Şimdi Ara

Galericiler hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
15.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Türkiyede galericilik sistemi ne şekilde işliyor?

    Yani mesela galerici ihtiyaç sahibinden aracı ucuza alıyor fakat bunun için noter satışını fln de alıyor mu?Eğer almıyorsa ortada satıcı açısından bir risk yok mu?

    Konsinye satış dedikleri şekil nedir?

    İkinci elden ikinci ele takasta ne şekilde bir durum oluyor?



  • mecbur kalmadıkca galeriden araç almam satmam içlerinde iyileride var dolandırıcı sahrekarlarıdavar
    mesela adam bir akrabamın gözünün önünde pert kangoo yu temizdiye satmış
    galeriden alırsam büyük galerileri terçih ederim
  • Amcam galerici. Bu sektörü ne yazık ki ben de tam çözebilmiş değilim. Mesela bir aracımızı sattık, araç sırf sadece bir ara 2 saat süreyle galerinin önünde durduğu için (!) galeri sahibi sattığımızı duyunca 50 TL "komisyon" istedi. Yani araç ne galerinin içinde durdu, ne galerici aracılığıyla satıldı, öylesine birkaç gün önce orada durdu. Reklam yapmış, aslında 300 TL hakediyormuş da amcam araya girdi, 50 TL ödedik.

    Galericiler kendi mekanlarını kiralıyorlar. Müdavimler (emekli amcalar) gelip araçlarını oraya koyabiliyor, gidip kıraathanede oturacağına orada uyuyor. Galerici araç satın alabildiği gibi müdavimler de alabiliyor. Galerici satınca komisyon ödemiyor, müdavimler ödüyor. Mutlaka yanlarında da bir gariban çalışıyor, arabaları yıkıyor, ortalığı temizliyor. Araç alınca genelde araç satış vekaletnamesi ve borcu yok kağıdını getirmeden paranın tümünü ödemiyorlar. Zaten "binici" ve "galerici" farkı bu anlarda ortaya çıkıyor, siz aracınıza 12.000 TL isterken galerici diyor ki "o fiyata biniciye gider, biz de bundan ekmek yiyecez, sana 10.000 TL verebiliriz" ve artık sen aradaki 2.000 TL'yi düşünüp durursun. Ya aracı Pazar günü pazarda satmaya çalışacaksın, ya da internetteki ilan sitelerine vereceksin. Ya da eş-dost-akrabalara haber salacaksın.

    Galericilik çok eskiden kalma bir sektör, ama yavaş yavaş yerini kurumsallaşmış işletmelere bırakacaktır. Ya galericiler toplanıp büyük bir şirket kuracak, ya da galeriyi kapatacak veya bu şekilde devam ettirecek. Galeriden araba alınır, neden alınmasın? Fiyatı uygunsa, araçta bir sorun yoksa ve galerici de aracı tecrübeye ve kontrole göndermeye izin veriyorsa sorun yok demektir. Her galeri örnek davranış sergileyemeyebiliyor ve bu da kurunun yanında yaşın da yanmasına sebep oluyor.




  • ülkemizde birazda galericilerin adı çıkmış sanırım..En son aracımı satın alırken bir çok galeriyle görüştüm bazıları gerçekten insanı deli eden ukalalıkları varken bazıları ise çok ilgilendiler ve aracımı sonunda bana komşu olan bir galeriden aldım.
    Bazı arkadaşlar galerileri hayrına çalışan işletmeler sanıyor.
    Örneğin bir arabanın ederi 12.000 lira ise galerici bu arabadan kar etmek için 11.000e almalıdır ki 12.000 e satsın ya da 12.000 alıcakki 13.000e satsın.Piyasası 12.000 olan araç 13.000 e gitmeyeceği için bu şıkkı devre dışı bırakıyoruz.
    Ama tabi mezarcı tabir ettiğimiz bir sürü galericide mevcut.Eski aracımı satarken 10larca arayan galericiler hep aynı soruyu sordular hemen peşin 10.000 vereyim??? Sanki diğer insanlara taksitle araç vereceğiz.
    Bi ara puntomu grande ile takas yapmayı düşündüm g.puntoyu bulduğum galeriye teklif ettim ne derse beğenirsiniz.. Benim 2005 model 80.000de ki puntom 10.000 edermiş gülermisiniz ağlarmısınız.
    Esnaf olan galericiyi bulmak gerekiyor bence.
    özellikle kadıköy ziverbey tarafında olanlar çok doymuş durumda müşteriyle alay eder gibi araba satmaya çalışıyorlar




  • Bizimde eskiden galerimiz vardı şuandada tek tük serbest olarak yapıyoruz. Öncelikle bu işlerde güven önemlidir. Aracı aldığımız zaman vekalet ve borcu yok kağadını alırız. Bunu önceden belirtiriz evrakları getirdiğinde parasını alır. Satış aldığımız zamanlarda olur ancak nasıl olur. Aldığımız kişiye güvenemeyebiliyoruz (nereli olduğu, ne iş yaptığı, tavırları birazda araştırma etkili oluyor) bu durumda aracı riske etmemek için satışını alıyoruz. Aslında bizim içinde satış almak daha güvenli vekaletin süresi bittimi bitmedimi aracın üstüne haciz gelirmi vs. bunlarla uğraşmak gerçekten güç. Biz sattığımız aracın satışını kesin veririz. Satışsız araba verilmez doğru olanda bu. Yani Ali'den alıp Veli'ye oda gidip Ahmet'e aracı veremez. Biz sattığımız anda noterde alır arabasını.

    Konsinye satış ise;

    A kişisinin, B kişisinin galerisine arabamı sat diye bırakmasıdır. B kişisi aracı sattığı zaman satıcıdan veya alıcıdan komisyon alır. Veya benim aracımı 10 bine sat gerisi senin diyebilir. O arandaki ilişkiye kalmış.

    Takas ise;

    Galerideki araçla takas yapıcaksan aynı şekilde sattığımız aracın satışını veririz, aldığımız aracın vekaletini ve borcu yok kağadını alırız. Genelde hepsi bu şekildedir.




  • ya benim bildiğim galericilerin çoğu sadece vadeli para için o dükkanı açarlar ha bide onlar vadeli paranın güya helal olanını verirler siz onlardan 25 bine araç alırsınız aynı anda aracı sizden 3 ay vadeyle 20 bine geri alırlar 3 ayda 5 bin kar ederler çok nadirde olsa temiz iş yapan galericiler de vardır tanıdığım hatta hiç unutmam bi gün nette bir ilan için bi galericiyi aradım aracı beğendim anlaştık dedimki yarısı peşin kalını 30 60 90 üç çek şeklinde olsun eskiden kalma alışkanlıkla ne kar fark alırsın diye sorum galerici dünüp bana dedi abi biz galericiyiz tefeci değil ne vadesi al araba senindir dedi satışını bile verdi hiç tanımadığı halde beni ha ama ne oldu ben çevremdeki herkesin ordan araç almasını sağladım güvenilir insanlar çünkü
  • Galericinin işi sonuçta para kazanmaktır istisnalar kaideyi bozmaz ama galericilerin tek amacı kar elde etmektir bunu düşünerek hareket etmek lazımdır.
  • Kurumsallaşmış galericiler, mahalledeki galericilerden çok daha güvenli. Arabanın bütün geçmişini görebiliyrsun kağıt üstünde
  • galericilerin yanında çalışan elemana para vermeyip millete araba alınca at şu çocuğa bi bahşiş diye o çocuğu dilenci durumuna düşürmesine çok sinir oluyorum. HEMDE ÇOOOK
  • Peki bir galerici satın alan adama ne tür bir kazık atabilir?Aracın masraflı olması haricinde?
  • 1999 yılında Şanlıurfa'da çalışırken 97 model Doğan slx almıştım.alırken galeriden araba sağlam bir sorun çıkarsa biz hallederiz. Masraflar bizden diye konuştuk. Üstüme alıcam trafikten işlemler uzadı öğrendim ki araba hacizliymiş.( O zamanlar internetten bilgi almak diye bir şey yok tabi.) Galericiye gittim hacizli dedim. Nizip'ten evrak getirmeye ve yol masraflarını ben karşıladım.adamlar o derece yüzsüzdü.
    Şimdi diyebilirsiniz hakkını arasaydın bastırsaydın eğer doğuda tanıdığın yada arkan yoksa böyle işleri düzeltmen çok çok zor.
  • km düşüren galericiler var
  • dusurmeyenler var desek daha yerinde bir aciklama olur, genelde dusuruyorlar cunku.
    Ciddi kanuni yaptirimlar gelmeden galericilere suphe ile bakacaktir herkes.
    Isini duzgun yapanlar tamamen istisna.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kaan Aras

    km düşüren galericiler var
  • geçen gün bir galerici km düşürmenin kolay ve 50-100 liraya hallolacağını söyledi bana.Digital göstergelerde km düşürmenin olmadığını sanıyordum.Çok şaşırdım hakikaten.Babam da olsa galeriden araba almam daha.
  • Benim 3 yıl önce galeriye sattığım arabanın temiz kağıdı ve tüm evrakları tamdı..Vekalet verdim 1-2 hafta içinde arabanın devrini alırız dediler..Sonra arabayı unuttuk tabi ..2 yıl sonra 750 lira trafif cezası nedeni ile icra gelince arabayı hatırladık tekrar..Arabanın devrini 8 ay sonra başkasına vermişler..Bu sekiz ayda da 3 tane park cezası yemişler bu cezalar yatırılmadığı için faizi icrası filan derken 750 lira olmuş ve bu bize geldi...Defalarca galeriyi aramamıza rağmen her seferinde biz ödücez kim ceza yemiş onu bulup parayı size vericez filan deyip sallayıp durdular..en son nalet olsun dedik cezayı biz yatırdık..zonguldağın en büyük ve en güvenilir galerisi attı bu kazığı..
  • Ben de bir galeriden araba alacakken,o galericiyi tanıyan başka galerici akrabamın "o ş.....siz km düşürür,uzak dur" demesi üzere kurtulmuştum.Araç 60.000 kmde idi ama hakketen 160.000 kmde gibi duruyordu.Çok pis uyandım vallaha
  • bence boş yere galericileri suçluyorsunuz.Şurda forumda bile km düşürüp araç satan bir sürü insan olduğuna iddiaya girerim.
    aracını satan herkes km yi düşürebilir.Bu galericilere özgü bişey değildir.Km'si düşürülen aracı anlamakta çokta kolaydır lastiğinden vites körüğünden gaz debriyaj pedalından direksiyon simidinden sayamacağım kadar çok şey..
  • Dediklerinizin hepsini yapan galeriler var. Ancak her sektör böyle değilmi illa içlerinde çürükleri yokmu? Siz görevlerinizi yerine getirseniz işinizi takip etseniz alırken aracınızı yetkili servisine gösterip aracın geçmişi hakkında bilgi alsanız olmazmı? Biz konya'ya sivas'a yozgat'a araba göre gönderdiğimizi bilirim. Sonuçta araba alım işi 1 kere olmuyor eşine dostuna tavsiye ediyor veya 1 yıl sonra değiştirmek istiyor 1 kerelik iş yapılmaz hiçbir sektörde, dolandırıcı değilsen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matem@tiqçi

    geçen gün bir galerici km düşürmenin kolay ve 50-100 liraya hallolacağını söyledi bana.Digital göstergelerde km düşürmenin olmadığını sanıyordum.Çok şaşırdım hakikaten.Babam da olsa galeriden araba almam daha.


    göstergeye dikkat et
    ışıkları ılk yandıgında 8 ler ve 0 lar bırbırıne karısıor ıse ya da 8 rakamı yarım cıkıorsa
    oynanmıstır ...
  • bir gün arkadaşıma bir araç satın alabilmek için izmit galericiler sitesinde geziyoruz..
    arkadaşımın düşündüğü model lpg li bir megan ...bir galeride fiyat olarak uygun gözküken bir araç bulduk..aracın fiyatını..durumunu ve genel soruları sorduk ve her zamanki gibi; abii..orcinal abii..değişen yok abii
    neyse söz km'ye geldi aracın km'si 170.000 civarındaydı yanılmıyorsam ..km çok dedik vazgeçtik..hayırlı işler diyerek dükkandan ayrılıyoruz arkamızdan sesleniyor :D
    yarın km 70.000 olacak 1000tl üstüne fiyat artıcak ..km düşürme 30tl 'ye bakıyor kaçırmasaydınız

    o yüzden aman uzak dursunlar benden..galericiden araç almakmı?aman aman
    saygılar..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.