Şimdi Ara

AMD-ATi: Radeon HD 5870, Core i7 975'ten 17x kadar daha verimli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
5.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • ATi Radeon HD 4800 serisi ile birlikte 1 TeraFLOP barajını aşan AMD, 23 Eylül'de satışa sunulacak Radeon HD 5850 ve 5870 modelleri ile birlikte çıtayı yukarı çekmeye hazırlanıyor. Firma tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 40nm RV870 GPU'sunun güç verdiği, 1600x paralel işlemcili Radeon HD 5870 modeli 2.72 TeraFLOP'luk yüksek işlem gücünü de beraberinde getirecek. TeraScale 2 motoru ile 3 TeraFLOP'a yakın bir işlem gücü sunmayı başaran firma, tüm bu gücü 188 Watt'lık TDP değeri ile sunarak FLOP/Watt değerlendirmesinde bu alandaki iddiasını pekiştirecek gibi görünüyor.


    Firmanın gün ışığına çıkan yeni bir dökümanına göre Radeon HD 5870, masaüstü sistemler için satılmakta olan en hızlı işlemci ünvanına sahip Intel Core i7 975 EE'e kıyasla 17 kata varan oranda daha verimli olduğu iddia ediliyor. Paralel işlem yeteneklerinden ötürü yüksek işlem gücü sunabilen GPU'lar ile CPU karşılaştırması yapmak pek mümkün olmasa da AMD, ısıl güç tasarımı 188 Watt olan Radeon HD 5870 modelinin 2.72 TeraFLOP'luk işlem gücüyle 17 kata kadar daha verimli olduğunun altını çizerken, özellikle yüksek işlem gücüyle HPC sistemlerde Stream teknolojisi ile ATi GPU'ların kullanılması gerektiğini belirtiyor.








  • şu nda kalksada kapsamlı testleri görsek
  • Neymiş bu 5870 kardeş ya artık satışa sunulsun da görelim
  • Nvidia'nında anlatmak istediği gpu'ların işlem gücünün cpu'lara göre çok daha fazla olduğu ve ileride GPGPU kullanımının artmasının DirectX 11'in getireceği görselliğe göre daha fazla önem arz ediceğinden bahsederken okuduğunu anlamayıp saçmalayanlar olmuştu. İyiki teknoloji sizin gibi düşünen ve kendini zeki sanan insanların elinde değil en çok ona seviniyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 19 Eylül 2009; 14:10:50 >
  • Verimli Derken , Ekran Kartı Görevinde Yapacağı İşte Bir İşlemciye Göre Daha Verimli Demek İstemişler.. Bu Konudan GPU , CPU'dan Daha Hızlı Gibi Bir Yorum Çıkarmak Yanlış Olur..
  • Arkadaşım CUDA ve STREAM destekli uygulamalarda gpu'ların cpu'lara attığı farkdan haberin yok herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 19 Eylül 2009; 14:54:55 >
  • testleri görmek lasım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BaRo55

    Verimli Derken , Ekran Kartı Görevinde Yapacağı İşte Bir İşlemciye Göre Daha Verimli Demek İstemişler.. Bu Konudan GPU , CPU'dan Daha Hızlı Gibi Bir Yorum Çıkarmak Yanlış Olur..

    Bir işlemi işlemciye yaptıracağınıza ekran kartınıza yaptırın diyorlar. Yani ekran kartı görevinde değil de veri işleme bakımından 17 kat daha iyi diyorlar. GPU, veri işlem bakımından CPU'dan daha hızlı demekse bence gayet doğru. Zira nVidia da ATi de artık bunu söylüyor. Dikkat ederseniz haberin son cümlesi;

    "özellikle yüksek işlem gücüyle HPC sistemlerde Stream teknolojisi ile ATi GPU'ların kullanılması gerektiğini belirtiyor."

    şeklinde. Stream'in ne olduğunu zaten Google'dan öğrenebilirsiniz. Ama şöyle söylemek gerekirse; Stream ile merkezi işlemci (CPU) yerine grafik işlemciye (GPU) veri işletebilirsiniz...

    Düzeltme: İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 19 Eylül 2009; 14:12:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BaRo55

    Verimli Derken , Ekran Kartı Görevinde Yapacağı İşte Bir İşlemciye Göre Daha Verimli Demek İstemişler.. Bu Konudan GPU , CPU'dan Daha Hızlı Gibi Bir Yorum Çıkarmak Yanlış Olur..



    Okuduğunu anla önce sonra bi yorum yap
  • o zaman pII x4 965'ten de 34 kat daha verimli demek ki.
  • Intel'in onboard VGA'larının neden bu kadar performans özürlü olduğu anlaşıldı ;)
  • valla insanı merakladırıyo gelişmeler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: running_wild

    o zaman pII x4 965'ten de 34 kat daha verimli demek ki.


    hadi be.. bu yorumu yazmasaydın kesin millet cahillikten ölüp gidecekti..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 19 Eylül 2009; 15:02:57 >
  • Cpu ile Gpu karşılaştırıp reklam yapmak saçma olmuş, acaba gpu üstünde bir os kurulu iken kernel-dll-driverlar yüklenince ne kadar verimli olacak? Multitask yapabilcek mi ? Bu kadar fark varsa neden AMD'ye vermiyorlar gpuları? Steam'in rakibi Cuda'dır, her işlemi de gpu'da yaptıramazsınız. Çingen işi olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinteR

    Cpu ile Gpu karşılaştırıp reklam yapmak saçma olmuş, acaba gpu üstünde bir os kurulu iken kernel-dll-driverlar yüklenince ne kadar verimli olacak? Multitask yapabilcek mi ? Bu kadar fark varsa neden AMD'ye vermiyorlar gpuları? Steam'in rakibi Cuda'dır, her işlemi de gpu'da yaptıramazsınız. Çingen işi olmuş.


    bide bunları bilmeden (yada işlemcilerin çalışma şeklini,bloklarının ne işe yaradıklarını, çalışırken ne şekilde bilgiyi işledikerini vs.) milleti eleştirenler var... biri cpu diğeri gpu o kadar.. ati yine göz boyama,reklam yapma peşinde garip gereksiz amaçsız sunumlarla...
  • p2 lerden kaç kat hızlı peki amd yada ati mi desek
  • aslında gt300 çıkmasını ve cuda başarımını beklemeliyiz. ki eminim çok daha iyi olacak ki zaten cuda daha başarılı bu alanda...

    neyse ati gpu ve cpu karşılaştırıp çok saçma bir reklama girişmiş yani karşılaştıracaksan kendi işlemcinle karşılaştır.. bence tam olarak şu yapılmak isteniyor, amd işlemci olarak inteli geçmesi artık çok zor bu tür reklamlarla core i7 dendiğindede akla bi yerlerden atiyi sokmaya çalışılmış...

    aslında bir tablo yapıp ati, core dan şu kadar p4ten bu kadar celerondan bu kadar hızlıyız diye dizmelerinide beklerdim nede olsa amd yapar muahhaah
  • Nvidianın yoldugu kazlara gün dogdu
  • ya sizde süper bilgisayarlar veya atom - meteor vs.. similasyonları mı var size ne? burda haber okuyanların %99.98 i kesin oyun için okuyor bu haberleri. neymiş en vidia artık hıza değil veri hesaplamaya döneceğiz. o zaman bırak git cpu yap.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.