Yakın zamanda 800 TL üst limitli bir netbook almayı planlıyorum. Şarjı mümkün olduğu kadar uzun gidecek, temel bilgisayar uygulamalarını (Office, internet, mp3 - video programları vs...) kasmadan çalıştıracak, aşırı ısınmayan, wireless çekim gücü sorunsuz doğru düzgün bir alet işimi görecektir. +'larıyla, -'leriyle tavsiyelerinizi bekliyorum.
Laptobum zaten var. Netbook istememin bir sebebi de mobilite. Ayrıca 15.4" laptop yerine desktop tercih ederim. En azından doğru düzgün upgrade şansım olur.
Acer AO 751 bence tüm istediklerini karşılar. Video kısmını bilmiyorum (henüz kullanmadım o özelliğini).Ama uzun pil ömrü, diğer netbooklara göre daha iyi ekran çözünürlüğü (led aydınlatmalı), 6 hücreli pil ile uzun süre kullanım, 8.9 inç kuzenleriyle neredeyse aynı ağırlığa sahip (1.35 kg, 11.6 inç)).
Ben sürekli internet kullanımında(kablosuz modem ile bağlanmış vaziyette) 6 saat civarı pil ömrü görüyorum.
Fiyatı sanırım 700-750 civarı. Ben aldığımda sadece Teknosa'da satılıyordu, şimdi bir çok yerde satışta. Aynı işlemciye sahip benzer özellikli başka markalarda piyasaya girdi. Packard-Bell ve Asus olarak gördüm, başka marka ürünlerde belki vardır.
Benim kullandığım seride 6 hücreli 4.400 Miliamper pil varken, Packard Bell olanda 5.400 Miliamper pil gördüm. Benimki 6 saat dayanırken o 8-9 saat dayanıyormuş satıcının ifadesine göre.
Ben daha önce 8.9 inç acer kullanırken satıp 11.6 inç olan netbook aldım. 8.9 olanlarda sayfalar ekrana tam sığmıyordu, bu nedenle gözüm rahatsız oluyordu.