Şimdi Ara

Seagate'den 2TB kapasiteli ve SATA 6Gbps destekli yeni sürücü; Barracuda XT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Sabit disk üretiminde sektörün lider isimlerinden Seagate, 2TB kapasiteli yeni bir performans sürücüsünü kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Western Digital'in 2TB kapaisteli Caviar Black sürücüsüne rakip olarak hazırlandığı belirtilen 3.5-inç boyutundaki Barracuda XT, 500GB kapasiteli dört adet plaka kullanıyor. 7200 devir/dakika hızında çalışan ve yüksek performans için 64MB tampon bellek birimiyle donatılan Barracuda XT'nin önemli bir özelliği bulunuyor zira 2TB kapasiteli Caviar Black modelinden farklı olarak Barracuda XT, SATA 6Gbps ara birimine destek sunuyor.


    Açıklanan performans değerlerine göre sürekli transfer hızı 140MB/sn'ye ulaşabilen sürücünün 750.000 saatlik hata öncesi kullanım süresine sahip olduğu açıklandı.


    Seagate tarafından bu hafta içerisinde satışa sunulması belirtilen 2TB kapasiteli ve SATA 6Gbps uyumlu Barracuda XT'nin 299$'lık etiket fiyatına sahip olması bekleniyor.








  • Fiyata bak !
  • Sata 3 destekli ilk HDDler gözükmeye başladı. 500GB ve 1TB lık modellerde yakında gelecektir.
    Geriye yönelik uyumluluk sayesinde bu gibi HHDleri mevcut sata II destekli HDDlerimizde kullabilecek miyiz?
  • Tanıtım için teşekkürler. Yalnız 2TB'lıklar hala biz kullanıcılar için el yakıyor zira WD 1001 CAVAIR 1TB'tı 160TL ye alınırken bir süre daha en aşağı Yılbaşından sonra kadar beklemekte fayda var.
  • mekanik sabit diskler için sata 3 ün hiç bir gereği yok çünkü o aktarım hızına asla ulaşamayacaklar,4 lü raidde bile sata 2 yetiyor çünkü,bu 1000 km hız limiti olan bir yolda 100 beygir arabayla gitmeye benziyor, ama ssd ler için iyi bir olay çünkü sata 2 darboğazına takılan üst sınıf ssd ler var,özellikle çoklu raid seçeneğinde
  • hele şükür sata 3 göründü fiyat belli bir süre içinde yerine oturu daha düşük boyutlarda gelince tam alınası olur bu ssd lere kapak olur
  • üst seviye modeller olduğu için fiyatı iyi bence, çünkü sata 3 destekli, 2tb ve 64mb tampon bellekli, 2tb harddiskler yaygınlaştıkça fiyatlarıda düşecektir.
  • SATA III desteği kullanıcı gözünü boyamak için, 140 MB/s SATA II'nin desteklediği max. veri aktarım hızına bile erişemiyor
  • yorumlar!.. yorumlar!.. yorumlar!..



    -Sata 3 destekli ilk HDDler gözükmeye başladı. 500GB ve 1TB lık modellerde yakında gelecektir.

    Geriye yönelik uyumluluk sayesinde bu gibi HHDleri mevcut sata II destekli HDDlerimizde kullabilecek miyiz? -



    -hele şükür sata 3 göründü fiyat belli bir süre içinde yerine oturu daha düşük boyutlarda gelince tam alınası olur bu ssd lere kapak olur -
  • seagate kapıyı açtı artık sırayla sataIII diskler duyurulmaya başlar...ama şuan için buna para vermek gereksiz...sataII ler işimizi görüyor..SSD ler zaten hala pahalı
  • Sata III mekanik diskler için değil SSD ler için gerekli.Sata I dahi Raid durumu hariç mekanik disklere yeterli.Yani bu sadece bir satış politikası.Ki çoğu insan sırf bu yüzden satın alacaktır.
  • SATA III biraz göz boyama gibi...
  • SSD disklerin okuma ve yazma hızlarında sınır yok.. Bu yüzden yüksek performans için üreticiler SATA II arabirimini yeterli görmediklerinden PCI-Ex slotları ile uyumlu kart tipinde disk yapıyorlar.. Arabirim hızının artması mekanik diskler için değil SSD için iyi olucak zira SSD'ler arabirimin sunduğu hız avantajını çok daha iyi kullanıyorlar.. Sata III ile neredeyse pci ex disklerin performansına yaklaşılabilir.. (elde edilemez ama yaklaşılabilir raid vs. ile -böylelikle daha ucuza mal olur-)
  • galiba piyasaya sürülecek ile sata3
  • her yeni teknolojide olduğu gibi daha kullanmadan olumsuz yorumlar. windows çıkar yorum gelir xp ilk çıkınca da 98 den kötü denilmişti şimdi vazgeçilmior. öne tam kapasite kullanacak uyumlu teknolojiler gelişsin sonra karar veririz. daha revizyon olacak anakartlarda pch lar gelişecek bakalım önümüzdeki 2 yıla kadar sata 2 alanı sata 3 almadı diye döverler heralde.

    saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.