Şimdi Ara

İÇ DUVAR ISI YALITIM (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
391
Cevap
23
Favori
290.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memotembelgezer

    quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    aslında % 40 değil belki % 70 - 80 bile tasarruf olur ama uygulamaya bağlı isorast diye bir alman ürünü var Türkiye'de de uygulanmıştı ama nasıl uyguluyorlar bilmiyorum , içten 6,5 cm dıştan 25 cm kalınlığa kadar eps ile kaplı oluyor bu şekilde tasarrfu sağlanır , bizde genelde tutturmuşlar 3 cm xps ile mantolama ve işçilikte her yerde güzel değil bu şekilde o seviyede tasarruf imkansız tabiki

    dıştan 25 içten 6,5 düzgün bir yalıtım olur ama dediğiniz gibi yani dıştan dandirik 3 cm köpük ile muşlu sıva ustasının yaptığı işte %40 bile hayal .bakmayın %80 de çok iddialı. bu iddia ile 200 tl lik fatura da 40 tl hadi 10 da benden 50 tl fatura gelecek.laboratuvar veya kağıt üstü deneyi değil gerçek hayattan bir eve yapılmış ise saygı duyarız tabi.

    Kardeşimin Almanya Berlindeki evine .(apt. dairesi) 30-40 yıllık eski EPS mantolaması sökülerek yeni EPS mantolama yapıldı. 25 cm civarı uygulanmış içeride uygulanıp uygulanmadığından emin değilim ama o uygulamanın yapıldığı yaz Türkiye'ye kaçmıştı her yer toz toprak oldu diye... Aradan 2 kış geçti. Ne kadar doğalgaz parası ödüyorlar dersiniz?

    O / SIFIR / ZERO TL/€

    Berlin Ankara kadar hatta Kayseri kadar soğuk bir yer...

    Akşam geldiklerinde ev biraz soğuk oluyor. Ama on dakika sonra vücut ısısı ile ısınıyor. 7 tane doğum günü mumu yansa insansız bile ısınıyor o ev artık.

    Tabii pencereler 3 camlı. Altta mermer yok varsa bile mutlaka EPS üzerinde olmalı bizdeki gibi yazın ısıtıcı, kışın soğutucu görevi görmüyor mermerler orada.

    Evin sıfır enerjili eve çevrilmesi işlemi daire başına 20-25 bin TL tutar Türkiye'de ama 3 kere sıva yapıp kendisini Yalıtımcı olarak pazarlayanlarla hiçbir zaman sıfır enerjili ev yapılamaz.

    Bu arada bir enerjici olarak eski mesajlarda bir konuya cevap vermek istiyorum . Isı yalıtımı elbetteki "D" yani "malzeme kalınlığı" ile alakalıdır ama buna uymayan malzemeler de vardır. Nano teknolojik ürünler için hesap farklıdır. Yine burada çok gördüğüm bir argüman var. "Hiç kimse bu malzemeleri tavsiye etmiyor" Sorduğunuz kişiler genellikle XPS uygulayıcılarıdır ya da EPS; Bizim profesörlerimiz bile yenilikçiliğe karşıyken; Hıdır, Hamza ya da Mahmut emmi mi önerecek bu sistemi? Bu malzemeleri kullanın demiyorum maalesef bu işe girenler bu mantık yüzünden batıp gidiyor zaten malzemesi yok galiba (örn Nansuladd) artık Türkiye'de ama bir gün uyanırsak (ki salt yalıtım sağlamaktansa yalıtım desteği olarak kullanılmalı) bu tür ürünlere karşı algımız açık olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi futurist16 -- 7 Haziran 2015; 18:09:14 >




  • Ustalar sizi gökte ararken burda buldum.

    Manisada ikamet ediyorum. Evimin bulunduğu alan kentsel dönüşüm alanı ve 2-3 yıla kalmaz dönüşüm kapsamında yıkılacak.

    Evim doğu-batı konumumda güney cephesi açık kuzey cephesi bitişik bina mevcut.

    Salonun güney cephesinden içeriye rutubet alıyor. Cephenin sıvası eski ve su alan kısımda yer yer dökülmeler(çatlak şeklinde) var.

    Dış cephe yalıtımı için apartmandaki komşuların yanaşmayacağı bir rakam çıktı. (16.000)

    Dıştan sadece kendi katımın yalıtımının mümkün olduğu söylendi ancak yine masraf olarak altına girilebilcek bir rakam değil.(6.000-TL)

    Sadece içeriye nem alan duvarı içten yalıtım yaptırmayı yada dış cepheyi iskele kurup düz sıva yaptırmayı planlıyor idim.


    4 yıla çıkmayacak bina için masraf etmek istemiyorum, içeride kolon altından 3 cmlik bir alanı yalıtım malzemesi ile kapayıp geçmem konusunda Sizin görüşünüz ne olur?






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GcGokhan -- 15 Haziran 2015; 17:55:16 >




  • GcGokhan kullanıcısına yanıt
    sanırım sadece orda oluyor kiriş kısmında olmuyor , eğer öyle ise dediğiniz gibi 3 cm xps ile işi çözersiniz , zaten yıkılacak binaya fazla harcama yapmayın
  • evet sadece kolon altından ve yuvarlak içine aldığım alanda nemlenme şeklinde. duvar ilexps malzemesi arasına bir koruma maddesi(suya tahammulu yuksek sıva, boya vb. urun) kullanmaya gerek varmi sizce? bu nemlenmeden(tum kis sonu bu kadar hasar birakti) xps malzemesi 2 kış etkilenmeden geçirebilirmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana kalırsa geçirir orayı spatula ile dokturun,su akıntısı belirginse başka birşey gerekir yoksa bence gerekli değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci fotoğrafta görünen alanı fiberglass duvar panelleri ile örnekte ki gibi kapatsam sorunu çözmüş olurum sanırım. Fiberglass yapısal olarak suya dayanıklıdır diye düşündüm ama yanılıyor olabilirim.
  • ileride internetten bu sayfayi bulacak arkadaslara bi yardimci olayim.

    http://www.mantolama.co/

    Bu siteye bi bakin derim.Siz bi mantolama fiyat teklif istiyorsunuz binanizin bilgilerini giriyorsunuz (orn:mantolama yapilacak alanin yuzolcumu) sonra mantolama firmalari size fiyat veriyor.Sizde istediginizle anlasip isinizi yaptirabiliyorsunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GcGokhan

    Ustalar sizi gökte ararken burda buldum.

    Manisada ikamet ediyorum. Evimin bulunduğu alan kentsel dönüşüm alanı ve 2-3 yıla kalmaz dönüşüm kapsamında yıkılacak.

    Evim doğu-batı konumumda güney cephesi açık kuzey cephesi bitişik bina mevcut.

    Salonun güney cephesinden içeriye rutubet alıyor. Cephenin sıvası eski ve su alan kısımda yer yer dökülmeler(çatlak şeklinde) var.

    Dış cephe yalıtımı için apartmandaki komşuların yanaşmayacağı bir rakam çıktı. (16.000)

    Dıştan sadece kendi katımın yalıtımının mümkün olduğu söylendi ancak yine masraf olarak altına girilebilcek bir rakam değil.(6.000-TL)

    Sadece içeriye nem alan duvarı içten yalıtım yaptırmayı yada dış cepheyi iskele kurup düz sıva yaptırmayı planlıyor idim.


    4 yıla çıkmayacak bina için masraf etmek istemiyorum, içeride kolon altından 3 cmlik bir alanı yalıtım malzemesi ile kapayıp geçmem konusunda Sizin görüşünüz ne olur?





    bina size aitse uğraşın tabi.yoksa değmez.




  • tarım da perlit buharlaşmayı azaltır su ihtiyacında tasarruf yapmış olunuz bu şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecmfdn -- 30 Haziran 2015; 14:21:06 >
  • Selam arkadaşlar;

    Konuyla ilgili bir arge projesinde çalışmış olduğum için sizlerin de faydalanabileceğiniz birkaç bilgiyi paylaşmak istiyorum:
    Öncelikle iç cepheden yapılacak mantolama son çare olmalı çünkü binanın tamamını yaptığınız gibi verim alamazsınız, hem de oda(ları)nızın hacmini küçültmüş olursunuz. Sizin dış duvarlara yaptığınız mantolama ile içeride tutmaya çalıştığınız ısı tavan ve tabandan yine kayıp yaşayacaktır. Hiç faydası olmaz demiyorum ama sınırlı olur.

    Bir diğer konu ise ETAG004 kalite belgesi. Bazı mantolama sistemlerinin ETAG004 belgesi var. Bu belge avrupada bulunan denetçi kurumlar tarafından veriliyor ve mantolama sistemi 25 yıllık bir yaşlandırmaya maruz tutularak test ediliyor, üretim tesisleri denetleniyor ve belgenin alınması 2-3 yıllık bir süreç. AB'de zorunlu kalite sistemi ve Avrupanın TSE'si olarak düşünebiliriz. Yani bu belgeye sahip markalara rahatlıkla güvenebilirsiniz. Benim bildiğim kadarıyla Alsecco, Mantotherm, Mavikale, Capatect, Weber, Terraco ve Baumit markalarının ETAG004 belgesi mevcut.

    Bir de Mantolama hakkında bilgi almak isteyen, fiyat araştırması yapanlara birebir bir siteden bahsedeyim:
    Mantolama.co Siteye üye olmaya gerek olmadan binanızla ilgili bikaç bilgi giriyorsunuz. m2, marka tercihi kat sayısı gibi bilgileri veriyosunuz. Sitede ilanınız ücretsiz yayınlanıyor ve mantolama firmaları size teklif veriyorlar ya da isterseniz firmalar sizi telefonla arıyorlar. Ücretsiz keşif yaptırabiliyorsunuz. Sadece mantolama değil, taşyünü fln da yapıyorlar.

    Fiyat karşılaştırması yapmak istiyorsanız, mantolama hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız bi bakın derim.




  • böyle 3 kayıtçı aklı sıra reklam yapan tiplere inanmayın arkadaşlar.dandik bir site yapmışlar aklı sıra onun reklamını yapacak. tavan ve taban kapanmıyor yine ısı kayacaksa yine kayar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Bu konuda kısa bir bilgide ben yazayım.Öncelikle Dıştan izolasyon Tüm bina yapılmadıktan sonra hiçbir anlamı yok.Çok basit bir örnek elinize 2 metre bir yuvarlak metal alın,üzerine istediğiniz kadar yalıtım yapın,iki ucu açık kalsın bir taraftan ısıtın,diğer uca dokunun kısa süre sonra ısı oraya ulaşacak ve ısı oradan kaçacaktır.Dıştan izolasyon tepeden tırnağa yapılmalıdır ve ısı kaybını dairemizde de istemiyorsak
    merkezi ısıtma olması şart,sizin ısınız alt yada üst komşuya kaçacaktır mutlaka.

    Isı yalıtımında en önemli prensibi unutmamak lazım her zaman yüksek ısı ,düşük ısıya kaçar.Yani dışarıdan tüm binayı çevreleseniz dahi alt , üst ve bitişik duvarlardan yinede kaçak olacaktır.

    En iyi yalıtım içten uygulanandır ,en büyük dezavantajı ise iç hacim kaybı ve sıva çatlaması.Çatlamalara karşı en iyi önlem ise alçıpan paneller.Üstelik alçıda kendi başınabile izolasyon.Biraz işçilik ister ama düz bir satıh ve çatlama yok.İster poliratan veya strafor panel kullanın ,ister cam elyafı veya taşyünü.Yanğın tehlikesi için en iyi malzeme camyünü veya taşyünü kesinlikle duman ve yanma yok.Bu tarz bir izolasyonda mum yaksanız ısınırsınız.Yoğuşma ile ilgili ise izolasyununuz mükemmelse bence yoğuşma olmaz ,zaten bu tarz yerlerede daimi havalandırma uygulamakta gerekir bence,havalandırmadaki kayıp kazançları göze alınca göz ardı edilebilir.

    İçten izolasyona bir örnek verelim,Tüm soguk hava depoları içten izole edilir.




    Fen öğretmeni olarak bu yoruma tam puan veririm.İçten yalıtım izolasyon çok önemlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • şehir bilgisi ve cephe durumunu ve m2yi mesaj olarak atın istediğiniz yalıtım malzemesinin minimum ne kadar kalınlıkta olması gerektiğini hesaplayayım. Pencere varsa m2 bilgisine ve pencerenin malzemesine de ihtiyacım var
  • perlit nedir ?
  • Selamlar,

    Bir 40 yıllık dairede oturuyorum. kiracıyım. iki oda kuzeye bakıyor ve özellikle akşamları çok soğuk. merkezi sistem ısıtma var, kaloriferler yanıyor ancak o iki odanın iki duvarı kuzeye bakıyor. Buraya içeriden ısı yalıtımı düşünüyorum.

    İsonem Thermal Paint Isı Yalıtım Boyası önerisinde bulundular.

    %40 a kadar ısı yalıtımı sağladığı söyleniyor. Bilgisi olan var mı? Daha önce kullananlar yorum yapabilirler mi?

    10 lt nin yeteceğini düşünürsek yaklaşık 150 TL tutuyor. Hesaplı görünüyor ancak işe yarayıp yaramayacağı konusunda yorumlarınız daha yapıcı olacaktır.

    Başka yöntemler var, mesela MasterCare. 2.5 mm kalınlığında rulo şeklinde duvara yapıştırılıyor. 25 m2 300 TL, enim ihtiyacım da yaklaşık 25 m2. Ancak yapıştırıcı ve üzerine boya düşünürsek maliyet 500 TL yi buluyor. Tabi kendim uygularsam.

    Isonem işe yararsa çok sevineceğim.

    Hatta radyasyon önleyen boyaları da varmış. Özellikler bebek odalarında kullanmak faydalı olabilir.




  • Bu sene doğal gaz yakana kadar ısı kaçağına dikkat etmiyorduk.Doğalgaz sayacı fırıl fırıl dönmesi bizi ev yalıtımı için çareler aratır oldu.Evim eski ahşap yapılardan tahta ile ters tavan tavan üzerinde ne bir sıva nede herhangi yalıtım malzemesi yok sadece tahta.Bende tavan bölmelerinin arasına 10 cm kalınlıkta izocam döşemey karar verdim satıcılardan fiyat araştırması yapmak için bir kaç yere sordum 9.6 M2 topuna 40 TL diyende oldu 50 TL diyende oldu.Bugün bir başka yere sormaya gitdiğimde izocamın hiç etkisi olmayacanı ters tavanı altdan 50x50 1 cm kalınlığında iç yalıtım köpüğü daha iyi yalıtım olacağını ve bir yığın söylemle beni ikna etdi.Eve keşif için geldik hesap çıkarmasını söyledik evin tüm tavanını M2 20 TL den toplam 1400 TL hesap çıkardı.Yapalım diye karar verdik 3 gün sonra başlayacağını söyledi.Kafam karıştı başka bir yere daha gitdim izocam sormaya ve evin izalasyon ihtiyacı var 50x50 tavan köpüğünüde sordum.Adamın bana söylediği tavanın korumaklı değilse bu köpük iş yapmaz önce tavan arasına taş yünü yaptır tavan köpüğünü yaptırmaya ihtiyacın olmaz dedi.İlk sorduğun M2 20 TL derken bu sorduğum M2 6.50 TL den yapıyoruz dediğinde tekrar sordum bu malzeme fiyatımı dedim yok benim işçilik dahil M2 fiyatı dedi.Eve bakmaya geldik ilk söylediği gibi senin bu evin tavanında aralara taş yünü kesilip döşenecek dedi.Ayrıca benim mutfağın altı boş yani ev iki katlı gibi görülüyor ama evin oturumu dolgu üzerine mutfakda sonradan ilave yapıldığı için altı boş bahçeye bakıyor.Aynı şekilde 4x2 büyüklğündeki balkonuda pinapenle kapatmıştık onun altıda boş her iki yeride altdan mantolama yapaılması gerekir dedi bende kabul etdim.Tavana folyalı taş yünü dediğim mantolamalarıda yapacaklar 600 TL ye anlaştık.Evin içerisindeki tavan köpüğü içinde taş yünü serdikden sonra gerek dörmeyeceksin önce kullan sonra karar ver dedi.Burada merak etdiğim 50x50 ve 1cm kalınlıktaki tavan köpüğü yalıtım olarak nasıl olur acaba.Bakıyorum bana ince geliyor ne kadar korunaklı olacak diye düşünüyorum.İlk gitdiğim adamada mutfağın ve balkonun altına mantolama yapalım dedim zıt söylem hiç faydası olmaz dedi inanın ikisi arasında şaşırdım briri dıştan izalasyon gerekli diyor diğeri içten diyor ama ben dıştan diyenin sözlerini dikkate aldım 10 cm lik folyalı taş yünü ne kadar etkili olur yada hangisi daha iyi ısı kaybını önler yaptırıp kullandıkdan sonra göreceğiz..
     İÇ DUVAR ISI YALITIM İÇ DUVAR ISI YALITIM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi op_dede -- 23 Aralık 2015; 1:04:21 >




  • op_dede O kullanıcısına yanıt
    Tavan köpüğünün hiç bir faydasını görmezsin,deneme amaçlı ben banyoyaya ve küçük wc ye yaptım.Gene aynı,sadece elinle dokunduğunda yukardan gelen soğuğu hissetmiyorsun.Belki %2-3 bir fayda sağlamıştır,dekoratif amaçlı güzel duruyor ama.Evin ahşap yangın riskini düşündüğünde köpükle beraber baya kötü olabilir.
    zaten 1 cm yetersiz,eps veya xps köpüklerde farkı anlamak için en az 5 cm olması gerekiyor.Tabi ben uzmanı değilim ama araştırmalarıma göre böyledir.
  • Bu izolasyon ve dış cephe mantola yaptırma gibi düşünce olmadığı sürece ilgimizi çekmiyor ve hangi köpük daha iyidir daha iyi sonuç verir bilemiyor satıcıların söylemleri karşında kafalarımız allak pullak oluyor ne yaptıracamızı bilemiyoruz.Yukardaki mesajımda belirdiğim gibi ilk gitdiğim mantolama yapan ben tavan üstüne çatı arasına izocam serelim dedim kendisi bana onun sağlıklı olmayacanı altdan 1 cm lik desenli tavan köpüğü dahada iyi olcağını , benim rutubet yapan mutfak altı etrafı açık bodrum üzerine olduğu için altdan mantolama istedim o bana iyi olmayacanı mutfağın tabanına 2cm lik köpük üzerine laminet daha iyi olur dedi ve kafam karıştı gitdi.Bir başkasına gitdiğimde ise tam zıtdı içten yapılan izolasyonun verimli olmayacanı ısı kaybının pek önlenemeyeni mutfağın gene rutubeti olcağaını söyledi kafama gene karıştı.Şimdi burada iki ayrı usta diyelim iki ayrı fikir karşısında kaldım.İlk gitdiğim kişi 1400 TL olur dedi ikinci gitdiğim kişi ise dış cephe 3 cm lik XPS ile mantolama + tavan arası aralara 10 cm lik Folyalı taş yünü serelim dedi + MUtfak altını ise dışardan 4 cm lik XPS yapalım dedi ve fiyat olarakda sıkı pazarlıkla 9 taksit 2600 Tl anlaştık.Her ne kadar kafam karışsada ikinci kişinin söyledikleri mantıklı geldi fakat XPS den başka birde EPS olduğunu formlardan öğrendim gene ikileme düştüm XPS mi iyi olur EPS mi iyi olur karasız kaldım.İkinci gitdiğim kişi keşif için geldiğinde ahşap müstakil evimi gördüğünde 4 cm lik EPS yerine 3 cm lik XPS daha uygun duvarların dizeme tuğla olduğu için dedi bende EPS ile XPS fiyatlarını araştırdım XPS den EPS ucuz olduğu halde neden XPS yapalım dediğine pek anlam veremedim.Oysaki EPS kullansa daha çok para kazanacak.Cumartesi başlayacaklar fakat hava şartlarına göre dış cephe mantolamanın köpüklerin yapıştırma ve dübellemesini bitirir sıva ve boya işlerinin sağlam olması bakımından ara verebiliriz dedi.Söz konusu bu 2 malzemeden hangisi kullanışlı olur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi op_dede -- 24 Aralık 2015; 22:50:51 >




  • op_dede O kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa EPS yaptırırdım,XPS yi eski teknoloji gibi düşünebilirsin.
    XPS zararlı gazlar içerir ve avrupada yasaklanmıştır,zaten bunun üzerine daha az maliyetli aynı değerlere sahip EPS geliştirilmiş.EPS lerin birde karbon takviyeleri var, 5 cm lik normal EPS ile karbonlu 4 cm lik EPS aynı değerde olduğu için sadece kalınlık avantajı var.ama sonuçta dışarıdan yaptıracağın için bir şey farketmez gibi.

    Özetle XPS ve EPS hemen hemen aynı değerlere sahip ısı iletkenliği ve su iticiliği olarak.Ama EPS daha dayanıklı,daha ucuz ve çevreci gözüküyor kağıt üzerinde.
  • Arkadaşlar bende yakında laminant altı Xps veya eps yapacam.duvarlarada içten yalıtım için kalibel veya taşyünü üstü sıva yapacam.alçı nem daha doğrusu yoğuşma riski her zaman olan bir malzeme bu yüzden sıva daha mantıklı şuan...ısı yalıtım için kim ne derse desin matematik denen olguyu hiç unutmayın..usta Adam satan adam hikaye ben matematiksel değere bakarım çünkü mühendisim;) bu işleride inşaat mühendisi arkadaşımla yapacam.deneme için 1 odadan başlayıp diğer odalara geçecez...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macerhan -- 27 Aralık 2015; 20:59:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.