Şimdi Ara

Android Ana Konu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
1
Favori
16.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle isyanım DH yöneticilerine (isyan demiyelimde daha kibar bir şekilde istek diyelim ) ; neden Android'e özel bir forum yok? Çünkü Android hem bana göre hemde çoğu developera göre bayağı önemli bi sistem. Herşeyden önce Linux olması; açık kaynaklı olması demek. Tamamen kişiselleştirilebilmesi, Romları kendimize göre düzenleyebilmemiz (örneğin G1'e Hero romu atarak kullanan insanlar var) en büyük artısı. Şu sıralarda telefon üreticileri bunun farkında olduklarından Android tabanlı telefon patlaması yaşanıyor. Dolayısı ile iPhone OS'a en yakın rakip (en güçlü) Android şu an (yada olabilecek diyelim dahada oturması lazım).

Kısaca Gözde Android Telefonlar;

HTC Hero

-3.2 inch 320 x 480 piksel 65K Kapasitif Dokunmatik Ekran
    -512 MB Hafıza + Micro SD
    -Flash destekli geliyor! (heml multi-touch hemde flash videosuhttps://www.youtube.com/watch?v=QZLOndllpUM&feature=related)
    -5 megapiksel otofokuslu kamera

Samsung Galaxy (i7500)

Android Ana Konu!

• 2.5G 850/900/1800/1900 MHz
    • 3G 900/2100 MHz
    • EDGE/GPRS Class 12
    • HSDPA 7.2 Mbps
    • HSUPA 5.76
    • Hafıza:8GB+32GB'a kadar hafıza kart desteği
    • Bağlantı: Bluetooth V2.0 Sadece Bluetooth kulaklık bağlantısında kullanılabilir
    • USB V2.0 S-GPS,Wİ-Fİ
    • Ekran: 16M Renk tam dokunmatik (kapasitif) AMOLED ekran 3.2'' HVGA 340X480 çözünürlüğünde
    • 5 megapiksel otofokuslu ve güçlü Led flaşlı kamera
    • Müzik: MP3 player ve 3.5mm Jack
    • Pil: 1500 mAh
    • Boyutları: 11.5x5.6x11.9mm

SE Racheal

Android Ana Konu!

Snapdragon QSD8250 1GHz (same as Leo)
    Android Donut OS
    4" WVGA Display (480x800)
    8.1 MP Camera with LED
    3.5mm Audio Jack

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogi_can -- 13 Ekim 2009; 17:33:55 >

• hero 'da ledli flash yok arkadaşım.
    Şu an için alınabilecek android tabanlı en stabil çalışan telefon hero. hero rom u diğer android li telefonlara kopyalamalarından anlayabilmiş olman gerekir. birde kasa ve ekran kalitesi dersen g1 bence plastik kalıyor yanın da.
  • hafıza sorununu micro sd ile çözebiliyorsun.
    içindende 2 gb çıkmıştı doğubanktan aldığımda. acil Pda ön taleple sipariş topluyor, bakalım kaç gb kartla gelecek.
  • Hero rom'u acaba Galaxye sorunsuz eklenir, multi touch felan yapılaiblir mi? Bir bilgin varmı? eğer öyle olursa başka birşey istemem direk alırım çünkü ekranı kat kat daha iyi değil mi? işlemci felan da aynı sanırım?
  • cok kafa yordum zamanında ben bu ikisi arasında daha sonra da hero'yu seçtim, görüntüsünü sevmemekle beraber.
    çoğu özellikleri aynı olmakla birlikte fark olarak gördüğüm şeyler:

- i7500'in hero'ya göre tek avantajı inanılmaz netlikteki ekranı. AMOLED anlatılmaz yaşanır derecede güzel bir ekran, hero'nun ekranı bile ortalama telefonlara göre iyi ki ,amoled ile lcd televizyon izler gibi oluyorsunuz.

- malesef i7500'in RAM'i hero'ya göre düşük, hero'da 288 MB RAM var, i7500'de 192 MB. HERO'da bile kısmen ram sıkıntısı varken i7500'de daha sıkıntılı olabilir.

- Hero'da kamera'da flash eksikliği hemen göze çarpıyor. loş ortamlarda düzgün foto çekimini unutun.

- hero'nun arkasında xda-developers forum'u ve modaco var. bu da o veya bu şekilde ROM desteği ve güncelleme manasına geliyor. Benim HERO'yu seçmemde ram'den sonraki en önemli kriter budur. Yarın bigün android 2.0 çıktığında xda'da bunu cihaza uyumlu kılabilecek en azından 2-3 kişi var, samsung'un şimdilik böyle bir destek grubu yok.

- o2 ve android forums'da i7500 ile ilgili bir sürü olumsuz yorum okuyunca biraz soğuduğumu da belirtmeliyim (http://forum.o2.co.uk/viewtopic.php?t=26029)

- sonuç olarak tipi dışında hero'nun herşeyinden memnunum.

Bu arada Turkcell Samsung i7500'i türkiye'ye getirdi şeklinde bir haber okudum geçen gün.. bilgisi olan?

• 18 ay 92 tl cihaz ve 1 gb internet paketi ,peşin yada axess e 6 taksit 469 euro sadece cihaz satışı var.sadece cihazı alırsanız 1000 könter ve ilk 1 ay 100 mb internet paketi veriyormuş.

samsung i 7500 ve htc hero arasında kararsız kaldım bende umarım htc hero da garantili gelir ülkemize.samsung i7500 kullanan var mı aranızda ? o2 forumu verdiğiniz linkten okudum pek memnun değil gibiler.
  • @laconf

Öncelikle yorumların için teşekkürler. Anladığım kadarıyla Samsung yine yaptı yapacağını, özellikleri güzel bir telefon üretip desteğini kesti... Hero gerçekten özellik olarak çok güzel gözüküyor. Sence multitouch kullanımı nasıl zevkli & stabil mi? Hatta videolu bir inceleme yapabilirsen çok mutlu oluruz Birde sence gelecek diğer 1.6 lı Androidlerimi beklemek mantıklı? Yoksa Hero alıp 1.6 ya yükseltmekmi?

@zaftolga

Hero 1-2 aya gelecekmiş garantili olarak. Samsung benim gözümde düşmeye başladı. Ama haksızlık! Bu kadar şık, geniş hafızalı bir ürün yapıp neden multitouch koymuyorsun? veya onuda geçtim neden bırakıyorsun desteğini Samsung

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PUBG Mobile [ANA KONU]
    7 yıl önce açıldı
    OnePlus 9 [ANA KONU]
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle yorumların için teşekkürler. Anladığım kadarıyla Samsung yine yaptı yapacağını, özellikleri güzel bir telefon üretip desteğini kesti... Hero gerçekten özellik olarak çok güzel gözüküyor. Sence multitouch kullanımı nasıl zevkli & stabil mi? Hatta videolu bir inceleme yapabilirsen çok mutlu oluruz Birde sence gelecek diğer 1.6 lı Androidlerimi beklemek mantıklı? Yoksa Hero alıp 1.6 ya yükseltmekmi?

Video çekmem biraz zor ama:

- Hero'yu kullanmak gerçekten zevkli, ama şahsen multitouch bunun önemli bir kısmı değil. multitouch'u sadece foto albümünde ve browser'da kullanıyorum zaten ama iphone kadar iyi olduğunu söyleyebilirim.

- Bu bütçeyle ve merakla ilgili bir soru, ben daha fazla beklemek istemedim ve hero'yu aldım. sabredebilirsen, Sony Ericson X3 ya da HTC Touch HD2 daha güzel cihazlar ancak ben 2010'dan önce bunların piyasaya gireceğini düşünmüyorum. Android güncellendikçe bir şekilde Hero'ya gelecektir zaten. Benim tahminim en az Android 3.0'a kadar hero problemsiz update olur, bu da en az iki yıl cihaz ömrü demek..

• http://www.engadget.com/2009/07/23/htc-hero-review/

burada cpu nun bu cihaza biraz yavaş kaldığını yazmışlar. bu hissediliyomu?

Bir de bence hero yu 7500 önüne geçiren bir başka neden HTC nin kendine ait yazılım eklentileri.

bir de şunu öğrenmek istiyorum. incelemelerde android platformusunun maltimedia olarak hala biraz geri olduğundan bahsediyolardı. mutimedia derken bir windows mobile üzerindeki video oynayıcılar kadar çok seçenek olmadığından bahsediyolardı. örnek olarak altyazı v.s. ile film izlemek için bu cihaz alınsa beklentileri karşılar mı?
  • Android sadece MP4 (h264 ve lavc) dosyalarına destek veriyor. bu nedenle içindeki playerlar başka formatları oynatamıyor.
    Meridian Player diye bir oynatıcı var ve ben onu kullanıyorum, müzik ve video'ları sorunsuz oynatıyor. ayrıca srt altyazı desteği var. Windows Mobile'de Coreplayer'ın nerdeyse beşinci yılı dolacak hala altyazı desteği yok. TCPMP'nin ise kısıtlı formatlarda desteği var.

Sonuçta zaten telefonda oynatacağın dosyayı bir şekilde çevirmen gerektiği için bence android'in durumu içler acısı sayılmaz. altyazı desteği de konuyu göz ardı etmeme yardımcı oluyor.

işlemci konusunda ise evet yavaş kaldığı konusu kısmen doğru. ama yeni firmware arayüzü oldukça hızlandırdığı için bellirgin bir yavaşlık yok. Kıyaslama açısından Hero, iphone 3G ve HTC Touch HD'den daha hızlı bir arayüze sahip diyebilirim...

Daha öncede yazdığım gibi bence hero'nun en önemli sıkıntısı dış görünüm, daha aldığımın ikinci günü biçimsiz yapısı ve kaygan teflon kaplama nedeniyle elimden kaydırıp düşürdüm.

bir de wifi'yi veya 3G ile background data'yı açarsanız pili lıkır lıkır içiyor resmen. her gün şarj etmek gerekiyor nerdeyse. Bu telefonu alırım, yolda mp3 dinlerim internete girerim , gps takılırım diye düşünüyorsanız iki kere düşünün derim.

Ofiste ya da okulda vs. şarj imkanınız varsa ve günün önemli kısmı oturarak geçiyorsa pil çok sorun olmaz.

• eğer srt desteği varsa saygıyla eğilirim önünde. gerçi çok uzun zaman oldu takip etmeyeli, bende toshiba G500 var tcpmp player da altyazı desteği için altyazıları da srt den smi gibi bi formata dönüştürüp atmak gerekiyor. ama şu da var internetten indirdiğim gibi avi dosyasını oynatıyor herhangi bir yeniden boyutlandırma işlemi yapmaya gerek kalmadan. eğer mp4 e güzel ve hızlı bi çevirici bulunursa problem olmaktan çıkar heralde.

dış görünüş konusunda bende katılıyorum. sanki az satılsın diye bi önlem olarak böyle çirkin yapıyolar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: laconf

Android sadece MP4 (h264 ve lavc) dosyalarına destek veriyor. bu nedenle içindeki playerlar başka formatları oynatamıyor.
    Meridian Player diye bir oynatıcı var ve ben onu kullanıyorum, müzik ve video'ları sorunsuz oynatıyor. ayrıca srt altyazı desteği var. Windows Mobile'de Coreplayer'ın nerdeyse beşinci yılı dolacak hala altyazı desteği yok. TCPMP'nin ise kısıtlı formatlarda desteği var.

Sonuçta zaten telefonda oynatacağın dosyayı bir şekilde çevirmen gerektiği için bence android'in durumu içler acısı sayılmaz. altyazı desteği de konuyu göz ardı etmeme yardımcı oluyor.

işlemci konusunda ise evet yavaş kaldığı konusu kısmen doğru. ama yeni firmware arayüzü oldukça hızlandırdığı için bellirgin bir yavaşlık yok. Kıyaslama açısından Hero, iphone 3G ve HTC Touch HD'den daha hızlı bir arayüze sahip diyebilirim...

Daha öncede yazdığım gibi bence hero'nun en önemli sıkıntısı dış görünüm, daha aldığımın ikinci günü biçimsiz yapısı ve kaygan teflon kaplama nedeniyle elimden kaydırıp düşürdüm.

bir de wifi'yi veya 3G ile background data'yı açarsanız pili lıkır lıkır içiyor resmen. her gün şarj etmek gerekiyor nerdeyse. Bu telefonu alırım, yolda mp3 dinlerim internete girerim , gps takılırım diye düşünüyorsanız iki kere düşünün derim.

Ofiste ya da okulda vs. şarj imkanınız varsa ve günün önemli kısmı oturarak geçiyorsa pil çok sorun olmaz.

arkadaşım hangi mp4 cevirricisini kullanıyorsun.

• @laconf

hocam peki Hero rom'u galaxyde çalışıyormu? Yani böyle birşey biliyormusun? Hani almışken güzel birşey almak istiyorum Galaxy'nin hem ekranı hemde hafızası daha fazla. Şeklide hoş. Acaba Rom transferi olabiliyor mu iki cihaz arasında? (malum g1e atılabiliyor hero romu)
  • @rakkas79
    mp4 çevirici olarak avidemux kullanıyorum, çünkü hd videoları en kaliteli ve hızlı çeviren program bu ama xvid4psp'de iyi:

@ogi_can
    galaxy ile ilgili en iyi adresler androidforums.com ve hdblog.it

galaxy için hero romu bu adreste var, gayet kullanılır görünüyor ama dediğim gibi xda düzeyinde bir destek beklememek lazım samsung için..
    http://forum.hdblog.it/showthread.php?t=4267
  • ikinci bir nokta olarak galaxy'nin 8 GB'lık hafızasının sadece 1 GB'ı uygulama kurulumu için kullanılabiliyor.. kalanı ise data için. gerçi android demek sınır olmaması demek... sd card üzerinde istediğin kadar swap space ve uygulama partition'u ayrılıp, uygulama alanı oluşturulabiliyor, kısacası dahili hafıza vb. çok önemli değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laconf -- 19 Eylül 2009; 0:42:29 >
  • Yani anladığım kadarıyla Galaxy 5 para etmez. Destek yok, hafıza sıkıntı, Android market yok... Peki hocam sence hangi cihaz? Gelecek veya var olan?
  • HTC HD II ya da SE Rachel'i bekleyin derim, yok sabredemem derseniz hero şu an için en iyi tercih olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sariyeron

HTC HD II ya da SE Rachel'i bekleyin derim, yok sabredemem derseniz hero şu an için en iyi tercih olur.

aynen katılıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: laconf

quote:

Orijinalden alıntı: sariyeron

HTC HD II ya da SE Rachel'i bekleyin derim, yok sabredemem derseniz hero şu an için en iyi tercih olur.

aynen katılıyorum..

laconf bir şey sormak istiyorum sana.
    1- telefonu ilk kurduğumuzda girdiğimiz google hesabını daha sonradan değiştirebiliyormuyuz. yeni mail adresi girmem gerekiyor.
    2- dijital speed gbi programları kullanırken sürekli ekran kilidine giriyor. süreyi uzatmanın dışında, kaldırmanın bir yolu yordamı varmı en azından o anlık.
    3- konuşma sırasında mikrofana nasıl alıyoruz bilgin dahilinde aydınlatırsan sevinirim
  • --------------------------------------------------------------------------------

bende htc hero var bu islem bize negibi faydasi olur bir arkadas anlatirsa sevinirim SD Card Üzerinde FAT32 ve ext2 bölümlerini oluşturmak
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.