Şimdi Ara

Kartuş dolum seti veya mürekkep alacaklara uyarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Canon'un gelişmiş modellerinden bir yazıcım var. Çözünürlüğü yüksek, hızlı, severek kullandığım bir yazıcı ama kartuşları çok pahalı. Aslında çok fazla kullanmıyorum da. Yine de gittik, ürünlerini ballandıra ballandıra anlatan, bu forumda da meşhur olmuş hatta -sıcak fırsatlar bölümünde- ücretsiz örnekler dağıtmış bir firmadan kolay dolum kartuşu aldık. Efendim, mürekkepleri tıkanma yapmıyormuş, orjinal kartuşlardan bile daha canlı, daha parlak fotoğraf baskıları alınıyormuş. Tıkanma, akma yapmıyormuş. Neyse, inandık, 50-60 liraya kolay dolum kartuşlarından da aldık. İlgilerinden de memnun kaldık. Ya sonra? önce ilk çıktıyı aldık, hiç de orjinali gibi değildi. Renkler kırmızıya kaçıyordu. Kendi forumlarında şikayetimizi dile getirdik. "Canon'larda orijinal kartuşlarda bile renklerde kayma oluyor" dediler, onu da yedik. Devam ettik mürekkeplerini kullanmaya. Zaten hemen hemen hiç fotoğraf baskısı almıyoruz. Sonra, kolay dolum kartuşlarını çıkardık kutusundan ki her seferinde delik açıp kapatma ile uğraşmayalım. O da ne? İçinde sünger yok! Hemen mesaj yazdık çok ilgili satıcımıza, "O süngerler parçalanıp tıkanma yapıyordu, şimdi süngersizini şipariş ettik" dedi. Bunu da yedik. Hatta, " yapamazsanız biz sizi arayalım" dediler, ona da teşekkür ettik ve biz de ürünlerini kullanırken talimatları iyice okuyup gereken özeni göstererek doğru bir şekilde kartuşlarımızı doldurduk.

    Bugün, aradan 6 ay geçti. Yazıcıyı açtım. Bu, ürünlerini öve öve bitiremeyen firmanın süngersiz çakma kartuşları, içlerindeki mürekkebi olduğu gibi yazıcının içine bırakmış. Siyah kartuş boşalmış, sarı kartuşun içine siyah mürekkep dolmuş. Bütün kafalar siyah mürekkebe bulanmış. Acil işim var, dolum da yapamıyorum. Demek ki ne kadar kendi forumlarını açıp şikayetlerinizi silip sizi banlamadan yardım da etseler, ne kadar ürünlerinin en iyisi olduğunu da iddia etseler, ne kadar iyi niyetli de görünseler satıcılar sizi kandırabiliyormuş.







  • verdiğiniz bilgilendirme için teşekkürler.mutlaka bende almadan önce sıkı bir araştırma yapmalıyım.
  • Kolay dolum kartuşu aldığım firma ilgilendi sağolsun. Yaşadığım durumun talihsizlik olduğunu, başka benzer şikayet almadıklarını, yeni getirdikleri süngerli kartuşlardan göndereceklerini, üretici firmanın da bu tecrübelerle kendini her zaman yenilemeye devam edeceğini söyledi. Yazıcımı kaybettiğimi düşününce öfkelenmiştim tabi Bundan sonra satıcıya söyleyecek söz kalmıyor, yazıcı çalışmasa da önemli değil. Yeter ki hepsi ilgilensin böyle müşterisiyle. Forum kuralları gereği ismini vermiyorum yine, hepsinden ve sizden özür diliyorum, hata ettim. Demek ki her problemde, bir kere daha satıcıyla iletişime geçmek lazım önce. Zaten kullanıcıyı da satıcıyı da yeterince yoran bir iş bu muadil kartuş ve dolum işi.
  • Valla kardes her alicinin senin gibi olacagini bilsem hemen acardim bir entegre kartus dolum tesisi...
  • Kartuş dolumu hakkında genel ve ozel bilgiler edinebilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_35805264/mpage_1/key_//tm.htm#35805264
  • 6 ayda kac dolum yaptiniz?? normal bi inkjet zaten en fazla 15 dolum gidiyor(dolumcuda doldurdum 3 dolum, kendim doldurdum 11 dolum) 6 ay kisa gibi gorunse de yaptiginiz baski adedi onemli bence...

    saygilar.
  • mp610 kullanıyorum kolay dolum oto reset chıp lı cok kez dolum yaptım sadece bı kere chıp hatası verdı chıp resetleyıcıde vardı bende zaten onuda o sekılde hallettım en az 6-7 kere dolum yaptım allaha sukur sorun yok.

    bılgınıze.
  • canon mp210 yazıcı var. yazıcıcnın basitliği ve katuşların daanıklılığı sayaesinde 40 yakın dolum yaptım. artık pek sağlıklı çıktılar varmesede hala iş goruyor.
    yaşadığım en buyuk sorun ise sıyah murekkebit akması idi nerdeyse hiç bir murekkep setindeki siyahtan verim alamadım. ya aktılar yada çıktıda murekkep dağılması oldu.
    ama son aldığım 2 dolum setindeki renklıler iyi cıktılar akma falan yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jeofizikci

    canon mp210 yazıcı var. yazıcıcnın basitliği ve katuşların daanıklılığı sayaesinde 40 yakın dolum yaptım. artık pek sağlıklı çıktılar varmesede hala iş goruyor.
    yaşadığım en buyuk sorun ise sıyah murekkebit akması idi nerdeyse hiç bir murekkep setindeki siyahtan verim alamadım. ya aktılar yada çıktıda murekkep dağılması oldu.
    ama son aldığım 2 dolum setindeki renklıler iyi cıktılar akma falan yok.


    Memnun kaldığınız hangi marka dolum seti??
  • başka bir yere yazmıştım

    cescor, inkser, print marka dolum kartuşları kullandım.
    cescesor da murekkep akıtma problemi yaşadım hem siyah hemde renklilerde. tabi bu durumda yazıcıcnın içi murekkep doluyodu. temizlemek gerekiyo ama çıktılar çok iyi idi. akıtma problemimi ise her seferinde sadece 2-3 ml doldurrak cozmuştum. bu şekilde akma olmuyordu ama kartuşu sık sık doldurmak gerekiyodu. normal de kartuş 16ml galiba. yanı siyahın %20 kadarını doldurabiliyodum yoksa akma oluyodu. renklilerde ise her hazne 4ml idi ancak 2 ml dolum yapabiliyodum. yani yarısını dolduruyodum yoksa: akma

    inkser ve print markalarda benzer sorunlar var. belkide benim yazıcının artık omru dolmuştur bilmiyorum. renklilerde akma cok az seviyede gerçekleşiyo baskı oldukça iyi. ama siyahtan baskı kotu oluyodu. murekkep kılcal şekilde dağılıyo. siyahta akma var gene cescesor gibi.

    siyahta: uç setede akma var aynı şekilde. ama cescesor siyah baskıda daha iyi idi. tabi unutmadan belirteyim cescesor yazıcıyı ilk aldığımda kullanmıştım, bu surede(20-30 dolum) kartuş kafası yıpranmış olabilir bu yuzdende diğer iki marka artık duzgun çıktı vermiyor olabilir(yüksek ihtimal). şu anda cescesor dan elimde olmadığı için kartuşun son hali ile deneme fırsatım yok.

    ranklilerde: ise cescesor ozellikle mavi de akıtma yapıyodu baskılar tamiz ve canlı. diğre iki markada akma cok daha az şekilde gerçekleşiyor baskılar ise gene canlı ve temiz durumda.

    not: firmalar ekonomik ve baskı kalitesi gibi konular yüzünden murekkeplerini değiştirmiş olabilirler. mesela cescesor artık farklı bir murekkep kullandığını idiia ediyordu ben diğer iki seti alırken. yani baskılar ve akma durumu artık farklılık gosterebilir. en iyisi bu setlerden ufak çapta alıp en iyi murekkep setini belirledikten sonra fazla şekilde sipariş etmek olacaktır. hatta renklilerde başka siyahta başka firma kullanabilirsiniz.




  • Eh, yani ne diyeyim ki? Cok safim herhalde. Bir de cok aceleci yorumlar yapiyorum.

    Buradaki firma ilgilisi uzun uzun yazdi: yeni kartus gonderecegiz size diye. Telefonla aramamizi soyledi. Birkac gun yogun isler sebebiyle arayamadik, tekrar mesaj gonderdi iki kere. Buraya kadar normal, israrla ilgilendi yine ama herhalde sonradan isi birakti. Son mesajimizi okumamis hala.

    2 ay once aradik, bu forumdaki ilgili yetkili yokmus. Orada, telefondakiler eski kartuslari gonderin dediler. Gonderdik, 2 ay oldu gelmedi. Ben yurtdisindayim, kardesim mesaj gondermis "acele yaziciyi kullanmam lazim, gonderin" diye. Buradaki yazismalari da aktarmis. Tekrar adres istemisler ama hala gondermemisler. Kardesim 2 gun sonra asker. Artik gonderseler de 6 ay yokuz. Eski akitan kartuslarimizi da teslim ettik, yazici kartussuz bekliyor.

    Tam uyumlu murekkep diyorlar, renkler kayiyor. Tipali-sungerli diyorlar, tipasiz sungersiz geliyor vs. Gonderecegiz diyorlar, gondermiyorlar. Hep lafta kaldi maalesef. Yine oyle oldu.

    Fis bir firmaymis demek ki. Sizler fisfisir firmalardan alisveris yapmayin.




  • geçmiş olsun, hangi firma olduğunu söyleyebilirmisin? ordan alışveriş yapmayalım. olmazsa PM de atabilirsin. böyle üçkağıtçi, kazıkçı firmalardan nefret ederim.
  • Dostum keşke Tüketici haklarına başvurup mahkemeye verseydiniz.Zaten 33 iş gününü doldurmuş..
  • demekki benim gibi magdur olan çokmuş ama benim magduriyetim hala sürüyor tam bir neticelensin burada yazacam yaşadıklarımı paranla rezil olmak nasıl bi şey satıcı arkadaşlar sagolsun güler yüzlü tatlı dilli yani baglama kuvvetli ama hizmet ve sorumluluk sıfır birde zeytinyagı gibi üste çıkmaya çalışıyorlar seni suçlu duruma sokmaya çalışıyorlar dedigim gibi her şeyi anlatacagım hele bitsin şu ızdırap



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Necat Aydın -- 5 Ocak 2010; 18:20:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.