Şimdi Ara

saçma sapan diyaloglar; silinsin topic

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://www.sigmaelectronic.net/Turkish/COMPARE.HTM

yaptıkları test tabi ki taraflı olabilir;

fakat sizce doğru olan yanları var mı

-------------------------------------
    sordugum soru buydu ama konu deişti kişisel tartışmalara dönüştü; saçma saçma ban resimleri eklendi .. bilgisayar sapıtıyo o kadar resimi gösterirken.. silinsin gitsin

istemiyorum cevap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukadam -- 25 Temmuz 2005, 12:55:29 >

• Dostum yeni aldım kullanıyom kullanma denirse...
    Kart donanım olarak güzel ama yazılım olarak çok sorunlu netlik ss2 kalitesinde. Kanal değiştirmelerde tıkanmalar yapabiliyor. Isınmıyor .. fazla çalışmadığı için herhalde. Türksatta skyvision ile bulamadığım kanalları bulurum ümidiyle almıştım. Halâ ümitliyim....kahretsin ben hiç vazgeçmezmiyim... Şimdilik hala denemelerle meşgulüm. Sonuç alamazsam gidip ss2 ile değiştirmek isterim. Tabi Engin Bey kabul ederse.
    Eğer görüyorlarsa HELP HELP.. Driver ınız henüz oturmamış. Sabredip bekleyelimmi yoksa. Benzer bir driver ile çalışırmı. Yav şu yazılım konusu bu kadar zormu bi çakmadığım o var o nada bulaştırmayın beni.

• @kucukadam

Bu forumda Skyvizyondan başka hiç bir marka DVB-S kartının ismini zikretmeyiniz ve bu konularda soru sormayınız, çünkü sormanız durumunda bu forumda var olan Skyvizyon çetesi ve bazı moderatörler büyük rahatsızlık duyar allah korusun sizi reklamcılıkla filan suçlayıp banlarlar tıpkı bana yapıldığı gibi. Çünkü bu forumdaki çok değerli moderatör mewlut tarafından marka ve isim zikretmeyen ben belli bir çıkar grubunun söylediği yalanları burada tek tek ortaya dökmeye başlayınca reklamcı ilan edildim, büyük rahatsızlık duyuldu yazdıklarımdan, mewlut'e göre ben burada insanların (yani skyvizyon çetesinin) özgürce (kendi sattıkları kartı önermeleri) yönünde en büyük engeli oluşturdum ve reklam yaptım. Daha fazla konuşmayacağım bu forumda.

Donanım olarak iyi bir kart yazılım olarak da biraz daha zamana ihtiyaç var sadece bir konuda delidumrula katılamayacağım, ben elimdeki digitaltv ile Türksatta 108 TV kanalını ProgDVB ile otomatik taramada listeye aldırdım. Bende SS2 de var sadece
    78 TV kanalı alabiliyor listeye. SS2 ye göre görüntü farkı var, yanlız bunu farkedebilmek için aynı kanalı izlemek gerekiyor birinde studyo diğerinde eski bir film izlemeye kalkınca tabi ki fark görünmüyor. Kanal değiştirmelerde eski modül ile sorun yoktu, ProgDVB için çıkan yeni test modülünde küçük bir sorun var ama zaten bu test modülü.

@delidumrul
    bende ss2 de var yazılım olarak SS2 tabi ki tartışılmaz ama ben yine de değiştirme derim sonra canın daha çok sıkılabilir.

Türksat & Eurasiasat

TV yayını : 108 Adet
    Radyo yayını : 56 Adet
    Data : 8 Adet
    --------------------------
    Toplam : 172 Adet

• sgerrard
    Önceki mesajımdan sonra biraz daha uğraşıp bazı gelişmelere şahit oldum. SS2 ve skyvision alışkanlıklarımı bunda da uygulamaya çalışmaktan bazı hatalar aldım. Ama şu an fena değil. Sorun Diseq imiş. Skyvision da da bazan nazlanıyordu ama bu kartla hiç anlaşamadı. Ben de Hotbird i şimdilik feda ettim. İnanamadığım birşey varki diğer kartlarda sinyal yüksek kalite düşük olurdu, bunda tam tersi. Ama gerçekten görüntü kaliteli. Şimdi gelelim zurnanın zırt deliğine.

Anten kablom 10 metre. Kalite fena değil. Çanak 90. 8'li LNB kullanıyorum. 7db. 79 falan tv kanalı buldum. Receiver ın bulabildiği bi çok kanal yok TV5 gibi. Sebebi ne olabilir. Progdvb 48 versiyonu kullanıyom. Evet vamı yol gösterecek.

Sizdeki anten donanımı nasıl onu da bi şey ederseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delidumrull -- 19 Temmuz 2005, 19:47:24 >
  • SkyStar 2 en iyi markadır.
    Hauuppage WinTV en iyi markadır.
    Pinnacle en iyi markadır.
    SkyStar 1 en iyi markadır. vs..vs..

sgerard gördüğün gibi skyvision harici markaları zikrettim ve hiçbir mod veya admin beni bu yüzden banlamayacak.
    Ayrıca sen de ss2 reklamı yapmış olmuyor musun?
    Bir de bütün digital tv kartları görüntüyü aynı netlikte ve kalitede gösterir. İster 1000 dolar olsun ister 5 dolar olsun.

• herkes pek alıngan b u aralar forumda:) sıcaktan heralde

kullananlar yazdığı olumlu olumsuz düşünceler için teşekkürler
  • quote:

bütün digital tv kartları görüntüyü aynı netlikte ve kalitede gösterir. İster 1000 dolar olsun ister 5 dolar olsun.

Gel istediğin kart ile bendeki SS1 in görüntü kalitesini karşılaştıralım? Neyine??

aRcH
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gereksiz Fakat Komik Bilgiler
    19 yıl önce açıldı
    Yanlışlık oldu Konu Silinsin
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım,

Bu forumda birçok çirkinliğe tanık oldum ben de zaman zaman bu çirkinlikler karşısında kendimi tutamadım,

Sayın ozanunal tarafsız olmak veya en azından tarafsız gibi görünmek istiyorsan görmediğin bilmediğin ürünler hakkında lütfen yorum yapma, madem ki bir ürünü hiç görmemişsin kıyaslamayı neye göre yapıyorsun? senin mesleğin nedir arkadaşım, Yazılım Mühendisi misin? Donanım Mühendisi mi? 1000 USD lik le 5 USD lik bir olur diyorsun yaptığın yorumu dayandırdığın noktalar neler bu tip yorumlar bilinçli veya bilinçsiz çirkin oluyor.

@delidumrull
    90 cm lik markasız anten ve 8 li LNB kullanıyorsanız kesinlike küçük olan anteninizin performansı çok daha aşağılara düşecektir. 8li LNB lerde kayıp oranı çok fazladır. Receiverda fazla kanal bulmanızın sebebi receiverdaki setting lerin yeni ProgDVB'deki settinglerin eski olmasından kaynaklanıyor olabilir. Ben de bugün girdim yeni modül dosyası tıkanma yapmıyor ve Türksat için yeni ini dosyasınıhttp://www.sigmaelektronik.net/forum/viewtopic.php?t=32 buradan indirebilirsin. ProgDVB 4.53.1 taramada ve kanal değiştirme konusunda çok daha hızlı çalışıyor. Tavsiyen böyle çoklu LNB kullanacaksan en az 120 cm veya daha büyük üstelik de ÖAS veya Bilsat gibi kaliteli bir anten almandır. Çok şeyin değiştiğini göreceksin. Ben receiverlardan biliyorum kalite her zaman yüksek olmalıdır, güç ise gerçek alış değerini ifade eder.

• @sgerard
    Sen benim bir ürünü bilmediğimi nereden biliyorsun? Şu ana kadar skyvision, ss2 ve ss1 kullandım. Bunun yanında inca kullanmışlığım da var. Mesleğim yazılım geliştirme teknolojileri ve bazı progdvb eklentilerini de ben yaptım. SS1'in veya SS2'nin görüntü kalitesinin daha iyi olduğunu söyleyen arkadaşlarımız:
    Eğer yayını aynı programda aynı codecle izlersek hiçbir fark olmaz. Hardware kartlara gelince onların hardware codecleri zamanla eskiyor o yüzden hdtv gibi yayınları izleyebilmek için kullanıcıların zamanla software moda geçmesi gerekiyor. Bu durumda görüntü kalitesi yine eşit oluyor. Ayrıca bu forumda isteyen istediği markayı önerir, bu serbest ama gerçekten işi reklam derecesine getirirsen işte bu yasak.

sen böyle demişsin:
    SS2 ye göre görüntü farkı var, yanlız bunu farkedebilmek için aynı kanalı izlemek gerekiyor birinde studyo diğerinde eski bir film izlemeye kalkınca tabi ki fark görünmüyor.

Galiba bu lafının yanlışlığı ortaya çıktı. Bana bilip bilmeden konuşma diyeceğine önce kendine söyle o lafı...

• Benim ProgDVB'yi yapan arkadaş Prog ile çok iyi ilişkilerim var,

Eğer bana hangi modül eklentilerini yaptığınızı bildirirseniz kendisine sormak ve onayını almak isterim. burada yazmak istemezseniz PM'den de ulaşabilirsiniz bana.

Eğer Skystar1 ile software olan bir kartın görüntüsünü kıyaslıyorsanız zaten size söyleyebileceğim birşey yok. Madem yazılım konusunda bu kadar ilerisiniz ve Prog'un beceremediği olaylarda kendisinin imdadına yetişiyorsunuz, niçin kendinizin bir yazılımı yok bu konuda ve burada sadece ve sadece bir amaç için yazı yazıyorsunuz?

Bende Skystar1, Skystar2 ve Digitaltv kartları var ayrıca INCA'nın da görüntü kalitesini biliyorum, sahsen denedim, ProgDVB'yi direk kurduktan sonra hiçbir ek codec ve filtre kullanmadan hepsini sırası ile test ettim ve herbirinin görüntü kalitesi de birbirinden farklı, ayrıca kendi MPEG2 işlemcisi olan kartların codec kullandığını ilk defa sizden duyuyorum. Buda sizin söylediğiniz kadar bu konularda bilgili olmadığınızın bir kanıtı.

Zaten benim burada bulunmam bile sizin için çok büyük bir karın ağırısı bunu da " " durduğu yerde bu işaretleri kullanmanızdan anlaşılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgerrard -- 20 Temmuz 2005, 13:17:19 >

• sgerrard dostum senin bilmen lazım zaten sen pazarlamacisin nasil kart satacaksin bilmessen ?

sevgili ozanunal kardeşim boşuna yazı yazmana gerek yok seni bilen biliyor

bu arkadas bilerek kendi bu konulari açiyor geçende bi arkadasın açtıgı konu hakkında hakarete varan

konusmalar yasandı en iyi hiç cevap vermeyelim bu arkadas BANLANA BANLANA ögrenecek bazı şeyleri

saygılar....
  • Ben Prog'a filan yetişmiyorum. Zaten kendimi onunla kıyaslayamam. Ayrıca hardware kartların istendiği zaman software olarak kullanılabileceğini herkes bilir. İnternette OSD 1.3 ve EPG 0.7 diye aratırsan bulabilirsin. Önemli şeyler değil ama sizden daha iyi bilgisayar bildiğim kanıtı olur zannediyorum. Bundan sonra hiç cevap bile vermeyeceğim sizin gibi problemli insanlarla muhattap bile olmam...
  • ozanunal +
  • bekliyorum 1srarla cevap vermeyeyim diyorum muattab olmayay1m diyorum ama malum bu böyle olmuyor. bu forumda son zamanlarda ne kadar sakin ve mutlu bir ortam olustu san1r1m bunun fark1nda herkes. tekrardan eski sanc1l1 ve seviyesiz günlere dönmemek dilegi ile simdilik mesaj1m1 tamaml1yorum. umar1m gerekli duyarl1l11 herkes gösterir.

herkese kolay gelsin.
  • ozanunal kardeş ne oluyo forumda ya bilmediğimiz bişeyler mi dönüyo
    insan rahatsız oluyo ister istemez işkilleniyo valla
  • Merak etmeyin birşeyler dönmüyor. Yakında eski huzrlu günlerimize döneceğiz.
  • İster konuşun ister konuşmayın ben zaten sizin gibi forum tüccarları ile söz dalaşına girecek değilim,

Her forumda ürün tavsiyeleri yapılabilir (hür irade ile) belli bir ürünün iyi yönlerinden bahsedilebilir buraya kadar itirazım yok hiç kimsenin de itirazı olamaz zaten ama bir ürün her allahın günü, belli bir grup tarafından (hep aynı kişiler) tekrarlanmaya başlarsa, bilinki bunda birşey vardır, bu durum da bir noktaya kadar kabul edilebilir ama benim gördüğüm kadarı ile bir çok forum yöneticisi buna dahi müsade etmez. Ama yapılan şey bununla ilgisi dahi yok, tavsiye yapılırken aynı zamanda piyasadaki bütün markalar karalanıyor, bu kart kötü bunu almayın bu üretimden kalkacak almayın, şunu getiren firma üçkağıtçıdır bu ürünü almayın, hatta aynı gruptan biri çıkıyor ve SkyStar2 kartım yandı diyor ki daha iyi karalama yapılsın böylece karalanan ürünün üzerinden ürün tavsiyesi daha etkili yapılabilsin, işte bu noktada durmak düşünmek gerek bunu yazıyı yazanlar değil forum yöneticilerinin düşünmesinde yarar var tabi. Şahsen ben ürünü veya firması 8 aydır hemen hemen her gün karalanan bir firmanın yöneticisi olsam benim muhattabım direk forum olur.

Sayın yönetici ve moderatör arkadaşlar hatta mewlut bey, beni süresiz banlayabilirsiniz önemli değil, hatta forumunuza satış amacıyla girmemiş olan ve bir grubun söylediği yalanları yemeyen ve bu konuda görüş belirten herkesi, forumunuzda 8 aydır faaliyet gösteren bir grubun çıkarlarını zedelememesi için banlayabilirsiniz bu da kesinlikle sizin bileceğiniz birşey ancak amacınız forum işletmek ise yanlış ama çok yanlış bir yönde ilerliyorsunuz ve bunun sonucunda kaybınızın sadece forumunuzun kapatılması ve bir daha forum ve benzeri yayın organları açamamakle sınırlı olmayacağı konusunda çekincelerim var.

Eğer gerçekten amaç bilgi paylaşımı ise forumdan birini banlayacaksanız bunu sahte nicklerden oluşan bir ordunun hep bir ağızdan söylediği nakaratlara kanarak değil, bunu kişilerin mesajlarını okuyarak hatta bu kişilerin ilk mesajlarını okuyarak yapmanızda yarar var. Eğer vaktim yok bununla uğraşamam işlerim var diyorsanız bu işi takip edebilecek başka bir arkadaşa bırakmanız sizin için en hayırlısı olacaktır, çünkü bu foruma yazılan herşeyin sorumluluğu konunun yazarına değil size aittir.

Bir forum kullanıcısı olarak söyleceklerim bu kadar bundan sonra ister banlarsınız ister banlamazsınız ister forumu kapatırsınız veya belli bir gruba ürün öneriyor ve piyasadaki DVB-S kartları karalıyor veya ithlatçı ve üretici firmalarına küfür ediyor diye madalya takarsınız bu kısmı beni ilgilendirmiyor ben bana göre yanlış gördüklerimi yazarım karşımda kimin olduğu önemli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgerrard -- 22 Temmuz 2005, 14:19:53 >

• Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamon -- 20 Temmuz 2005, 23:39:07 >
  • Son noktayı koydun dreamon. Gerisi boş...
  • Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.