Şimdi Ara

RECEİVER'ı PC'ye BAĞLAMAK!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
15.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar receiver ı pc'ye takıp yayınları pc'mde izlemek istiyorum. Bunun için ne gerekli bilmiyorum.

Mesela tv kartı gerekli mi? cevap verirseniz sevinirim. iyi akşamlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalist_18

Arkadaşlar receiver ı pc'ye takıp yayınları pc'mde izlemek istiyorum. Bunun için ne gerekli bilmiyorum.

Mesela tv kartı gerekli mi? cevap verirseniz sevinirim. iyi akşamlar..

evet anolog tv kartıyla bu ısı yapabılırsın veya dijital out cıkıslı tvkartıyla kompozıto kabloyla yapabılırsın
    Kompozıto kablo 8 10 ytl alabılırsın tv kartı 25 ve 35 ytl cıvarında

yanlız xp kullanman gerekebılır o yuzden aldıgın tv kartın vısta 32 veya 64 wın 7 32 64 drıver olan modellerden alabilırsın

• Digital yayını pc'nde de digital formatta izleyeceksen uyumlu receiver gerekli. 150 lira civarına bir tane dreambox alacaksın modemine bağlayacaksın evin içinde aynı modemden internete bağlı ne kadar pc varsa dilediğinden izleyeceksin. Bunun içinde bir sürü kurulum yapman gerekmeyecek. Explorera yerel ip adresini yazacak ve gelen menüden web xtv'ye tıklayacaksın vlc player eklentisi ile (kurulu değilse bunu kurman lazım) explorer üzerinden izleyeceksin.
  •  RECEİVER'ı PC'ye BAĞLAMAK!!

easyLIFE

EASY CAP USB 2.0 Görüntü ve Ses Kaydedici Adaptör
    Gizli Kamera / VHS / DV Kamera / TV'lardan görüntü kaydetmenize olanak tanır.

EasyCAP USB 2.0 ile ayrıca bir görüntü ve ses kartı kullanmadan yüksek kaliteli videoları bilgisayarınza kaydedebilir ve montajlayabilirsiniz.
    Kolay bağlantı sağlar.Ayrıca bir güç kablosuna ihtiyaç duymaz.
    Masaüstü ve taşınabilir bilgisayarınızla rahatlıkla kullanabilir ve profesyonel kalitede videolar oluşturabilirsiniz.Geçiş efektleri kullanabilir ve kolayca DVD oluşturabilirsiniz.

Özellikler
    Ulead Video Studio 8.0 SE DVD
    USB 2.0 arayüz ile çalışır extra enerji gerektirmez.
    sadece USB 2.0 arayüz ile Görüntü ve ses yakalama.
    Videolarda Brightness, Contrast, Hue, ve Saturation kontrolü
    Kolay taşınabilir.
    Tak ve Çalıştır.
    Tüm formatları destekler DVD+/-R/RW, DVD+/-VR, ve DVD-Video.
    İnternet üzerinden video ve ses ile konferans gerçekleştirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
    USB 2.0
    NTSC, PAL, Video formatlarını destekler.
    Video Giriş: Bir RCA composite, Bir S-Video.
    Audio Giriş: Stereo audio (RCA)mm
    Boyutlar (U)88mm x (G)28mm x (Y)18mm
    USB den enerji alır.
    Desteklediği yüksek kaliteli video çözünürlüğü
    NTSC: 720 x 480 @ 30fps
    PAL: 720 x 576 @ 25fps

Sistem Gereksinimi
    sadece USB 2.0 destekli boş bir port.

24 ytl ve 55 ytl kadar cıkıyor gıttıdıyor ve sahıbınden com bulabılırsın

Tavsıyem ALtın uclu al
    http://urun.gittigidiyor.com/4-KANAL-USB-CAPTURE-EASYCAP-PVR-DV-ALTIN-KAPLAMA_W0QQidZZ18164066

• quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

Digital yayını pc'nde de digital formatta izleyeceksen uyumlu receiver gerekli. 150 lira civarına bir tane dreambox alacaksın modemine bağlayacaksın evin içinde aynı modemden internete bağlı ne kadar pc varsa dilediğinden izleyeceksin. Bunun içinde bir sürü kurulum yapman gerekmeyecek. Explorera yerel ip adresini yazacak ve gelen menüden web xtv'ye tıklayacaksın vlc player eklentisi ile (kurulu değilse bunu kurman lazım) explorer üzerinden izleyeceksin.

bu dreambox un kotalı kullanıcılara bir zararı olmuyor değilmi? yani internet üzerinden izlemiyoruz tvyi? ve server olayları fln varmış bunlar nasıl oluyor acaba bilgi verebilirmisiniz biraz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@ptan41

easyLIFE

EASY CAP USB 2.0 Görüntü ve Ses Kaydedici Adaptör
    Gizli Kamera / VHS / DV Kamera / TV'lardan görüntü kaydetmenize olanak tanır.

EasyCAP USB 2.0 ile ayrıca bir görüntü ve ses kartı kullanmadan yüksek kaliteli videoları bilgisayarınza kaydedebilir ve montajlayabilirsiniz.
    Kolay bağlantı sağlar.Ayrıca bir güç kablosuna ihtiyaç duymaz.
    Masaüstü ve taşınabilir bilgisayarınızla rahatlıkla kullanabilir ve profesyonel kalitede videolar oluşturabilirsiniz.Geçiş efektleri kullanabilir ve kolayca DVD oluşturabilirsiniz.

Özellikler
    Ulead Video Studio 8.0 SE DVD
    USB 2.0 arayüz ile çalışır extra enerji gerektirmez.
    sadece USB 2.0 arayüz ile Görüntü ve ses yakalama.
    Videolarda Brightness, Contrast, Hue, ve Saturation kontrolü
    Kolay taşınabilir.
    Tak ve Çalıştır.
    Tüm formatları destekler DVD+/-R/RW, DVD+/-VR, ve DVD-Video.
    İnternet üzerinden video ve ses ile konferans gerçekleştirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
    USB 2.0
    NTSC, PAL, Video formatlarını destekler.
    Video Giriş: Bir RCA composite, Bir S-Video.
    Audio Giriş: Stereo audio (RCA)mm
    Boyutlar (U)88mm x (G)28mm x (Y)18mm
    USB den enerji alır.
    Desteklediği yüksek kaliteli video çözünürlüğü
    NTSC: 720 x 480 @ 30fps
    PAL: 720 x 576 @ 25fps

Sistem Gereksinimi
    sadece USB 2.0 destekli boş bir port.

24 ytl ve 55 ytl kadar cıkıyor gıttıdıyor ve sahıbınden com bulabılırsın

Tavsıyem ALtın uclu al
    http://urun.gittigidiyor.com/4-KANAL-USB-CAPTURE-EASYCAP-PVR-DV-ALTIN-KAPLAMA_W0QQidZZ18164066

bu aparata para verene kadar analog tv kartı al tak pc ye receiverıde tv kartına bağla kullan yukarıda ark anlatmış nasıl bağlayavağını =) parada sıkıntı yoksa digital tv kartı al pc ye lnb den ayrı bir kablo çekipte kullanabilirsin ama lnb değiştirmen gerekebilir çift çıkışlı lnb alman lazım + kablo masrafı+ digital kart masrafın olur ama analog tv kartı alırsan direk receiver bağlayıp kullanırsın

• en ucuz ve kaliteli yolu arkaşların bahsettiği gibi analog tv kartı misal AVER TV SUPER 007 ile recivara bağlantı yapabilirisin. Benim önerimde digital kartı alıp ayıbir lnb uç ile direk bağlantı yapmaktır.
    Basit yöntem olarak bahsettiğim bağlantının şematiği ise;

AVER TV SUPER 007
    http://www.vatanbilgisayar.com/avermedia-super_007-aver-tv-super-007-tv-karti/productdetails.aspx?I_ID=29736

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop'ı LCD ye bağlamak..
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: carpediemsral

quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

Digital yayını pc'nde de digital formatta izleyeceksen uyumlu receiver gerekli. 150 lira civarına bir tane dreambox alacaksın modemine bağlayacaksın evin içinde aynı modemden internete bağlı ne kadar pc varsa dilediğinden izleyeceksin. Bunun içinde bir sürü kurulum yapman gerekmeyecek. Explorera yerel ip adresini yazacak ve gelen menüden web xtv'ye tıklayacaksın vlc player eklentisi ile (kurulu değilse bunu kurman lazım) explorer üzerinden izleyeceksin.

bu dreambox un kotalı kullanıcılara bir zararı olmuyor değilmi? yani internet üzerinden izlemiyoruz tvyi? ve server olayları fln varmış bunlar nasıl oluyor acaba bilgi verebilirmisiniz biraz?

TV izlerken olmuyor, serverdan key alırken ise olabilir. Server veya dreambox ile ilgili genel bir soru sormuşsunuz sayfalarca tutacak bir konuyu özet geçemem. Uydu forumlarında araştırınız. Merak ettiğiniz herkonuyu sadece uydu temalı forumlarda bulabilirsiniz.

• hangi tv kartını önerirsiniz
  • Ben uydu alıcısına kulaklık/hoparlör bağlamak istiyorum ama yapamadım bir türlü
    ne 3.5 luk ne de 2.5 luk kulaklıklar uyuyor.
    hoparlör alcam ama hoparlölerin (1+1), girişleri de 3.5 galiba

Uydu alıcısından ses nasıl alabiliriz ?
    (Goldmaster, arkasında 3 çıkış var L-R ve video -analog yazıyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: repartition

Ben uydu alıcısına kulaklık/hoparlör bağlamak istiyorum ama yapamadım bir türlü
    ne 3.5 luk ne de 2.5 luk kulaklıklar uyuyor.
    hoparlör alcam ama hoparlölerin (1+1), girişleri de 3.5 galiba

Uydu alıcısından ses nasıl alabiliriz ?
    (Goldmaster, arkasında 3 çıkış var L-R ve video -analog yazıyor)

uydu alıcısının arkasındaki çıkışların fotosunu eleyebilirsen yardımcı olurum
  •  RECEİVER'ı PC'ye BAĞLAMAK!!

Uydunun arkası; 2 Audio, bir de Video (ne işe yarıyoarsa)
    Kaliteli ses almak istiyorum, sesin yüksek olması şart değil (TV'nin sesi iyi değil)

2+1 sisteminde girmeden 1+1 daha pratik olur
    1+1 'lerde kaliteli hoparlör var mıdır bilemiyorum

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi repartition -- 25 Mart 2011; 18:36:47 >
  • 1 tane şu kablodan alıyorsun işin halloluyor.

http://www.hizlial.com/bilgisayar/aksesuarlar/sbs-hla51002-6-3mm-stereo-disi-jack-2xrca-erkek-cevirici-audio-kablo_30.041.8037.0058.htm

kabloları beyaz ve kırmızıya takacaksın. hoparlöründe jackını buna bağladınmı tamamdır.

1+1 alma 2+1 daha iyi olur. creative yada logitech tavsiye ederim.

öncelikli tavsiyelerim sırasıyla
    1.http://www.vatanbilgisayar.com/logitech-970118-0914-z2300-2+1-200w-rms-thx-speaker/productdetails.aspx?I_ID=16641
    2.http://www.hizlial.com/bilgisayar/hoparlorler/logitech-z523-40w-rms-2-1-360-derece-siyah-hoparlor_30.057.1453.0021.htm
    3.http://www.vatanbilgisayar.com/creative-inspire_t3130-inspire-t3130-2+1-speaker/productdetails.aspx?I_ID=41266

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambursman -- 26 Mart 2011; 1:20:23 >

• Çok Teşekkürler !
  • quote:

Orijinalden alıntı: repartition

Çok Teşekkürler !

önemsiz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.