Şimdi Ara

AMD'den çift çekirdekli yeni işlemci; Phenom II X2 555

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Phenom II X4 955 Black Edition ve Phenom II X4 965 Black Edition modellerinin ısıl güç tasarımları iyileştirilmiş yeni versiyonları üzerinde çalışan AMD, çift çekirdekli ürün gamı için yeni model hazırlıklarına devam ediyor. Athlon II X2 serisi altında hazırlanan çift çekirdekli Athlon II X2 255 modelini önümüzdeki günlerde kullanıma sunmayı planlayan AMD, Phenom II X2 serisini de yeni bir model ile güncellemeye hazırlanıyor. Gelen bilgilere göre firma, 45nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Callisto tabanlı Phenom II X2 555 modelini ay sonuna doğru endüstrinin beğenisine sunabilir.


    3.2GHz'de (16.0 x 200) çalışacağı bildirilen Phenom II X2 555 işlemcisi serinin diğer üyelerinde olduğu gibi 7MB (2x 512 KB L2 + 6 MB L3) bellek ile geliyor. Black Edition serisi altında lanse edileceği dolayısıyla çarpan kilidi açık olarak geleceği belirtilen çift çekirdekli yeni işlemci için Advanced Clock Calibration teknolojisiyle uyumlu anakartlarda (SB710 veya SB750 güney köprüsü ile) çekirdek aşırtma uygulamasının yapılabileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. 80 Avro civarı bir fiyatlandırma ile satışa sunulması beklenen yeni işlemcinin ay sonunda satışa sunulması bekleniyor.








  • Bu açıklama AMD'nin açıklaması mı? Eğer öyleyse adamlar çekirdek açma işini resmiyete dökmüş durumdalar. :)
  • Yeni işlemci, yeni gerçi pekde yeni değil, işlemci satma stratejisi, ne kadar gerçek ne kadar başarılı, ne kadar doğru ?
  • amd yi anlamak imkansız 200 liraya 4 cekırdek işlemci sat kalk 80 avroya 2 çekirdek işlemci sat sonra belki bununda çekirdeği açılır diye milleti umutlandır. amd iyice saçmalamaya başladı hergün işlemci çıkarıyor. isimlendirmeler özellikler hepsi birbirine karıştı...
  • Gerek yok ki. 175 liraya ben 4 çekirdeklisini satabiliyorum. Ne gerek var ki risk almaya.
  • Devam AMD


    Bak mis gibi 110 dolar'a quad PII 3.1 Ghz

    AMD'den çift çekirdekli yeni işlemci; Phenom II X2 555



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkanhu -- 9 Eylül 2009; 20:44:02 >
  • iyi miş
  • İntel nasıl e8400ü q8400 fiyatına satabiliyor, bu ondan saçma değil..En azından hangisi olursa olsun makul fiyatlı işlemciler.
  • VIA'da bunlara rakip olmalı, aralarında paslaşıyorlar olmuyor, 2 üretici az, hatta ARM işlemcilerde Windows7 çalışsın, o zaman en az 10 tane daha firma masaüstü dizüstü bilgisayarlar için anakart ve cpu dahil her türlü parçayı üretmeye başlarlar, bu tarz şans oyunlarına gerek kalmaz, hepsi ucuz olur..
  • x86 lisanslarını bedava dağıtmıyorlar arkadaşım öle bir durum söz konusu

    Şans olayına gelirsek o konuda pek aynı fikirde değilim 4 olmaz 3 core u stabil kullanırsın yine karlı bir seçim olur artı oc potansiyeli onemli çarpan kilidi yok , pII X2 550 alıp hiç bir core'u açamayan var mı ?

    Eğer öle bir durum var ise de Vatan Bostanci'dan bu seriyi kaçırmamak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurkanhu

    x86 lisanslarını bedava dağıtmıyorlar arkadaşım öle bir durum söz konusu

    Şans olayına gelirsek o konuda pek aynı fikirde değilim 4 olmaz 3 core u stabil kullanırsın yine karlı bir seçim olur artı oc potansiyeli onemli çarpan kilidi yok , pII X2 550 alıp hiç bir core'u açamayan var mı ?

    Eğer öle bir durum var ise de Vatan Bostanci'dan bu seriyi kaçırmamak lazım


    Ben varım ne yazık ki.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    amd yi anlamak imkansız 200 liraya 4 cekırdek işlemci sat kalk 80 avroya 2 çekirdek işlemci sat sonra belki bununda çekirdeği açılır diye milleti umutlandır. amd iyice saçmalamaya başladı hergün işlemci çıkarıyor. isimlendirmeler özellikler hepsi birbirine karıştı...


    intel e8600 ü nerdeyse server işlemcisi fiyatına satıyo yaw amd en azından önbellek farkı koyuyo
  • Bu işlemci ne zaman gelicek bilgisi olan varmı _? Haber 9 eylülde yayınlanmış ve ay sonu çıkması bekleniyor diyor, Yıl sonu geldi hala işlemciden haber yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ViTalyCL

    Bu işlemci ne zaman gelicek bilgisi olan varmı _? Haber 9 eylülde yayınlanmış ve ay sonu çıkması bekleniyor diyor, Yıl sonu geldi hala işlemciden haber yok.

    harbiden ya fx57 3 ay önce demiş ay sonunda gelecek diye hangi ay sonu bu çıkmaz aymı
    phenom x3 740 tanda haber yk daha



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miharbi17 -- 11 Aralık 2009; 15:46:17 >
  • Şimdi daha 965 c3 revizyonlar çıkmaya yeni yeni başladı sonra 955 945 ler çıkıcak c3 revizyon...

    En sonra 955 945 965 işlemcilerd 2 çekirdek yada 1 çekirdek bozulduğunda arıza çıkardığında iptal edip 555 545 565 745 755 765 diye satarlar büyük ihtimalle..

    Tahminimce ocak ayının sonunda hepsi oturur piyasaya...

    İnşallah gelir diyorum ben 925i bekliyecem çünkü tdp değeri düşük overclock yaptınmı 945 ile aynı tdpde ve sıcaklıkta aynı frekansta yani aynı işlemciler olduğunu zannediyorum...birde c3 revizyonu çıktımı çok daha iyi olacak..
  • (Şanslıysak) çitleyek la !..
  • iste bu tür işlemcilerle AMD İntel'in Core 2 Duo serisi işlemcilerini L3 avantajı ile tamamen devre dışı bırakabilir.
    sanırım İntel bu seriyi güncellemesi lazım yoksa satış rakamları tamamen AMD'ye odaklanır...
  • Intel şu anda tüm yatırımlarını 4 çekirdeğe verdiği için orta segment de ezik kalcak gibi duruyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.