Şimdi Ara

VIA netnote konseptiyle netbook'larda 1080p video desteği sunuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Nano işlemci ailesiyle netbook pazarında Intel'e alternatif tek x86 işlemci üreticisi olan VIA, NetNote adını verdiği yeni bit netbook konseptini yaygınlaştırmanın planlarını yapıyor. Nvidia'nın ION 2 platformuyla destek vermeyi planladığı Nano işlemci ailesini öncelikle kendi çipset çözümleriyle, 3. parti çözümlere ihtiyaç kalmaksızın yaygınlaştırma hedefinde olan firma, 10.2-inç ve 12.1-inç arasında modellerden oluşacak NetNote kategorisinde kullanıcılara satılmakta olan pek çok Atom sistemin yapamadığı yüksek tanımlı video (1080p) oynatım yeteneği sunmaya hazırlanıyor.


    Maliyet odaklı mini-bilgisayar arenasında çoklu ortam özellikleriyle öne çıkmak isteyen VIA, NetNote adını verdiği netbook konseptini yaygınlaştırmabilmek adına Surfboard NetNote Edition platformunu kullanan VT6549 ve VT6552 kod adlarına sahip iki yeni netbook modelini tanıtıyor. C7-M ULV veya Nano işlemci modellerinin kullanılabildiği sistemlerde yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma desteği sunan VX855 çipsetine yer verilirken, ayrıca DDR2 bellek kullanımına olanak tanınıyor ve Atom tabanlı sistemlere rekabet edebilecek yeterlilikte pil süresinin sunulabildiği iddia ediliyor.


    Kısa bir süre önce lanse edilen NetNote Turnkey sistemlerle birlikte VIA'nın Global Mobility Bazaar Program'ı çerçevesinde ilk olarak Çin merkezli sistem üreticilerine sağlanacak olan çoklu ortam odaklı Surfboard NetNote sistemlerin ilk örneklerini bu ay içerisinde görebileceğimiz belirtiliyor. Çin pazarını takiben diğer coğrafi bölgeler için de planlanan NetNote sistemler için bir süre daha beklenmesi gerekecek.









  • Türkiye'de VIA işlemcili netbook bulmak imkansız gibi bir şey, toptancıların AMD-Intel fanatikliği piyasamızda bu gibi ürünleri bulmayo güçleştiriyor, mağazaya gittiğinizde müşteri temsilcisi elinin altında ne varsa onu öve öve bitiremiyor, halbuki F/P aranıyorsa netbook'da VIA işlemci rakipsiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.