Şimdi Ara

Intel Dual Core E5200 Overclock?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Ben 1 aydır Intel Pentium Dual Core E5200 @ 2,50 GHZ kullanıyorum. İlk bilgisayara işletim sistemi kurarken kullandığım driver cd'sinde bir overclock programı görmüştüm. Overclock hakkında o zaman pek bilgim olmadığından ve pc yeni olduğundan hiç dokunmadım. Fakat Youtube'da e5200 için birkaç overclocking videoları izledim ve en fazla 4.2 GHZ'ye çıkaranı gördüm. Systemrequirementslab'da test sonuçlarında da hep 2,5 Ghz rated at 3,78 GHZ yazıyor. Bu, işlemciyi 3,78 GHZ'ye kadar overclock edebileceğim anlamına mı geliyor.

Ya da siz ne önerirsiniz overclock konusunda?

CPU-Z ekran görüntüleri:

Enerji sağlayıcı olarak Power Max420W kullanıyorum.

• e5200 iyi bir hava soğutmayla 4.25 ghz görür bence. Elinizdeki işlemcinin vid değeri pek iyi değil. 1.25 sizdeki 1.10 olanlar var. O nedenle iyi bir hava soğutma ve 1.55 v ile 4 ghz, stok fan ve 1.50 v ilede 3.50 ghz görmeniz lazım. Ama anakrtınızın o/c potansiyelini bilemiyorum.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Ben aslında 3 GHZ düşünüyordum. ASRock OC Tuner programını yükledim anakart cd'sinden ve 2,6 GHZ'ye kadar çektim. Sıcaklık 35-36 derecelerde kalıyor. Vcore hiç değiştirmedim.

Sormak istediğim 3 GHZ'ye kadar çektikten sonra vcore değerini ne kadar yapayım? Şuan 1.272

Orijinalden alıntı: spandauer

Ben aslında 3 GHZ düşünüyordum. ASRock OC Tuner programını yükledim anakart cd'sinden ve 2,6 GHZ'ye kadar çektim. Sıcaklık 35-36 derecelerde kalıyor. Vcore hiç değiştirmedim.

Sormak istediğim 3 GHZ'ye kadar çektikten sonra vcore değerini ne kadar yapayım? Şuan 1.272

1.35 ile 3 ghz görmesi lazım.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Vcore voltage nerden değiştireceğimi bulamadım bu programla.

Bir bilginiz var mı?
  • İmzamdaki sistem de hiç voltaj vermeden 3.2 ghz stabil çalıştırıyorum E5200 ü . 1.587 volt la 4.0 da stabil kulllandım işlemciyi . Ancak 3.70 ghz de 1.44 voltla kullanmak daha mantıklı . 3.7 den 4.0 a çekerken baya bir voltaj istiyor , çözemedim o kısmı . Normalde çarpanı 12 yapıp bir de 0.5 i ekliyordum yani 12.5 x 320 = 4.00 a ulaşıyordum 1.587 volt la . Şu anda da 4.0 ın üzerine çıkma çabalarım devam ediyor :) Çarpanı azaltıp fsp hızını artırarar çıkmayı umuyorum 4.5 civarlarına . xigmatec red scorpion hava soğutucuya sahibim . bu arada 5200 de oc den korkma hiç . Tam bir oc canavarı bu işlemci . Anakartında sağlamsa sorun yaşamazsın . Ben yaklaşık 1 yıl 3.80 de kullandım . Yaklaşık 1 aydır da 4.0 da kullanıyorum . Güzel bir soğutucun varsa sorunsuz kullanırsın . Kendi stok soğutucusuyla bile 3.5 de rahatlıkla kullanabilirsin . Sıcaklıkları 70 derecenin üzerine çıkarma yeter . Ona göre ayar çekersin . Bir de proğramla oc yapma . Gir bios a oradan yap . En temizi . Proğramları sadece işlemcinin stabilitesini test etmek için kullan . Bu anlamda en güzel proğramlardan birisi everesttir . Umarım işine yaramıştır bu bilgiler . Sevgilerimle ...

• quote:

Orijinalden alıntı: KaptanVecihi

İmzamdaki sistem de hiç voltaj vermeden 3.2 ghz stabil çalıştırıyorum E5200 ü . 1.587 volt la 4.0 da stabil kulllandım işlemciyi . Ancak 3.70 ghz de 1.44 voltla kullanmak daha mantıklı . 3.7 den 4.0 a çekerken baya bir voltaj istiyor , çözemedim o kısmı . Normalde çarpanı 12 yapıp bir de 0.5 i ekliyordum yani 12.5 x 320 = 4.00 a ulaşıyordum 1.587 volt la . Şu anda da 4.0 ın üzerine çıkma çabalarım devam ediyor :) Çarpanı azaltıp fsp hızını artırarar çıkmayı umuyorum 4.5 civarlarına . xigmatec red scorpion hava soğutucuya sahibim . bu arada 5200 de oc den korkma hiç . Tam bir oc canavarı bu işlemci . Anakartında sağlamsa sorun yaşamazsın . Ben yaklaşık 1 yıl 3.80 de kullandım . Yaklaşık 1 aydır da 4.0 da kullanıyorum . Güzel bir soğutucun varsa sorunsuz kullanırsın . Kendi stok soğutucusuyla bile 3.5 de rahatlıkla kullanabilirsin . Sıcaklıkları 70 derecenin üzerine çıkarma yeter . Ona göre ayar çekersin . Bir de proğramla oc yapma . Gir bios a oradan yap . En temizi . Proğramları sadece işlemcinin stabilitesini test etmek için kullan . Bu anlamda en güzel proğramlardan birisi everesttir . Umarım işine yaramıştır bu bilgiler . Sevgilerimle ...

slm sistemimiz hemen hemen aynı imzamdaki sistemde bu e5200 3.0 yptım woltaj işinden pek anlamıyorum ama woltajsısz imzamdaki sistmde ne kadar cıkarabilirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.