Şimdi Ara

pozlama nedir ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
5.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    tamam, diyaframı anladım, perde hızını anladım, iso yu da anladım. Fakat pozlamayı anlayamadım. Tamam -2, 0, +2 arasında koyulaşıp -aydınlanıyor. fakat bu olay makinenin neresini, hangi parçasını etkiliyor. Valla komik gelecek ama merak ettim doğrusu

• Slm

Pozlama demek diyafram, enstantene ve iso nun dogru degerlerde kullanılmasıdır. Bu 3 parametreyi kullanarak bir cok uyarlama yapılır.
    Makina ısıgı ttl yani objektifin icinden giren ısıgı olcerek uygun enstantene, diyafram ve iso degerini belirler. Bu sekilde ısık en uygun sekilde sensore ulasır.
    DSLR makinalara gore belirtirsek diyafram objektif icinde acılıp kapanan yapraklardan olusan dairesel bir gecittir. Bu dairesel gecit buyudukce ısık daha cok girer, kuculdukcede ısık daha az girer. Yani objektiften giren ısıgın miktarı kontrol edilir. Enstantene ise govde icinde sensorun onunde bulunan bir perde yardımı ile saglanır. Isıgın gecis suresini belirler. Mesela pozlamada enstantene 1 sn ise deklansore basıldıgında perde yukarı kalkar ısık sensore ulasır 1 sn sonra kapanır boylece sensor 1 sn ısık alır. Yada 1/125 diyelim perde sn nin 125 te 1 i suresince acıp kapanır.
    İso ise sensorun ısıga karsı duyarlılıgını arttırmaktır. Buda sensore verilen voltajın yukseltilmesi ile olur. İsoyu yukseltmek demek sensore verilen voltajı yukseltmek demektir. Sensore verilen voltaj arttıkca pixeller ısınmaya baslar ve ısınma arttıkca kumlanma olusur.
    -2,0,+2 dedigimiz seyde poz telafisidir. TTL sistemi olcum yaptı ve belli pozlama degeri verildi deklansore basıldıgında istenilen aydınlıgın elde edilmedigi goruldu o zaman +1,+2, yada +3 stop poz telafisi uygulanıp istenilen pozlama elde edilir. Yada pozlama az oldu o zamanda eksi bir kac stop uygulanır ve istenilen elde edilir. Boylece hızlı bir sekilde poz telafisi ile ideal pozlama yakalanır. Diyafram oncelikli cekim yapıyorsanız enstanete degisir, enstantene oncelikli cekim yapıyorsanız diyafram degisir poz telafisinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 14 Eylül 2009; 0:12:04 >

• teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nedir bu avans ayarı?
    18 yıl önce açıldı
    Oyunlarda makro yasak mı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.