Şimdi Ara

Ne almalı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tam iki sene önce bu dönemlerde yavaş yavaş cihaz değiştirme ihtiyacım çıkmıştı ve piyasadaki en iyi cihazlardan biri N95'yi, ancak bir kaç neden yüzünden sıcak bakmıyordum. İki ay kadar sonrasında N82 duyrulmuştu, N95'te sorun olarak algıladığım hemen herşey N82'de çözülmüştü. Üstelik yüksek fiyatlı cihazların çoğunluğu fiyatlarını sundukları içeriklerle kıyaslayınca pahalı çıkarken, N82 yüksek fiyatlı olmasına rağmen sunduğu zengin içerik nedeniyle (diğerlerine kıyasla) pahalı olmayan bir cihazdı. Şansımın da yardımcı olmasıyla tutarının yarısını Nokia'ya ödeterek duyrulmasından 3 ay sonra bir N82 sahibi oldum.

S40v3-FP1 olan 6233'ten S60v3-FP1 olan N82'ye terfinin yazılımsal açıdan getirdiği bir çok dezavantaja rağmen (S40, S60'a kıyasla çok daha fazla kullanışlı ufak ve modern fikirler barındırıyordu) yine terfinin yazılımsal açıdan getirdiği bir çok avantaj mevcuttu ve terfi donanımsal olarak da gayet iyi bir terfi olması ile (N82'nin 6233'ün yanında sönük kaldığı konular yalnızca boyutlar ve dış sesiydi) oldukça tatmin ediciydi.

Aradan iki sene geçti, cihazımdan hala fazlasıyla memnunum, alırken ki beklentilerimi hala karşılıyor. Beklentilerim neler mi?
    - Çekmeyi beklediğim ve çekeceğini bildiğim kalitede fotoğraflar çekebililiyorum (Fotoğraf)
    - Başka bir mp3 çalara ihtiyacım olmayacak şekilde istediğim kulaklığı takıp müzik dinleyebiliyorum (3.5 mm)
    - Gerektiğinde yalnızca telefonun kendisinden müzik dinleyebiliyorum, handsfree konuşabiliyorum (Dış ses çıkışı)
    - Kablosuz bağlantı üzerinden telefonumdaki müzik arşivimi PC'm ile güncelleyip senkronize tutabiliyorum (WiFi)
    - Yanımda kablosu varken telefonumu, kart okuyucum varken de kartını USB bellek olarak kullanabiliyorum (Harici depolama)
    - Fotoğraflara işlemek ve haritalama yazılımlarında kullanmak üzere konum bilgisi alabiliyorum (GPS)
    - Çektiğim bir fotoğrafı, yeni oluşturduğum zil sesini, bulduğum güzel bir programı hemen herkesle paylaşabiliyorum (Bluetooth)
    - İnternete bağlanma ihtiyacım olduğunda, ihtiyacımı mobil ölçüde giderebiliyorum (EDGE/3G/WiFi gibi Bağlantı Seçenekleri)
    - Cihazıma yeni özellikler kazandırmak istediğimde buna müsaade eden bir işletim sistemi mevcut (Açık olan herhangi OS)

Bugün cihazımın başına birşey gelse ve yeni bir cihaz almak zorunda kalsam, bu beklentilerden geri adım atmadan yeni özelliklere terfi etmek isterim. Bu bağlamda piyasadaki bir kaç cihazı kendi kriterlerim açısından değerlendirmek istiyorum:

Apple iPhone 3GS
    (-) Gündüz yeterli fotoğraflar çekiyor olsa da gece performansı elimdeki cihaza kıyasla kötü olduğu için bir terfi sayılmaz
    (+) 3.5 mm kulaklık girişi içeriyor ve müzik çalar yetenekleri gayet iyi
    (?) Video format kısıtlaması ve dönüştürme zorunluluğu JB sonrasında da var mı iPhone kullanan arkadaşlar?
    (-) Dış ses çıkışı yanlış hatırlamıyorsam elimdeki cihazdan düşüktü, dışarıda kalabalıkta çaldığında duymayabilirim
    (~) Pil ömrü elimdeki cihazdan farklı değil ve pil çıkartılamıyor; şarj aleti yerine ikinci pil ile dolaşmak daha mantıklı
    (?) Aslında bu konuda yeterince bilgi sahibi değilim, WiFi ile SMB uyumunu iPhone kullanan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
    (-) Cihazı USB bellek modunda kullanmak mümkün olsa da kart olmadığından çıkartılamıyor.
    (+) Fotoğraflar için geotagging var ve artık GPS yazılımları da var, mutlaka yenileri de çıkar
    (?) iBluetooth kullanımı neye ne derece izin veriyor bilmiyorum, yine iPhone kullanan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
    (+) İnternet için biçilmiş kaftan
    (~) Güzel işletim sistemi (+ işletim sistemi & donanım uyumu + program bolluğu) ama (JB ile bir çoğu çözülebilmesine rağmen) fazla Apple kısıtlaması tadını kaçırıyor.

(-) Bir sonraki modelinde neleri geliştirecekler, görmek istiyorum. Ne zaman ki ülkemdeki pahalı fiyatını hakkedecek kadar dolu dolu ihtiyaçlarımı karşılar, o zaman alırım. Elimdeki cihaz ile iPhone 3GS arasındaki donanımsal ve yazılımsal farkların terfi için şimdilik yeterli olmadığına kanaat getiriyorum.

Nokia N97
    (-) Gündüz yeterli fotoğraflar çekiyor olsa da gece performansı elimdeki cihaza kıyasla kötü olduğu için bir terfi sayılmaz
    (+) Desteklediği video formatları geniş, olmayanı da işletim sistemi S60v5 olduğu için yazılımla ekleyebiliyoruz
    (+) Dış ses çıkışı gayet yeterli
    (+) Pil ömrü elimdeki cihazdakinden daha iyi ve pil çıkartılabiliniyor, yedek pile yer var.
    (+) WiFi ile SMB üzerinden kolayca senkronizasyon konusunda diğer Symbian'lı cihazlardan farklı olmayacaktır, imkan mevcuttur.
    (+) Depolama birimleri konusunda diğer Symbian'lı cihazlardan farklı olmayacaktır, elimdeki cihazı aratmayacaktır.
    (-) GPS mevcut ancak v12 firmware itibarı ile iyi değil.
    (+) Bluetooth konusunda diğer Symbian'lı cihazlardan farklı olmayacaktır, esnektir.
    (+) Bağlantı seçenekleri konusunda diğer Symbian'lı cihazlardan farklı olmayacaktır, zengindir.
    (~) İşletim sistemi konusunda biraz sıkıntılıyım. S60v5 maalesef "hala" daha taze çünkü "mainstream" tabir edilecek ucuz cihazlar piyasaya yeni sürüldü (Bkz: 5230) ve S60v3 kadar geniş bir "community"nin oluşması zaman alacak. Ayrıca S60v5'in, QT tabanlı Symbian^4 çıkana dek piyasaya sürülecek "geçiş" işletim sistemlerinden ilki olduğunu da biliyorum.

(-) Donanımsal Q klavyeye sahip olması gibi benim için tadından yenmez bir özelliğe sahip olsa da, Elimdeki cihaz ile Nokia N97 arasındaki donanımsal ve yazılımsal farkların terfi için şimdilik yeterli olmadığına kanaat getiriyorum.

Nokia N900
    (+) Desteklediği video formatları oldukça geniş, işletim sistemi Linux olduğu için olmayanı da yazılımla ekleyebiliyoruz
    (?) Dış ses çıkışını bilmiyorum, öğreneceğiz.
    (+) Pil ömrünü de bilmiyorum, öğreneceğiz. Ama yedek pile yer var.
    (+) Linux tabanlı olduğu için WiFi ile SMB üzerinden kolayca senkronizasyon konusunda bir sıkıntı çekeceğimi zannetmiyorum.
    (+) Depolama birimleri konusunda diğer N Serisi cihazlardan farklı olmayacaktır, elimdeki cihazı aratmayacaktır.
    (~) GPS mevcut ancak üzerindeki Ovi Maps nasıl olacak, diğer haritalama programları nasıl tam olarak bilmiyorum
    (+) Bluetooth konusunda da N900'ün desteklediği protokoller elimdeki cihaza kıyasla az olsa da amaç için FTP'nin varlığı yeterli.
    (+) Bağlantı seçenekleri konusunda diğer N serisi cihazlardan farklı olmayacaktır, zengindir.
    (~) İşletim sistemi konusunda biraz sıkıntılıyım. Maemo bugüne dek hep yalnızca internet tablet kitlesiydi bu yüzden de oldukça dardı. Artık telefon özelliği eklenmesiyle ilgilenen kitle artacak olsa da, mevcut ve Maemo 5 için QT libs/framework çıkana dek yazılacak olan uygulamaların Maemo 6'da GTK>QT geçişi ile uyumluluğu bozulacak, bu yüzden S60v5'teki gibi kodlama yeteneğini şimdilik kullanmayan kullanıcıların sayısı fazla.

Samsung i8910 Omnia HD
    (+) Fotoğraflar ve video performansı geceyi unutturacak kadar iyi bir terfi sunuyor
    (+) Desteklediği video formatları geniş, işletim sistemi S60v5 olduğu için olmayanı da yazılımla ekleyebiliyoruz
    (+) Dış ses çıkışı gayet yeterli
    (+) Pil ömrü elimdeki cihazınkinden daha iyi ve pil çıkartılabiliniyor, yedek pile yer var
    (+) WiFi ile SMB üzerinden kolayca senkronizasyon konusunda diğer Symbian'lı cihazlardan farklı olmayacaktır, imkan mevcuttur.
    (+) Depolama birimleri konusunda diğer Symbian'lı cihazlardan farklı olmayacaktır, elimdeki cihazı aratmayacaktır.
    (?) GPS'i nasıl, yeterince kuvvetli mi hiç bilmiyorum.
    (+) Bluetooth konusunda diğer Symbian'lı cihazlardan farklı olmayacaktır, esnektir.
    (+) Bağlantı seçenekleri konusunda diğer Symbian'lı cihazlardan farklı olmayacaktır, zengindir.
    (~) İşletim sistemi konusunda biraz sıkıntılıyım. S60v5 maalesef "hala" daha taze çünkü "mainstream" tabir edilecek ucuz cihazlar piyasaya yeni sürüldü (Bkz: 5230) ve S60v3 kadar geniş bir kitlenin oluşması zaman alacak.

(-) Genel olarak çok iyi bir terfi olmasına rağmen Samsung'un Türkiye'de yazılımsal güncellemeler ve satış sonrası destek konusunda mağduriyet yarattığını ve S60v5'in QT tabanlı Symbian^4 çıkana dek kullanılacak bir "geçiş" işletim sistemi olduğunu biliyorum bu yüzden de elimdeki cihaz ile arasındaki donanımsal ve yazılımsal farkların terfi için şimdilik yeterli olmadığına kanaat getiriyorum.

Sony Ericsson Satio (Idou)
    (+) Fotoğraf performansı gayet iyi olmalı diye bekliyorum
    (-) 3.5 mm kulaklık girişi içermiyor, bu nasıl multimedia telefonu?
    (+) Desteklediği video formatları geniş, işletim sistemi Symbian^2 olacağı için olmayanı da yazılımla ekleyebiliyoruz
    (?) Dış ses çıkışını bilmiyorum
    (+) Pil ömrünü de bilmiyorum, öğreneceğiz. Ama yedek pile yer var.
    (~) İşletim sistemi konusunda biraz sıkıntılıyım. S60v5 maalesef "hala" daha taze çünkü "mainstream" tabir edilecek ucuz cihazlar piyasaya yeni sürüldü (Bkz: 5230) ve S60v3 kadar geniş bir kitlenin oluşması zaman alacak.

(-) Genel olarak çok iyi bir terfi olmasına rağmen SonyEricsson'un Türkiye'de bulunmazlığını ve Symbian^2'nin QT tabanlı Symbian^4 çıkana dek kullanılacak bir "geçiş" işletim sistemi olduğunu biliyorum bu yüzden de elimdeki cihaz ile arasındaki donanımsal ve yazılımsal farkların terfi için şimdilik yeterli olmadığına kanaat getiriyorum.

LG KM900 Arena
    (+) Fotoğraflar ve video performansı geceyi unutturacak kadar iyi bir terfi sunuyor
    (+) Desteklediği video formatları geniş
    (?) Dış ses çıkışını bilmiyorum
    (+) Pil ömrü elimdeki cihazdan kısmen daha iyi ve pil çıkartılabiliniyor, yedek pile yer var
    (?) WiFi ile SMB üzerinden kolayca senkronizasyon konusunda bilgim yok
    (+) Depolama birimleri konusunda iyi, kart da takılabiliniyor.
    (?) Bluetooth konusunda nasıl, bilmiyorum.
    (+) Bağlantı seçenekleri geniş.
    (~) İşletim sistemi konusunda biraz sıkıntılıyım. Program yüklenip değiştirilebilen bir işletim sistemine sahip değil.

(-) Gerçekten donanımsal olarak çok iyi bir terfi olmasına rağmen program yüklenip değiştirilebilen bir işletim sistemine sahip olmadığı için, elimdeki cihaz ile arasındaki yazılımsal farkların terfi için şimdilik yeterli olmadığına kanaat getiriyorum.

Windows Mobile taşıyan cihazları onlara olan yabancılığım, Android taşıyanları ise Türkiye'de bulunmamalarından dolayı yazmadım. Yukarıdaki tabloya bakınca aslında istediğim terfi cihazının Maemo (ya da kısıtlamaları kaldırılırsa iPhone) işletim sistemli, MultiCore ARM Cortex A9 işlemcili ve KM900'ün zenginliğinde bir donanıma sahip olması gerektiğini söyleyebilirim, ki bunun için en az 1 sene daha var galiba... Sizce bu dönemde ne alınır, ya da ne beklenir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 10 Eylül 2009; 19:34:02 >

• Senin Nokia'dan başka bir şey almayacağını hepimiz biliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLyMaymun

Senin Nokia'dan başka bir şey almayacağını hepimiz biliyoruz.

Yaş kaç Allah aşkına?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

Senin Nokia'dan başka bir şey almayacağını hepimiz biliyoruz.

Yaş kaç Allah aşkına?

Ne yapıcaksın yaşı?
    Yaşarsak görücez. Benim öyle "fanatik değilim" laflarına karnım tok.
    Fanatik değilsindir ama Nokia forumlarının dışına sadece iPhone'u eleştirmek için çıkarsın.

Başka bir şey yazmayacağım. Sadece yeni cihazını almanı bekliyorum. O zaman belki bir şeyler yazarım.

• bende aynı telefonlar arasındayım n97 ye xenon flas koysalar havada kaparım 3gs de video çekiyomuş =D arena desen yine kamerası kötü n900j çok büyük xenon flaş yok hd de hem samsung hem flaş satio bana daha yakın geliyor ama shopları ve kvk yok
  • quote:

Ne yapıcaksın yaşı?
    Yaşarsak görücez. Benim öyle "fanatik değilim" laflarına karnım tok.
    Fanatik değilsindir ama Nokia forumlarının dışına sadece iPhone'u eleştirmek için çıkarsın.

Başka bir şey yazmayacağım. Sadece yeni cihazını almanı bekliyorum. O zaman belki bir şeyler yazarım.

Yeni cihazı şimdi almayacağım çünkü şu an ihtiyacım yok, ihtiyacım olsa bile yukarıda sunduğum düşüncelerime göre alınacak bir cihaz yok.

"Bence şimdi alınacak cihaz yok, ya sizce" diyerek mevcut alınası cihazlara dair tüm düşüncelerimi, alacağı cihazdan benimle benzer beklentilere sahip olanlar katılır fikirlerini söyler diye ümit ederek tartışmaya açtım, yanlış ve/veya eksik bildiklerimi düzeltmek için fikir almak istedim; ama "size göre ben ne alırım" diye bir soru sormadığım halde alaycı ve gereksiz cevabına istinaden yaşını sordum. Cevap almayı da beklemiyordum çünkü nüfusta ne yazdığı da önemli değil zaten, zira akıl yaşta değil başta olur

Konuyu daha fazla saptırmaya lüzum yok. İlla cevap vereceksen aşağıdaki iPhone hakkındaki sorularıma verip bir işe yarayabilirsin.
    - Video'da QuickTime formatları kısıtlaması ve MP4'e dönüştürme zorunluluğu JB sonrasında da var mı?
    - WiFi üzerinden SMB protokolü kullanılıp PC ile veri aktarımı yapılabiliniyor mu?
    - iBluetooth ile her türlü dosyayı her türlü cihaza yollayıp onlardan da alabiliyor musunuz?

Bir kez daha tekrarlıyorum:
    Şimdi alınacak ve parasının karşılığını bu beklentiler altında tam olarak hak eden high-end bir cihaz bence yok, ya sizce?

• yazılımı çıkınca i8910 hd alırsın.ayrıca bu 3.5mm girişi neden bu kadar önemi anlamam.dönüştürücü var olmadı bluetooth kulaklıkları var.satio da n82 den iyi bir cihazdır.alınacak çok tel var da bence sen bu n82 takıntından vazgeç.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce ne yapmalı?
    5 yıl önce açıldı
    Sizce yalan mı gerçek mi ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar ben N79 almayı düşünüyorum sizce nasıl bi fikir verirseniz sevinirim
  • mesajımda yazdıgım gibi bence de
  • bence istediği modeli alır kimseyede bunun yorumunu yapmak düşmez.
  • hocam sen yazdıklarını telefon şirketlerine maille yolla,kesin sana dönerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ax

yazılımı çıkınca i8910 hd alırsın.ayrıca bu 3.5mm girişi neden bu kadar önemi anlamam.dönüştürücü var olmadı bluetooth kulaklıkları var.satio da n82 den iyi bir cihazdır.alınacak çok tel var da bence sen bu n82 takıntından vazgeç.

i8910 HD güzel bir seçenek ama ana başlıktaki yorumlardan anladığım kadarıyla Samsung'un satış sonrası yetersiz yazılım desteği i8910 HD kullanıcılarını öldürüyor.

Uzun süre soketlere bağlanan dönüştürücüler kullandım ve mecbur kalmadıkça dönüştürücü ile kulağı tersten göstermektense 3.5 mm giriş kullanmayı tercih ederim.

Evet Satio N82'den iyi bir cihaz ancak çıkamadı. Çıksa bile Türkiye'ye gelebilecek mi belli değil. Symbian^2 için söylediklerimin tümü Symbian^2 çıkmadan söylenmiş varsayımlardır, çıkınca kesin durumu belli olur.

Ayrıca N82 takıntım yok, N82 sadece şu an ihtiyaçlarımı hayli hayli karşılayan ve şu an severek kullandığım bir telefon ve bu yüzden yeni cihaz alacağım zaman N82'nin sundukları "alt limit"im olacaklar.

• şimdi i8910 yazılım çıkınca al dedim zaten.şuan için bir sürü problemi var.n82 nin sunduğu özellikleri ve fazlasını verir.belki flash eksikliği birde senin bahsettiğin uyguluma sıkıntıları.ama + ları o kadar fazla ki.o ekran film seyretmek bile yeter.
  • YouTube'dan Satio arayüz videolarını izledim de, Symbian^2 benim kötümser baktığım kadar kötü değil, ya da SonyEricsson cidden çok iyi bir iş çıkartmış.

Gerçi her iki durumda da yalnızca Satio değil, S60v5 ve devamı olan Symbian^2 işletim sistemini kullanan tüm telefonlar bunun faydasını görecek çünkü kaliteli oyuncu demek, o oyuncu için yazılmış uygulama demek. Hele SonyEricsson ve Samsung bir de Nokia 5230 gibi uygun fiyatlı ve donanımsal olarak kırpılmış Symbian ürünleri çıkartırlarsa Symbian iyice geniş bir kitleye ulaşmış olur, bu da uygulamalar konusundaki sıkıntıları ortadan kaldırır.

Nokia da OMAP 3430 kullanan donanımsal özellikleri bir Satio bir i8910 HD kadar iddialı adam gibi bir telefonla partiye katılırsa güzel olur aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 10 Eylül 2009; 22:35:36 >

• bugün yeni sürüm çıktı omniaHD için baya 1şeyler halledilmiş.

1 saat önce sürüm güncelleyen 1 kullanıcı yorumu:

quote:

Orijinalden alıntı: Yozi

Evet Pc Studio ile güncelledigim Firmware (I8910XXII1icin su an itibariyle gözüme carpanlar:

-Telefon biraz hizlanmis gibi. Daha önce IG2 vardi bende, ona göre biraz daha hizli
    -Galeri cok hizli aciliyor artik, galeri tusuna basdigimde tüm resimler görülüyor, bekleme yok
    -Genel olarak program yüklerden daha hizli, pek beklemiyorsunuz
    -Tusa bastiktan sonra menüler daha hizli aciliyor önceden bu söz konusu degildi
    -Web tarayicisinda stop hatasi yok
    -3 boyutlu uygulama secim programi artik mevcut. Özelikle bunun tablo'lu hali cok kullanisli. Terk cirpida görebiliyorsunuz
    -Video'daki ses daha iyi gibi geldi, belki codec degistirmis olabilirler
    -Realplayer daha hizli, konumu degistirdiginizde 1-2 sn icinde geliyor ses ve video

Evet bunlar ilk gözlemlerim. Fakat zaten IG2 kullandigimdan, normal IF6 yani sizin FW'den daha hatasiz oldugundan tam sorunlari göremiyorum. Genel olarak bu yeni FW'de ciddi sekilde bir hizlanma söz konusu. Telefonun etkisi(respsonse) cok iyi. Örnegin widgetleri sag sola cekerken bu hiz kendini gösteriyor. Bir nevi %30-%40 hiz farki görebiliyorum. Pil süresi, GPS hakkinda pek yorum yapamam su an, onlari denedikce sizlerle paylasirim.

• Yukarıda Yazdığınız telefonlardan hoşnut değilseniz yakın bir süre zarfı içerisinde N82'nizi değiştirmeniz zor.
  • 2010'un ilk çeyreğinde çıkıp üçüncü çeyreğine dek stabilliği arttırılacak Symbian^3'te* bulunacak görsel arayüze dair video buldum, umut verici ama tam bir sene sonra bu halde olacak ve üstelik 2007'de duyrulmuş bir hadise...

http://www.youtube.com/watch?v=66B1AjAvFA8

Oooof offff

• nokia_5800_xpressmusic ve N97
    ---------------------------------------------------------
    Öncelikle Ramazan Bayramınızı kutlarım.

Sıfır,ambalajında,oriinal,kayıtlı,gümrük işlemleri tamamlanmış "Nokia 5800 xpressmusic":

http://www.sahibinden.com/iste_gercek_nokia_5800_xpressmusic_--_3g_de_muhtemel_problemler-73WQQaXQQ16722584WQQpXQQdisplayitem

link'inde ilanım var.

İlan dibindeki ziyaretçi sayısından görebilirsiniz. Son 8 günün değeridir.

Buradan sipariş geçebilirsiniz. 500 TL fiyat teklif verin, onay vereyim.Siparişiniz kesinleşsin. Tatil süresince de sistem işliyor.

Elimde stok var ancak bayramdan sonraki ilk iş günü perşembe. Ve perşembe günü kargoya verebilirim. Cuma elinizde olur.

Banka havalesi ile 480 TL'ye verebilirim.

Bir adet Nokia N 97,
    orijinal, sıfır, cuma elimde olacak. İlanını henüz girmedim. 850 TL Kayıtlı, sıfır, orijinal ve gümrük işlemleri yapılmıştır. sahibinden.com daki ilanımın özelliklerindedir ( teknik özellikleri elbette 5800'dan farklı diğer koşulları aynı demek istedim).

tel : 555 993 21 09

• Tam aradığın telefon bence lg renoir
  • lg renoir bu telefonlara göre çok vasat iphone un yeni bir internet tableti çıkmış n9000 e rakip
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.