Şimdi Ara

Sahibinden.com daki yeni Dolandırıcılık. Süpermiş Gerçekten !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam sahibinden.com da bu arabayı 4000 € dan satıyordu.Bu araç için inanılmaz fiyat.Hemen atladık tabi.Ben bir çapanoğlu olduğunu hissettim fiyattan..Adama mesaj yazdık ve adam aşağıdaki e-maili yolladı.Bahsettiği siteyi bedava hosttan almış düdük makarnası :D Öyle olmasa belki yenirdi.Bir de düzgün tasarım yapsaydı tam olurdu.Ama yememiş içmemiş kafayı buna yormuş bu da bir başarı.

Metnin ardında açıklamasını yaptım İngilizce bilmeyenlere....

Dear Sir,

I would like to inform you that, the VOLKSWAGEN Golf Comfortline is in perfect condition,no damage, never involved in any accidents, no scratches.The engine is also in great condition, no problem with it.
    VOLKSWAGEN Golf Comfortline has all papers,alarm, the original keys (2 keys ),ABS,ESP,radio/cd,airbags,full options,clima,air condition,servo,new tires,new wheels,etc.
    Year: 2000
    Km: 110 000
    I have bought VOLKSWAGEN Golf Comfortline from Turkey when i was with businesses .
    I am located in London.
    I am international businessman and i have not time to ride it .
    It has been kept only in garage .
    It has not been registered here in United Kingdom.
    VOLKSWAGEN Golf Comfortline is registered in Turkey and i can to make the delivery without any problem (you don't pay taxes import) .
    The shipping/payment will be made usingwww.piscotcargo.tk. Please carefully read all the steps below .If you agree our terms send us your full name and address + final order so we can start the shipping .
    It's 100% safe for me and you .
    Read all the information here :www.piscotcargo.tk/safe-exchange.php
    ----------------------
    Here is how we are going to do :
    1. I will ship the VOLKSWAGEN Golf Comfortline with :www.piscotcargo.tk
    2. They will contact you and let you know that I sent you the VOLKSWAGEN Golf Comfortline and the status of the VOLKSWAGEN Golf Comfortline .
    3.You will transfer the money towww.piscotcargo.tk
    4.You will receive the VOLKSWAGEN Golf Comfortline and check it , test it etc.
    5. You have 5 days to inspect the goods. You must confirm towww.piscotcargo.tk that the VOLKSWAGEN Golf Comfortline are as you expected to be so I can receive my money from them .
    If you are not satisfied of the VOLKSWAGEN Golf Comfortline , they will come , pick up the VOLKSWAGEN Golf Comfortline and give all your money back. I will have to pay again the shipping taxes to receive the VOLKSWAGEN Golf Comfortline back .
    You can contactwww.piscotcargo.tk and ask about us : piscotcargo@aol.com. If you agree our terms please give us the shipping address where we must ship the product.

*Note: Price you pay is of 4000 EURO
    All you have to do is pay by 15% ( 600 EURO) deposit at the company only as a guarantee that you are a buyer serious, until it arrives, then you pay by 85%(3400 EURO) balances after you tested the car at your location .

Best regards ,

Yani adam diyoki : Ben Türkiyede çalışırken aldım bu aracı artık kullanmıyorum.İngiltereden sana yollayım tüm masrafları ben karşılayım , aracı test et parasını yolla.Bir site vermiş.Gittigidiyor gibi parayı yatırıyosun adam aracı yolluyor sonra sen ok verince adamın hesabına geçiyor para.Ama bunda ufak bir fark var.Site önce 600 € kapora istiyor peşin peşin.Bu sitede amcamız tarafından yapılmış fake bir site olduğu için Western union aracılığıyla 600 € yu hiç ediyor amcamız.Heray sadece bir kişi dolandırsa yeter be geçinir yani.Ulan Türkün aklı başka birşeye çalışsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archelot -- 26 Eylül 2009; 0:58:07 >

• Neyseki ingilizce bilmiyorum ve bu tip dolandırılma olaylarına gelmiyorum
  • Hiç bişey anlamadım
  • oh beleşten 600 Euro, baya güzel kurgu yapmış
  • adam iş için almışsa bu fiyata satıyor olabilir bir an önce elinden çıksın diye. sitede düzgüne benziyor ne var anlamadım bende?
  • Herhalde bu sitede virüs gibi birşey var arkadaş onu kastetmiş.

w w . p i s c o t c a r g o . t k
  • Ya adam diyoki : Ben Türkiyede çalışırken aldım bu aracı artık kullanmıyorum.İngiltereden sana yollayım tüm masrafları ben karşılayım , aracı test et parasını yolla.Bir site vermiş.Gittigidiyor gibi parayı yatırıyosun adam aracı yolluyor sonra sen ok verince adamın hesabına geçiyor para.Ama bunda ufak bir fark var.Site önce 600 € kapora istiyor peşin peşin.Bu sitede amcamız tarafından yapılmış fake bir site olduğu için Western union aracılığıyla 600 € yu hiç ediyor amcamız.Ulan Türkün aklı başka bişeye çalışsa...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sahibinden.com Ücretli Mi Oldu?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şimdi olay şu;
    adamın biri TR den almış olduğu VW i ingilterede fazla kulllanmıyorum gerekçesi ile satıyomuş 4000€ ya...
    bizim arkadaşda bu elemanla muhabbet etmiş...
    adam bir firma aracılığı ile aracı TR ye gönderecekmiş ve alacak taraf ise şayet aracı beğenirse parayı talimatla hesaba aktarcakmışi bildiğimiz GG veya HB sitelerinin tarzı gibi birşey,
    ürünü beğenmez isen onay vermiyorsun...

ancak anlamadığım buradaki bit yeniği ? nerede o?
  • sitenin fake olduğunu nasıl anlıyoruz? girdim baktım düzgüne benziyor. bu konularda bilgim yokta birşey öğrenmiş olurum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

şimdi olay şu;
    adamın biri TR den almış olduğu VW i ingilterede fazla kulllanmıyorum gerekçesi ile satıyomuş 4000� ya...
    bizim arkadaşda bu elemanla muhabbet etmiş...
    adam bir firma aracılığı ile aracı TR ye gönderecekmiş ve alacak taraf ise şayet aracı beğenirse parayı talimatla hesaba aktarcakmışi bildiğimiz GG veya HB sitelerinin tarzı gibi birşey,
    ürünü beğenmez isen onay vermiyorsun...

ancak anlamadığım buradaki bit yeniği ? nerede o?

Verdiği site fake.Site sadece Western Union ile çalışıyor ve bedava dağıtılan sitelerden.Free host üzerine kurulmuş. :D Site senden gönderim için 600 € kapora istiyor.Para direk elemana gidiyor.Eleman da parayı alıp yallah :D Olay bu...

• quote:

Orijinalden alıntı: Rastalı_Pasta

sitenin fake olduğunu nasıl anlıyoruz? girdim baktım düzgüne benziyor. bu konularda bilgim yokta birşey öğrenmiş olurum...

.tk uzantılı siteler bedavaya yapılıyor
  • quote:

sitenin fake olduğunu nasıl anlıyoruz? girdim baktım düzgüne benziyor. bu konularda bilgim yokta birşey öğrenmiş olurum...

Adamın bahsettiği işi yapacak olan site bu kadar dandik tasarımlı olmaz bu bir. Register yaparken alt linkte freehostta olduğunu görüyoruz , böyle büyük para transferlerinin döndüğü bir site freehost olur mu hiç bu iki.Mail olarak aol mail adresi vermiş bu üç.

Bu arada arkadaşlar kusura bakmayın ama sizlerin tavırlarından bu adamın çok can yakacağını anladım
  • üstün ing okuma yeteneğimle buyrun:
    Dean Sir,

Ben, Volkswagen Golf Comfortline mükemmel durumda, hasar, herhangi bir kaza, hayır scratches.The motoru büyük durumda, onunla ilgili hiçbir sorun asla sizi bilgilendirmek istiyorum.
    Volkswagen Golf Comfortline, tam seçenekleri, klima, klima, servo, yeni lastikler, yeni jantlar, vb tüm kağıtları, alarm, orijinal tuşları (2 tuşları), ABS, ESP, radyo / CD, hava yastıkları vardır
    Yıl: 2000
    Km: 110 000
    Ben Türkiye'den ne zaman i işletmeler vardı VOLKSWAGEN Golf Comfortline almış.
    Londra'da bulunan AM.
    Ben uluslararası işadamı ve i sürmek için zaman yok.
    O garaj sadece tutulmuştur.
    Burada İngiltere tescil edilmemiştir.
    VOLKSWAGEN Golf Comfortline Türkiye'de tescil ve ben (siz) ithalat vergi ödemezsiniz sorunsuz teslimat yapmak olabilir.
    Sevkıyat / ödemewww.piscotcargo.tk kullanılarak yapılacaktır. Lütfen dikkatle altındaki tüm adımları okuyun. Eğer bizim şartlar bize katılıyorum tam adınızı ve adresinizi + final sipariş nedenle nakliye başlayabilirsiniz.
    % 100 benim için güvenli ve sensin.
    Okuyun tüm bilgileri burada:www.piscotcargo.tk / güvenli exchange.php
    ----------------------
    Nasıl yapacaksın is Here:
    1. Beraber VOLKSWAGEN Golf Comfortline gemi olacaktır:www.piscotcargo.tk
    2. Onlar sizinle temasa geçecektir ve bu sana VOLKSWAGEN Golf Comfortline ve Volkswagen Golf Comfortline durumunu gönderilen bildirin.
    3.Youwww.piscotcargo.tk için para transfer olacak
    4.You VOLKSWAGEN Golf Comfortline alacaksınız ve kontrol vb test
    5. Sen mal incelemek için 5 gün var. Sizin gibi olmak ben onlardan paramı alabilir beklenen bu VOLKSWAGEN Golf Comfortline vardırwww.piscotcargo.tk için onaylamak gerekir.
    Eğer Volkswagen Golf Comfortline memnun değildir, onlar, Volkswagen Golf Comfortline alıp geri tüm para vermek gelecektir. Geri VOLKSWAGEN Golf Comfortline almak için tekrar nakliye vergi ödemek zorunda kalacak.
    Senwww.piscotcargo.tk iletişim ve hakkımızda soruyorum: piscotcargo@aol.com. Eğer bizim şartlar bize sevkıyat adresini nerede ürün geminin vermek gerekir lütfen kabul edin.

* Not: Fiyat ödemeniz 4.000 YTL biridir
    Sonra size araba test Tüm yapmanız gereken% 15 (600 YTL) şirketi tarafından mevduat garantisi sadece kadar, sonra% 85 (3400 YTL) ödeme geldiğinde, bir alıcı ciddi, ödeme yapacağınız dengeleri bir Yer.

Saygılarımla,

• site güya 98 den beri faliyette ama daha indexlenmemiş bile, alexa sıralamasına girememiş :D:DD: bu şu demek 1 aylık bile değil bu site. domain ne zaman reglenmiş baktım göremedim diğer info sitelerinde gözükür belki ama kasmadım. site kolpa ezik bi template alt yapısı yok enayi 600 değilde 300€ istese baya keriz düdükleyebilir.
  • Adamın ingilizcesinden attığı belli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ®OoLaStoO®

site güya 98 den beri faliyette ama daha indexlenmemiş bile, alexa sıralamasına girememiş :D:DD: bu şu demek 1 aylık bile değil bu site. domain ne zaman reglenmiş baktım göremedim diğer info sitelerinde gözükür belki ama kasmadım. site kolpa ezik bi template alt yapısı yok enayi 600 değilde 300€ istese baya keriz düdükleyebilir.

Abi bizim arkadaş Türkçeye çevirmemi istedi ve hemen alalım dedi ya.Birde akıllı geçinir.Bu adam eminim ayda 10 kişiyi tokatlıyordur.Paraya bak sen ya...

bu arada elamanın fake aldığı site buradan alınmış. Direk freehosttan almış mal ya :D www.freehostia.com

• quote:

Orijinalden alıntı: şey sadece üye?

üstün ing okuma yeteneğimle buyrun:
    Londra'da bulunan AM.
    Saygılarımla,

http://translate.google.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinaTo -- 26 Eylül 2009; 0:48:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Archelot

quote:

Adamın bahsettiği işi yapacak olan site bu kadar dandik tasarımlı olmaz bu bir. Register yaparken alt linkte freehostta olduğunu görüyoruz , böyle büyük para transferlerinin döndüğü bir site freehost olur mu hiç bu iki.Mail olarak aol mail adresi vermiş bu üç.

Bu arada arkadaşlar kusura bakmayın ama sizlerin tavırlarından bu adamın çok can yakacağını anladım

ciğerim biz arabayı görmeden ustasına baktırmadan almıyoruz.aynı şey elektronik içinde geçerli. ondada kendi bilgime güvenirim.
    ben sadece sitenin fake olduğunu anlamak için yeterli bilgiye sahip değilim olay bu.

• Beyler şu siteyi Türkiye bilişim dolandırıcılığına ihbar edelim. Kapatsınlar.
  • aracı buradan almış ingiltereye mi götürmüş niye öyle yapmış ki? yani yalanda olsa buradan anlaşılacak bir hata var en başta bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.