Şimdi Ara

ipodtouch 1g-2g 3.0a downgrade+jailbreak videolu anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
4.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar site içinde daha önceden açıklamalı şekilde anlatılmıştır sanıyorum ama daha bu işte yeni olan arkadasları için birde videolu anlatım olması daha iyi olur diye düşündüm

ilk video 3.1.1 den 3.0 a itunes9 kullanarak nasıl geçiş yapacagınızı anlatıyor
    2. video ise 3.0fw olan cihazınızınasıl jailbreak yapacagınızı anlatıyor kolay gelsin %100 çalışıyor VİSTAda denendi

http://www.youtube.com/watch?v=5XO9Gptyiw4

video türkçe açıklaması;
    1-ipod touch/iphone DFU moduna almak için tepedeki güç düğmesiyle anamenü düğmesine 10saniye basılı tutuyoruz daha sonra güç tusunu bırakıyoruz fakat menü tuşu basılı kalıyor bu şekildede bi 18-25 saniye arası basılı tutuyoruz taki ekran beyaza dönene kadar(bende beyaz olmadı ama sorunda olmadı :D ) bu işlemleri yaparken ipodun/iphoneun bilgisayara baglı oldugundan emin oluyoruz...

2-aşagıda verilen ilk linkten cihazınız için uygun olan fw yi bilgisayarımıza indiriyotuz

3-itunesa girip klavyedeki shift tuşuna basılı tutarak restore yazan yeri tıklıyoruz

4-çıkan ekranda browse a tıklayıp indirdiimiz fwyi seçiyoruz ve aç diyoruz

5-cihaz kendini restore edicektir işlem tamamlanana kadar bekliyoruz...

http://www.youtube.com/watch?v=AmIJgx0M4Gc

1-cihazı tekrar DFU moduna alıyoruz
    2-aşagıdaki 3. linkten indirdiğimiz programı açıyoruz
    3-Browse diyoruz ve daha önce aşağıdaki ilk linkten indirdiğimiz 3.0 fwyi tıklıyoruz
    4-Jb işlemi başlıyor daha sonra videodaki yönergeleri izleyerek basit bir şekilde işlemi tamamlıyoruz

hadi bakalım ilgisayar başına herkese kolay gelsin umarım yardımcı olur 2 işlemin toplan süresi 15-20 dkyı geçmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeyLu -- 28 Ekim 2009; 13:42:31 >

• bu arada

kendi ipodunuza göre olan fwyi bu linkten seçip indirebilirsiniz
    http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/

alternatif 3.0 FW ipodtouch 2g
    http://www.sendspace.com/file/srhl4u

redsn0w-win_0.7.1 yide bu linktende indirebilirsiniz
    http://www.2shared.com/file/6398969/265f1680/redsn0w-win_071.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeyLu -- 24 Ekim 2009; 18:09:49 >

• güzel konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: zizazu

güzel konu

hep yardım alıp forumu sömürmek olmaz birazda edindiğimiz bilgileri paylaşmamız lazım
  • 1. video pek açıklayıcı olmamış sadece ingilizce bir text'ten oluşuyor, 2. video ise mac işeltim sistemi baz alınmış malum herkes mac kullanmıyor. Konuyu türkçe anlatımlarla zenginleştirmen lazım, ancak öyle faydalı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: esesli1975

1. video pek açıklayıcı olmamış sadece ingilizce bir text'ten oluşuyor, 2. video ise mac işeltim sistemi baz alınmış malum herkes mac kullanmıyor. Konuyu türkçe anlatımlarla zenginleştirmen lazım, ancak öyle faydalı olur

sadece macte deil windows xp ve vistadada çalışıyor orda bahsettiği için adam söyleme gereği duymadım
    vistada ben denedim çalışıyor türkçe açıklama eklendi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeyLu -- 27 Eylül 2009; 13:47:08 >
  • Hocam Benin elimde iPod touch 3g-3.1.1 versiyonu var.Bu uygulamayi bende kullanabilir miyim?bir sorunla karsilasir miyim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben DFU modunu yaptiktan sonra shift+Restore yapiyorum hemen "restore & update" ve "cancel" secenekleri cikiyor.. Firmware secebilecegim browse penceresi acilmiyor.. Yani firmware secemiyorum dolayisiyla 3.1e otomatikman update oluyor. Acaba neyi yanlis yapiyorum?

(not: itunes 9, ipod touch 2G/8gb)
  • quote:

Orijinalden alıntı: musty®

Hocam Benin elimde iPod touch 3g-3.1.1 versiyonu var.Bu uygulamayi bende kullanabilir miyim?bir sorunla karsilasir miyim?

valla karsılasıcagını sanmıyorum kardeş 3g ile 2g arasında fazla bi fark yok diyorlar sadece 3g 32ve64 gblarda biraz farklılık varmış dene bişey kaybetmezsin en kötü yine 3.1.1 de kalır ipodun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutokiller

ben DFU modunu yaptiktan sonra shift+Restore yapiyorum hemen "restore & update" ve "cancel" secenekleri cikiyor.. Firmware secebilecegim browse penceresi acilmiyor.. Yani firmware secemiyorum dolayisiyla 3.1e otomatikman update oluyor. Acaba neyi yanlis yapiyorum?

valla bu konuda fazla bi fikrim yok ipodu kapatıp aç itunesuda silip yeniden kur bilgisayarı resetle bide öyle dene bakalım benim ilk yapışımda tık diye oldu hiç bi sorun yaşamadım...

DFU moda bilgisayara bağlıyken alıosun dimi DFU moda aldıkta sonra bilgisayara bağlarsan olabilir belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeyLu -- 29 Eylül 2009; 0:11:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: leylu3006

quote:

ben DFU modunu yaptiktan sonra shift+Restore yapiyorum hemen "restore & update" ve "cancel" secenekleri cikiyor.. Firmware secebilecegim browse penceresi acilmiyor.. Yani firmware secemiyorum dolayisiyla 3.1e otomatikman update oluyor. Acaba neyi yanlis yapiyorum?

valla bu konuda fazla bi fikrim yok ipodu kapatıp aç itunesuda silip yeniden kur bilgisayarı resetle bide öyle dene bakalım benim ilk yapışımda tık diye oldu hiç bi sorun yaşamadım...

DFU moda bilgisayara bağlıyken alıosun dimi DFU moda aldıkta sonra bilgisayara bağlarsan olabilir belki

sorunu cözdüm..
    Shift+restore yapinca cikan ekranda cancel a basiyorsunuz sonra tekrar shift+restore yapinca bu sefer browse penceresi aciliyor ve downgrade basariyla gerceklesiyor... ayni sorunu yasayan olduysa yardimci olmaya calisirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutokiller -- 30 Eylül 2009; 12:57:31 >

• quote:

quote:

quote:

sorunu cözdüm..
    Shift+restore yapinca cikan ekranda cancel a basiyorsunuz sonra tekrar shift+restore yapinca bu sefer browse penceresi aciliyor ve downgrade basariyla gerceklesiyor... ayni sorunu yasayan olduysa yardimci olmaya calisirim

azimle şeeden ipodu halledermiş...

• redsnow için versiyon 7 linki vermişsin dostum. bunun 8i çıkmış onu kullansak nasıl olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: levent.kirca

redsnow için versiyon 7 linki vermişsin dostum. bunun 8i çıkmış onu kullansak nasıl olur?

bişey farkedicegini sanmıyorum bi dene bişey kaybetmezsin
    olmadı verdiim linkten yap bn kendim ne yaptıysam ve neyle yaptıysam aynen onları yazdım ve koydum alternatifi olabilir tabi
  • quote:

quote:

redsnow için versiyon 7 linki vermişsin dostum. bunun 8i çıkmış onu kullansak nasıl olur?

olmadı verdiim linkten yap bn kendim ne yaptıysam ve neyle yaptıysam aynen onları yazdım ve koydum alternatifi olabilir tabi

birde itunes'u downgrade yapmak gerekiyor ya :)

ben 9la denedim olmadı.

• quote:

quote:

quote:

birde itunes'u downgrade yapmak gerekiyor ya :)

ben 9la denedim olmadı.

ilginç bn d 9la yaptım oldu bnmki
    3.0dan düşük bi versiyon yükliceksen orasını bilemicem

• allah allah. çok muallak bir olay bu ya... neyse belki win7 diye olmadı. işletim sistemide 64bit. itunes'ta ona göre değişiyor ya.... belki onla alakalı. yarın bir xp makinada deneyecem artık.
  • quote:

allah allah. çok muallak bir olay bu ya... neyse belki win7 diye olmadı. işletim sistemide 64bit. itunes'ta ona göre değişiyor ya.... belki onla alakalı. yarın bir xp makinada deneyecem artık.

sonra bizide bilgilendirirsen durumdan iyi olur yapacak olan arkadaslarda emin olurlar...
  • quote:

quote:

allah allah. çok muallak bir olay bu ya... neyse belki win7 diye olmadı. işletim sistemide 64bit. itunes'ta ona göre değişiyor ya.... belki onla alakalı. yarın bir xp makinada deneyecem artık.

sonra bizide bilgilendirirsen durumdan iyi olur yapacak olan arkadaslarda emin olurlar...

tabi...
  • http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/

Bu adresten 3.0 fwsini mi indiriyoruz yani?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.