Şimdi Ara

DELL Studio1555 P8700 İnceleme [Resimler ve Testlerle]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
8.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

# Ekran:15.6in Widescreen High Definition (1366X768) WLED with TrueLife
    # İşlemciC2Duo P8700 2.53 GHz 1066 MHz 3MB 45 nm
    # İşletim Sistemi:Vista Home Premium
    # Ram:4GB ( 2*2048 ) 800 MHz DDR2
    # Sabit Disk:320 GB 5400RPM Sata
    # Optik Sürücü:8X DVD+/-RW
    # Grafik İşlemci:512MB Atı Radeon HD4570
    # Renk:Black
    # Kablosuz Bağlantı:Wireless Dell 1397 802.11 b/g
    # Bluetooth :Var
    # Ses Sistemi:Intel High Definition Audio 2.0
    # Dahili Kamera :Var 2.0
    # USB:3*USB
    # HDMI:Var
    # Kart Okuyucu:Var (5 in 1)
    # Ethernet:10/100/1000 Ethernet Kartı
    # Pil:6 cell 56 WHR Primary Battery
    # Portlar:3* USB 2.0 , 15 pin VGA video konnektörü , E-Sata, Ses jakları (1 hat çıkışı, 1 Mikrofon girişi) , 34 mm ExpressCard yuvası, 4 pin IEEE 1394 bağlantı noktası,
    # Dahili Kart Yuvası : 2 Mini Kart - 1 Yarı Mini Kart - 2 Tam Mini Kart
    # GARANTİ:2 yıl YERİNDE SERVİS HİZMETİ
    # Ağırlık:2.7 kg

Genel (Malzeme kalitesi ve portlar)

Oldukça tatminkar bir malezeme kalitesi var. Klavyesi ve kasası oldukça oturaklı. Ekran menteşeleri Mac'lerden sonra rastladığım en kalitelisi.. Hiçbir şekilde ısınma problemi yok, çok sessiz bir notebook. Portları sadece sağ ve sol tarafta. (Önde hiçbir giriş,çıkış,tuş yok) Ekranın arka bölümü çok kaliteli ve 1.sınıf plastik. HDMI çıkışı TV'ye çok kolay bağlantı sağlıyor. Bu ürünü alıp masaüstü gibi kullanacaklar için bir avantajıda power tuşunun dışarıda olması. Ekranı açmadan bilgisayarı açabiliyorsunuz. Optik okuyucusu çok şık ve kızaksız. Çift kulaklık çıkışı kimi için önemli olmasada bence büyük bir avantaj! (Aynı anda 2 ses sistemine bağlayabilirsiniz) Webcam'i oldukça güzel tasarlanmış, diğer bazı markalar gibi ''Burada webcam var. Hey bana bakın millet!'' diye bağırmıyor. Ayrıca ses açma kapama ekran kısma gibi işlemler için FN tuşuna basmak zorunda kalmıyorsunuz. FN tuşunu F1,F2 gibi tuşları kullanmak için basıyorsunuz. Touchpad'i bana biraz başarısız geldi ama ben Vista'dan olduğuna inanıyorum.

Mutimedia

Ürün multimedia olarak 10 üzerinden 9 alabilir. HDMI çıkışı çok büyük kolaylık sağlıyor. Ses sistemi konusunda DELL çok başarılı. Nerdeyse bassları hissediyorsunuz. Ekranı çok kaliteli. 15''den büyük ekranı oldukça yeterli.

Sonuç

Sonuç olarak DELL kalitesi ve satış sonrası servisiyle (arıyorsunuz eve gelip yapıyorlar) bu ürün rakiplerine göre 1 adım önde. Tek eksiği ekran kartı ki eğer çok oyun oynayan biri değilseniz kesinlikle rakiplerini sollar. Ama ben oyunda çok oynarım ve sağlam görüntü isterim derseniz HD 4650'li HP DV6'lar işinizi daha iyi görecektir. Ama işçilik ve marka kalitesi DELL'de kendini kesinlikle hissettiriyor.

Bazı Test Verileri:

Sanırım RAM'ler 400 MHz'de çalışıyor. Bunu çözemedim ! Sorularını ve isteklerinizi çekinmeden belirtebilirsiniz.

• Teşekkürler. Eline sağlık
  • Ellerine sağlık usta.Benim için ve alacak olan arakdaşlar için de önemli bilgiler oldu.Yalnız Ram i 2gb olarak mı görüyor ve 400 mhz `de çalışma sebebini de merak ettim doğrusu.
    Optik okuyucu hakkında ne düşünüyorsunuz.Sizce ileride sorun oluşturabilir mi?Benim pek alıştığım türden bir şey değil de.
  • Güzel inceleme olmuş. teşekkürler.. Güle güle kullan laptopunu
  • Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkürler öncelikle.. Ram konusunu XP kurunca çözmeyi düşünüyorum.. (Ram 2GB değil orda slot1 seçili, ramleri 2x2 olarak yerleştirmişler ama 400mhz sorunu gerçekten var) Optik okuyucu konusunda benim güvenim tam.. Sonuçta böyle bir sistem koyup dandik optik koymazlar.. En kaliteli Pioneer DJ CD Playerları bile bu şekilde kızaksız optik okuyucu kullanıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnspnky -- 13 Eylül 2009; 2:07:23 >
  • Valla güzel dedin.Xp`yi kurduktan sonra da incelemeleri bekliyoruz.Pil performansı nasıl bu arada?
  • Pil performansını test etme şansım olmadı henüz ama nasıl olursa olsun zaten ölüyor pil bir süre sonra. Ama test edicem senin için yarın bakalım. Sonuçları bildiririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Windows 7'ye ücretsiz yükseltme hakkı var mı? Bir de işletim sistemi 64 bit mi? Teşekkürler...
  • Windows 7 konusunu sordum vatandaki çalışanlara tam net bilgileri yokmuş. Aradılar sordular. Tam bilgi yok ama büyük ihtimal kargo ücreti vs. ile geçiş hakkın olacak.

İşletim sistemi 32 Bit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^CoNCoN^^

Windows 7 konusunu sordum vatandaki çalışanlara tam net bilgileri yokmuş. Aradılar sordular. Tam bilgi yok ama büyük ihtimal kargo ücreti vs. ile geçiş hakkın olacak.

İşletim sistemi 32 Bit.

öncelikle bilgiler için teşekkür ediyorum.

32 bit işletim sistemi bildiğim kadarıyla 4. gb'yi kullanamıyor. bu laptopa 64 bit windows 7 yakışır.
  • Ramler bir clock palse'i boyunca 2 işlem yaparlar. Yani 400*2 = 800 Mhz sorun yok
  • Teşekkürler.. Ben Heralde 2010'a kadar XP kullanıcam.. Daha sonra 64Bit Win7'ye geçerim tam piyasaya oturunca.
  • bu makinaya hiç yakışmamış bu ekran kartı, 4650 gddr3 olsa tadından yenmez
  • dell ne yazıkki güncel ekran kartı kullanmıyor veya tr ye geç geliyor
  • ati 4670 ekran kartlı modeli ne zaman gelir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helvetica

ati 4670 ekran kartlı modeli ne zaman gelir?

Bu ürünün mü?
    Bildiğim kadarıyla bu ürünün ekran kartı o model olan yok.
    Dell Studio xps 16`da var bildiğim kadarıyla.O ürünün ne zaman geleceğini bilmiyorum;ama çabuk gelse iyi olur
  • Arkadaşlar ben ekran kapalıyken power tuşu ile laptop açılıyor demiştik ama ne yazık ki açılmıyor. Benim bu sorunu çözmem lazım! Ekranı birazcık açınca anca power tuşu aktif hale geliyor.. Yardım!?!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^CoNCoN^^

Arkadaşlar ben ekran kapalıyken power tuşu ile laptop açılıyor demiştik ama ne yazık ki açılmıyor.
    Benim bu sorunu çözmem lazım! Ekranı birazcık açınca anca power tuşu aktif hale geliyor.. Yardım!?!

Ben sorunu hiç anlayamadım. Ekranı kaldırınca power tuşu aktif hale geliyor kapatınca cihazı açamıyormsun.

Yani ekranı kapatıp cihazı açmak istiyorsun bunu niye yapasın ki.

Ve ekran kapalı iken açılmaması ekranı kapatınca cihaz uyku moduna geçtiği için açmıyor olabilir.
  • 3 usb dikkatimi çekti neden 3. 1535 veya 1545 de hep 4 usb kullanmış şimdi nie 3 e indirmiş anlamadım. ayrıca hocam cpu sıcaklıkların benim kine göre çok yüksek bi problem olabilir mi?
  • 1545 3tane
    1555 3tane
    1640 3tane
    1330 2tane
    1530 3tane

1520 4tane
    1525 4tane
    1535 4tane

USBleri var.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.