Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (79. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: canned
1 Kayıtlı Üye ve 11 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.343
Cevap
683
Favori
1.839.862
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: greenman

quote:

Orijinalden alıntı: ShafakCool

Arkadaşlar Japonya'dan elektronik ürün (sözlük) alacağım. FedEx ile gelecek çünkü JP Post Lityum pilli ürünleri göndermiyor yurtdışına. Ürünün fiyatı 450 dolar ama faturada 70 dolar gösterecek satıcı. Sizce gümrüğe takılır mı? Daha önce pahalı elektronik getireniniz oldu mu FedEx ile? Teşekkürler

O nasıl bir sözlük hocam 450 dolara merak ettim.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar selam. Bu durumda tam olarak ne anlatmak istiyor :) Deneyimi olan arkadaşlar mutlaka bilir. Ürün 280 dolarlık bir ürün. Acaba takılmış mıdır gümrüğe. Takılmış olsa "Kadıköy Posta Dağıtım" diye yazar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Aleski

Arkadaşlar selam. Bu durumda tam olarak ne anlatmak istiyor :) Deneyimi olan arkadaşlar mutlaka bilir. Ürün 280 dolarlık bir ürün. Acaba takılmış mıdır gümrüğe. Takılmış olsa "Kadıköy Posta Dağıtım" diye yazar mı?

Alıntıları Göster
    Benimki de aynen seninki gibi ancak benim ürün 50 euro..arkadaşlar mesela konyada her salı kontrol yapılıyor benim ürün de çarşamba gelmiş şans işte...böyle bir mantık olabilir mi gereksiz yere 1 hafta bekleyecek benim ürün..

• quote:

Ürün gelmiş, gümrüğe de takılmamış. (0216) 325 4210 nolu telefonu arayarak nerede olduğunu öğrenebilir gidip elden alabilirsin eğer istanbulda isen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: themanyax

quote:

Ürün gelmiş, gümrüğe de takılmamış. (0216) 325 4210 nolu telefonu arayarak nerede olduğunu öğrenebilir gidip elden alabilirsin eğer istanbulda isen.

İlgin için teşekkürler. Evet İstanbul Kadıköy'deyim. Merkezi arayarak öğrendim, kargonun Kadıköy Dağıtım Merkezi'nde olduğunu ve gün içerisinde teslim edileceğini söylediler. Gümrüğe takılmaması da çok enteresan :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: themanyax

quote:

İlgin için teşekkürler. Evet İstanbul Kadıköy'deyim. Merkezi arayarak öğrendim, kargonun Kadıköy Dağıtım Merkezi'nde olduğunu ve gün içerisinde teslim edileceğini söylediler. Gümrüğe takılmaması da çok enteresan :)

Alıntıları Göster
    Focalprice' tan aldığım ürünler 1 aydan fazladır ortada yok, takipsiz almıştım. Toplam 5-10 dolarlık 3-4 adet telefon kapağı. Çok önemli değil ama heralde gümrüğe takılmamıştır.

Edit: Bunu yazdıktan 20 dk sonra geldi şaka gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chuck_bartowski -- 28 Aralık 2012; 13:19:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sideprensi07

benim 22 kasımda sıpariş verdiğim ürünüm halen gelmedi..36 cı güne girdik şu saatlerde..gelecek olan 2 adet olta misinası..17 dolar kargo..70 dolar misina..sözde Priority Mail ile gelecekti..
    aynı ürünü aynı ülkeden biri benden 8 gün sonra aldı.onunki 10 günde geldi..

şuanki durum aşağıda yazıyor..sizce takılmış mı bu ürün?20 aralıkta türkiye ye griş kaydı var..

25/12/12 00:00 2012-12-25 00:00:00 Unsuccessful item delivery attempt (Inb) Teslim girisiminde bulunuldu veya Teslim edilemedi (Gelen) TÜRKIYE

o yazı ürün gümrüğe takılınca çıkıyor. istanbuldaysanız topkapıdaki upim'e gitmelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muss@

quote:

benim 22 kasımda sıpariş verdiğim ürünüm halen gelmedi..36 cı güne girdik şu saatlerde..gelecek olan 2 adet olta misinası..17 dolar kargo..70 dolar misina..sözde Priority Mail ile gelecekti..

şuanki durum aşağıda yazıyor..sizce takılmış mı bu ürün?20 aralıkta türkiye ye griş kaydı var..

25/12/12 00:00 2012-12-25 00:00:00 Unsuccessful item delivery attempt (Inb) Teslim girisiminde bulunuldu veya Teslim edilemedi (Gelen) TÜRKIYE

o yazı ürün gümrüğe takılınca çıkıyor. istanbuldaysanız topkapıdaki upim'e gitmelisiniz.

ben antalya side de oturuyorum..takıldıysa bize antalya yolu gözüktü..git gel 140 kilometre yaa..yol parası bir dert..birde buna vergi alırlar şimdi..gitti bir misina parası daha...satıcıyı bir güzel galaylıyacağım ürünü alayım..
    gelen olta misinası..70 dolar,,+17 dolar Priority Mail gönderim için ödedim..

• quote:

quote:

quote:

ben antalya side de oturuyorum..takıldıysa bize antalya yolu gözüktü..git gel 140 kilometre yaa..yol parası bir dert..birde buna vergi alırlar şimdi..gitti bir misina parası daha...satıcıyı bir güzel galaylıyacağım ürünü alayım..

70 dolar ise gümrük ücreti almazlar. sadece 3.6 tl depo parası alırlar.

fakat ptt'nin sitesinde yurti içi gönderi sorgulama kısmında ne yazıyor en son?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 28 Aralık 2012; 13:33:09 >

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    ptt yurt içi sorgulamada,,ürün bulunamamıştır deniliyor..şimdi merkezi aradım..adam bu takip no ile takip yapılamaz dedi,gümrükteki görevli..takipsiz gönderim kodu bu dedi..
    satıcı bizi keklemiş..Priority Mail olarak göndermemiş..şimdi satıcıya mesatıp ardından,paypal a yazacağım durumu..
    aynı ürünü aynı ülkeden biri 10 günde teslim alıyor..benimkisi yok ortalıkda 36gündür..

• quote:

ptt yurt içi sorgulamada,,ürün bulunamamıştır deniliyor..şimdi merkezi aradım..adam bu takip no ile takip yapılamaz dedi,gümrükteki görevli..takipsiz gönderim kodu bu dedi..
    satıcı bizi keklemiş..Priority Mail olarak göndermemiş..şimdi satıcıya mesatıp ardından,paypal a yazacağım durumu..
    aynı ürünü aynı ülkeden biri 10 günde teslim alıyor..benimkisi yok ortalıkda 36gündür..

Alıntıları Göster
    takip no'su L...US şeklinde ise first class'tir ve kısmen takip edilebilir.

• quote:

Alıntıları Göster
    benım kargom topkapı'daymiş ordan teslim aldım. oysa müşteri hizmetleri benı başakşehir'e yönlendirmişti.

Bu arada orasıda nasıl bi yermiş insanlar kavga ediyor. adam diyor bana hediye yolladilar. memur diyo benı alakadar etmez ben vergisini eklerim öyle alırsın diyor
    Adam inat etti parasız vereceksin diyor

• quote:

aynen LC.......US şeklinde bir takip no..20 aralıkda türkiye ye girmiş..devamıda aşağıda..kargo nerde bilen yok gümrük dahil..

• quote:

Orijinalden alıntı: ****

Arkadaşlar kargosu geçiken varmı ? 20 gündür kargo giriş yapmadı ülkeye yahu.

24 kasımdan beri bi gelemedi ürün
  • Beyler, önemli bir sıkıntı oldu... Yurtdışından gelen kuzenimin beraberinde getirdiği 1 iPad, 1 iPhone ve hediye olarak getirdiği 3 tane e-kitap okuyucusuna havaalanında gümrük görevlisi el koydu...

Ne yapmalıyız, seçeneklerimiz neler?... Akıl veya bilgi verirseniz çok sevinirim gerçekten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cm_strider

Beyler, önemli bir sıkıntı oldu... Yurtdışından gelen kuzenimin beraberinde getirdiği 1 iPad, 1 iPhone ve hediye olarak getirdiği 3 tane e-kitap okuyucusuna havaalanında gümrük görevlisi el koydu...

Ne yapmalıyız, seçeneklerimiz neler?... Akıl veya bilgi verirseniz çok sevinirim gerçekten...

bataryalı oldukları için sanıırım değilmi?
    bataryaları çıkarılabilir olsaydı bataryalaarına el koyuyorlar sanırım.
    doğrumuyum??
  • quote:

Beyler, önemli bir sıkıntı oldu... Yurtdışından gelen kuzenimin beraberinde getirdiği 1 iPad, 1 iPhone ve hediye olarak getirdiği 3 tane e-kitap okuyucusuna havaalanında gümrük görevlisi el koydu...

nasıl el koyuyor ki! her üründen ikişer adet getirme hakkınız var. en fazla bir adet e-kitap okuyucuya el koyabilir.
  • quote:

quote:

nasıl el koyuyor ki! her üründen ikişer adet getirme hakkınız var. en fazla bir adet e-kitap okuyucuya el koyabilir.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar, TR de arıza yapan ürünümü (5.1 kulaklık), yurtdışındaki firma müşteri memnuniyet çerçevesinde değiştirdi, servis raporlarına baktı benden bozuk olanı dahi istemedi. UPS ile gönderimini yaptı ancak bugün takibini yaptığımda şöyle bir mesajla karşılaştım.

Gümrüğe takıldı sanırım, firma tarafından gönderilen, ödeme yapmadığım bir ürün neden ve nasıl gümrüğe takılır anlamış değilim de neyse. Bu tip bir durum başına gelen var mıdır? Ne gibi şeyler bekliyor ne civarda bir masraf çıkar? Birde ben İstanbul'dada değilim, bu da bir problem.

-------------------

quote:

Istanbul, Turkey 28/12/2012 12:00 Vekaletname belgesi eksik ve gümrükleme için gerekiyor / UPS, alıcıyla irtibata geçti
    28/12/2012 10:39 Resmi giriş gönderisi için, ek gümrükte gümrükleme işlemesi gerekiyor
    28/12/2012 10:00 Varış Nokta Barkod Okuması
    28/12/2012 10:00 İthalat Barkod Okuması
    28/12/2012 10:00 Varış Nokta Barkod Okuması
    28/12/2012 10:00 İthalat Barkod Okuması
    28/12/2012 8:03 Varış Barkod Okuması
    Koeln, Germany 28/12/2012 4:05 Çıkış Barkod Okuması
    28/12/2012 0:46 Varış Barkod Okuması
    Utrecht, Netherlands 27/12/2012 22:10 Çıkış Barkod Okuması
    27/12/2012 21:44 Çıkış Ülke Barkod Okuması
    Netherlands 27/12/2012 6:27 Talebiniz İşleme Alındı: UPS için Hazır

-------------------

• quote:

Orijinalden alıntı: greenman

quote:

Orijinalden alıntı: ShafakCool

Arkadaşlar Japonya'dan elektronik ürün (sözlük) alacağım. FedEx ile gelecek çünkü JP Post Lityum pilli ürünleri göndermiyor yurtdışına. Ürünün fiyatı 450 dolar ama faturada 70 dolar gösterecek satıcı. Sizce gümrüğe takılır mı? Daha önce pahalı elektronik getireniniz oldu mu FedEx ile? Teşekkürler

O nasıl bir sözlük hocam 450 dolara merak ettim.

Japonca-İngilizce Elektronik sözlükler pahalı oluyor maalesef değişik özelliklerinden dolayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayyaş Pilot

quote:

Orijinalden alıntı: amuleth

Gonderi gumruge sevk edildi (Gelen) TÜRKIYE

Bu pakedim gümrüğe mi takılmış demektir?

Henüz takılmamış. Kontrolden geçicek. Üzerinde yazan değere veya paket içeriğine göre takılabilir..

arkadaslar forumdaki bu konuyu oldukça okudum tecrübeleri bilgi edindim. ancak benim paketim de bu şekilde içinde iki adet telefon var.gümrüğe sevk edildi yazısı çıkıyor ama ilaveten istanbul torbaya eklendi yazısıda göründü. paket istanbulda şu anda. bulunduğum il konya. sal.k satıcı üzerine 10 dolar ve oyuncak yazmış (gift) dikkat çekti galiba. şimdi cevabını bilmediğim sorular var;
    Singapour post ile geliyor.

paketi istanbulda açarlar mı
    bundan sonraki prosedür ne olur?
    bu paketin açılmama ihtimali var biliyorum ama benim durumumda biraz zor farkettim
    bazı arkadasların direk dağıtıma çıkmış ancak onların üzerinde fiyatları gerçekçi olarak yazmış

aliexpressten almıştım hemen satıcı ile konuşup geri gönderileceği durumda paramın kargo kesilerek iadesini alabilirim inşallah

yardımlarınız ve önerileriniz çok sevindirecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drfettah -- 29 Aralık 2012; 10:00:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drfettah

quote:

Orijinalden alıntı: Ayyaş Pilot

quote:

Orijinalden alıntı: amuleth

Gonderi gumruge sevk edildi (Gelen) TÜRKIYE

Bu pakedim gümrüğe mi takılmış demektir?

Henüz takılmamış. Kontrolden geçicek. Üzerinde yazan değere veya paket içeriğine göre takılabilir..

arkadaslar forumdaki bu konuyu oldukça okudum tecrübeleri bilgi edindim. ancak benim paketim de bu şekilde içinde iki adet telefon var.gümrüğe sevk edildi yazısı çıkıyor ama ilaveten istanbul torbaya eklendi yazısıda göründü. paket istanbulda şu anda. bulunduğum il konya. sal.k satıcı üzerine 10 dolar ve oyuncak yazmış (gift) dikkat çekti galiba. şimdi cevabını bilmediğim sorular var;
    Singapour post ile geliyor.

paketi istanbulda açarlar mı
    bundan sonraki prosedür ne olur?
    bu paketin açılmama ihtimali var biliyorum ama benim durumumda biraz zor farkettim
    bazı arkadasların direk dağıtıma çıkmış ancak onların üzerinde fiyatları gerçekçi olarak yazmış

aliexpressten almıştım hemen satıcı ile konuşup geri gönderileceği durumda paramın kargo kesilerek iadesini alabilirim inşallah

yardımlarınız ve önerileriniz çok sevindirecek.

Alıntıları Göster
    Ben de konyadan haber bekliyorum seninki daha konyaya gelmemiş..şu anda konyaya gelse orada çıkar 1 hafta önceki yazı da aynı seninki gibiydi..Normalde abimin iki parçasını getirdim hiç sıkıntı çıkmadı yani gümrük gibi yazılar yoktu ama 50 euroluk paket gümrüğe sevkedildi..Tabii bu demek değildir gümrükte takılacak..bu normal prosedür tabii ki ürünün menşeiine bakılacaktır en nihayetinde adı üstünde gümrük..belki takılacak belki de direk dağıtıma verilecek..ancak senin telefon varsa içinde ve xray ile içine bakıyorlarsa sıkıntı olabilir.Ayrıca konya her salı gümrük kontrolü yapıyor..salıdan sonra haber gelir sana büyük ihitmalle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natulus -- 29 Aralık 2012; 11:47:20 >

• 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.