Şimdi Ara

Netbook pistinde bir Ferrari; Acer'dan Ferrari One

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
10.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kuruluşundan bu yana Formula 1 yarışlarına katılan tek takım olma ünvanına sahip Maranello merkezli İtalyan süper-spor otomobil üreticisi Ferrari için 2009 sezonu maalesef pekte iyi gitmiyor. Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi (KERS) ve Çift Katmanlı Difüzör gibi yeniliklerin benimsenmesindeki yorum farkı, 2009 için tasarlanan F60 kod adlı yarış otomobilinin performansını ciddi şekilde etkilerken Ferrari pilotlarından Felipe Massa'nın, geçirdiği talihsiz kaza sonucu sezonu kapatması da takımın taraftarları için bir diğer üzüntü verici gelişme olmuştu. Formula 1 takviminde sırada Monza'da yapılacak İtalya GP'si var. Ev sahibi olduğu bu yarış Ferrari için her zaman yeni açıklamalara ve önemli gelişmelere gebe olmuştur. Bu çerçevede firmanın iş ortakları da markayla ilgili yeniliklerini genellikle Monza ile birlikte lanse etmeye özen gösteriyorlar. İşte o firmalardan birisi olan Acer, bir süredir güncellemediği Ferrari serisine yeni bir netbook modeli ekliyor.


    alt="Netbook pistinde bir Ferrari; Acer'dan Ferrari One"


    Aspire One serisi netbook modelleriyle yüksek satış rakamlarına ulaşan ve üreticiler klasmanında dünya üçüncülüğünü pekiştiren Acer'ın, bu ivmelenmeyi koruduğu takdirde son çeyrekte bir üst sıraya tırmanabileceği de kimi analistlerce dile getirilmekte. Elde ettiği bu başarıda özellikle netbook ve ultra-ince tasarımlı dizüstü bilgisayarlarının ciddi katkısı olan Acer, Ferrari serisi yeni mini-bilgisayarı ile bir kez daha dikkatleri üzerine çekecek gibi görünüyor. Ferrari One olarak isimlendirilen ve netbook segmentine konumlandırılan yeni sistem, AMD'nin Congo kod adlı ikinci nesil ultra-ince dizüstü bilgisayar platformunu kullanıyor ve 1366 x 768 piksel çözünürlüğünü destekleyen 11.6-inç ekran ile geliyor. AMD'nin ULV yani ultra-düşük güç tüketimli işlemcilerinden birisi olan ve 1.2GHz'de çalışan çift çekirdekli Athlon X2 L310 modelinin güç alan Ferrari One, DirectX 10 desteği sunan ve HD video hızlandırabilen Radeon HD 3200 entegre grafik birimine sahip M780G çipsetli anakart ile geliyor.


    alt="Netbook pistinde bir Ferrari; Acer'dan Ferrari One"


    Ferrari Kırmızısı ile dikkat çeken ve İtalyan efsanesinin Şahlanan At logosunu üzerinde barındıran netbook, tasarım ögeleriyle şimdiye kadar hazırlanan en dikkat çekici netbook modellerinden birisi olacak gibi görünüyor. Teknik özellikleri itibariyle yüksek tanımlı video oynatım desteği sunan ayrıca belli çözünürlük ve kalite ayarlarında kimi oyunları oynatabileceği de belirtilen Ferrari One özellikle Lenovo, Samsung ve Asus gibi firmalarca hazırlanan Nvidia ION tabanlı netbook çözümlerine rakip olacak gibi görünüyor. Acer Ferrari One için üzerinde durulan bir diğer önemli detay ise XPG desteği sunuyor olması. AMD-ATi tarafından geliştirilen bu teknoloji ile satın alınacak yüksek performanslı grafik kartına sahip XPG kutusu, sisteme XPG portu üzerinden bağlanarak grafik performansını ciddi şekilde arttırabilmek te mümkün olacak.


    alt="Netbook pistinde bir Ferrari; Acer'dan Ferrari One"


    Acer Ferrari One içingün ışığına çıkan diğer detaylara göz attığımızda ise yeni netbook modelinin kablosuz iletişim için WiFi ve Bluetooth ile birlikte tercihe bağlı olarak HSDPA/3G desteği konfigüre edilebileceği belirtilmekte. Ferrari markasının ultra-ince tasarımla buluştuğu yeni netbook modelinde, bilek dayama kısımlarının karbon fiber görünümlü olduğu da yine dikkatlerden kaçmayan bir detay. 6 hücreli 5,600mAh pil ile güçlendirilen Acer Ferrari One, yurt dışında Windows 7 işletim sistemiyle birlikte 22 Ekim tarihinde 499 Avro seviyesinden satışa sunulacak. Özellikle ülkemizdeki Ferrari tutkunlarının merak ettiği soruya da yanıt verelim; Ferrari One son çeyrekte Türkiye pazarına da giriş yapacak (sınırlı sayıda) ve henüz net bir rakam olmasa bile elde ettiğimiz bilgilere göre özel bir fiyatlandırma ile kullanıcıların beğenisine sunulacak.








  • Teşekkürler haber için,ben monster laptop umdan memnunum :)Tabii ki netbook olarak düşünülebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 12 Eylül 2009; 4:46:26 >
  • Sırf tasarımve Ferrari ismi yüzünden 499 Euro..
  • Fx57 hocam Ferrarri ve F1 hakkında bi özet geçmiş ve yine döktürmüş.. ama bunu daha önce de yapmıştı ve sanırım söz konusu yine Ferrari idi. Cihaza gelecek olursak CPU hakkında net bi fikrim olmasa da Grafik performansıyla ve XGP desteğiyle beraber platform bazında etkileyici olabileceğini düşünüyorum ki bu durumda rakipleriyle de karşılaştırınca Ferrari isminin fiyata çok etki etmedeğini düşünüyorum ama genel olarak netbook fiyatları biraz daha aşağı inse iyi olucak hala çok geliyor bana.
  • Ferrari ismini duyunca insan uçuk bir sistem bekliyor.
    Çıka çıka bu mu çıktı yani Ferrari isminden?
    Acer Ferrari'yi de kendine benzetecek bu gidişle.

    Asus'dan Lamborghini bekliyoruz.
    Hatta HP den Eleanor veya Corvette Z06. (Ne de olsa amerikan)
  • Bunu gorunce dırek aklıma asus lamborgını geldı arkadas benden once soylemıs ama olsun.bence yapılsa asus baya satar hatta fıyatı asırı pahalı olmazsa bende 1 tane edınırım.
  • Elektirik giriş yerine bak !
    Mikrofonuda klavye yanındadır...
  • Biri benim :)
  • güzel ürün
  • Fx57 iyi bir F1 takipçisi anlaşılan.
    Özellik olarak gerçekten iyi, ferrariyi sevmesem de benim de alasım geldi ama pahalı, hele ki Türkiyeye gelince uuv.
    Pil ömrü ne kadar gidiyor?
  • Ferrari diye çıkardığı dizüstü buysa... Artık Acer'dan Bugatti Veyron'da bekliyoruz...
  • Tanıtılan makina NetBook. Monster laptop değil.
    Tanıtımda da geçtiği üzere makinanın rakibi Ion platformlu NetBook lar. Lenovo S12, Samsung N510. HP Mini 311c vs gibi modellerdir.
    NetBook piyasasındaki alternatiflerin artması güzel bir gelişme.
  • tek kelime süper bir önceki den vardı bende kullanımı taşıması gayet iyi pil
    süresi azdı bence önceki modelinde bunda
    daha iyidir ımarım ki yani atlon 2 den bahsediyor umarım iyidir pil süresi
  • nihayet bizim alabileceğimiz bir fiyatta ferrari çıkmış ama bu fiyata değer mi orası belli değil
  • Alınabilir gibi duruyor.
  • kesinlikle cok guzel bir tasarım ve tabiki amd :)
  • ıgrenc olmus
  • AMD işlemcili notebook'ları hatırladım şimdi...

    Eski cihazlar olmasına rağmen hâlâ pahalılar yahu !
  • bu 3 kiloluk notebook degil. a4 kagidindan kucuk 1 kilogramlik bir netbook. islemcisi sanilanin aksine eksi degil son teknoloji urunu. masaustu gibi 90 watt veya dizustu gibi 30 watt tdp degerine sahip degil. muhtemelen atom gibi 1-2 watt tdp degerine sahip bir islemci. netbook piyassayindaki en gelimis donanim, mesela harici grafik karti bile takilabiliyor. ferrari adina cuk oturmus.
  • Bazılarında okuma sorunu var sanırım. Orda ne yazıyor arkadaşım "netbook" Piyasadaki hangi netbook ta über performans varda bundan bekliyorsun netbookları işlevleri zaten belli nette gezmek,müzik dinlemek, film izlemek ee buda yapabiliyor bunları ne bekliyordun yani....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.