Şimdi Ara

Intel Larrabee ile B0 revizyonuna ulaştı, çalışan örnek IDF 2009'da görünebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Entegre grafik çözümleriyle pazar payı açısından AMD-ATi ve Nvidia'nın önünde yer alan Intel, Larrabee kod adını verdiği yeni nesil GPU mimarisi ile 2010'da harici ekran kartı pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. Tasarım aşamasında AMD-ATi ve Nvidia'dan farklı bir yol izleyen ve Larrabee mimarisinde CPU ve GPU'ların güçlü yanlarını bir araya getirmeyi amaçlayan Intel, farklı bir çözüm yaratmayı hedefliyor.


    Larrabee ile hem x86 mimarisinin uygulama geliştirme avantajlarından yararlanmayı hem de DirectX ve OpenGL gibi grafik endüstrisindeki yaygın standartlara yer vermeyi planlayan Intel, ilk etapta HPC olarak bilinen yüksek performanslı bilgi-işlem ve iş istasyonlarını gözüne kestiren Intel, Larrabee tabanlı yeni nesil ekran kartların takip eden süreçte son kullanıcılar için de pazara sunacak.


    Fransa'daki uygulama geliştirme merkezinde Larrabee için sürücü çalışmalarına devam eden Intel'in, GPU tasarım çalışmalarında önemli yol aldığı ve yaklaşık bir ay önce B0 revizyonuna geçiş yaptığı belirtiliyor. Ax revizyonları için tespit edilen hataların düzeltildiği B0 revizyonunun IDF 2009'da gösterilmesi beklenirken, Intel'in geleneksel geliştirme süreci dikkate alındığında B0 revizyonu ile Larrabee'nin önemli yol kat ettiği de söylenebilir. Önümüzdeki hafta başlayacak Geliştiriciler Konferansı'da (IDF 2009) Larrabee için başlı başına bir seans planlayan Intel'in çalışan bir demo gösterimi yapması da ihtimaller dahilinde yer alıyor.








  • sonunda,

    somut haberler gelmeye başladı
  • Kafam karışık bı Larrabee hakkında... Acaba iş yapacak mı, yapmayacak mı oyuncular için ?
  • dua edelimki yapsın..rekabete bir firma daha girsin..belkide nvidia nın cabası bu yüzden..intel çok büyük yenilikler getirebilir bu projeyle..geride kalmak istemiyo nvidia =)
  • bencede intel bu işe girsin firmalar arasındaki rekabet her zaman kullanıcıların işine yarar
  • Bu intele yarayacak bir yenilik son kullanıcıya etkisi malesef yok. Var olan entegre grafik çipini işlemcinin yanına yapıştırmış intel tıpkı i7lerde bellek çipini yapıştırdığı gibi. Bunun şöyle bir etkisi olmayacak son kullanıcıya: intelin entegre çipleri zaten piyasadaki en düşük çözümleri sunuyordu var olan ekran kartlarıyla yarışmak için değil, düşük seviye sistemlerde kendi görüntü sağlayıcısını STANDART satmak için yapılmış bir girişim.
    INTEL açıkça entegre piyasasını kaybetmemek için yapmıştır bu girişimi, bunun her hangi bir üstünlük getirmeyeceğini ,teknolojik anlamda, hem ati hem nvidia yöneticileri geçmiş zamanlarda beyan etmişlerdir pek rahatlıkla. Hatta artık aldığımız her işlemcide böyle bir masraf daha olacağı için intel tarafında söylüyorum tabi bunu, anakarttaki 20-25$lık bir ödeme artık intelin cebine her işlemcide akacaktır. Tabi Amd kullanıcısı olduğum için her hangi bir kaygım yok, BEN ZATEN VERDİĞİM PARANIN KARŞILIĞINI INTEL SEÇENEKLERİYLE 3 MİSLİ ALIYORUM.




  • @Mete Can Karahasan sen Clarkdale den bahsediyorsun sanırım
    bu Larrabee..
  • ooppss

    18.09.2009 Saat: 02:55

    @Mete Can Karahasan sen Clarkdale den bahsediyorsun sanırım

    bu Larrabee..



    +100 :)
  • Bu Intel'in ekran kart piyasasındaki en ciddi tasarımı olan x86 tabanlı yeni grafik çözümü olan Larrabee'dir. Intel'in içinde işlemci çekirdeği + entegre grafik işlem birimi bulunduran 32nm Clarkdale kod isimli cpu'su ile ne yakından nede uzaktan bir alakası yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 19 Eylül 2009; 11:19:55 >
  • Eski bir haberde bu gpu'nun gt200 düzeyinde veya ondan biraz daha performanslı olacağı söyleniyordu. Eğer durum böyle olursa, yapılması gereken daha çok şey olacaktır. Malum yeni kartlar çıkacak ve gtx285 tarih olacak. Intel'in bu kartı tam olarak satışa sunması daha da zaman alabilir ve bir sonraki nesil kartların çıkışına rastlayabilir. O zaman Larrabee projesi başlı başına bir yılan hikayesi olabilir. Ya da S3 gibi geriden gelen bir firma durumuna düşebilir Intel. Bence bu işin daha fazla uzamaması gerekiyor. Yapılan iş bilgi-işlem yada gpu-cpu gibi bir şey de olsa, diğer firmaların da çalışmaları bu yönde. Yani Intel bu işte tek başına olmayacak ve her yönden sıkı bir rekabet içinde olacak.

    İnşallah önümüzdeki etkinlikte çalışan gpu'lar görür ve Intel'i rekabet içine girmesinden dolayı kutlarız.
  • Hoop grafik entegresini yapıştır, hoop bellek kontrolcüsnü yapıştır ne kolaymış, bide okusaymış haberi neyse.
  • nvidia ile davalık olmuşlardı hani bu larrabee yüzünden. ne oldu peki o dava kim kazandı sonucu ne oldu?
  • Stabil Bir Performans Veren ve Sessiz , Isınmayan Bir Kart Olursa Gerçekten İntel Başarmış Olacaktır..

    Tabii Fiyatıda Önemli..
  • entegre olayı olduğu için pekde oyuncular için sayılmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.