Şimdi Ara

Dacia Sandero Stepway hakkında yorumlar (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
10
Favori
430.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vasel

    ümraniyedeki daci bayiiden navigasyon stepne dahil 36300

    Dacıa sandero stepway!!! 2013. aracı bir saat evvel kullandım, evet yorumlara baktığım zaman haklılık payı olanlarda var ama çokta haksız yere eleştirenlerde var,
    Evet ses yalıtımı zayıf,(ama çokta kötü değil,sonuçta dizel bir araba ve piyasaya çıkalı daha 4-5 yıl oldu.) Kaliteli lastiklerle %30-40 ses azalır.
    Vites geçişleri özellikle bu kullandığım araçta 3 ve 5'e atarken açıkçası biraz takılma var.(Belki daha 450km olduğu için yeni diye olabilir diyorum)
    Direksiyon tam power değil bana göre yarı power,ancak direksiyon simidine kafam takıldı? bayağı ince ellerimin arasında kayboldu,güzel bir kılıfla normal hale getirilebilir.
    Olumsuzluk olarak başka bir şey göremedim.
    Gelelim olumlu yanlarına;
    2011 ve 2012 moedellerinide incelemiştim, özelliklede aracın iç kısmını o modeller kelimenin tam anlamıyla berbattı ancaaaakk 2013 modeli kendini onlardan epey ayırmış
    Konsolun ön kısmı ve alt kısmı sert plastik ancak düzgün dizayn edilmiş,özellikle cam düğmelerinin olduğu alt kısım aynı döşeme fiat bravo triptonikte var.
    göstergeler,eco mode,koldan radyo dümeleri cd çaların yanında usb girişi vs vs vs kliması 2 ci kadamede bayağı iyiyidi,
    Motor; Dizel motorlu bir aracı hayatımda ilk kez kullandım, araç ilk kalkışta ağır haliyle ancak 100 metreden sonra bana göre çok iiiiiiiiiii otobanda 130 kilometre sürat yaptım (savruluyor falan diyorlarda) virajada girdim ben öyle bir şeye şahit olmadım!
    Özetle, sizleri bilemem ama ben bu arabayı geçen sene bir takım aksiliklerden dolayı alamadım(iyikide alamamışım 2012 modeli alacaktım) Yine bir olumsuzluk yaşamassam,ALLAH nasip ederse bu 2013 model aracı almayı çok istiyorum, Benim gibi yılda en fazla 7-8 bin km yapacak biri için bu araba number one.
    Kısmet olurda alabilirsem size burdan duygularımı aktarmaya çalışacağım.
    Bu arada aracın bana toplam maliyeti trafik sigortası dahil, 25.700-tl.

    Sonuç: Ne kadar ekmek o kadar köfte arkadaşlar,ALLAH kaza bele vermesin hiç kimseye.,saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novinovi -- 10 Temmuz 2013; 21:57:24 >
  • arkadaşlar yol bilgisyarı yok yzılmışta..bu araçta yol bilgisayarı var açtırmak gerekiyor serviste sadece
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MAVİ KRAL STEEPWAY

    arkadaşlar yol bilgisyarı yok yzılmışta..bu araçta yol bilgisayarı var açtırmak gerekiyor serviste sadece

    bu bilgi kesin mi?
  • dacia sandero stepway bende kullandım ama mali nedenlerden dolayı satmak zorunda kaldım bana göre fıyatına bakıldıgı zaman alınabılecek en guzel araba.
    araç ıle ılgılı daha detaylı yorum yapmıstım ben zaten ıstersenız bakabılırsınızhttp://www.2kafadar.com/en-ucuz-fiyata-alinabilecek-en-iyi-sifir-araba-dacia-sandero-stepway/
  • 2000 devirde tum viteslerde ozellikle 5. Vitesde ziril ziril titreme yapan bir arac istiyorsaniz(bu aravin kronik soruni tum araclarda mevcut Renault sorunu kabul ediyor fakat bir calisma yok)

    Cami her kapattginizda cat diye derin bir ses duymak istiyorsaniz ( buda kronik sorunlardan biri servisde iki cam krikosunuda degistrdim anca duzeldi)

    Yol bilgisayari ve yokus kalkis destegi gibi ozellikleri oldugu halde bu ozelliklerin fabrika tarafindan kapatilip gönderiliyor. Bu ozellikleri actirmak icin Servisdeki ustalara boyun bukup yakvarmak istiyorsaniz ( suan servisler acmiyor acanda ucret alıyor)

    Daha 15000 km de yogun trafige girince balatasi yanan ve bunu servis mudurune soylesigi zaman " yogun trafikte balata yanar" cevabini almak istiyorsanız

    Dacia sandero stepway tam olarak size gore bir araba.

    Bense maalesef 2013 model dizel sandero stepway kullanicisiyim.

    Güle gule kullanin. Taksiti bittigi gun saticam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makyajlı kasa 1.5 dci hakkında görüşlerinizi alabilir miyim ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prestor kullanıcısına yanıt
    1.5 Dizel aracım ben çok rahat 170i görüyorum
  • Ben de almayı düşünüyorum.23-27 bin arası bir araca ihtiyacım var.
  • accent era dizel den sonra performans olarak sorun yaşar mıyım ?

    dacia daha önce hiç binmedim herhalde :D
  • Aracım Dacia sandero stepway 2016 model aracı
    1.aldığım gün iç aydınlatmaları hareket halinde yanıp sönüyor
    2.araç hareket halindeyken kapı açık uyarısı veriyor
    3.sağ kapıdan gevşemiş vida sesi geliyor
    4.bagaj kapısını kapadığımda alt egzoz dan çınlama sesi geliyor
    5.aracın sol iç kısmından felaket bir ses geliyor bu ses aşırı şekilde rahatsız edici
    NOT: aracım şu anda 1300 km de aracı servise bırakmamı istediler aracım 10 gün serviste kaldı bu arada en az 5 kere gittim çözemediler En son aracı almaya gittim oldu dediler bindim ses iki katına çıkmış ne olacak dedim yapacak bir şey yok böyle kullan
    Yada aracın altından bir parça kesip kaynak yapacağız bu arada aracı iskelete çevirdiler her yerini söktüler
    arızanın arandığı yerler. Koltuklar,4 kapı içleri, arka bagaj, jant kapakları, kapı lastikleri, motor, daha sayamadığım neler
    araç baştan sona sorunlu fabrika arkasında durmuyor
  • Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım aracimi gösterge panelinde kalp ritmi şeklinde lamba yandı Arza mi bilmiyorum beni bilgilendiriseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamınaleyküm arkadaşlar dacıa sandero ambiant ve stepway arasında ne fark var bilenler yazabilirmi lütfen 2012 üst kasalarda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet_0006

    selamınaleyküm arkadaşlar dacıa sandero ambiant ve stepway arasında ne fark var bilenler yazabilirmi lütfen 2012 üst kasalarda

    stepway da crossover arazi body kit var.16" jantlar(ambiancede 15" kapak jantlar var),plastik tampon giydirmeleri,karartmalı ön far ve arka stop maskeleri ve sis farı var.iç kısımda ise stepway yazılı kumaş koltuklar ve koyu gri renk ön konsol ve vites topuzu ayrıca sadece 0.9 tce 90 bg motorlu stepwayde yokuş kalkış desteği ve start stop mevcut.ve stepwayde tüm renkler ücretsiz.
  • Selam dostlar,

    10 gün önce teslim aldım aracı. Kızıl kahve renginde. Benzinli versiyonu. 900 CC Motor, 90 beygir ve 140 Tork üretiyor.

    İlk test sürüşünde ( 2013 versiyondu ) pek haz etmemiştim fakat iki versiyon arasında ne fark bilmiyorum ama kullanımı çok çok rahat. Kesinlikle hadi be yürü artık dedirtmiyor. Aksine ara geçişleri çok çok iyi. Kıyaslamamı Opel Corsa 1,4 benzinli yarı otomatik araca göre söylüyorum. 3 yıldır Corsa kullanıyorum şirkette. Ağva yolunda otomatik yemediği için aracı düz viteste kullanan biriyim. Stepway ise yokuş falan dinlemiyor. Takır takır atıyor vitesi. Üstelik forumda bazı arkadaşların yanlış bildiği bir bilgiyi test ederek doğrulamak istiyorum. Bu arabanın ECO modu uzun yolda değil, trafiğin yoğun olduğu ve dik - uzun yokuşlarda kullanılmalı. Keza bunu servis doğruladı. ECO modunda vites aralıkları düşüyor arabanın. 60 km hıza çıktığınızda araba 5.vitese geçiyor.Kesinlikle titreme zorlanma vs yok. Uzun trafiksiz bir yolda ECO modu açmanız gereksiz bir işlem ve daha çok yakıt tüketir. Test ettim , tecrübe ile sabit. Yokuş çıkarken ECO moda alıyorum aracı tek tuş ile ve normal tırmanışından çok daha üst bir düzeyde tırmanma sağlıyor.


    Araca ben dahil 5 kişi binerek test ettik. Uzunçayırdan boğaz köprüsüne bağlandık ve CNR fuar merkezine gittik. Altunizade tırmanışı çok dik olmamakla beraber uzun bir tırmanış. 5 kişi ile hiç zorlamadan 4. vites ve 90 km hızla ilerleyebildik. Yoğun trafiğin olduğu Haliç köprüsü girişi ve Atatürk hava alanı civarında ECO moda almadan sorunsuz sürüş yaşadık. Trafiğin durma noktasına geldiği kısımlarda ECO moda almanızı tavsiye ederim. Direksiyon altında bir tuş çok zor değil açması kapaması. Onla ne uğraşıcam ya diyenler olacaktır. Aldırış etmeyin mutlaka deneyin.


    Aracı %70 oranında Yenisahra kadıköy arasında E-5 ve E-5 bağlantı yollarında kullanıyorum. İşe gidip gelirken. Trafiğin tam çileye döndüğü zamanlarda. Özellikle bir akşam Ataşehir de 250 mt mesafeyi tam 75 dk geçebildim. Böyle bir trafikten bahsediyorum. Bu güzergah ve trafik yoğunluğunda 250 TL'lik tam dolu depo ile 730 km yol yapabildim. Yolda kalma korkusundan çok zorlamak istemedim. Henüz gösterge yanıp yanıp sönme işlemine girmemişti. bir süre ışık yanarken kullandım. Fakat yanıp sönme durumuna henüz geçmemişti. Olsa olsa 10 km daha gider diye düşünüyorum.

    Aracın start stop teknolojisi var. şans işi diye düşünüyorum. Bende arızalı çıktı :D Servisi aradım. Bilgisayar bağlantısı ile hemen hallederiz dediler gidemedim henüz vakit bulup. Start&Stop ile deneyemedim yani. Tepki süresini ve yakıta katkısını tecrübe edemedim. Aracın içinde dahil gelen oto teyp bence oldukça yeterli. Bluetooth bağlantısı hemen eşleşiyor. Mikrofonu çok iyi yere konumlandırmışlar. Karşı tarafa sesiniz gayet yeterli seviyede gidiyor. Telefon rehberini son iletişim kurduğunuz numaraya göre çekiyor. Son aranan, sizi arayan , cevapsız çağrı vs. numara yerine ismi gösteriyor. İsterseniz telefon rehberini indir diye bir seçenek var. Ben henüz denemedim. Ama direksiyon altındaki kumanda dan çok rahat bir şekilde telefonumda son aranan numaralara girip istediğim numarayı aratabiliyorum hiç telefona dokunmadan. Kol altında scroll tuşu var. silindir şeklinde bir tuş aşağı yukarı hareket ile çok kullanışlı olmuş.USB ve AUX girişlerini henüz denemedim.

    Aracın yüksek olması inanılmaz keyif verici. Ben önceden de Ford Connect kullanıyordum. Bu kadar değil ama buna yakın bir yükseklikte. Ondan beridir alışığım yüksek araca. 16" inç jantlar. Stepne araçla birlikte verdiler. Ek ücret istemediler. 15 inç o. Lastiği bir ebat büyük.

    Aracı alırken yanında pakette aldım. Aracın altına zift ve lastik kenarlarına zift, aracın üstüne 0,9mm Seramik kaplama, kaput filmi, camlara 1 ve 2 seviye cam filmi, motor bakımı ve park sensörü. Hepsi dahil 1500 TL geldi. Zift ve seramik kaplamaya inanmıyordum. Boşa para veriyorum hissi uyanmıştı. Aracın içine ses gelmiyor diyemem fakat ne direksiyon sesi, ne motor sesi, ne lastik sesi hiç biri gelmiyor. Söylemişlerdi %70-80 oranında sesi kesiyor diye. kesinlikle doğru. Seramik kaplama ise beni daha çok şaşırttı. Videosunu ekleyeceğim. Kaplamayı yapan genc arkadaşım benim aramabın üzerinde testini yapmış videosunu çekmiş. Zippo çakmak ile 4 5 kez vuruyor. çakmağın kenarı ile. Sonuç sıfır çizik. Eşim sağolsun dün akşam park halinde araca vurdu direksiyon eğitimi yaparken :D Fren yerine gaza bastı. İnanın bir başka araçla vursaydım , vurduğum araçtaki gibi benim aracımda da tamamen boya kalkardı. telefonların ekranlarındaki gibi 3 tane kılcal çizik oldu o çarpmaya rağmen. Şimdi kim derse desin havaya para vermek diye güler geçerim.

    Servis ve sorduğum herkes araç 1000 km den sonra daha rahatlar ve 1 litreye yakın daha az yakar diye söylüyor. Az kaldı 1000 km ye göreceğiz. Aracın rengi ve siyah cam filmi kaplama müthiş uyumlu oldu. Bu rengi hiç görmemiştim daha önce harika duruyor bence. Resimleri ekleyeceğim.

    Boyum 1,83 benim. Ortalama boya sahip insanlar için aracı kullanırken ve arkada yolcular varken sıkışık bir ortam olmuyor. Ama ben sürücü koltuğunu biraz fazla çekiyorum o nedenle arkada yolcu varsa ben biraz sıkışıyorum sürerken. Beni rahatsız ediyor bu şekilde sürüş. Ama Opel corsa dan daha geniş olduğu aşikar :) Tavan yükseliği de tatmin edici seviyede. Sis farlarını hep açıyorum ama test edecek bir ortam olmadı. Silecekler vs şu an sorunsuz çalışıyor. Çok yazan vardı diğer konularda, virajlara durarak girin diye. Ben bir çok viraja o yazılar yüzünden ilk 2 gün korkarak yavaşlayarak girdim ama şu an 80 -90 arası hızla girebiliyorum. fren tepki süresi çok iyi çünkü. Kesinlikle savurmuyor. Arabanın içini zaten biliyoruz. Malzeme kalitesi düşük tutulmuş. Arka camlar elektrikli değilmiş. Aynalar elektrikli değilmiş. Bunlar zırvalık. Yeni Astra sedan da arka camlar elektrikli değil. Ne olmuş yani ? Bu bir tercih meselesi. Arkada oturanın eline yapışmaz cam açma kolu. Açsın bir zahmet :D Aracı 47650 TL'ye taksitle aldım. bu taksitli satış fiyatı. 30 bin TL kredi kullandım.

    Şimdilik bunlar geliyor aklıma. Merakı olan varsa cevap verebilirim. Start stop hakkında yorum yapamıyorum. Servise gittikten sonra onu da yazacağım.
  • cedubal C kullanıcısına yanıt
    aracınız hayırlı olsun ancak bir şey dikkatimi çekti sis farlarımı sürekli yakıyorum demişsiniz. kanunen gece yakmanız yasak ve gece yaktığınızda karşınızdan gelen ya da önünüzde giden araçlar için inanılmaz derecede tehlike yaratıyorsunuz hatırlatmak istedim. aracınızda gündüz farı da varsa gündüzleri de yakmayanız lütfen. çünkü adı üstünde sis farı sadece sis varken kullanılır çevrenizi tehlikeye atmayanız. kazasız belasız sürüşler dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnr_2010

    aracınız hayırlı olsun ancak bir şey dikkatimi çekti sis farlarımı sürekli yakıyorum demişsiniz. kanunen gece yakmanız yasak ve gece yaktığınızda karşınızdan gelen ya da önünüzde giden araçlar için inanılmaz derecede tehlike yaratıyorsunuz hatırlatmak istedim. aracınızda gündüz farı da varsa gündüzleri de yakmayanız lütfen. çünkü adı üstünde sis farı sadece sis varken kullanılır çevrenizi tehlikeye atmayanız. kazasız belasız sürüşler dilerim.

    Teşekkür ederim uyarınız için. Öğrenmemek ayıp :) Mesajı ilk yazdığımdan beri kapatıyorm çok saçma gelmişti yakmak. Şimdi daha da mantıklı olduğunu anlatmış oldunuz.
  • cedubal C kullanıcısına yanıt
    Ben de sizinle yaklasik ayni tarihlerde ayni renk 0.9 otomatik aldim. Tek kotu tarafi makyajli kasanin cikmasi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanderonun şasi numarası nerede? araç üzerinde nerden bakabilirim? bir tarif eder ya da resim atarsanıoz sevinirim teşekkğrler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metamorphoses

    Ben de sizinle yaklasik ayni tarihlerde ayni renk 0.9 otomatik aldim. Tek kotu tarafi makyajli kasanin cikmasi :)

    Araçtan dizelmiş gibi ses geliyor mu ? Motor sesi beni çok rahatsız ediyor. Dizel araca yakın bir ses çıkartıyor motor. sanki içerde birşeyler birbirine çarpıyor gibi çıkan ses.

    Sizde de hiç bu tür rahatsız edici sürekli bir ses var mı ?
  • cedubal C kullanıcısına yanıt
    3 silindirli motorlar öyle çalışır.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.