu :D
  • Bağzı arkadaşlar hakaten saçmalamış Tesla serisi profesyonel fizik kartıdır oyunlar için üretilmez ,bilimsel araştırmalar v.s. için üretilir yüksek işlem gücü için şimdi fiyatlar uygun olursa atiyi zor günler bekliyor diyen arkadaşlara , ati fanboylarım nerde diyen arkadaşa soruyorum siz bilmem farkındamısınız 1 tesla kartına 10 tane 4890 gelidiğini ??? bitane alında göreyim :D o zaman bağırın nvidia bir numara diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DungeonKeeper

    Bağzı arkadaşlar hakaten saçmalamış Tesla serisi profesyonel fizik kartıdır oyunlar için üretilmez ,bilimsel araştırmalar v.s. için üretilir yüksek işlem gücü için şimdi fiyatlar uygun olursa atiyi zor günler bekliyor diyen arkadaşlara , ati fanboylarım nerde diyen arkadaşa soruyorum siz bilmem farkındamısınız 1 tesla kartına 10 tane 4890 gelidiğini ??? bitane alında göreyim :D o zaman bağırın nvidia bir numara diye

    yok onlar biyerleriyle anlıyolar mesajları ona görede cevap yazıyolar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DungeonKeeper

    Tesla serisi profesyonel fizik kartıdır


    Bu kısım yanlış olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***


    quote:

    Orijinalden alıntı: DungeonKeeper

    Tesla serisi profesyonel fizik kartıdır


    Bu kısım yanlış olmuş

    doğru fizik kartı tabikide değil, daha çok iş dünyasına hitab ediyor, ancak bizimkilerde sanki bu kartı alabilecekmiş gibi hava atıyor,
  • ATI Fire Pro'ların yeni seri haberlerini göremiyoruz
  • su muhendis analist arkadaslar kendi odalarinin forumlarina takilsin burada petrol arastirmasi yapmiyoruz.calisan duzgun ornek gosteremezsen pro karti yapmis bitirmis bir de olcmus mu %800 diye?iki oyun testi gostersin de birbirimizi yiyelim tabii gosterebiliyorlarsa bunlar ucuz reklam.

    quote:

    Başta bilimsel çalışmalar ve finansal analizler olmak üzere petrol araştırmaları, iklim değişiklikleri ve medikal modellemeler gibi yüksek işlem gücü gerektiren alanların hedeflendiği Tesla GPU'ları ile Bloomberg'in %800 performans artışı elde ettiği bildirildi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .45 ACP

    su muhendis analist arkadaslar kendi odalarinin forumlarina takilsin burada petrol arastirmasi yapmiyoruz.calisan duzgun ornek gosteremezsen pro karti yapmis bitirmis bir de olcmus mu %800 diye?iki oyun testi gostersin de birbirimizi yiyelim tabii gosterebiliyorlarsa bunlar ucuz reklam.



    Bir şey anlamadım.

    Bloomberg şirketi çalışanları masalarının başında Crysis multi mi çevirsinler? %800 verim aldıklarını söylemişler. GeForce ile almamışlar bu verimi zaten. Ne demeleri lazım? Anlaşılır bir şeyler yazarsan sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fx57
    <p>... Bloomberg'in bir süre öncesine kadar Linux tabanlı kalabalık bir sunucu çiftliğine sahip olduğu belirtilirken, yapılan Nvidia Tesla tabanlı sunucu yatırımı ile hem ciddi bir performans kazanımı elde ettiği hem de operasyon maliyetlerini aşağı çektiği açıklandı.</p>
    ...
    <p>Bloomberg sahip olduğu 1000 sunucuyu, her birinde çift Tesla GPU'su bulunan 48 adet Nvidia tabanlı sunucu ile değiştirerek GPU'ların paralel işlem gücü sayesinde hem yüksek performans artışı elde edildiği hem de güç tüketiminin Linux tabanlı sunucu kullanımına kıyasla 1/3 oranında azaltıldığı belirtildi. </p>



    Nvidia Tesla platformunda ne kullanılıyor? Tesla bir işletim sisteminden ziyade grafik işlemcisi gücünü kullanmasıyla öne çıkmıyormu?
    Linux sunuculara kıyasla yerine "Intel veya Amd işlemcili Linux sunuculara kıyasla" desek daha doğru olmazmı? zira nvidia da kendine özgü bir linux yaratmış anladığım kadarıyla?




  • peki teslanın içinde ne var? bildigiğimz oyun gpu ları adamlar işlerine uygun programlamayla sunucuya çeviriyor hepsi o isteyen crysiste oynar işi biliyorsan herşeyi yaparsın.
  • sanırım nvidia kartları bloomberg e bedava vermiş..
  • ben anladım ki buranın tadı kaçtı üyelerin çoğu 12 yaş ve altında evine daha yeni internet almış yanlışlıkla buraya girmiş üye olmuş ve yorum yapıyor
  • Arkadaşlar böylesi bir konuda bile fanatiklik yapıyorsunuz yha @nano arkadaşın dediği gibi olmuş cidden :S

    şirket açıklama yapmış tesla platformları ile %800 başarım artışı kaydettik ki daha ucuza malettik diyor...elektriğimiz daha az gidiyo kazançlıyız diyor...tesla dediğin zaten normal oyun kartlarında kullandığın gpu yu kullanıyor..sadece yazılımları verdiği destekler farklı ve bu çok akıllıca bi teknoloji...senin benim gibi oyuncudan alacağı 300-400 dolarla ne yapabilirsin...nVidia gerçekten işini biliyor direk para olan sektöre dalıyor...kalkıp burda oyun testi varmı daha fermi nin diyosunuz..nVidia aylar önce çıkarttığı gt200 gpu suyla bu kadar başarım elde ettiyse gt300 ile sıçramayı planlıyor..ki öngörüler bunun olacağını söylüyor..dünya forumlarını bi araştırın..herşey oyunmu??çok isterseniz yakında çıkar zaten oyun testi..fan boyluk yapmayın artık arkadaşlar...çocuk gibisiniz :@
  • @@nano@

    +1
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.