Şimdi Ara

Daktilo yazım hızı ekran görüntülerini bekliyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • işyerindeyim her şey engelli resim koyamıyorum...

Toplam vuruş 944
    Hata sayısı 10
    Net vuruş 744
    Dakikada net vuruş 248
    Hata oranı % 1
  • Toplam vuruş 819
    Hata sayısı 4
    Net vuruş 739
    Dakikada net vuruş 246
    Hata oranı % 0.4

sabahın köründe böyle öğlende tekrar denerim.
  • Toplam vuruş 1006
    Hata sayısı 9
    Net vuruş 826
    Dakikada net vuruş 275
    Hata oranı % 0.8

güzelmiş dostum... bu son skorum...
  • yalnız ben 3 dakikada yazıyorum arkadaşlar...

kaç dakikalık test yaptığınızı da yazarsanız sevinirim...

Yok mu forumda on parmak bilen..?
  • Toplam vuruş 710
    Hata sayısı 0
    Net vuruş 710
    Dakikada net vuruş 236
    Hata oranı % 0
  • güzel...

quote:

Orijinalden alıntı: madanci

Toplam vuruş 710
    Hata sayısı 0
    Net vuruş 710
    Dakikada net vuruş 236
    Hata oranı % 0
  • up...
  • Toplam vuruş 3599
    Hata sayısı 22
    Net vuruş 3159
    Dakikada net vuruş 315
    Hata oranı % 0.6

10 dakikada ancak bu kadar yazabildim...

Aiİt olduğu milletlerin varlığını sürdürmesi ve yüceltmesi için diğer bireylerle birlikte çalışmaya, bu çalışmayı ve bilinci, diğer kuşaklara da yansıtmaya milliyetçilik denilir. Şu tanıma göre milliyetçiliğin en önemli öğesi millet olmaktır. Öyle ise millet nedir? Bir insan topluluğuna millet diyebilmek için bazı niteliklerin o toplumda olup olmadığı saptanmalıdır. Bazı anlayış biçimlerine göre, bir topluluğun millet sayılabilmesi için ırk birliği yetişir. Bu eksik bir görüştür. Aynı ırktan olmadıkları halde bugün milletlikleri tartışılmaz topluluklar vardır, İsviçreliler ve Amerikalılar gibi, bazılarına göre ise millet olmanın baş şartı aynı dili konuşabilmektir. Bu da her zaman doğru sayılamayacak bir görüştür. İsviçre'de üç ayrı dil konuşulur ama bütdün İisviçreliler bir millettirler. Buna karşılık aynı dili konuşan pek çok Arap milleti vardır. Iraklılar ile Faslılar aynı dili konuştukları halde aralarında büyük farklar bulunur, ikisi de ayrı birer millet sayılabilirler. Kimileri de millet olmanın baş şartı olarak din birliğini kabul ederler. Kuşkusuzdur ki, artık bu da savunulamaz bir görüştür. Bugün dünyanın en büyük milletlerinden sayılan Japonların içinde çok çeşitli dinler vardır. Gene ayrı birer din gibi kabul edilebilecek Katoliklik ile Protestanlık Almanya'da, Amerika'da yan yana yaşamaktadır. Ama aynı dinden oldukları halde Müslümanlar hiçbir zaman tek millet sayılamamışlardır. Öyle ise sayılan bütün bu şartlar bir insan topluluğunun millet olmasına yetmemektedir. Aynı toprak parçası üstünde yaşayan insanların millet olmaesı için ilk şart, ortak bir geçmişe, kader birliğine, ortak bir gelecek hedefine sahip olmakdtır. Bu, en tutarlı ve geçerli görüştür. Milliyet bağı böylece maddi olmaktan çok manevi bir ilişkidir. Bu görüşü benimseyen Atatürk, milleti şöyle tanımlamaktadır: Bir insan topluluğunun millet sayılabilmesi için zengin bir hatıra mirasına, birlikte yaşamak hususunda ortak istekte samimi olmaya, sahip olunan mirasın korunmasını birlikte sürdürebilmek konusunda iradelerin ortak bulunmasına, gelecekte gerçekleştirilecek programın aynı olmasına, birlikte sevinmiş, birlikte aynı ümitleri beslemiş olmaya ihtiyaç vardır, işte bu ana şartları taşıyan bir insan topluluğu millet sayılır. Gene Atatürk'e göre, bu şartların doğal sonucu, ortak milli bir düşünce, ideal ve en önemlisi ortak dilin ortaya çıkmasıdır. Gernçi dil birliği millet olmanın baş şartı değildir ama insanları düşünce, ruh ve kültür açısından birbirine bağlayan ana dilin, pek çok millette tek olduğunu da unutmamak gerekir. Görülüyor ki, Atatürk, Türk milletini ırk veya din esası üzerine oturtmamıştır. Zateın akılcı bir yaklaşımla buna imkan da yoktur, özellikle Anadolu'daki Türk toplulukları başka ırklarla, yüzlerce yıldan bseri kaynaşmış durumdadırdlar. Anadolu'nun uygarlıkları birbirine bağlayan bir bağ olması bu sonucu doğurmuştur. Atatürk'ün millet anlayışı akılcı ve insancıldır. Atatürk'e göre bir milleti başka milletlerden ayıran nitelikler vardır. Her millet kendi yetenekleri, kültürü ve imkanları çerçevesinde kendini diğerlerine kabul ettirmeermik ve mutlu yaşamak zorundadır, işte bir milletin bireylerinin bu biçimdeki davranışları milliyetçiliktir. Türk millieyetçiliğinin amacı, Türk'ün her alanda yükselmesi, yücelmesidir. Atatürk'e göre, asıl olan millettir, ilham ve güç kaynağı milletin kendisidir. Bir millet için mutluluk olan bir şey, diğer bir millet için de felaket olabilir. Aynı sebepler ve şartlar birini mutlu ettiği halde, diğerlerini mutsuz kılabilir, öyle ise, her millet akıl ve bilim yolu ile yalnız kendi değerlerini ve çıkarlaırını bulmalıdır. Türk mi

• Toplam vuruş 1126
    Hata sayısı 16
    Net vuruş 426
    Dakikada net vuruş 142
    Hata oranı % 0.7

on parmak değil f klavyede değil en fazla bu kadar yapabildim 3 dakikada.
  • 1 Dakikada bu kadar oldu. Hatalarda baş harfleri büyük yapmamak

Toplam vuruş 434
    Hata sayısı 7
    Net vuruş 294
    Dakikada net vuruş 294
    Hata oranı % 1.6
  • quote:

Toplam vuruş 471
    Hata sayısı 3
    Net vuruş 411
    Dakikada net vuruş 137
    Hata oranı % 0.6

Yavaş yazıyormuşum.
  • Toplam vuruş 906
    Hata sayısı 3
    Net vuruş 846
    Dakikada net vuruş 282
    Hata oranı % 0.3

2. deneme 1 dakika

Toplam vuruş 353
    Hata sayısı 0
    Net vuruş 353
    Dakikada net vuruş 353
    Hata oranı % 0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radressss -- 15 Eylül 2009; 22:06:40 >
  • Toplam vuruş 1102
    Hata sayısı 6
    Net vuruş 982
    Dakikada net vuruş 327
    Hata oranı % 0.5

3 dakikalık testi yaptım.
  • 3 dakika

Toplam vuruş 978
    Hata sayısı 6
    Net vuruş 858
    Dakikada net vuruş 286
    Hata oranı % 0.6
  • Toplam vuruş 549
    Hata sayısı 8
    Net vuruş 389
    Dakikada net vuruş 129
    Hata oranı % 1.4

Biri okusa çok daha seri yazarım; malesef böyle bir imkanım yok. Nerde kaldığımı bulana kadar zaman akıyor.
  • hortla!

• iyiymiş
  • hortla
  • Toplam vuruş 883
    Hata sayısı 35
    Net vuruş 183
    Dakikada net vuruş 61
    Hata oranı % 3.9

İlk orana göre bu iyi bilirdim kendimi birde

Konu yanlıs yerde arkadaslar tasınsın mizah&eğlence bölümüne.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.