Şimdi Ara

Paralel telefonda net kesilmesi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam,benm problemim nete yanımızdaki akrabamızdan giriyorum Wifi..Fakat evde 2 tane telefon var paralel ve telefonu her kaldırdıklarında internet baglantım kesiliyor,ve bazı zamanlar önemli işlerimde yarıda kalıyor bunun bir çözümü varmıdır acaba..?

Teşekkürler iyi Forumlar..Hayırlı ramazanlar..

• bu konuda pek bilgim yok ama spiltter la çoğaltınca telefon kablosunu geçer diye biliyorum.
  • büyük ihtimal paralel giden hattın birini esas eve gelen ana hattan paralel aldın.bu yuzden böyle oluyor.Splitterin DSL çıkısını modeme ver.Phone çıkışını ise paralel yapıp telefonlara dağıt.Aşağıdaki çizdiğim şekle göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrc -- 16 Eylül 2009; 14:11:31 >
  • Her iki telefon hattında da splitter olmalı. sağlıkla kalın
  • Şeklinde bağlantı yapılırsa sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 16 Eylül 2009; 14:15:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esman

Her iki telefon hattında da splitter olmalı. sağlıkla kalın

öyle bir şeye gerek yok.
  • aynı şemayı çizmişiz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

aynı şemayı çizmişiz

evet
  • @ssbrc

Bende paralel telefon kullanıyorum ve paralelde splitter yoktu. Her paralel kaldırılışında internet kesiliyordu. Paralel hatta da splitter taktım. Sorun çözüldü. Her iki hatta da splitter olmalı. Keşke "öyle şeye gerek yok" diye kestirip atmasaydınız. Bence en kolay yol bu. 3-5 TL ye bir splitter alınıp takılacak. Sağlıkla kalın

NOT: Arkadaş kendi katına hat çekmemiş. Wi-Fi bağlanıyor.(sanırım wireless) Öyle yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esman -- 16 Eylül 2009; 16:21:54 >
  • splitter takmayı denedim ama başka bir yerde bir akrabamda orda olmamıştı birde benim kullandıgım yerde deniyecem bakalım olacakmı..:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssbrc

quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

aynı şemayı çizmişiz

evet

ne büyük bir tesadüf, ben de bir şema ile ifade etmeyi düşünüyordum ama
    benim şema da bu yukarıdaki şemalara benzediği için vazgeçtim. haber vereyim dedim.

esman seninki sana özel olmuş sanırım. yani hattın yapısı ve kullandığın cihazlara bağlı olarak.
    mesela aynı şeyi ben denemiştim ama dnediğimde kullandığım telsize gelen telefon sinyal sesini alamamıştım.
    bu durumda, yukarıdaki şemalarda gösterileni uygulamak kaçınılmaz. zaten doğrusu da o.
    mesela şöyle durumlar da olabiliyor. modemin kendisinde splitter yok ama harici splitter kullanılmadan da
    modemine göre bağlantı kopması sorunu yaşanmayabiliyor.

aynı şemada buluşmak.. dh' de bir ilk gerçekleştirilmiş oldu..

• quote:

@ssbrc

Bende paralel telefon kullanıyorum ve paralelde splitter yoktu. Her paralel kaldırılışında internet kesiliyordu. Paralel hatta da splitter taktım. Sorun çözüldü. Her iki hatta da splitter olmalı. Keşke "öyle şeye gerek yok" diye kestirip atmasaydınız. Bence en kolay yol bu. 3-5 TL ye bir splitter alınıp takılacak. Sağlıkla kalın

NOT: Arkadaş kendi katına hat çekmemiş. Wi-Fi bağlanıyor.(sanırım wireless) Öyle yazıyor.

Sana özel olmuş arkadaşın dediği gibi.Bu mantığı biraz açıklayayım başka arkadaşlarda faydalanır buradan okuyarak.
    Splitterlar basit filtrelerdir.Bu aletin içerisinde 4KHz'i geçiren LPF (Low Pass Filter) diye tabir ettiğimiz alçak geçiren filtre bulunur.Telefon görüşmeleri için bize 4KHz'in altı gereklidir.Splitterin telefon hattına giden çıkışındaki frekans bandı incelendiğinde 4KHz üstü bulunmaz.Bu çıkış telefon yada telefonlara dağıtılır
    Spilitterin diğer ucunun (modeme giden) arka planında HPF (High Pass Filter) yüksek geçiren filtre bulunur.Buda 20Khz üstünü geçirir.Burada data akışı için gerekli 20KHZ üstü frekanslar vardır.Ses bileşeni kesinlikle içermez.
    Senin dediğin gibi olsaydı zaten bizim bir telefon hattı için spliter çıkışımızda 4Khz altı ve 20kHz üstü ayrılıyor daha sonra bu 4Khzlik olan kısmı ek bir splitterle tekrar 4KHz altı ve 20KHz'e ayırmak gerekecekti.Bunun bir faydası yoktur.Çünkü zaten ilk spilitter çıkışımızın telefona giden kısmında 4KHz üstünde bir bileşen yoktur.Bunu tekrardan 20KHz'lik filtreye sokmak bir işe yaramaz çünkü artık o hatta öyle bir frekans yoktur.
    Yani sonuçta ya kullandığın splitterde bir sorun vardır ya dikkatsizlik sonucu yanlış bağlanmıştır yada gerçekten sana özeldir

• Elektronikçi değilim, muhasebeciyim onun için müsamaha ile okumanızı rica ediyorum. Şemanızdan anladığım kadarı ile hesaplarınızı modem, ana ve paralel telefonunda aynı hat (kablo) üzerinde olduğu varsayımı ile yapmışsınız ve açıklamalarınızı da tabii bu duruma göre yapıyorsunuz.

Benim olayımda ve sanıyorum pek çok kişide de şöyle bir paralel kullanım var:

Modem, telefon, splitter salonda. Diğer telefon (telsiz) ve 2. splitter başka bir odada. Tam ortadaki koridorda da ankastreden gelen telefon hat giriş fişi var. Bu fişe salondan ve odadan gelen telefon hattı ikili jak ile bağlı. Bu durumda odada olan telefon hattına splitter bağlanmazsa sorun çıkıyor.

Ben arkadaşın anlatımından wireless ile bağlantı yaptığı akrabalarındaki evde de böyle bir paralel bağlantı olduğunu düşünerek paralel hatta bir splitter takılması gerektiğini düşünüyorum. Sağlıkla kalın
  • quote:

Elektronikçi değilim, muhasebeciyim onun için müsamaha ile okumanızı rica ediyorum. Şemanızdan anladığım kadarı ile hesaplarınızı modem, ana ve paralel telefonunda aynı hat (kablo) üzerinde olduğu varsayımı ile yapmışsınız ve açıklamalarınızı da tabii bu duruma göre yapıyorsunuz.

Benim olayımda ve sanıyorum pek çok kişide de şöyle bir paralel kullanım var:

Modem, telefon, splitter salonda. Diğer telefon (telsiz) ve 2. splitter başka bir odada. Tam ortadaki koridorda da ankastreden gelen telefon hat giriş fişi var. Bu fişe salondan ve odadan gelen telefon hattı ikili jak ile bağlı. Bu durumda odada olan telefon hattına splitter bağlanmazsa sorun çıkıyor.

Ben arkadaşın anlatımından wireless ile bağlantı yaptığı akrabalarındaki evde de böyle bir paralel bağlantı olduğunu düşünerek paralel hatta bir splitter takılması gerektiğini düşünüyorum. Sağlıkla kalın

tamam sorunu anladım.Dediğim gibi sorun var büyük ihtimal.
    senin bağlantı böyle

böyle denesen büyük ihtimal düzelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrc -- 16 Eylül 2009; 21:10:39 >

• benim bağlantım çiziminizdeki gibi. Yanlız oda ile salon yanyana değil. Oda fişin bulunduğu yerin üstünde. Yani fiş (Priz); salon ve odanın ortasındaki koridorda. Sizin önerdiğiniz bağlantıyı yapmam fiziken mümkün değil yapılsa bile odadan salona kablo çekmek çirkin bir görüntü olur hemde masraflı olur kısaca rasyonel değil. Ben odada ki paralele gene bir elektronikçinin önerisi üzerine 3 TL lik bir splitter taktım hiç bir sorun kalmadı.

Ben arkadaşta da böyle bir bağlantı olduğunu ya da ankastreden gelen telefon hattının salon ve odalara telefon prizi takılarak dağıtılmış olduğunu düşünerek, paralel telefon ayrı bir odadaysa splitter takılarak sorunun çözüleceği düşüncesindeyim. sağlıkla kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esman -- 16 Eylül 2009; 22:14:15 >
  • Bağlantıyı değiştiremem dediğine göre daha bu konu üzerinde konuşmaya gerek yok.
  • quote:

quote:

Bağlantıyı değiştiremem dediğine göre daha bu konu üzerinde konuşmaya gerek yok.

Benim bir sorunum yokki bağlantıyı değiştireyim. Sorun ve başlık sahibi @mero_gts arkadaşımız. Ben, vaktiyle karşılaştığım ve çözdüğüm sorunun bu arkadaşımızla aynı olduğu düşüncesi ile kendi çözümümü "mero_gts" arkadaşımıza önerdim. Burada bu arkadaşımıza değişik önerilerde bulunuldu artık kendisine uygun olan bir çözümü uygular. Sağlıkla kalın
  • quote:

quote:

quote:

Bağlantıyı değiştiremem dediğine göre daha bu konu üzerinde konuşmaya gerek yok.

Benim bir sorunum yokki bağlantıyı değiştireyim. Sorun ve başlık sahibi @mero_gts arkadaşımız. Ben, vaktiyle karşılaştığım ve çözdüğüm sorunun bu arkadaşımızla aynı olduğu düşüncesi ile kendi çözümümü "mero_gts" arkadaşımıza önerdim. Burada bu arkadaşımıza değişik önerilerde bulunuldu artık kendisine uygun olan bir çözümü uygular. Sağlıkla kalın

Biliyorum başlık sahibinin kim olduğunu.Sizinkide tipik bir sorun.Ben gerekli bilgiyi arkadaşa çizerek gösterdim.Siz kestirip attınız diyince doğru olanı açıklamak maksadıyla uzun uzun açıkladım tekniği.Gerisi arkadaşın bileceği iştir.İster 10 splitter alır, ister 2 ayrı telefon hattı alır birini modeme çeker birini telefona.

• Konu başka bir arkadaşın ama başka bir yönde geliştiği için merakımdan soruyorum.

Anladığım kadarı ile yukarıdaki şemada İki telefonun (paralel başka bir odada olsa dahi) aynı kablo üzerinde olması gerektiği bir sistem öneriliyor.

1. Müteahhit tarafından ankastreden gelen hat; 1 salon 3 odalı bir dairede, sıva altı olarak dağıtılıp, salon ve odalara telefon prizi konulmuş olsun.

2. Bir telefon ve modem, splitter salonda, diğer telefonda bir odada fişi telefon prizine takılı çalışıyor olsun.

Bu durumda; odadaki telefon kullanımında internet kesiliyorsa;

Odadaki telefonada 2. bir splitter takılıp sorun çözülür mü? (Tam olarak değil ama benzer bir şekilde benim sorunum çözüldü)

Yoksa odadaki telefonu bir yerlerden ta salona kadar -mecburen sıva üstü olacak- kablo çekip salondaki telefona mı bağlamak gerekir?

Bu konuda yol gösterecek arkadaşlara teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esman -- 17 Eylül 2009; 8:30:29 >

• prizlerin olduğu yerde mutlaka buat vardır. zaten buatlar üzerinde, prize inen kablolar birbiriyle birleşir.
    geçenlerde zaten buna yönelik bir mesaj da atmıştım. buatlara bakılırsa olay anlaşılır. eli mahkum buat üzerinden kablo prizlere iniyor. elektrik kablolarıyla aynı buat üzerinden gidiyor da olabilir. ya da tel kablosu için ayrı buat konulmuş da olabilir. yani yapılacak iş, tel kablosunun ilk girdiği buatı bulmak. sonrası kolay zate. sonra bir tane splitter ve telefon hattını çoklamak için adaptörler vardır malum, bir tane de bu adaptörden kullansa, modemi istediği yere yine koyar. istediği yerlerde de telefonu kullanır. önemli olan splitter' e telefon hattını giriş yapmak ve modem tarafını da modeme giriş yapmak yani soketi uygun yere takacak :D yani misal kablo yansa ne yapacak, nasıl çekecek? buat üzerinden çekecek kabloyu. buat mı boat mıydı, buat dı galiba di mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 17 Eylül 2009; 9:07:24 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.