Şimdi Ara

Zotac'dan baskılı devre boyutu kısaltılan özel tasarımlı GeForce GTX 260

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nvidia'nın önde gelen iş ortaklarından Zotac, özel tasarımlı yeni bir GeForce GTX 260 modelini kullanıma sunmayı planlıyor. Standart tasarımlı GeForce GTX 260 modellerine kıyasla baskılı devre boyutu 26.5cm'den 23cm'a düşürülen yeni ekran kartında yine standart modellerden farklı olarak iki adet 6-pin güç konnektörü yerine sadece bir adet 8-pin güç konnektörü kullanılıyor. 4 fazlı güç tasarımına sahip olan yeni modele 55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan GT200b GPU'su güç verirken, baskılı devre tasarımındaki değişikliğe bağlı olarak kart üzerinde özel bir soğutucu kullanılıyor.


    Grafik işlem birimi 625MHz, bellekleri ise 2200MHz'de görev yapan GeForce GTX 260 tabanlı ekran kartı, 448-bit bellek veri yolu desteğine ve 896MB GDDR3 bellek kapasitesine sahip. Üzerinde Hynix üretimi, 0.8ns'lik 14x bellek modülü bulunan ekran kartı PureVideo HD teknolojisiyle yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabiliyor. Destek veren anakartlarda üç yollu SLI kurulumunao olanak tanıyan kart üzerinde çift DVI ve HDMI konnektörlerine yer verilmekte. Asya pazarına özel olacağı söylenen yeni modelin satış tarihi ve fiyatı ise henüz açıklanmadı.






  • kısa kasalar için çok iyi..
  • makyaj yap piyasa sür.

    Yemezler nvidia
  • Bu zotac'ta anca gtx260 ısıtıp ısıtıp birşeyler yapıyor. Başka naneleri yok.
  • en perfomanslı mantıklı gpu olmasından dolayı olmasın
  • Boyun bu seviyede kısalması oldukça iyi; ancak 8 pin güç bağlantısının normal 260'ta olduğu gibi üste değil yana bakması kısa boyun avantajını kasaya göre azaltabilir.

    Üstteki yorumlardansa fazlasını hak ediyor. GTS 250, HD 4850 gibi kartların standart boyuyla 216(böyle anladım)-55nm GTX 260, üstelik 626,4/2203 gibi bir seviyeyi garantileyerek, kötü görünmeyen bir soğutmayla ve belleğin iyi hız yapacağını gösteren 0.8ns bellekle(örnek kartta böyle) GTX 260 koyulmuş önünüze. Asya pazarına özelmiş, ama iyi fiyata sunuldukça oldukça güzel bir tercih olabilir. Neyini beğenmediniz @caglarnal?


    Bu arada, çekirdeğin ismi G200-102-A2 olarak görünüyor:
    Zotac'dan baskılı devre boyutu kısaltılan özel tasarımlı GeForce GTX 260

    192sp 65nm'ler G200-100-A, 216sp 65nm'ler G200-103-A, 216 sp 55nm'ler G200-103-B olarak geçiyordu. 102-A'nın bir farkı var mı? Yoksa sadece bir örnek mi?
  • @megawolt



    sence ne yapsınlar belleksiz bir ekran kartı ? yada nvidia daha piyasa gtx300 sürmeden zotac mı sürsün arkadaşım heybeye yorum yapmayın lütfen adamlar kartın boyutunu kücültmüsler gayet güzel bişi neyini eleştiriyorsunuz
  • madem buyut küçültücedin niye daha önce yapmadın. akıl var mantık var ufak kart her yere sığar. alıcı kitleside o kadar fazla olur. yeni birşeyler çıkardım ayağına ürün çeşitliliği yapıyorlar lakin ürünler hep aynı, fiyatı ucuz olmadıktan sonra fazla cazip gelmiyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsyn2802

    madem buyut küçültücedin niye daha önce yapmadın. akıl var mantık var ufak kart her yere sığar. alıcı kitleside o kadar fazla olur. yeni birşeyler çıkardım ayağına ürün çeşitliliği yapıyorlar lakin ürünler hep aynı, fiyatı ucuz olmadıktan sonra fazla cazip gelmiyorlar.



    Madem bilgisayarlar küçülecekti.
    IBM oda kadar bilgisayarı neden yaptı


    çok garip bir örnek oldu sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MegaWolt38

    Bu zotac'ta anca gtx260 ısıtıp ısıtıp birşeyler yapıyor. Başka naneleri yok.

    Ne yapmalarını bekliyordun Nvidia tanıtımını yapmadan önce GT300 modellerini piyasaya sürmesinimi. Ufak kasaları olanlarda daha rahat olarak kullanabilsin diye daha kısa pcb yapmış ve yararlı birşey. Eleştiri yaparken yapıcı olsun yerici değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 1 Ekim 2009; 10:09:42 >
  • Başka naneleri yok demek kadar amatörce bir eleştri olamaz, sonuçta firma her türlü seçeneği kullanıcıya sağlamak için çalışırken böle anlamsız yorumları haketmiyor. Ayrıca kısa PCB GTX 260 çok başarılı ve kullanışlı bir tasarım olacaktır kesinlikle.
  • güzelim gtx260 ne hale gelmiş yazık
  • gpu nun yanındaki yonga ne acaba . eskiden pcı olarak tasarlanıp agp side çıkan kartlarda vardı öyle bi köprü bunun görevi neki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bordoomavii

    gpu nun yanındaki yonga ne acaba . eskiden pcı olarak tasarlanıp agp side çıkan kartlarda vardı öyle bi köprü bunun görevi neki?


    işlemci o


    bildiğim kadarıyla aynısı olması lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caglarnal

    makyaj yap piyasa sür.

    Yemezler nvidia

    maliyetin düşürülüp 200-250ytl gibi bir fiyattan gtx260 ın piyasaya girmesi kötü mü olur acaba?
  • lan sunu yeni seriler cıkmadan cıkarsanız olurmusunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VISION

    Başka naneleri yok demek kadar amatörce bir eleştri olamaz, sonuçta firma her türlü seçeneği kullanıcıya sağlamak için çalışırken böle anlamsız yorumları haketmiyor. Ayrıca kısa PCB GTX 260 çok başarılı ve kullanışlı bir tasarım olacaktır kesinlikle.


    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bordoomavii

    gpu nun yanındaki yonga ne acaba . eskiden pcı olarak tasarlanıp agp side çıkan kartlarda vardı öyle bi köprü bunun görevi neki?

    G80 ve GT200 serilerinde sadece bu çip var G92 ve türevlerinde yok. Görevi kartın giriş ve çıkış fonksiyonlarını yönetmek. Yani DVI çıkışları, TV çıkışı ve HDCP özellikleri ile ilgileniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 1 Ekim 2009; 21:54:00 >
  • Bence çok güzel fakat çok geç kalınmış arkadaş.. Şu kartı ilk zamanlarda yapsalardı satış oranları coşardı.
  • Fiyatı açıklandıktan sonra yorum yapmak daha doğru olacaktır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.