Şimdi Ara

Nvidia Tayvan çıkarmasına hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Jen-Hsun Huang'ın Tayvan ziyareti Ekim ayının ikinci yarısında gerçekleşecek.


    Radeon HD 5800 serisini hafta içerisinde lanse etmeye hazırlanan AMD-ATi'ye karşı GT300 tabanlı GeForce 300 serisini ne zaman lanse edeceği henüz açıklanmayan Nvidia, Tayvan çıkarmasına hazırlanıyor. Firmanın kurucusu ve tepe yöneticisi Jen-Hsun Huang'ın Tayvan ziyaretinde ağırlıklı olarak yeni nesil üretim teknolojilerine geçiş çalışmaları için iş ortaklarıyla önemli görüşmelerde bulunacağı belirtiliyor.


    Gelen bilgilere göre Nvidia'nın ziyarette bulunacağı ilk firma TSMC olacak. Hem ATi hem de Nvidia GPU'larının hacimli üretimine gerçekleştiren TSMC firmasının ziyaret edilmesiyle hedeflenen 40nm üretim teknolojisiyle ilgili gelişmeler yerinde gözlemlemek. Zira hatırlanacağı üzere TSMC, 40nm üretim teknolojisi için aylar süren verimlilik problemleri yaşamış ve Ağustos ayında bu problemleri aştığını açıklamıştı.


    Ciddi bir bütçe ile geliştirilen ve oldukça komplike bir tasarıma sahip olduğu belirtilen GT300 GPU'su için üretim sürecinde herhangi bir sıkıntı yaşanmamasını isteyen Nvidia, TSMC ile 28nm üretim teknolojisine geçiş çalışmalarını görüşeceği de yine gelen bilgiler arasında yer alıyor. Hatırlanacağı üzere TSMC bir süre önce 28nm için pilot üretime yeni yıl ile birlikte başlamayı planladığını açıklamıştı.


    Jen-Hsun Huang'ın ziyaret edeceği bir diğer firma ise Tayvan merkezli x86 işlemci üreticisi VIA olacak. Intel'in Pine Trail kod adı verilen ikinci jenerasyon Atom platformuyla birlikte işlemciye entegre grafik tasarımına geçecek olmasından ötürü ION platformunun pozisyon kaybedebileceği iddia edilirken, Nvidia ION 2 platformuyla mevcut Atom işlemcilerine ek olarak VIA Nano ailesine de destek sunmayı planlıyor.


    Nvidia'nın GT300 tabanlı GeForce 300 serisinin Kasım sonu veya Aralık ayında, ION 2 platformunun da yine benzer şekilde yıl sona ermeden lanse edilmesi bekleniyor.








  • kravat süper ya :D
  • kesinlikle
  • Eğer nvidia 40nm yerine 28nm cupu çıkarırsa atiyi 3ay sonra kara günler bekliyor.
  • 40nm yerine 28nm çıkarmak diye birşey söz konusu değil. Önce 40nm modeller çıkıcak bir sonraki jenerasyon için 28nm üretim planlanıyor. 2010'nun bu aylarında veya 2011 başında büyük ihtimalle 28nm kartları görebileceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 21 Eylül 2009; 11:50:03 >
  • via nano ve ion2 süper bir iki olur. atoma ölüm :) fiyatta baya uygun olur herhalde via işlemciden dolayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miralay25

    Eğer nvidia 40nm yerine 28nm cupu çıkarırsa atiyi 3ay sonra kara günler bekliyor.

    yavaş çıkarsın
    daha 40nm üretime geçişteki düşük verimliliği halletsinler
  • Kaşlara aşık oldum
  • TSMC ye parayı bastırıp sorunları halletmeye mi gitmiş acabaya da gerçekten büyük sorunlar var gt300 ün yakın zamanda çıkışı ile ilgili
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tolga*

    Kaşlara aşık oldum

    gt 300 ün sıkıntısından kaş kalmamış adamda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VaLoUr

    40nm yerine 28nm çıkarmak diye birşey söz konusu değil. Önce 40nm modeller çıkıcak bir sonraki jenerasyon için 28nm üretim planlanıyor. 2010'nun bu aylarında veya 2011 başında büyük ihtimalle 28nm kartları görebileceğiz.

    valour sen ne anladın yorumumdan :) elinde en iyi teknoloji olsa peş peşe aynı yıl çıkarmaz.önce 40nm çıkacak sonra iyileştirmeler yaparak 28 nm i çıkarır oda 2011 yılında anca.
  • "Eğer nvidia 40nm yerine 28nm cupu çıkarırsa atiyi 3ay sonra kara günler bekliyor. "

    o zaman 28nm çıkartıp 3 ay sonra atiyi neden kara günler bekleyecek mantıklı mı sence yukarıda yazdığın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 21 Eylül 2009; 15:04:30 >
  • Hadi bakalım nvidia nın hedefi büyük...adam direk atomun piyasasını bölmeye çalışıyor intele kafa tutuyoradamın ATI yi tınladığı yok...bikere gerçekten zekice hareket ediyolar...ATI naptı bi kart yaptı kalktı salak salak reklamlar yapıyo yok i7 den 17 kat güçlüymüş falan...biraz nvidia dan örnek alsın adam dolaşıyor firmaları arasını iyi tutuyor...ondan sonra forumda kalkıp oyunlar nvidia destekli ATI napsın diyosunuzsalak salak reklam yapacağına kartını tanıtsın adam gibi...piyasasını büyütsün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isomania -- 21 Eylül 2009; 15:30:54 >




  • anlamadığım gt300 ün çıkması bu adamları sıkıştırıyormuş gibi niye tekrar edip duruyorsunuz zaten kartları zorlayan oyunlarda gtx295 le hd5870 arası fark çok az gelmiş geçmiş bütün oyunları taramışlar farkın arttığı oyunları koymuşlar oraya ki nvidia nın 3 yıl önceki mimarisindeki kartları geçmiş bence ati sıkıntı içinde çıkardı hd50xx modellerini nvidia sadece o kartlar neler yapabiliyor onu görmek istiyor ona göre kesip biçip yeni kart yapacak bu kadar basit ati hd50xx serisini 6 ayda yaptı nvidia 3 yılda neler yapmıştır kim bilir ama bildiğim bi şey varsa nvidia bizle ve atiyle dalga geçiyor elinde şu an çıksa belkide marsa toplu konut yapılması kadar imkansız gpular var elinde yavaş yavaş veriyor aynı intel gibi bundan 3-4 yıl önce intel yöneticilerinden biri biz argeyi bıraksak bile elimizdeki işlemciler bize 10 yıl daha yeter diye açıklama yapmıştı bunu en büyük kanıtı nvidia ion tegra ve 3d vision ve intelin atomu ulv serisi işlemcileri yok hala amd-ati birinci diyorsanız alice le beraber epeybi harikalar diyarında hayal görürsünüz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tolga*

    Kaşlara aşık oldum


    Yahu hiç güleceğim yoktu ALLAH iyiliğini versin
  • @isomania
    biraz para ver atiye de dediklerini yapsın
  • @@nano@
    nvidanın gt300 lerdeki verimlilik sorunundan haberin yok senin galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: homebird


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tolga*

    Kaşlara aşık oldum


    Yahu hiç güleceğim yoktu ALLAH iyiliğini versin


    Adam Güzellik Salonunda Mı Yoksa Nvidia'da Mı Çalışıyor Belli Değil..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isomania

    Hadi bakalım nvidia nın hedefi büyük...adam direk atomun piyasasını bölmeye çalışıyor intele kafa tutuyoradamın ATI yi tınladığı yok...bikere gerçekten zekice hareket ediyolar...ATI naptı bi kart yaptı kalktı salak salak reklamlar yapıyo yok i7 den 17 kat güçlüymüş falan...biraz nvidia dan örnek alsın adam dolaşıyor firmaları arasını iyi tutuyor...ondan sonra forumda kalkıp oyunlar nvidia destekli ATI napsın diyosunuzsalak salak reklam yapacağına kartını tanıtsın adam gibi...piyasasını büyütsün


    Intel e kafamı tutuyor Intel en büyük chip üreticilerinden biridir ayrıca işlmecirini nvidia chipsetlerde kullanılsın diye lisans veriyor nvidia ekran kartları bida intel chipli anakartlarda calısmaya bilir böyle kafa tutmaya devam ederse intelin intikamı acı olur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sulo61gun


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tolga*

    Kaşlara aşık oldum

    gt 300 ün sıkıntısından kaş kalmamış adamda


    Yakında sıkıntıdan saç ta kalmayacak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.