Şimdi Ara

İÇ DUVAR ISI YALITIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
391
Cevap
23
Favori
290.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar evi boyatıcaz ön
    ümüzdeki hafta

    ve yatak odası kuzey cephe olduğu için içerden ısı yalıtım yapıcaz mecburen

    sizin tecrübeniz nedir

    nette biraz bakındım ama çokda bi bilgi yok

    yalteks bide capatech dalmaçyalıyı bulabildim

    onlarda 2cm den başlıyor

    yalteks daha yoğun dalmaçyalıya göre

    yalteks 28 diğeri 16 kg/m3

    2 cm çok değilmi 1 cm felan yokmudur

    ayrıca boyayıda capatech alpina alıcaz bademi rengini beğendik



  • Merhaba arkadaşlar,
    Bende konuya bir tecrübe ve birkaç bilgi ilave edeyim.
    Benim evim 9 katlı bir sitenin son katı. Dairenin 3 duvarı dış ortama bakıyor, bir duvarı yan daire ile bitişik. Bina yapımı sırasında mal sahiplerini ikna edemediğim için yalıtımı kendim yaptırdım ve mecburen içten yapılım yapıldı. Esasında işin doğrusu binayı dıştan mantolamaktır. İçten yalıtım için 3 cm sıkıştırılmış köpük kullanıldı. Dışa bakan duvarlar ile tüm tavan yalıtıldı. Yalıtım işlemi önemli bir izolasyon sağladı. Kışın en yoğun olduğu zamanlarda bile doğalgaz faturası 200 TL'yi geçmedi. Aynı binada daha aşağı katlardakilerinki 300'ün altına inmemişti.
    Yalıtım işlemi ısı yalıtımı yanında özellikle perde betonun olduğu yerlerdeki yoğuşmayıda önlemektedir. Bizim sitedeki pek çok dairede duvarda yoğuşma ve küflenme oluştu.
    İçten yalıtım bir dezavantajı duvarın darbelere karşı daha hassas olmasıdır. Duvarda biraz sert darbelerde ezilmeler oluşur.
    Kullanılan sıkıştırılmış köpüklerin yanmaya karşı dayanımı yoktur. Çabuk alev alırlar ve kötü duman çıkartırlar. Bu çok önemli bir dezavantajdır. Bu nedenle artık ısı yalıtımında profesyonel kişiler bu tür ürünü tercih etmemektedirler. Ayrıca bu konuda çıkartılmış kanunun da öngördüğü kullanılan malzemenin yanmaz özellikte olmasıdır.

    Güncel olarak 2-3 yıldır kullanılan sıva türü malzemeler var.
    http://www.thermocoat.com.tr
    Linkteki ürün buna bir örnektir. Bu ürünü ben yakından inceledim. Tanıtım ve demosunu yaptılar. Ürün duvar yüzeyine iklim şartlarına göre 1,5-2 cm kalınlığında sıva olarak uygulanmakta. Ürünün ısı yalıtım değeri köpüğe yakın. En iyi tarafı yanmaz ve duman çıkarmaz oluşu. Ayrıca çok hafif (ağırlığı suyun yarısı kadar), su geçirmez/su iticidir ve hava geçirgen özelliğe sahiptir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 17 Eylül 2009; 0:30:26 >
  • Merhaba Ramazan Yalcın arkadasın demis oldugu gibi artık kopuklu mantoloma yerini alternatif ve daha basit uygulamalara bırakmaktadır. SUPERTHERM adında bir malzeme gercektende inanmak guc ama bu malzemenin 1 cm. lık uygulanması kopugun 15 cm.lki uygulamasına tekabul ediyormus... Linke TIKLAyın degisik videolarda var bilen fiyat alan varmı bu malzemeden?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samet007tr
    Merhaba Ramazan Yalcın arkadasın demis oldugu gibi artık kopuklu mantoloma yerini alternatif ve daha basit uygulamalara bırakmaktadır. SUPERTHERM adında bir malzeme gercektende inanmak guc ama bu malzemenin 1 cm. lık uygulanması kopugun 15 cm.lki uygulamasına tekabul ediyormus... Linke TIKLAyın degisik videolarda var bilen fiyat alan varmı bu malzemeden?


    Selamlar,

    İçerden ve dışardan yapılan mantolama ile ilgili bir çok açıklama yapılmış ama , burda en doğru temel açıklama "mbirol" arkadaşdan gelmiş,
    Aynen dediği gibi, yapıların aslen ısı taşıyıcı özelliği olan kısımları, taşıyıcılar, yani kolon, kiriş veya perde betonlardır. Metal taşıyıcılarında aynı etkiyi yaptığını da belirtelim.
    Bakın ekte binaların dışından çekilmiş termal kamera görüntüleri var. Çok net olarak durum ortada.
    İçerden yapılan yalıtım binayı öldürür , rutubet sorunu olur. Zaten bu kadar fazla bir su emilimi varsa ilk olarak dış cephenin yalıtılması gerekir.
    Bunun iç cepheden yapılan yalıtımla ne alakası var. Tamamen uydurma , siz içerden yalıtımı düzgün malzemelerle yaptıkdan sonra hiç bir şey olmaz.
    Beton içindeki demirlerde olan karbonatlaşma dış cepheden gelen nem kesilmediği sürüce olur. Ayrıca beton tabiri ile nefes aldığı yani azda olsa geçirgen olduğundan , sadece dışardan değil içerden de aynı etkiye maruz kalır. Sonuçda oksijen emilimi olduğu sürece reaksiyon kesilmez. İçerden yapılan yalıtım zarar veriyor düşüncesine katılmıyorum. Isı yalıtı başka, sızdırmazlık veya su yalıtımı başka konular.
    İçerden yapılan uygulamada, dikkat edilecek husus, özellikle TR fazlaca olan çıkma kirişlerin içerlede en azından koluna birleştiği yere kadar yalırmak gerekir, Eğer perde beton dış ve iç cepheye bakıyorsa yine içerden tamamını yalıtmak gerekir. Bu şekilde yapılmayan iç yalıtımdan en fazla %50 verim alırsınız. Ayrıca iç kısımdaki sıcak havanın içindeki su buharı bu kısımlarda yoğuşur ve damlayada başlar.

    Benim daire 9 kat çatı dublex, tüm dış cepheler içerden 2 cm markasını bilmiyorum ama mavi renkte ve çok sert değil tahminen 24-26 density bir malzeme ile dediğim şekilde daireyi aldığımda yeni yapılmışdı. Teras olduğu için altın kalan odalarda ilk sene nispeten 1-2 derece düşme oluyordu. Sonrasında buraları 3 cm, lik dow 30-32 density tavandan ve bazı yapılmamış yerleri yine aynı malzeme ile içerden yaptırdım.
    Isıtma m2 117 olan alt katı (net kullanım 123 m2 , brütü 160 m2, üst katı yatıya kalan misafir olması durumunda ısıtıyoruz. Üst kat 46 m2 net kullanım ve ısıtma alanına sahip, daire teras hariç brüt 230m2 civarında) geçen kış 21-22 derecelik iç sıcaklıkda en fazla aralık ayı soğuk olmuşdu 347 tl vererek ısıttım(üst katta 5 gün kadar ısıtıldı), bu ay dışında 250 -270 tl verdim. buna tabiki bol sıcak su ve mutfak kullanımıda dahil.
    Komşularım ise sadece belli odalarını ısıtmak şartıyla bu rakkamları veya üstünü ödüyorlar. Yalıtım olmadan ekonomik ısınma mümkün değil.

    Benimde temelde ilk amacım, yönetici olarak dışardan mantolama ayapılmasını sağlamak. Bu arada binamızın 2500 m2 cephesi bulunuyor, Ayrıca ahşap tayışıcı üstü kiremit olan çatımızda da zamanla çukurluk ve eğimler oluşmuş. Burdaki ahşap taşıyıcıları terazilerine alıp , kiremit yerine başka bir malzeme kullanmayı düşünüyorum. Kiremitin kaldırısak binanın yüküde azalmış olacak. En azından mantolamadan gelen yükü rahat karşılar.
    Bir kaç firmadan teklif aldım. Mesela DOW un xps malzemesi için fazla sert olduğundan çok önermiyorlar . Çatı ve cephelerde kullanılan malzeme markaları hakkında bilgisi olan arkadaşlarında tavsiyelerini bekliyorum.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 17 Eylül 2009; 15:49:25 >
  • öncelikle herkezin bayramı mübarek olsun.
    maxfocus. arkadaşım. yazınızız tam anlayamadım siz içten yalıtımımı savunuyorsunuz. dıştan yalıtımımı.

    ben birkez daha yazayım bu yalıtım olayında mbirol arakadaşda sizin dediklerinizde anlayabildiğim kadarıyla katılıyorum.
    şahsen ev benim olsa bir parantez açıcam ( çatı arasına izocam serdirmek yerine ısı köprüsü vs daha az olsun diyip.. sprey poliüretan yaptırdıydım akrabam olan evsahibimin desteğiyle.. ağzımıza yüzümüze bulaştı. ALLAH tan yapan firma anlayışlı çıktı!!!!! 1500 tl senedim ellerinde kaldı 350 tl 1 cm köpük parası gitti sadece.. ne düşük yanmazlık sınıfı ve eksik atılan köpüğü tamamladılar... nede kazıyıp yanmazlık sınıfını yükseltip 3cm atıp.. paralarını peşin ödeme şartımızı kabul ettiler.. tüm görüşmelerde ses kayıtlı olmak üzere .. sözleşme tek taraflı düzenlenmiş.. incelettim tamamen yola çıkışları yasa boşluklarını değerlendirmekle başlamışlar işe... sağolsunlar okuyorlardır onlarında bayramı mübarek olsun ... sonrasında akrabam düşme peşlerine zorlarlarsa eve haciz getirseler ne alıcaklar en değerlisi klimalar... klimaların faturalarıda amcamın üstünde hepsi... sağolsun senede bir kez gelir yurt dışından... sonası biz yaşıyoruz işte..)

    parantezden sonra sizin ve benim durumumda olan arkadaşlar her nekadar İZODER ısı vb yalıtım derneği.. İÇTEN İZOLE OLAYINI ÖNERMESEDE.. ÜSTTEKİ YAZILARIMDADA YAZDIM. EN İYİ YALITIM İÇERDEN OLUR DIŞARIYA ISI KAÇIŞI ÇOK AZA İNER... bende ev benim olsa bu yalıtımı yaptırmadan önce . HAVALANDIRMA SİSTEMİ kurup sonra içten yalıtım yaparım .. bu havalandırma sitemi olmazsa Mbirolda belirtmiş her daim havalandırma gerek diyerek. kesinlikle içten yalıtım yaptırmam . tarihi tam hatırlamıyorum . 2004-2005 te fuara gittim gitmeden önce . uygulamayı yapan yakınımın alış veriş yaptığı FİLLİ boya bayiiden uzun vade faizsiz kampanyalı malzeme fiyatını anlaşmıştım... fuarda anadolu yakası bizim tarafa bakan bölge sorumlusuyla görüştüm ADAM GAYET DÜRÜST BİRİSİYDİ.. bana sade şunu söyledi KESİNLİKLE İÇTEN ÖNERMİYORUZ BİZİM MARKAMIZI ALIP BİZE SONRADAN DERT YANMAYINIZ...

    peşi sıra izoderi aradım SİZ SERT KÖPÜK İYİ DEĞİL DESENİZDE.. EVET BENDE AYNI KANAATLE XPS DEN EPS ismini şaşırmıyorsam iri taneli yumuşak köpüğe dönmüştüm... izoderdeki görevliy sordum evet bizde marka farketmez içten yapılma mecburiyeti doğan yerlerde SERT KÖPÜK öneriyoruz... BENDE TABİ TAM ESNADA DOLAR BİRA OYNAYINCA KADIKÖYDEKİ NALBURDAN TÜM MARKALARA GÖRE EN UCUZA BULDUĞUM İÇİN MAVİKALE DOW PAKET SİSTEMİ 150 TL KAZIK YİYEREK ALDIM.. GÜZEL BİR UYGULAMA YAPILDI. BEN KEDNİ DENEYİMLERİMİ YAZIYORUM. SİZLERDE İZODERİ ARAYABİLİRSİNİZ.. kesinliklede çatlama yok teras bölümü dıştan yapıldı.. iskele kurulamayan bölümler içten.. fakay kışın gerçekten hava bunalıyor.. izoder dahai bana demişti çok fazla etkisi olmaz ama oluyor siz şundan kazanıyorsunuzdur dublexte devamlı yaşamadığınız gibi bir durum okudum havayı bir tür aspire ediyor o bölüm bana göre.. ve kimseye içten izalasyon tavsiye etmiyorum. affınıza sığınarak bu işin rajonu üstü şişhane altı.. olmaz.. balon gibi komple bina yalıtılmalı ama malesef çeşitli durumlardan dolayı bölük pörçük yaptırıyoruz .. buna bişe demiyorumda firmalar yaa bişe olmaz diyorlar ya esas ona dikkat etmek lazım... zaten işlemi eksik yaptırıyoruz sonuçta..

    samet kardeşimiizin demiş olduğu malzemeler benzer malzemeleride görmüştüm fuarda hepsini sordum izodere kesinlikle enaz 4cm bir hacmi olmayan malzemeyi önermiyorlar. samet ve ramazan arkadaşımızın vermiş oldukları linklerdede net bir açıklama yapamamış bu frimalar veya ben tam anlayamadım.. birgün expo kanalda yalıtımı türkiyede ilk uygulayan firma sahibi hatta prof ünvanı vardı galiba. aynen şu cümleleri sarf etti .. bizim memleketimizde PERLİT boldur yanı sıra bir malzeme daha söyledi .. binalarımızın betonını dökerken bu malzemeleri kullnsak yalıtım yapma ihtiyacımız dahi olmaz demişlerdi .. bunuda sordum (mbirol arkadaşımızda demiş alçı iyibir yalıtım malzemesidir. evet öyle yüksek perlit içeren malzeme.. ) izoderin cevabı tv de çıkan duayen firma sahibini zıt oldu..... nekadar denenmişliği var.. alçı levhalar ok.. ama binaların ana taşıyısında nekadar sağlam olur.. duvar tuğlası olarakta böyle bir mamül yok dediler..

    FAKAT İZODER E BAĞLI FİRMALARDA İÇTEN YALITIMI ÖNERMİYOR DEĞİL... bence çok iyi incelenmesi gereken konu bunlar.. sizbir ön ayak olun yalıtım topiği sayfası kurun. bu zamana kadar kurulmadı ama siz bu işi başarırsınız kombilerle sıcaklık ölçümlerinizle ilgili yazılarınızdan anladığım kadarıyla .







    Orijinalden alıntı: maxfocus

    Orijinalden alıntı: samet007tr
    Merhaba Ramazan Yalcın arkadasın demis oldugu gibi artık kopuklu mantoloma yerini alternatif ve daha basit uygulamalara bırakmaktadır. SUPERTHERM adında bir malzeme gercektende inanmak guc ama bu malzemenin 1 cm. lık uygulanması kopugun 15 cm.lki uygulamasına tekabul ediyormus... Linke TIKLAyın degisik videolarda var bilen fiyat alan varmı bu malzemeden?

    Selamlar,

    İçerden ve dışardan yapılan mantolama ile ilgili bir çok açıklama yapılmış ama , burda en doğru temel açıklama "mbirol" arkadaşdan gelmiş,
    Aynen dediği gibi, yapıların aslen ısı taşıyıcı özelliği olan kısımları, taşıyıcılar, yani kolon, kiriş veya perde betonlardır. Metal taşıyıcılarında aynı etkiyi yaptığını da belirtelim.
    Bakın ekte binaların dışından çekilmiş termal kamera görüntüleri var. Çok net olarak durum ortada.
    İçerden yapılan yalıtım binayı öldürür , rutubet sorunu olur. Zaten bu kadar fazla bir su emilimi varsa ilk olarak dış cephenin yalıtılması gerekir.
    Bunun iç cepheden yapılan yalıtımla ne alakası var. Tamamen uydurma , siz içerden yalıtımı düzgün malzemelerle yaptıkdan sonra hiç bir şey olmaz.
    Beton içindeki demirlerde olan karbonatlaşma dış cepheden gelen nem kesilmediği sürüce olur. Ayrıca beton tabiri ile nefes aldığı yani azda olsa geçirgen olduğundan , sadece dışardan değil içerden de aynı etkiye maruz kalır. Sonuçda oksijen emilimi olduğu sürece reaksiyon kesilmez. İçerden yapılan yalıtım zarar veriyor düşüncesine katılmıyorum. Isı yalıtı başka, sızdırmazlık veya su yalıtımı başka konular.
    İçerden yapılan uygulamada, dikkat edilecek husus, özellikle TR fazlaca olan çıkma kirişlerin içerlede en azından koluna birleştiği yere kadar yalırmak gerekir, Eğer perde beton dış ve iç cepheye bakıyorsa yine içerden tamamını yalıtmak gerekir. Bu şekilde yapılmayan iç yalıtımdan en fazla %50 verim alırsınız. Ayrıca iç kısımdaki sıcak havanın içindeki su buharı bu kısımlarda yoğuşur ve damlayada başlar.

    Benim daire 9 kat çatı dublex, tüm dış cepheler içerden 2 cm markasını bilmiyorum ama mavi renkte ve çok sert değil tahminen 24-26 density bir malzeme ile dediğim şekilde daireyi aldığımda yeni yapılmışdı. Teras olduğu için altın kalan odalarda ilk sene nispeten 1-2 derece düşme oluyordu. Sonrasında buraları 3 cm, lik dow 30-32 density tavandan ve bazı yapılmamış yerleri yine aynı malzeme ile içerden yaptırdım.
    Isıtma m2 117 olan alt katı (net kullanım 123 m2 , brütü 160 m2, üst katı yatıya kalan misafir olması durumunda ısıtıyoruz. Üst kat 46 m2 net kullanım ve ısıtma alanına sahip, daire teras hariç brüt 230m2 civarında) geçen kış 21-22 derecelik iç sıcaklıkda en fazla aralık ayı soğuk olmuşdu 347 tl vererek ısıttım(üst katta 5 gün kadar ısıtıldı), bu ay dışında 250 -270 tl verdim. buna tabiki bol sıcak su ve mutfak kullanımıda dahil.
    Komşularım ise sadece belli odalarını ısıtmak şartıyla bu rakkamları veya üstünü ödüyorlar. Yalıtım olmadan ekonomik ısınma mümkün değil.

    Benimde temelde ilk amacım, yönetici olarak dışardan mantolama ayapılmasını sağlamak. Bu arada binamızın 2500 m2 cephesi bulunuyor, Ayrıca ahşap tayışıcı üstü kiremit olan çatımızda da zamanla çukurluk ve eğimler oluşmuş. Burdaki ahşap taşıyıcıları terazilerine alıp , kiremit yerine başka bir malzeme kullanmayı düşünüyorum. Kiremitin kaldırısak binanın yüküde azalmış olacak. En azından mantolamadan gelen yükü rahat karşılar.
    Bir kaç firmadan teklif aldım. Mesela DOW un xps malzemesi için fazla sert olduğundan çok önermiyorlar . Çatı ve cephelerde kullanılan malzeme markaları hakkında bilgisi olan arkadaşlarında tavsiyelerini bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samet007tr
    SUPERTHERM adında bir malzeme gercektende inanmak guc ama bu malzemenin 1 cm. lık uygulanması kopugun 15 cm.lki uygulamasına tekabul ediyormus...


    Verdiğin linkteki ürünü inceledim. İlgili maddenin ana dağıtıcısı Konya'daki bir firma imiş.http://www.izoneks.com/
    Web sayfasındaki bilgiye göre ilgili maddenin ısı yalıtım değeri oldukça yüksek. Ayrıca XPS veya EPS mantolamadaki gibi yüzeyde kalın bir katman oluşturmuyor. Firmanın iddia ettikleri doğru ise yalıtım için iyi bir malzeme gibi sanki. Ama firmanın web sayfasında çok detaylı bilgi yok malesef. Sayfadaki pek çok link vs doğru dürüst çalışmıyor. Telefonla firmadan bilgi almaya çalışacağım.
    Benim önceki mesajımda linkini verdiğim ürünü epey inceledim. Yanmaması, iyi bir yalıtım sağlaması, hava geçirgen oluşu ve su geçirmeyip aksine itici oluşu çok dikkatimi çekti.
    Bu iki ürün hakkında daha çok detay toplamaya çalışacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

    quote:

    Orijinalden alıntı: samet007tr
    SUPERTHERM adında bir malzeme gercektende inanmak guc ama bu malzemenin 1 cm. lık uygulanması kopugun 15 cm.lki uygulamasına tekabul ediyormus...


    Verdiğin linkteki ürünü inceledim. İlgili maddenin ana dağıtıcısı Konya'daki bir firma imiş.http://www.izoneks.com/
    Web sayfasındaki bilgiye göre ilgili maddenin ısı yalıtım değeri oldukça yüksek. Ayrıca XPS veya EPS mantolamadaki gibi yüzeyde kalın bir katman oluşturmuyor. Firmanın iddia ettikleri doğru ise yalıtım için iyi bir malzeme gibi sanki. Ama firmanın web sayfasında çok detaylı bilgi yok malesef. Sayfadaki pek çok link vs doğru dürüst çalışmıyor. Telefonla firmadan bilgi almaya çalışacağım.
    Benim önceki mesajımda linkini verdiğim ürünü epey inceledim. Yanmaması, iyi bir yalıtım sağlaması, hava geçirgen oluşu ve su geçirmeyip aksine itici oluşu çok dikkatimi çekti.
    Bu iki ürün hakkında daha çok detay toplamaya çalışacağım.


    İlginc ve bilimsel orneklendirme asagıdaki videoda mevcut bakın nasıl bir malzeme simdi neden inanmak guc dedigimi fark edeceksiniz...

  • sevgili samet kardeşim video için bir link adresi oluştursan . izleyemedim bilgisayarımda sanırım gerekli programım yok . çünkü ramazan arkadaşında dediği gibi ilgimi çekti ama kendi sitelerinde yeterli bilgi ve link yok.. kış gelmek üzere gene tutuştuk gene doğalgaza elektriğe çalışıcaz . bizimkiler gene namert zammı yapacaklar..

    quote:

    Orijinalden alıntı: samet007tr


    quote:

    Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

    quote:

    Orijinalden alıntı: samet007tr
    SUPERTHERM adında bir malzeme gercektende inanmak guc ama bu malzemenin 1 cm. lık uygulanması kopugun 15 cm.lki uygulamasına tekabul ediyormus...


    Verdiğin linkteki ürünü inceledim. İlgili maddenin ana dağıtıcısı Konya'daki bir firma imiş.http://www.izoneks.com/
    Web sayfasındaki bilgiye göre ilgili maddenin ısı yalıtım değeri oldukça yüksek. Ayrıca XPS veya EPS mantolamadaki gibi yüzeyde kalın bir katman oluşturmuyor. Firmanın iddia ettikleri doğru ise yalıtım için iyi bir malzeme gibi sanki. Ama firmanın web sayfasında çok detaylı bilgi yok malesef. Sayfadaki pek çok link vs doğru dürüst çalışmıyor. Telefonla firmadan bilgi almaya çalışacağım.
    Benim önceki mesajımda linkini verdiğim ürünü epey inceledim. Yanmaması, iyi bir yalıtım sağlaması, hava geçirgen oluşu ve su geçirmeyip aksine itici oluşu çok dikkatimi çekti.
    Bu iki ürün hakkında daha çok detay toplamaya çalışacağım.


    İlginc ve bilimsel orneklendirme asagıdaki videoda mevcut bakın nasıl bir malzeme simdi neden inanmak guc dedigimi fark edeceksiniz...



  • sevgili kardeşim sakın reklam yaptığım sanılmasın ben bir paranoyağım. dow u falan övmem yabancı şirketler iş yapmak için değil ülkemizi satın almak için geldiklerine inanmaktayım. bunlara çanak tutan yerli firmalardanda nefret ediyorum. ama malesef geçinmek zorunda olduğumuz için almak zorundayız mamüllerini. bizim toplumumuzdada bir huy var bak milliyetçiyim der sonada ermeniden mal alır derler.. ama düşünmez az kar edimde oraya gitmesin demez burnundan kıl aldırmayacak aptal uygulamalar içindeler. bide küserler bak üç kuruş fazlasına vermedi. ama üç kuruş fazlası değildir senin 3-4 aylık geçineceğin parayı isterler senden.. ve ne senin kiranı öderler nede kredi kartı borcunu öderler anca bir haltmış gibi konuşurlar.. halbuki dev firmalar bir yere ucuz mal vererek kendi ticaretlerini batırıyorsa bunun şikayet mekanizmasıda vardır.. ama onlar için ne gerek sorana hakaret vari konuşmak varken. hele dindarlarımız daha düne kadar içki satan yerden alışveriş yapmak haram derken haşa islam dini değişmiş gibi değil içki domuz satan yerden bile alış veriş yapıp ticret demişlerdir..borsa ve faize bile helal demek noktasına gelmişlerdir. tantana ediyorumdur bazılarına göre. anlayınki ben tarafsızlığımı ıspatlama mecbur olmasamda duyduklarımı yazıyorum..

    bunları böyle değerlendir ve reklam yaptığımı sanma capatec dalmaçyalı iyi bir sistem bende bu sistemi alacaktım ama içten uygulamaya kendi elemanları hayır dedi.. vede uygulamacılar özellikle dow veya diğer marka pürüzlü yapışma yüzeyine sahip xps köpüğü tercih ediyorlar..

    herkez bişe konuşuyor bazıları xps köpüğün kanserojen olduğunu söylüyor..

    bazıları xps köpük zamanla kendini yiyor bitiyor diyor. ben bu soruları dow firmasına sordum ve elimde ses kayıtlı belge var yok böyle birşey diyorlar.. tabi ayranım ekşi demezlerde..

    fuarda bana bir test önerdiler bir dolma kalemin ucunu önce eps köpüğe dansitesi nekadar yüksek olursa olsun batır bak o mürekkep nasıl yayılacak.. sonrada xps köpüğe batır sonucu görün farkı siz düşünün dediler.
    burda amaç yardımcı olmaksa ben diğerlerini denemedim . kendi denediğim paket sistem dow ve çok memnunum 3 yılı geçti uygulama özellikle yapıştırıcı ve dış sıvası gerçekten kemik gibi . elyaflı sıvalara göre daha kolay uygulanıp daha dalgasız görünüm sağlıyor.. ikidebir paket sistem diyorum gerçekten daha ucuza çıkıyor ve her şeyi orijinal oluyor.. yaz google a arat numarası çıkar arman çobanoğlu. fiyat al daha ucuzunu ara . ben bulamadım ama dah ucuz veren yerler var diyorlar... uygulamcınızada paket sistemin daha orijinal ve ucuzluğunu anlatın.. ve güvenmeyin kötü bir durum ama ben annemlerin ev için güvendim sonasında binada kavga çıktı birbirimizi kırdık.. kesinlikle yasal prosüdüre uygun sözleşme yapın.. yalıtım ciddi bir iş çünkü bina yönetimi hep şurdan burdan kısmaya çalışır yok balkon altları açık kalsınmış çok bilirler ya ısının boş kalan alanada 1 metre ilerlediğini net bilgi aldığını söyledinmide sen profesörmüsün derler .. söyleyeceklerim bunlar .. Ücretsiz Danışma Hattı: 0800 211 33 67 --- 0216 415 74 94 arayınız. bendeki bilgiler eski.. samet-ramazan arkadaşımızın demiş olduğu sistemlerde iyi olabilir..

    http://209.85.129.132/search?q=cache:PtvoZePFal0J:www.izoder.org.tr/HaberDetay.asp%3FID%3D22+izoder+%C3%BCcretsiz+dan%C4%B1%C5%9Fma&cd=2&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

    quote:

    Orijinalden alıntı: elantra

    Herkese merhabalar,
    her ne kadar konu başlığı ile tam zıt bir soru olsada, yeni konu açmak istemediğim ve burada yazan arkadaşların bu konularda bilgileri olduğunu tahmin ettiğim için, sorumu burada yazmaya karar verdim... Yaklaşık 30 yaşında olan binamıza dıştan mantolama yaptırmaya karar verdik. Karar verdik vermesine de, çoğu konuda olduğu gibi bu konuda da ortaya alternatif ürün ve uygulamalar çıktı...Bu durum doğal olarak kafamızın karışmasına neden oldu... Teknik olarak bakıldığı zaman daha esnek olması ve rutubeti dışarıya atabilme özelliği ile "Capatect Dalmaçyalı " öne çıkıyor gibi gözükse de uygulama için binayı gösterdiğimiz firma "Mavikale" daha iyidir diyor... Sizlerden ricam bu iki cins malzemeyi de kullanmış kişilerin tarafsız olarak yorumda bulunmaları ve bizi pahalı bir yanlışlığa düşmeden, hangisi neden daha iyidir lütfen belirterek, uyarmaları...
    İlgilenecek olanlara şimdiden teşekkür ederim...
    Saygılarımla...
  • Orijinalden alıntı: aydemir-çelik

    sevgili samet kardeşim video için bir link adresi oluştursan . izleyemedim bilgisayarımda sanırım gerekli programım yok . çünkü ramazan arkadaşında dediği gibi ilgimi çekti ama kendi sitelerinde yeterli bilgi ve link yok.. kış gelmek üzere gene tutuştuk gene doğalgaza elektriğe çalışıcaz . bizimkiler gene namert zammı yapacaklar..



    Bu linkler var ama tam anlamıyla bende bilgi sahibi degilim cok iddalılar fakat ne derecede dogru anlamak guc...

    www.specoating.com
    http://www.youtube.com/watch?v=xo0C4tOOT2A
    http://www.youtube.com/watch?v=tdoHh6i0kQg
    http://www.izolinex.com/neden_supertherm.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigboomer
    Malzemenin yoğunluğunun konu ile uzaktan, yakından, ordan, burdan bir ilgisi yok. Dünya üzerinde yalıtım malzemeleri ile ilgili hiçbir standartta yoğunluğa değinilmemiştir.


    http://www.xpsturkiye.org/xpsnedir.html
    Linkteki açklamalarda ve sayfadaki resimde görüldüğü gibi sıkıştırılmış köpüğün dansitesi ile ısı iletkenlik katsayısı arasında sıkı bir ilişki mevcut. Grafikte de görüldüğü üzere en iyi yalıtım 30-50 dansite değerinde elde ediliyor.

    />


    />



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 22 Eylül 2009; 1:20:09 >
  • http://tr.wikipedia.org/wiki/Kond%C3%BCksiyon burda gayet güzel anlatılmış. Eyw bu konuda eğitim almamış olanların da yararlanmaya hakkı var da, benim bunları öğrenip öğrendiklerimi kullanır duruma gelmem 3 yıl sürdü siz benden bir mesajda herşeyi açıklamamı bekliyorsunuz. Yukarıda bu halk zor geçiniyor, nasıl evine mak muh getirsin diyorsunuz. Zaten bu hesap işi için ayrıca bir para alınmaması gerekir. Siz bir firmadan bir teklif istediğinizde bu size ücretsiz olarak verilir, çünkü bahsi geçen firma iş yapmak ister. Ben ne yazıkki bir firmada çalışmıyorum bu yuzden teklif veremem, yüksek lisans yapıyorum. Ancak durumu müsait olan arkadaşlar m2 başına 2 lira pahalı olsun deyip mühendis çalıştıran firmalarla yalıtımlarını yaptırmalılar.

    Çünkü yanlış yapılan yalıtım insan sağlığına ve çevreye zarar verebilir, istenmeyen sorunlar doğurabilir. Örneğin evinize kendi başınıza yaptığınız eps, apartmanda çıkan bir yangında hem itfaiye erlerinin konuyu bilmemeleri nedeni ile onların size ulaşmasına engel olur, ki çok fena yanıyor ben videosunu izlemiştim yanarken, hem de sizin evden kaçış sürenizi olağanüstü bir şekilde kısaltarak yaşama ihtimalinizi düşürür.

    En son diyeceğim, bırakın bu işi kulaktan dolma bilgiler ile yorum yazan ve bu işi yapan ustalar değil, işini bilen mühendisler yapsın..

    Eğer çok yalıtım yaptırmak istiyorsanız, apartmanda yaşamak toplu yaşamayı gerektirir, eğer siz bir apartman dairesi almışsanız toplu yaşamayı kabul etmişsiniz demektir, gidin bir firmadan sunum için bir mühendis çağırın, tüm apartman sakinlerine bir sunum yapılsın ve apartman sakinleri de bencilce düşünmeyi bırakıp toplu yaşamaya ayak uydursun.( hernekadar bu Türk toplumuna yabancı birşey ise de bunu yapmaya mecburuz). Uzman kişilerce apartmanınıza dışardan yalıtım yaptırın. Bunu dışında bir eve yapılabilinecek başka mantıklı bir şey yok. İçerden yalıtım sinema-tiyatro-kongre salonları gibi insanların en fazla 3-4 saat durdukları yerler için uygundur. Kış aylarında günün en az 18 saati ısıtılan evler için uygun olan tek şey dışarıdan yalıtımdır.

    Bu yorumlara da güvenmiyorsanız, ki ben güvenilecek, inanılacak bir yorum yazmadım, benim yazdıklarım bugun için genel geçer doğrulardır, gidin yoğunluğa göre mi malzeme seçiyorsunuz, basma dayanına göre mi seçiyorsunuz neye göre seçerseniz seçin, farketmez, sonunda yanlış tercih yapacaksınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydemir-çelik

    öncelikle herkezin bayramı mübarek olsun.
    maxfocus. arkadaşım. yazınızız tam anlayamadım siz içten yalıtımımı savunuyorsunuz. dıştan yalıtımımı.

    ben birkez daha yazayım bu yalıtım olayında mbirol arakadaşda sizin dediklerinizde anlayabildiğim kadarıyla katılıyorum.
    şahsen ev benim olsa bir parantez açıcam ( çatı arasına izocam serdirmek yerine ısı köprüsü vs daha az olsun diyip.. sprey poliüretan yaptırdıydım akrabam olan evsahibimin desteğiyle.. ağzımıza yüzümüze bulaştı. ALLAH tan yapan firma anlayışlı çıktı!!!!! 1500 tl senedim ellerinde kaldı 350 tl 1 cm köpük parası gitti sadece.. ne düşük yanmazlık sınıfı ve eksik atılan köpüğü tamamladılar... nede kazıyıp yanmazlık sınıfını yükseltip 3cm atıp.. paralarını peşin ödeme şartımızı kabul ettiler.. tüm görüşmelerde ses kayıtlı olmak üzere .. sözleşme tek taraflı düzenlenmiş.. incelettim tamamen yola çıkışları yasa boşluklarını değerlendirmekle başlamışlar işe... sağolsunlar okuyorlardır onlarında bayramı mübarek olsun ... sonrasında akrabam düşme peşlerine zorlarlarsa eve haciz getirseler ne alıcaklar en değerlisi klimalar... klimaların faturalarıda amcamın üstünde hepsi... sağolsun senede bir kez gelir yurt dışından... sonası biz yaşıyoruz işte..)

    parantezden sonra sizin ve benim durumumda olan arkadaşlar her nekadar İZODER ısı vb yalıtım derneği.. İÇTEN İZOLE OLAYINI ÖNERMESEDE.. ÜSTTEKİ YAZILARIMDADA YAZDIM. EN İYİ YALITIM İÇERDEN OLUR DIŞARIYA ISI KAÇIŞI ÇOK AZA İNER... bende ev benim olsa bu yalıtımı yaptırmadan önce . HAVALANDIRMA SİSTEMİ kurup sonra içten yalıtım yaparım .. bu havalandırma sitemi olmazsa Mbirolda belirtmiş her daim havalandırma gerek diyerek. kesinlikle içten yalıtım yaptırmam . tarihi tam hatırlamıyorum . 2004-2005 te fuara gittim gitmeden önce . uygulamayı yapan yakınımın alış veriş yaptığı FİLLİ boya bayiiden uzun vade faizsiz kampanyalı malzeme fiyatını anlaşmıştım... fuarda anadolu yakası bizim tarafa bakan bölge sorumlusuyla görüştüm ADAM GAYET DÜRÜST BİRİSİYDİ.. bana sade şunu söyledi KESİNLİKLE İÇTEN ÖNERMİYORUZ BİZİM MARKAMIZI ALIP BİZE SONRADAN DERT YANMAYINIZ...

    peşi sıra izoderi aradım SİZ SERT KÖPÜK İYİ DEĞİL DESENİZDE.. EVET BENDE AYNI KANAATLE XPS DEN EPS ismini şaşırmıyorsam iri taneli yumuşak köpüğe dönmüştüm... izoderdeki görevliy sordum evet bizde marka farketmez içten yapılma mecburiyeti doğan yerlerde SERT KÖPÜK öneriyoruz... BENDE TABİ TAM ESNADA DOLAR BİRA OYNAYINCA KADIKÖYDEKİ NALBURDAN TÜM MARKALARA GÖRE EN UCUZA BULDUĞUM İÇİN MAVİKALE DOW PAKET SİSTEMİ 150 TL KAZIK YİYEREK ALDIM.. GÜZEL BİR UYGULAMA YAPILDI. BEN KEDNİ DENEYİMLERİMİ YAZIYORUM. SİZLERDE İZODERİ ARAYABİLİRSİNİZ.. kesinliklede çatlama yok teras bölümü dıştan yapıldı.. iskele kurulamayan bölümler içten.. fakay kışın gerçekten hava bunalıyor.. izoder dahai bana demişti çok fazla etkisi olmaz ama oluyor siz şundan kazanıyorsunuzdur dublexte devamlı yaşamadığınız gibi bir durum okudum havayı bir tür aspire ediyor o bölüm bana göre.. ve kimseye içten izalasyon tavsiye etmiyorum. affınıza sığınarak bu işin rajonu üstü şişhane altı.. olmaz.. balon gibi komple bina yalıtılmalı ama malesef çeşitli durumlardan dolayı bölük pörçük yaptırıyoruz .. buna bişe demiyorumda firmalar yaa bişe olmaz diyorlar ya esas ona dikkat etmek lazım... zaten işlemi eksik yaptırıyoruz sonuçta..

    samet kardeşimiizin demiş olduğu malzemeler benzer malzemeleride görmüştüm fuarda hepsini sordum izodere kesinlikle enaz 4cm bir hacmi olmayan malzemeyi önermiyorlar. samet ve ramazan arkadaşımızın vermiş oldukları linklerdede net bir açıklama yapamamış bu frimalar veya ben tam anlayamadım.. birgün expo kanalda yalıtımı türkiyede ilk uygulayan firma sahibi hatta prof ünvanı vardı galiba. aynen şu cümleleri sarf etti .. bizim memleketimizde PERLİT boldur yanı sıra bir malzeme daha söyledi .. binalarımızın betonını dökerken bu malzemeleri kullnsak yalıtım yapma ihtiyacımız dahi olmaz demişlerdi .. bunuda sordum (mbirol arkadaşımızda demiş alçı iyibir yalıtım malzemesidir. evet öyle yüksek perlit içeren malzeme.. ) izoderin cevabı tv de çıkan duayen firma sahibini zıt oldu..... nekadar denenmişliği var.. alçı levhalar ok.. ama binaların ana taşıyısında nekadar sağlam olur.. duvar tuğlası olarakta böyle bir mamül yok dediler..

    FAKAT İZODER E BAĞLI FİRMALARDA İÇTEN YALITIMI ÖNERMİYOR DEĞİL... bence çok iyi incelenmesi gereken konu bunlar.. sizbir ön ayak olun yalıtım topiği sayfası kurun. bu zamana kadar kurulmadı ama siz bu işi başarırsınız kombilerle sıcaklık ölçümlerinizle ilgili yazılarınızdan anladığım kadarıyla .


    Selamlar,

    Hayır içerden veya dışardan şeklindel savunmuyorum, öncelikle yalıtım yapılmasını savunuyorum. Sonrasında ise, sonradan yapılan uygulamalarda dışardan yapılan uygulamanın daha doğru olduğunu savunurum. Ayrıca aslende mantolamada değil aslen giydirme cephe yapılmasıdır.Ancak bu pahalı bir uygulamadır ve sonradan yapımı ciddi maliyet getirir.
    Ayrıca izoderin neyi önerdiği konusuna gelince , öncelikle onlarda yalıtımı öneriyor, sonrasında ise doğru yapılmış bir yalıtımı. Ben teknik olarak içerden yapılan bir yalıtımın en önemli dezavantajını, resimde görüleceği üzere net olarak belirttim. Bunun dışında dış yalıtımın, binanın genel betonarme veya diğer yapısına olan faydalarını tartışmaya bile gerek yok. Örneğin taşıyıcı kolon, kiriş veya perde vb donatılarda dış ortam şartlarından korunmuş olmaktadır. Burda özellikle betonun yapısını, içindeki demirleri, korozyondan da ciddi olarak korumuş oluyorsunuz. TR bir çok yeni ve eski binada dış ortam şartlarına maruz kalan donatıların mukavemet kaybettikleri düşünülünce bunun ısı yalıtımı dışında da ne kadar faydalı olacağı aşikar bir durum. Bu konuda tek sakınca binaya, iyi bir uygulamada yaklaşık m2 için 12-14 kg bulan yükdür. Ancak bu yük tüm cephelerde eşit dağılımlı ve ağırlık merkezini ekseriyetle değiştirmediğinden, normal şartlarda sorun olmaz. Benim bu konudaki tavsiyem özellikle ahşap donatılı ve kiremit örtülü çatılarda, mevcut ahşap yapı tesviye edilerek yada metal konstürikyon üstü daha hafif malzemeler şıngıl benzeri malzemeler kullanılmasıdır.
    Standart marsilya veya akdeniz tipi kiremit 2,9 kg dır ve 15 ad. 1 m2 yi kaplar. 260 m2 lik bir çatıda 11310 kg yük vardır ve bu binanın en tepesinde deprem sırasında ciddi yük yaratacak bir ağırlıkdır. Şıngıl olsa m2 de 10 kg ile 2600 kg lık toplam bir yük olur. Aradaki farkda mantolamadan gelen yükü telore edecek düzeydedir.

    İçerden yapılan yalıtımda çok sık yapılan bir hatayı ve bazı zaaflarını belirtirken, izoder veya benzeri kuruluşların farklı önerileri olabilir, dışardan yapılan yalıtımında doğru yapılması şarttır. İzoderin tüm yazılarını nerdeyse okudum zaten. Temelde bildiğimden farklı bir şey yazmıyor.

    Perlit ile yapılan ısı yalıtımı son derece doğru ancak yapılacak uygulamarında malzeme mekaniği açısından da incelenmesi gerekir .Zira özellikle kullanım sırasında eğitim almış kişilerce doğru oranlarda kullanılması gereklidir. Aksi durumda çok katlı binalar başta olmak üzere ciddi beton kalitesi problemleri yaşanabilir ki TR kaş yaptım derken göz çıkarma olayı çok olduğundan bu malzeme sokak arası müteahhitin kullanacağı bir ürün değil.
    İzoder aslen belirtmesi gereken buydu, yoksa doğru yapılmış uygulamalarda son derece başarılı olduğu zaten ispatlanmış ve TSE standartları bile çokdan belirlenmişdir. Anlaşılan, İzoder yetkilisinin bundan haberi yok. Size verdiğimhttp://ekutup.dpt.gov.tr/madencil/sanayiha/oik628.pdf linkinde tüm standartlar ayrıntılı olarka belirtilmişdir. Bu yazıyı okuya arkadaşlar bu konuda bu topicdeki eksik kalan tüm sorularına yanıt alacaklar , yanlış ve doğruyu ayırt edebilecekerdir.
    Perlit, ısı yalıtımınını, bünyesinde açık ve kapalı sayısız hava boşluğu gözenekleri olmasıyla sağlar.
    Belli yapı şartlarında çok iyi bir malzeme ama 2.ve 3. bölgede kısmen, 4. bölgede ise yeterli yalıtımı sağlamaz. Zaten TSE standartına bakarsanız 4. bölge için ciddi bir yalıtım malzemesi kullanılması gerektiği anlaşılıyor.Misal 4. bölge için kullanılacak Polistren Köpük malzemenin 8 cm den aşağıda olmaması gerekir. 3. bölge için min. 6 cm 2 bölge için ise min 4 cm dir.

    Bakın bu konuda gerçekten bilgi sahibi olmak istiyorsanız size ve tüm arkadaşlara bu linkteki akademik bir araştırma yazısını okumanızı öneririm.

    http://www.styronit.com/images/rapor3.doc
    http://www.styronit.com/analiz.php

    Bünyesinde açık ve kapalı sayısız hava boşluğu olması nedeniyle hafiftir, bu gözenekler nedeniyle olağanüstü bir ısı yalıtım malzemesidir,
    * Benzersiz ses yutucudur; gözenekliligin ve hafifligin bir sonucu olarak yüksek frekanslı sesleri etkisiz hale getirir,darbeli sesleri yalıtır,
    * Perlit, kararlı kimyasal yapısı nedeniyle kimyasal reaksiyona girmez. Nötr bir malzeme olup, suda erimez, çürümez, bozuşmaz,
    * Sterildir,bakteri ve mikrop barindirmaz,üremesine yardımcı olmaz,
    * Yangına dayanıklıdır,
    * Anorganik bir madde olup,yanmaz ve yüksek ısıda özelliğini kaybetmez,
    * Yangının sıçramasını genişlemesini önler,
    * İnşaatlarınızın konforu, paranızın tasarrufu demektir. İnşaatlarda malzeme tasarrufu sağlar. Hafifliği nedeniyle demir ve çimento kullanımını % 10 azaltır, maliyetleri düşürür.
    * Yaz serin kışın sıcak tutar,
    * Kesinlikle fare ve hasere barindirmaz, ,hasereler perlite zarar veremezler,
    * Sağlığa zararlı degil ve doğa dosttur,
    * Çağın ısı ve ses yalıtım malzemesidir
    * Perlit; yağ, içme suyu ve benzeri gıda sularının filitrasyonunda, sanayide, tarımda inşaatta kullanılmaktadır. Tabiatta radyoaktif içermeyen madenlerdendir.
    * Hafiftir deprem sigortasıdır. Binanızın ölü yükünü azaltır. 150m2 ' lik dairenizi 15 ton kum yerine 0,5 ton ( 500kg )

    Perlitten yapılmış, yalıtım levhaları, sıva harçları ve çatı şilteleri sonradan yapılan yalıtımlarda oldukça etkilidirler.
    http://www.pertasperlit.net/ http://www.inper.com.tr/ http://www.ultraper.com/tr/urun.php

    Tabi ki tüm bunların yanında dez avantajlarıda var. Genel olarak perlit satıcılarının, hemen hepsi perlitin iyi bir yalıtım maddesi olduğunu
    söylemekle birlikte uygulamada pratik olmadığı ve işçilik masraflarının yüksek olduğu görüşünde birleşirler.
    Perlit ihtiva eden inşaat malzemelerinin uygulamada iyi randıman verebilmesi için hassasiyetle hazırlanması gerekmektedir. Bu itibarla bu karışımları hazırlayabilecek kişilerin sıradan inşaat işçisi olmayıp yetiştirilmiş eleman olmaları lazımdır. Buda eleman bulma zorluğunu ve maliyet artışını getirir.
    Genleşmiş perlitin hacimsel olarak büyük yer kaplaması, nakliye masraflarının büyümesine yol açmakta ve ürünü pahalı hale getirmektedir. Bunun sonucunda genleştirme tesisleri ancak nüfus yoğunluğu, dolaylı olarak yapılaşmanın büyük olduğu yerlerde kurularak nakliye maliyeti aşağıya çekilmeye çalışılsa da, bu, sorunu tam olarak çözememektedir. Çünkü yapılaşmanın fazla olduğu 3-4 ilimiz dışında geriye kalan illere nakliye, problem olmaya devam etmektedir.
    Yukarıdaki genel sorunlar yanında inşaat sektöründe yapılan bir çalışmada perlitin teknik kullanımına yönelik sorunlarını 3 grupta toplamanın mümkün olabileceği açıklanarak bunlar;
    1- Malzemeden kaynaklanan
    2- Projecilerden kaynaklanan
    3- Uygulamadan kaynaklananlar diye sıralanmışlardır.

    http://ekutup.dpt.gov.tr/madencil/sanayiha/oik628.pdf perlit ve benzeri ürünler konusunda bu linkten son derece ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Sayfa 33 den itibaren perlit konusu işleniyor.

    Sprey poliüretan , uygulama olarak öncelikle estetik kaygı taşımayan, gözükmeyen cephelere yapılabilir. Bu malzemenin en sorunlu tarafı, eşit olmayan hücre çapları ve hücre dış çeper kalınlıklarıdır ki, bu aslında bahsedilen, xps, strafor levhalarında yoğunluğu ile de ilgilidir. Ayrıca kontrol edilemeyen kaplama kalınlıkları ve yüzey kalitesi sorunuda var. Birde fiyat olarakda araştırmak gerek.
    Burda oluşan hücrelerin içinde öncelik hava olmamalıdır hava ısıyı iletir, ikincisi çeper kalınlıkları arttıkçada , aslında aynen ısı köprüleri kurularak ısı geçerimi artar. Bu anlamda aslında sınır maks 30-32 densty olmalıdır. Yüzeyin özelliğine göre 24-26 gibi bir değer çok daha doğru olur. Daha alt değerlerde özellikle darbe dayanımı açısından sorun oluyor.
    Bu malzemelerin su ve buhar geçirgenliği tabiki var ama çok düşük, eğer bu özellik tam isteniyorsada bir yüzü alm folyo kaplı olanı kullanırsınız.

    Yangın tehlikesi , yanma olayında evet malesef durum iyi değil. Ancak şunuda düşünün, eğer cepheye tutuşturma sıcaklığı oluşturacak kadar bir ısı kaynağı oluştuysa zaten ciddi bir yangın ve sıcaklık oluşumu var demekdir. Allah göstermesin, bu malzemeye gelene kadar mekan içindeki veya dışındaki bir çok materyal çoktan alev almış olur. Bu neye benziyor biliyormusunuz, bebek ve çoçukların araç koltuklarında yanmaz kumaş denir,
    Kumaşı yakacak kadar bir ısı kaynağının oluşmuş olması ve teması söz konusu ise koltuğun yanmaz kumaş olması bana göre çokda bir şey ifade etmez zira zaten araç içi mekandan ondan önce alev alacak bir çok malzeme var. Yani burdaki özellik temelde faydalı gibi gözükse, aslen pratikde can güvenliği açısından o kadar etkili değildir. Bazen bazı özellikler satıcılardan tarafından gereğinden fazla abartılır ya durum bundan ibaret.

    Birde burda farklı düşüncesi olan arkadaşlar bunun temel nedenlerinide açıklarsa memnun oluruz. Bu malzeme kötüdür veya iyidir derken, yada kalınlık arttıkça tavsiye edilmez derken nedeninide belirtmekde fayda var. Misal, Perlit gerçekten çok iyi malzeme ama püf noktaları var işte.

    Kombi ile ilgili topicde de bir çok kez belirttim, bu konular benim uzmanlık alanıma girmiyorlar, ama tek.lise ve üniver. okuduğumuz derslerde bu konuların temel kavramlarını işledik.Bazı noktalarda da detay eğitimi aldık. mümkün olduğunca bilgilerimi ve öğrendiklerimi paylaşmaya gayret ediyorum. Ama uzmanlık ayrı bir konudur. Yalıtım konusunda ayrı bir topic açılabilir tabi ki ama bu zaten iklim değiştirme ile doğrudan ilişkisi olan bir konu olduğundan çokda gerektiğini düşünmüyorum.
    Benim bu konudaki ve söylenen malzemeler konsundaki temel düşüncelerim bunlar. Umarım faydalı olur.Herkese kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydemir-çelik
    sayın maxfocus verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.
    ben acaba sprey poliüretan tavan üstüne strafor yerleştirsem ne ölçü başarılı olur çünkü satıh artık dengesiz durumda düz beton değil. size ve bilgisi tüm teknik bilgisi olan arkadaşlara sormuş olayım. kafam gerçekten durdu bu konuda. kendi kendime diyorum yüksek dansite eps köpük alıp üstüne şap atılsa yanma ve dayanım açısından. veya gene mavikale paket sistem xps mi kullansam. ama her durumda alttaki malzeme tam buluşamayacak arada hava boşlukları kalacak. bu saatten sonrada sprey p.üretan olmaza artık.. hem sakat, hemde bu malzeme soğuk havalarda atılınca maliyet daha yüksek oluyor. hep beraber paylaşırsak .


    Selamlar,

    Bu uygulama tavana mı, yoksa terasımı oluyor. Uygulama yerini tam anlamadım. Önceki yazılarınızda varsa, kusura bakmayın, tekrar belirtebilirmisiniz.

    Eğer tavana içten ise;
    Eğer estetik kaygı ön planda ise , perlitli alçı veya izosıva denilen , malzeme ile tesviye edip bunun üzerine 3 cm lik levha yapmanız uygun olur.
    Tabiki bu malzemelerin poliüretan üzerindeki tutunma durumunu öncelikle kontrol edin.

    Eğer alan çok büyük değilse, daha basit ve ilkine göre temiz yol. Taş yünü levhaları var http://www.eyapimarket.com/kategori.asp?cats=178 misal 5 cm lik olanlar , yada çatı şilteside olabilir. Ama levhalar daha iyi olur. Bunları tavana dubelle monte edip bunun üstüne perlitli alçıpan duvarlardan getirerek , asma tavan uygulaması yapılablir. Tabi bunun için bir bağlantı karkası gerekecek ama , daha temiz iş olur.
    Öbür türlü poliüretan zemini tesviye et, levhayı yapıştırma harcı ile levhaları yapıştır. Dubelle, üstüne tekrar sıva ve alçı , sonrasında boya .
    Araya bir şey uygulanmasa bile , perlitli levha ile yapılacak asma tavan uygulaması ısı yalıtımı sağlar.

    Eğer tavan üstü (teras benzeri) uygulama ise, ısı yalıtımı sağlayan sıvılardan kullanıp, üstüne su yalıtım için mebran , üstüne ısı yalıtım levhası, üstüne şap atılıp, bunun üstünede karo kaplama yapılabilir.
    Bu konuda izoder ve diğe ryalıtım firmalarının sitesinde örnek uygulama çözümleri var. Bunları incelerseniz faydası olur.

    Yanma konusundaki düşüncelerimi belirttmişdim. Eğer tutuşma sıcaklığı oluştuysa, dediğim gibi yalıtım malzemesine gelene kadar bir çok materyal alev almış olur. Bundan sonrası için yapılacabilecek bir şey yok.
  • sayın maxfocus teşekkür ederim.neden kusur olsunki, sonuçta hepimizin işi var ve birbirimize destek olmaya çalışıyoruz .
    maxfocus arkadaşım bu uygulama içte değil çatı tabanındaki betonda. yani masanın üstü diyelim, altında ben varım. beton tabla da diyorlar inşaat terimlerini tam becerip söyleyemedim. buraya sprey poliüretean atılmıştı 3cm olması gereken kalınlık. 1cm atılmıştı yanmazlık sınıfı b2 olması gerekirken b3 yapılmıştı . aslında tam standartlar uyulsa idi akılcı bir yalıtım malzemesi olabilirdi ısı köprüsü oluşturmayışı mükemmel v yanısıra su yalıtımıda olmuş oluyordu ve membrandan daha hava geçirgen bir madde . içerden uygulama olabilir densede olmuyor ve tavsiye edilmiyor anca stüdyolar ve akustik gereken yerlere ses açısından uygulanıyor.. bir çok tv nin stüdyoları bu malzeme ile kaplanmış. ve tavana uygulaması olasada tavana içten sıva yapılmıyor. aynen dediğiniz sistemelerle kapatılıyor. yanıcılık olayıda normal poliüretan gibi değil. ama tehlikesi tüm yalıtım malzemelerinden yüksek. onun için ev için içten yalıtım olayı bana göre olmaz.

    benim asıl sormak istediğimse şimdi 1 cmlik satıhın üstüne yapıştırılacak malzemede sorun yaşamadan ne yapabilirim strafor yapılsa acaba yapıştırmadanmı yapmak gerekir iki malzemenin birbirini öpmesi açısından. ister istemez arada hava boşluğu oluşacak yani bir çeşit yama gibi olacak . veya diyorum straforu serip üstüne 4cm şap atsak. hem yanıcılık hem dayanımı açısından şap atmanın şart olduğunu bildirmişti izoder . köpük için. camyünü veya taşyünü serilsede onların üstünde yürümemek lazım kimse dikkat etmez ve en ufak bir su aldımıda bozuluyor bu malzemeler bana göre sert köpük ve şap tam çözüm . bina izin vermem diyecek şap için ama bir şekilde alıcaz onu . alttaki malzeme ile köpüğü örtüştürmek sizler nedersiniz. teşekürler selamlar.

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    Orijinalden alıntı: aydemir-çelik
    sayın maxfocus verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.
    ben acaba sprey poliüretan tavan üstüne strafor yerleştirsem ne ölçü başarılı olur çünkü satıh artık dengesiz durumda düz beton değil. size ve bilgisi tüm teknik bilgisi olan arkadaşlara sormuş olayım. kafam gerçekten durdu bu konuda. kendi kendime diyorum yüksek dansite eps köpük alıp üstüne şap atılsa yanma ve dayanım açısından. veya gene mavikale paket sistem xps mi kullansam. ama her durumda alttaki malzeme tam buluşamayacak arada hava boşlukları kalacak. bu saatten sonrada sprey p.üretan olmaza artık.. hem sakat, hemde bu malzeme soğuk havalarda atılınca maliyet daha yüksek oluyor. hep beraber paylaşırsak .

    Selamlar,

    Bu uygulama tavana mı, yoksa terasımı oluyor. Uygulama yerini tam anlamadım. Önceki yazılarınızda varsa, kusura bakmayın, tekrar belirtebilirmisiniz.

    Eğer tavana içten ise;
    Eğer estetik kaygı ön planda ise , perlitli alçı veya izosıva denilen , malzeme ile tesviye edip bunun üzerine 3 cm lik levha yapmanız uygun olur.
    Tabiki bu malzemelerin poliüretan üzerindeki tutunma durumunu öncelikle kontrol edin.

    Eğer alan çok büyük değilse, daha basit ve ilkine göre temiz yol. Taş yünü levhaları var http://www.eyapimarket.com/kategori.asp?cats=178 misal 5 cm lik olanlar , yada çatı şilteside olabilir. Ama levhalar daha iyi olur. Bunları tavana dubelle monte edip bunun üstüne perlitli alçıpan duvarlardan getirerek , asma tavan uygulaması yapılablir. Tabi bunun için bir bağlantı karkası gerekecek ama , daha temiz iş olur.
    Öbür türlü poliüretan zemini tesviye et, levhayı yapıştırma harcı ile levhaları yapıştır. Dubelle, üstüne tekrar sıva ve alçı , sonrasında boya .
    Araya bir şey uygulanmasa bile , perlitli levha ile yapılacak asma tavan uygulaması ısı yalıtımı sağlar.

    Eğer tavan üstü (teras benzeri) uygulama ise, ısı yalıtımı sağlayan sıvılardan kullanıp, üstüne su yalıtım için mebran , üstüne ısı yalıtım levhası, üstüne şap atılıp, bunun üstünede karo kaplama yapılabilir.
    Bu konuda izoder ve diğe ryalıtım firmalarının sitesinde örnek uygulama çözümleri var. Bunları incelerseniz faydası olur.

    Yanma konusundaki düşüncelerimi belirttmişdim. Eğer tutuşma sıcaklığı oluştuysa, dediğim gibi yalıtım malzemesine gelene kadar bir çok materyal alev almış olur. Bundan sonrası için yapılacabilecek bir şey yok.
  • Merhabalar ev içinden yapılacak izolasyon işi astım vb gibi hastalıklara davetiye çıkarmaktadır lütfen bunun bbilinçine varın soğuk dışardan vuracak içerden sıcak ısı köprü nem rutubet bunları unutmamak lasım bu konuda en iyi çözüm binayı komple izolasyon yaptırmaktadır ve bu konuda ısı ve su izolasyonu dış cephe mantolamadawww.eclectiatrade.com bütün sorularınıa cevap bulabilirsiniz
  • http://www.kimfor.com/
    Linkte yeni tesbit ettiğim bir ısı yalıtım maddesi var. Adamlar yalıtım konusunda oldukça iddialılar.
    Firmanın ürünlerini yakında inceleme şansımız olacak.
  • NEDEN ISI YALITIMI YAPILMALIDIRwww.izoder.org.tr/Video.asp

    Yalıtım Yapabilen Cephe Kaplamaları Hakkında

    Dış cephe kaplamaları, dıştan gelecek olan tüm ısı akışlarının kesilmesi için en iyi yöntemdir. Bu yapılan uygulama çeşidi binaların dış kabuğunu, binanın soğuk tarafından komple kaplanmasıdır. Bunun için çeşitli yöntemler mevcuttur;

    Birincisi mantolama denilen binanın dışından Expanded Polistiren(eps) ya da Extrude Polistiren(xps) levhalarla bir kaplama yapılmasıdır. Bu malzemelerin ısı iletkenlikleri çok düşük olduğu için adeta bu malzemeler binanın mantosu konumunda olacaktır. Böylece içerideki ısı dışarıya çıkmamaktadır.Lakin biliçlenen toplumlarda,pentan gazından üretilen bu tür malzemeler tercih edilmemektedir,ayrıca binanın taşıyıcı sistemlerine,dübelleme-yük verme gibi ciddi zararlar vermektedir... ısı iletim katsayıları 0.040-0.060 W/mK (Şu da unutulmamalıdır;plaka düzeninde olduğu için ,düzgün yerleştirilmediği takdir de ısı köprüleri oluşacağından verilen rakamlar daha yükselecektir yani yaptığı daha da azalacaktır...verilen rakamlar bir plakanın yaptığı ısı transferi baz alınmıştır...)kullanıcılardan alınan tasarruf rakamları iddia edildiği gibi değildir,% 20-30 arasında olmasının sebebi budur...)

    Diğer ikinci yöntem ise ısı yalıtımlı sıvaların kullanılmasıdır, bu daha çok müteahhitlerin yeni inşaatlarda tercih ettiği bir malzeme tipidir. Çünkü kaba sıva bitirildiğinde mantolamada bitmiş olmaktadır.Evet müteahhitler kullanmaktadır neden?maliyeti az olduğu için ve yalıtım yaptığını iddia edildiği için tabi...sevgili ülkemizde bilinçli-yaptığı işe önem veren müteahhitler çıkacaktır diye umuyoruz...Isı iletim katsayıları 0.065 W/mK (ki 0.065 W/mK RAKAMININ ÜSTÜNDEKİ ÜRÜNLER YALITIM MALZEMESİ YAPAR KATEGORİSİNE GİRMEZ..)

    Üçüncü yöntem ise nanokaplamalar ile, binalarda ısıyı duvarlardan geri reflekte ederek yapılacak ısı yalıtımıdır. Bunun için de ısı yalıtımını sağlayan boyalar kullanılmaktadır.Isı iletim katsayıları 0.010-0.025 W/mK....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokseller -- 27 Ekim 2010; 17:21:49 >
  • bu konuyu bende çok araştırdım, bence daire içi ısı yalıtımında en doğru çözüm supertherm gibi gözüküyor, bunun tesbit ettiğim nedenlerin başında, mantolamada kullanılan malzemelerin kansorejen olduğu, xps'in kansorejen malzeme ihtiva ettiği söyleniyor, ayrıca bu köpükler yanıcı, hatta denedim naylon gibi yanıyor, karşı komşum kendi evine yaptırmıştı iki sene önce hiç memnun değil ek yerlerinden çatlama yapmış, mermer boşluğunu taşmış kötü görünüyor ayrıca.izoline yapidan ayhan beyle konuştum bu malzeme konusunda ondan bilgi alabilirsiniz.adresi dewww.izolinex.com, ayrıca bu malzeme sağlığa zararlı değilmiş 10 yılda garanti veriyorlarmış.Usa'dan geliyormuş, fiyatıda 45 TL civarındaymış.bence 10 yıl garanti için 45 tl uygun , ayrıca kendinden boyalıymış ekstra boya yaptırmayada gerek yok.zaten köpük bana hep komik gelmişti biz onları eskiden elektronik eşyaların kenarına koyardık,içinde ki malzeme çizilmesi diye.şimdi binaları onla kaplıyoruz,enteresan bir ülkeyiz, başka hangi ülkede bu sistem var acaba araştırmak lazım.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.