Şimdi Ara

Windows 7 Blue Screen hata - Eksik ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
37.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

windows 7'yi her yeniden başlattığımda kapanıyor yazısından sonra aşağıdaki blue screen hatası geliyor. bilgisayarı yeni topladım bu windows 7'yi eski bilgisayarımada kurmuştum, aynı hatayı veriyordu.

edit : bilgisayarı yeniden başlatınca 1055 kodlu hatayı veriyor

2. sorum

bilgisayarda 2 adet ocz ddr-2 1066 mhz 2gb ram var toplamda 4 gb fakat windows bunu 3.25 olarak görüyor

yardım edeceklere şimdiden teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elensar -- 4 Ekim 2009; 10:07:34 >

• 1. sorunda işlemcinin işletim sistemini çalıştırmadığını anlıyorum yanılmışta olabilirim. Arkadaşlarında farklı bi işlemci varsa onda dene önce. 2. sorudada sp1 fln yüklü değilmi vistanın görmesi gerekiyo direk 4ü
  • 1. Soru

4 tane oyun ekstradan 3dmark 06 denedim sorun yasamadim

2. Soru Windows 7 kullaniyorum . Ayrica 4 gb rami goruyor fakat 3.25 gb kullaniyor resimde gordugunuz gibi
  • 1. başka cd dene.
    2. si 32 bit işletim sistemi kaç gb ram oldugunu görür vakat 3.0-3.25gb ını kullanır.
  • Benzeri bir sorun bende de var. Ben ocz ram lardan şüpheleniyorum. Ana kartın giga-byte mı. Bir yerlerden okuduğumua göre giga-byte ana kartlarlasorun çıkarmaktaymış ocz marka ramlar.
  • anakartım sapphire 790GX am2+ uyumsuzluk yaratacağını pek sanmıyorum büyük ihtimalle kurduğum işletim sisteminden kaynaklanıyordur eski bilgisayardada aynı hatayı veriyordu çünkü
  • taktığın eski pc dede olan webcam tv kartı gibi donanımları çıkararakta deneme yapabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • birşey daha var sürücüsü yüklenmemiş daha doğrusu windowsun bulamadığı bi pci aygıtı var diyo ama tam olarak nedir bilmiyorum

aygıt açıklaması : pci giriş aygıtı
    donanım kimlikleri : PCI\VEN_1102&DEV_7003&SUBSYS_00401102&REV_04
    PCI\VEN_1102&DEV_7003&SUBSYS_00401102
    PCI\VEN_1102&DEV_7003&CC_098000
    PCI\VEN_1102&DEV_7003&CC_0980

fiziksel aygıt nesnesi adı : \Device\NTPNP_PCI0025

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elensar -- 4 Ekim 2009; 10:19:25 >
  • Vendor Id: 1102
    Device Id: 7003

www.pcidatabase.com 'dan aygıtla ilgili aşağıdaki bilgileri bulabilirsin.

Chip Number: EMU10K2 (for Vista 32 bit)
    Chip Description: Creative Labs SB Audigy MIDI/Game port

Notes: http://us.creative.com/support/downloads/
  • Bir sorum var neden beta ve de tamamlanamış bir işletim sistem kullanıyorsun ?
    service pack'i çıkmış açıkları kapatılmış güzel işletim sistemleri varken ? örn ( winxp sp3 , win Vista sp2 )

Tamamlanmamış Bir işletim Sistemi elbet hata verecektir
    Ayrıca Çözümü olmayan Hatalarıda olacaktır ;
    Ki bu hataları kullanıcılardan alıp Microsoft düzeltsin.

Aslında Tüm win Se7en kullanıcıları microsoft tarfından kobay olarak kullanılıyor şuan.
  • bu sorun bende ekran kartı driverinden kaynaklanmıştı.güvenli moda girebiliyorsan kaldırıp yeniden yükle.
  • 7600 rtm sürümüdür tamamlanmamış bir işletim sistemi değildir

ayrıca sorunu buldum saçma ama gerçek

modeme kablosuz bağlanmak için airties usb-2 11g usb adapter kullaniyorum. devre dışı bıraktığımda ve bilgisayarı tekrar başlat dediğimde bu sorun olmuyor. muhtemelen driver uyumsuzluğundan kaynaklı bir sorun.
  • Arkadaşım pc 3.25 gb ram gösterio diyosun.çünkü ekran kartın paylaşımlıdır ramdan mb alıyo.bnmkide ööle pc alırken karta bakmadım
  • Arkadaşlar bluescreen hatası bende de oluyor bilgisayarı yeni aldım bunun bir çözümü var mı? Ben her kapatışımda olmuyor ara sıra oluyor kapatıp açınca düzeliyor ama anlamadım neden olduğunu..
  • Lanet gelsin bu blueScreen penceresine anlamadım hiçbir şey.
    Bende de sorunun ayrıntılarında şöyle yazıyor:

Sorun imzası
    Sorunlu olay adı: BlueScreen
    OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.768.2
    Yerel kimlik: 1055
    Sorun hakkında ek bilgiler
    bir sürü anlamadığım kod

Çözümü bilen varsa çok minnettar olacağım.
  • bu zıkım alete ömrümü verdim üniversiteyi bir tarafa bırak okumadım kitap kalmadı bilgisayarcı olmak icin ilaki sadece klavye kulanıcısı google babacı olmak gerekli değil önemli olan bu aletletin icini bilmek hatalarını bilmek her kod ne anlama geliyor onu bilmek ama neden se bizim türkiye de biri benim pc acılmıyor yardım denildiği zaman herkesin verdiği cevap 6 tane onları sayayım size

Derlerki

1 ram
    2 ekran kart
    3 HDD
    4 anakart
    5 işlemci
    6 işletim sistemi
    7 virus

neyse yedinciyi de eklim

arkadaşlar bilib bilmeden insanları masrafa sokmayın eminseniz bir şeyde ona göre yazın

bu hata mesajı bas baya diyorki kardeş sen beni beta olarak kulanıyorsun sen beni güncelleme yaparken ben sana bir günceleme yükledim sende nanayı yedin uğraş şimdi diyor ben seni süreni bitirim slmgr.vbs bozdum da sen ne bunu crak yap neden sürüsini tekrar uzat diyor bill amca bunu diyor ya siz

-alıntı-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi misek -- 13 Şubat 2012; 11:58:14 >

• Komut satırında iken;

C:\Windows\System32>cscript slmgr.vbs %parametre% şeklinde lisans bilgileri hakkında bilgi edinilebilir veya lisanslama işlemleri yapılabilir.

Örn:
    C:\Windows\System32>cscript slmgr.vbs -ipk xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx
    ürün anahtarınızı yeniler.

C:\Windows\System32>cscript slmgr.vbs -upk
    yüklü ürün anahtarını siler.

C:\Windows\System32>cscript slmgr.vbs -dli
    Lisans bilgisini gösterir. Ancak bu çok detaylı bir bilgi dökmez. Daha ayrıntılı bilgi isteniyorsa aşağıdaki komut çalıştırılmalıdır.

C:\Windows\System32>cscript slmgr.vbs -dlv
    Bu komutla lisans süresinin dolmasına ne kadar kaldığı, lisans ile ilgili web bağlantıları, gibi bilgilere ulaşılabilir.

C:\Windows\System32>cscript slmgr.vbs -xpr
    XPR parametresi ile şu an ki lisansın süresinin dolmasına kalan tarih görüntülenebilir.

C:\Windows\System32>cscript slmgr.vbs -rearm
    Windows Vista ve Windows 7 işletim sistemlerini deneme amaçlı kullanan kullanıcıların en çok seveceği parametre herhalde rearm parametresidir. Lisans bilgilerini sıfırlayıp işletim sistemini 30 gün daha ücretsiz kullanılmasını sağlar. İşletim sistemlerini ücretsiz kullanım süresi 30 gündür. Ancak bu parametre ile süre 30 gün daha uzatılabilir. Tabi bu 3 kere yapılabilen bir işlemdir ve toplamda 120 gün boyunca işletim sistemini deneme lisansı ile kullanabilmenizi sağlar.

• benim bilgisayar casper bilgisayrda arda sırada bu hatayı veriyo ve ben bir kaç şey indirincede bidaki güne geliyo ve sabit blue screnn hatası neden veriyo
  • bu hata bendede oluyordu hatta bi degisigide cıkıyordu, RAM den süpheleniyoruk
    yeni ram aldim kingston, anakartım asus, sanırım hata artık gelmiyor, öyle gözüküyo bi kac kez reet attim hata felan vermedi
    mavi ekran hataları genelde ram den kaynaklanıyor diyorlardı bilmiyorum ben o kadar anlamam ama sizede öneririm farklı ram ler denemenizi
  • son yüklenen güncelleme yada pes 2013 demo dan sonra bende de oldu üst üste 3-4 dk. bir oluyordu , sonra son güncellemeyi sildim , uniblue booster programıyla kayıt defteri vs düzellttim şimdi sorunum yok duyurulur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.