Şimdi Ara

Hem içeriden hemde dışarıdan yapılacak mantolama (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
3
Favori
35.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: an_engineer

    teşekkür ederim. balkonumuzu cam balkon şeklinde kapatmamıza rağmen salon içindeki havaya göre epey soğuk kalıyor. dediğinizde haklısınız. kolon 50cm kadar salon içinden başlayıp balkon yan duvarını oluşturuyor. balkon ile salonu ise duvarlara tamamen dayalı olan pvc sürgülü doğrama ayırıyor... ben balkon yan duvarları ve tavanı ile alt komşumun balkon tavanını "mantosür" diye bir malzeme ile kaplasam bu problemimi çözermiyim

    Hayır, mantosür ve benzeri sıvalarla, 2 mm kaplamayla ısı yalıtımı yapmak şaka gibi birşey. Bu sitede bir kaç yıl önce daha detaylı teknik yorumlar yapılmıştı.

    Mantosür web siteside gören bir gözle bakınca hiç güven verici değil. Verdikleri TSE standardı ısı yalıtımı ile değil harç ile ilgili ama yersen diye bunu gösteriyorlar.

    Birde kanadalı bir profesörden alıntı yapmışlar ama gidip o adamın kendi araştırma ve analizlerini inceleyince adamın bu mantosürcülerin yaptığı alıntıyla uzaktan yakından alakası yok. Hatta profesör tam tersini söylüyor.




  • cengizumur C kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bu malzemeyi önerdiği için size de sormak istemiştim. Arkadaş kalınca sürdüğünü söylemişti. Yani bu harcı şöyle 1,5-2 cm kalınlığında sürersek işe yarar mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: an_engineer

    Arkadaşım bu malzemeyi önerdiği için size de sormak istemiştim. Arkadaş kalınca sürdüğünü söylemişti. Yani bu harcı şöyle 1,5-2 cm kalınlığında sürersek işe yarar mı

    Nekadar kalınlık lazım malzemenin ısı geçirgenlik katsayısı ve sizin oradaki minimum dış sıcaklığı bilmeden birsey söyleyemem.

    Ama genelde bu mantosür tarzı sıvaların ısı iletim katsayısı ile mesela styrofoam tipi malzemeyi karşılaştırınca. örnek olarak 4 santim styrofoam ile elde ettiğiniz yalıtımın eşdeğeri bir yalıtım için en az 10 santim mantosür kullanmanız gerekir diyebilirim.
  • cengizumur C kullanıcısına yanıt
    bu bilgi yeterli oldu teşekkürler.
  • selamünaleyküm, hayırlı ramazanlar...

    Konu 2 yılı geçmiş bir süre önce açılmış, ve bende şuanda aynı konudan şikayetçiyim, Adapazarında ev 3 katlı bir bina üstünde çatı yok, (teras diyelim) . İçinden tavana yalıtım yapmak istiyorum fakat karar veremedim kafamdaki olay köpük ile yapmak toplamda 5-6 cm bir kalınlık olacak. ama bu aralar boya gibi uygulanan malzeme karşıma çıkıyor,

    uygulayanlardan ricam acaba köpük mü sürülebilen sıvı malzememi??
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Terasımızda 4 m2 lik bir bölgenin zeminine isospring diye beyaz rekli rulo ile sürülebilen bir malzeme uyguladık. Usta kendisi yaptı. Hatta istersen su doldur havuz yap burayı hiç birşey olmaz falan dedi. Fabrika depoları için de kullandığını döyledi.. Bakalım daha yeni olduğu için yorum yapamıyorum. İnşallah ustamızın dediği doğru çıkar.
    Bu malzeme hakkında bilgisi olan, daha önce kullanan var mı?
  • west64 kullanıcısına yanıt
    bu uygulama tam senlik super sitehttp://mersinyapiisleri.blogspot.com.tr/
  • Apartmana mantolama yapılıyor.

    Yalıtım malzemesinin markası Terraco Siyah köpük gibi bişey.

    3 Gündür hava yağmurlu bu adamlar mantolama işlerine ara vermediler hala devam ediyorlar.

    Yağmurda mantolama yapmak ne kadar sağlıklı bir durum soruyorum bir sakıncası yok diyorlar.

    İçime kurt düştü. Bu malzeme ıslanınca zarar görmesin? Bazı duvarlara sıva yaptılar köpük sıvanın altında kaldı ıslanmıyor ama bir kısmı açıkta kaldı üzerine yağmur yağıyor...

    Henüz bu sabah yapılan sıva tam kurumadan üzerine yağmur yağmasıda üzdü:) Şans yok abi bizim bu apartmanda
  • Değerlendirmeyi yaparken değerlendirilmesi geren doğru ürün ve uygulama seçeneğinidir.
    Öncelikle benim tavsiyelerim şunlardır.
    Önce şu iki bilgiyi aklınızda tutun.
    A- Isı sıcaktan soğuk alana doğru hareket eder. Yanı kışın evin içinden dışarı, yazın dışardan içeri doğru.
    B- Su yalıtımı ısı yalıtımın ilk adımıdır
    C- Isınan Hava Yükselir ve evlerde ısı kaçağının %55 i tavanınızdan ve zeminden olur. Yalıtımda bu alana çözüm bulunmalıdır.

    1- Cephenizin büyük camlardan oluşuyorsa mantolama yaptırmayın . Sadece su yalıtım ve tamiratını yaptırın. İç cepheden uygulama yapın. Camınıza önem verin.
    2- Ne yaparsanız yapın önce cephenizin su yalıtımını ve tamiratını yapın. Çünkü cephenizdeki su ve rutubeti engellediğinizde %30 ısı yalıtımı sağlamış olursunuz.
    3- Evinizde tavana ve zemine ısı yalıtım yaptırın ve yeni aldığınız dairelerde mütahitinize bu alanlarda ısı yalıtım için ne yapmış diye sorun. Milyonları saydığınıza göre 1-2 bin TL lik yalıtımı sormanız hakkınız.

    Dübelli mantolamada en büyük sıkıntılardan biri duvar yüzeyinde açılan binlerce deliğin binaya verdiği zarar ve buralardan olan ısı köprülerdir. Taşyünü ve EPS malzemeleri genelde yan yana 0 biçimde getirelememektedir ve bu boşluklar ya sıva ile kapatılmakta yada hiç kapatılmamaktadır. Pencere ve kapı kenarlarında ise nerdeyse hiç yalıtım malzemesi kullanılmamaktadır. Buda diğer büyük bir ısı kaçağıdır. Bu sorunu tek çözebilen dış cephe ısı yalıtım uygulaması ya ısı yalıtım sıvaları yada daha önceden İzobozz yeni marka adıyla Feltbiwww.feltbi.com adıyla satılan Geri dönüşümlü polyester elyaf yünlerdir. Feltbi Yünlerin özelliği duvara yapıştırıldığından duvara mukavemet kazandırmakta, taş yünü gibi sudan etkilenmemekte, binayla eşdeğer ömre sahip olmasıdır. Feltbi uygulaması için önce tamirat sonra yapıştırma yapıldığından ısı köprüsü olmaması en büyük başarısıdır. Bunu montunuzun önünü açık tutmazsanız daha çok ısıdığınız zamanları düşünerek daha iyi anlayabilirsiniz.
    Daire iç duvarlarından kolayca yapışırılıp üstüne sıva yapılarak uygulandığından isterseniz içerden de ısı yalıtımını kolayca sağlayabilirsiniz. Ürün OEKO TEX sertifikalı olaması, tozumaması, maske gerektirmemesi ve bakteri barındırmaması diğer bazı özelliklleri . Ve en büyük artısı mükemmel SES yalıtımıda sağlaması evinizin huzuru ve mahremiyetiniz için en büyük tercih sebebiniz olacaktır.
    Son Londra yangınından sonra Feltbi 'nin daha çok tercih edileceği kesindir.
    Mantolamada Feltbi Farkını http://www.feltbi.com/index.php/farkimiz/ kısmında detaylı olarak anlatılmıştır.
    Herkese selamlar

    İsmet ÖZTÜRK
    Ses ve Isı Yalıtım Danışmanı




  • Arkadaşlar konu, konu başlığının çok dışına çıkmış gibi görünüyor.
    Asıl sorunun cevabına benimde ihtiyacım var şu an.
    Soru:
    Dış cephe kaplaması olan evime iç cephe kaplamasıda yaptırmak istiyorum.
    Avantajım olacakmıdır. Yoksa nem ve rutubet oluşmasına mı sebep olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.