Şimdi Ara

the system cannot find the path specified Hatası :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
25.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok araştırdım fakat bir sonuca ulaşamadım ne denediysem nafile bu hata yüzünden bazı gerekli programları kuramıyorum windows xp x64 edition kurunca böyle hatalar vermeye başladı bunun çözümü nedir yardım lütfen

• Yapay Zekanın Yanıtı

The System Cannot Find the Path Specified Hatası: Nedenleri ve Çözümleri

"The system cannot find the path specified" hatasıyla karşılaşıyorsan, bu genellikle belirli bir dosya veya klasörün bulunamadığı anlamına gelir. Bu hata, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve çözümleri buna göre değişir.

Nedenleri:

• Dosya taşınmış veya silinmiş olabilir.
    • Dosya adında veya dizin yolunda bir yazım hatası olabilir.
    • Gerekli izinlere sahip olmayabilirsin.
    • Virüs veya kötü amaçlı yazılım dosyayı bozmuş olabilir.

Çözümleri:

• Dosya Konumunu Kontrol Et: Dosyanın hala doğru dizinde olup olmadığını kontrol et. Bir yazım hatası veya eksik bir karakter olup olmadığını dikkatlice incele.
    • İzinleri Kontrol Et: Dosyaya ve dizine erişmek için gerekli izinlere sahip olduğundan emin ol. Dosya veya klasörün özelliklerine git ve izinleri kontrol et.
    • Virüs Taraması Yap: Sistemini bir virüs tarayıcısı ile tarayarak kötü amaçlı yazılımların dosyayı bozup bozmadığını kontrol et.
    • Dosyayı Tekrar Yükle: Dosya taşınmış veya silinmişse, onu tekrar yüklemeyi dene.
    • Sistem Geri Yükleme Noktasını Kullan: Hatanın oluşmasından önce bir sistem geri yükleme noktası oluşturduysan, sistemini bu noktaya geri yükleyebilirsin.

Ek İpuçları:

• Hata mesajındaki tam dosya yolunu kopyala ve Not Defteri gibi bir metin düzenleyiciye yapıştır. Bu, dosya adında veya dizin yolunda herhangi bir yazım hatasını belirlemene yardımcı olabilir.
    • "The system cannot find the file specified" hatasıyla da karşılaşabilirsin. Bu hata, belirli bir dosyanın bulunamadığı anlamına gelir. Çözümler, "the system cannot find the path specified" hatasıyla aynıdır.

Bu çözümleri uyguladıktan sonra hala "the system cannot find the path specified" hatasıyla karşılaşıyorsan, teknik destek için bir bilgisayar uzmanına başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kardeş download edip yüklemeye çalıştığın bi programda bu hatayı veriyo sanırım.

örneğin kalem.exe dosyasını C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\İndirilenler e download ettin.

bu kalem. exe dosyasını download ettiğin yerden kes , C nin içine yapıştır , sonra çift tıklayıp tekrar yüklemeye çalış.
  • psykopat81 kardeş teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: psykopat81

kardeş download edip yüklemeye çalıştığın bi programda bu hatayı veriyo sanırım.

örneğin kalem.exe dosyasını C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\İndirilenler e download ettin.

bu kalem. exe dosyasını download ettiğin yerden kes , C nin içine yapıştır , sonra çift tıklayıp tekrar yüklemeye çalış.

çok çok çok çok çok teşekkürler
  • Benden de bir teşekkürler :)Ben de diyorum ne oluyor bir türlü açmıyor dosyayı.Çok işime yaradı tekrar teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: psykopat81

kardeş download edip yüklemeye çalıştığın bi programda bu hatayı veriyo sanırım.

Allah razi olsun cok tesekkurler.
  • böylede bazıları çalışmıyo silverlightı kurabildim ama avira gene kurulamadı daha net bir çözümü olan varmı
  • evet aynı sorun bendede var ana dizine atınca basit exe dosyaları açılıyor ama setup dosyaları başka dizinleri kullanmaya çalıştığında aynı hatayı veriyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.