Şimdi Ara

-----

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtesla -- 6 Nisan 2011; 14:42:02 >

• öncelikle izmirde olsan mutlaka seninle görüşürdüm hatta muhtemelen kuşu senden alırdım bu tarz kuşun kafeste beslenmesi zor güvercin tipinde beslemelisin eğer korunaklı panjurlu bir balkonun falan varsa eski bir dolabı ona yuva yapabilirsin baykuş yapısı gereği gündüzleri pek hareketli olmayan geceleri açılan bir kuş evdekileri rahatsız etmesi normal keşke bende yavru kerkenez veya baykuş bulabilseydimde besleseydim
  • ayrıca bu kuşu pek uçurmamışsın galiba sağlıklı olması için özellike ilk tüy dökümünden önce bolca uçurman çok iyi olacaktır kuyruk tüyleri ve son kanat tüyleri biraz kısa gözüktü bana fotoğraflardaki halinden
  • annem gelmden önce bol bol uçuyordu hatta öle alışmışdıki yemi elime alıyordum elimden uçarak kapıyordu.
    annem geldi duzenim bozuldu istemiye istemiye ilanı veriyorum anlıcağın.
    kuşu istememe sebebide bağtıl inanç uğursuzluk getirmiş yoksa kuşun verdiği hiç bi rahatsızlık yok etrafı kirleticek kadar tüy bile dökmüyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtesla -- 27 Eylül 2009; 17:01:52 >
  • resimleri görebilmek için 30 mb kadar download yapmışımdır sanırım simage olarak koysaydın keşke poster gibi olmuş
  • doğru diyorsun resimler biraz buyukdu oyuzden bende link verdim.
    baykuşada iyi bi yuva aramakdayım fiyat olarak iyi bakabilecek biri bulursam hertürlü yardımı da yaparım.
  • Çok şirin bişiy , gözler felan
    Bence hayvancaazı parayla satmaya çalışmak yerine, güzel bir hayvanat bahçesi bulmaya çalış oraya ver. Kendi türünden kuşlarla beraber yaşamayı öğrensin. Yavruları bile olur belki .
    Evde beslemeye çalışmayın bence yazık oluyor kuşçağıza. Bundan sonra vahşi hayata da çıkamaz büyük ihtimalle. Hayvanat bahçesinde kendi türünden kuşlarla yaşayabilir ancak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzg -- 30 Eylül 2009; 19:29:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzg

Çok şirin bişiy , gözler felan
    Bence hayvancaazı parayla satmaya çalışmak yerine, güzel bir hayvanat bahçesi bulmaya çalış oraya ver. Kendi türünden kuşlarla beraber yaşamayı öğrensin. Yavruları bile olur belki .
    Evde beslemeye çalışmayın bence yazık oluyor kuşçağıza. Bundan sonra vahşi hayata da çıkamaz büyük ihtimalle. Hayvanat bahçesinde kendi türünden kuşlarla yaşayabilir ancak.

+1 Ayrıca bu kuşu alan ya kasapla anlaşmalı olması lazım yada kasap olması lazım sağlıklı beslenmesi için Bu hayvan kapalı yerde besleemz evcil değil vahşi bir hayvandır

• bu kusu ölmesin diye bulan arkadasın yanına gidebilmek icin ist dısıan gittim ole aldım.
    alıp bakdıkdan sonra evde istemdiler darıcaya götürmeyi denedim bi ton şey çıkardılar karşıma ve kuşu almadılar.
    elimedn geleni yaptım.
    facebookda baykuş yazdım. bakanlarla muhabbet ettim ordan öğrendiklerime göre ev hayvanı olarak bakıyorum artık. evdekiler istemiyincede bu ilanı açdım. iseyen olursa fiyatı düşürür veririm. tek istediğim kuşun iyi bakılması.

kasapla anlasmayada gerek yok kuzu diil tavuk eti yiyor oda
    günde 50 gr lık et .
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtesla

-----
     -----
     -----
     -----
     -----
     -----
     -----
     -----
     -----

Herkese merhabalar.

Burdaki herkesgibi bende hayvanları seven, besleniceksede iyişartlar altında beslenmesini isteyen biriyim.
    Bu hayvan sevgim arkadaşlarım tarafındanda bilindiği için ;bi arkadaşım bulduğu yavru baykuşu bakabileceğimi düşünüp alıp alamıycağımı sordu bende annesi bulunmyan bu kuşu ölmemesi için bakmaya başladım. Kuşu bulan arkadaşımda kuşu çocukların elinde görüp oyuncak olmasın diye alıp bana veren birisidir.
    Kuşu aldığımda yemek yemekde zorlanıp doğru düzgün uçamıyacak kadarda küçükdü. Buyuzden ilk zamanlar elimle besleyip şırıngayla suyunu verdim. Şuan besliyeli 2 ay oluyor ufaklığından beri bende olduğu için ele alışık bi kuşdur.
    Kuşa bakmaya ilk başladığım zamanlar annemler yazlıkda olduğu için haberdar diildi.Şuan ise evde istenmiyor oyuzden iyi bakabilcek birini aramakdayım. İlan açma sebebin budur.

Bakımı hakkında da herturlu yardımı yapabilirim saten çok da zor diil kedi ve kopek mamasi tavuk eti ve balık eti verilerilebilir. Dana keçi veya koyun gibi doğal yaşamında avlıyamıcağı hayvanların etini verilmemeli.
    Bunun dışında içinde bolca su bulunduran sebzeleri marul salatalık gibi mutlaka verilmeli.
    İştahıda çok açık elede alışık olduğundan ev hayvanı olarak bakılabilir durumdadır. Çok nadir olsada facebookda bu kuşları besliyen insanlara raslamak mümkündür.

Fiyat ı 600tl dir. Takas da olabilir.
    Tel 544761 09 31 (awea)

• Yanılmıyorsam yaptığınız yasal değil. Vahşi tabiat kuşlarının ticari şekilde pazarlanması hukuken yasaktır. Bu kuşun yeri kafes değil, doğal ortamıdır.. Sakın beni yanlış anlamayın; ukalalık değil amacım fakat vahşi bir avcıyı yavruyken alıp hapsetmek doğru değildir. Ne kadar iyi bakarsanız bakın, ne kadar iyi beslerseniz besleyin...
  • Kafese kapatılan veya ele alınıp sevilen her canlı evcil demek değildir,ilk önce bunu öğrenin

Umarım bi aklı başında vatandaş çıkıp yasal yollara baş vurur
  • quote:

bu kusu ölmesin diye bulan arkadasın yanına gidebilmek icin ist dısıan gittim ole aldım.
    alıp bakdıkdan sonra evde istemdiler darıcaya götürmeyi denedim bi ton şey çıkardılar karşıma ve kuşu almadılar.
    elimedn geleni yaptım.
    facebookda baykuş yazdım. bakanlarla muhabbet ettim ordan öğrendiklerime göre ev hayvanı olarak bakıyorum artık. evdekiler istemiyincede bu ilanı açdım. iseyen olursa fiyatı düşürür veririm. tek istediğim kuşun iyi bakılması.

kasapla anlasmayada gerek yok kuzu diil tavuk eti yiyor oda
    günde 50 gr lık et .

dediklerinizi dogru ama bukuş ya birisi tarafından bakılıcak yada ölücek
    yuvadan düşen kusların sonu ya açlıkdan yada yırtıcı hayvanlar tarafından ölmesidir.
    ben alıp bakarak ölmesini engelledim diye düşünüyorum. ben olmasayım saten ölüceldi.
    neyazıkki ona bakarak hayatta kalmasını sağladım ama doğal hayatından da kopardım.
    yırtıcı bi hayvan olduğu için annesinden nasıl avlanılır av nasıl parçalanır öğrenemedi
    ben şimdi bu kuşu nasıl doğal ortamına salıyım.
    dediğiniz gibi yırtıcı olan bu hayvanı mecburen evcil bi hayvan gibi bakmak zorundayım.
    evcil hayvan olarakda küçüklüğünden beri bakıldığından kimseye zararı olmadan bakılabilcek durumda.

• quote:

ne gibi sorunlar çıkardı hayvanat bahçeleri.
  • Darıca dışardan verilen hayvanları almıyormus
    benim kuşu almalarının tek bir formulu varmıs oda sponsorluk yaparsam
  • quote:

Darıca dışardan verilen hayvanları almıyormus
    benim kuşu almalarının tek bir formulu varmıs oda sponsorluk yaparsam

aslan götür bi kere bakalım sponsorluk istiyorlar mı :)
  • Sokaktan buldun 600 TL'ye satıyorsun çok ilginç. Hemde evde istenmeyen bir kuş. Ola ki kimse alıcı çıkmadı, dışarı atmak zorunda kalacaksın. Annen istemiyor çünkü. Sıkışsan 100 liraya bile vermek zorundasın demek. Yada sokağa atacaksın. Seçim senin.
  • yukarda mutlaka açıklamışsındır ama okuyamadım hepsini

Niye 600 Lira

bu kuşa o kadar masraf yaptığını hiç düşünmüyorum

0 600 lirayı bi barınağa falan bağışlıyacak mısın?
  • 200 tlye satayım ben almayın 600e
  • nooldu kuş bu arada bayaa zaman geçmiş üzerinden. Bi çözümü bulunmuştur umarım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.