Şimdi Ara

Danamics ikinci jenerasyon Sıvı Metal işlemci soğutucusunu son çeyrekte lanse edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz sene dünyanın ticari anlamda satın alınabilir Sıvı Metal tabanlı ilk işlemci soğutucusunu kullanıma sunan Danamics, serinin ikinci jenerasyonu için geri sayıma başlıyor. LM-10 kod adını taşıyan ilk model kağıt üzerindeki tüm avantajlarına rağmen umulan soğutma performansını sergileyememiş günümüzün en iyi hava soğutma çözümlerinden birisi olarak kabul göre Thermalright Ultra 120 Extreme ile hemen hemen benzer sonuçlara imza atmıştı. Elde edilen bu soğutma değerleri her ne kadar kötü olmasa da 350 Avro'luk maliyet düşünüldüğünde LM-10'un yaygınlaşması beklenemezdi.


    LM-10 modeliyle birlikte yüksek satış rakamlarına ulaşamasa da önemli tecrübeler elde eden Danamics ikinci model için çalışmalara başlamış ve 2009 içerisinde yine Sıvı Metal tabanlı yeni bir modelini daha kullanıma sunacağını açıklamıştı. Gelen yeni bilgilere göre firma, Sıvı Metal tabanlı ikinci jenerasyon işlemci soğutucusu LMX için geri sayıma hazırlanıyor. Henüz detaylı özellikleri açıklanmış olmasa da LM-1O modeliyle kıyaslandığında her açıdan daha iyi soğutma performansı, daha yüksek verim, daha hoş bir tasarım ve daha ucuz bir fiyat etiketiyle geleceği belirtilen yeni soğutucu son çeyrekte lanse edilecek.




  • nedir bu sıvı metal? dh den daha detaylı bilgi bekliyoruz.
  • civa değil dimi? başka bir element mi acaba.
  • terminatörde sıvı metalden yapılmamışmıydı hmm...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sybertecno

    terminatörde sıvı metalden yapılmamışmıydı hmm...


    Hayır, iç iskeletin yapısını oluşturan koltandır. Sıvı metal civadan daha başka bir alaşımdır. Sıvı metalin ağırlığı civanınkinden az, iletkenliği daha fazladır.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Liquidmetal



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 21 Eylül 2009; 12:54:51 >
  • terminatör 2 deki düşman sıvı metaldi sanırım yanlış anımsadın. :) en kral düşman oydu zaten favorim :)
  • Sanırım Gallium (31Ga) Maddesinden üretilicek çok pahalı bi madde 30 gramı 60 dolar
  • krom, aluminyum, çinko, bakır, berilyum, titanyum gibi elementlerden oluşan bir karışım sıvı metal. titanyum ve berilyum pahalı olduğundan sıvı metal de pahalı. üstüne bir de arge masrafları girince daha da bir pahalı sıvı metal kullanan soğutucu. bu yüzden tutulması zor.

    ayrıca sıvı metal bildiğimiz sıvı değildir..

    gece gece kopuk oldu anlatamadım tam ama biraz meraklı arkadaşlar arama yaparlarsa ingilizce birçok kaynağa ulaşabilirler internette
  • düşük maliyetli üretimi zor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.