Şimdi Ara

Deniz Navigasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
11.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    İlgili bölüme yazdım ancak cevap alamadım, belkide bilgi sahibi kişiler görmemişlerdir diye düşünerek başlık açma gereğini duydum.

    Denizde kullanabileceğimiz bir navigasyon programı var mıdır acaba pocketpc için? Varsa adı nedir, nereden temin edilir?

    Şimdiden teşekkürler



  • Konuya bakan çok kişi olmuş ancak kimse birşey yazmamış. Bu konuda yardım edecek, bilgi sahibi kimse yok mu?
  • cihazınıza uygun garmin mobile xt yazılımı ile bluechart g2 vision deniz haritalarına ihtiyacınız var
  • @cheste,

    cevap için teşekkür ediyorum. sanıyorum aradığım olay buydu garmin'in sitesine girerek belirttiğiniz haritayıda buldum, yalnız şöyle birşey var.

    ben bu deniz haritasını pda'mda kullanacağım, dolayısıyla önce garmin yükleyip haritasını siliip deniz haritasını mı koymam lazım yada nasıl olacak acaba?
  • g2'yi ben aradığımda bulamamıştım; ama garmin bluechart atlantic haritası arama hedefi olarak seçilirse emin olun ki 10 dk sürmez bulmanız. İndirme ne kadar sürer derseniz bendeki harita eğer doğru hatırlıyorsam 1Gb kadardı :)

    Bunun dışında Magellan'nın da Blue Nav'ı var ama Garmin'e göre biraz yalan; mesela garmin'de deniz fenerlerinin görünme çapları çember ve renk olarak işaretlenmiş; çok kefiyli bir görüntü. ne zaman feneri göreceğinizi izleyebiliyorsunuz. bu Magellan'da yok; buna nazaran blue nav ise dere girişleri yada daha ayrıntılı kıyı kenar çizgileri ile dikkat çekiyor. Neticede ikisi bir etmez çünkü bunlar gerçek deniz haritasının oyuncak versiyonu gibidir.

    MaxSea 11 diye bir yazılım var; uzak yol ve yakın yol gemilerinde kullanılan "gerçek" deniz haritalarıdır. bilgi bilgidir, en azından ne aramanız gerektiğine kendiniz karar verebilirsiniz böylece (:

    Maxsea'yi yerli bir sitede bulabilirsiniz; arattığınızda zaten göreceksiniz ;)
    program Dongle ile çalışır (USB anahtar diyelim bilmeyenler için) onda trojan bulduğum için indirmemiştim. E-mule'de gördüğüm versiyonlarda da durum aynıydı. Bu yüzden kendim kurmadım hiç bilgisayarıma.




  • kardeş yorumların için teşekkür ederim

    ancak ben haritaları buldum ve indirdim, benim aradığım garmin mobile xt yazılımı
  • bende pc de maxsea kullanıyorum deniz navigasyonu için. Ama windows mobile işletim sistemi için full deniz navigasyon programı bulamadım henuz bulduklarımın hepsı demo cıkıyor.
  • evet maxsea en iyisi bence.. pocketpc icin ugrasmadan en guzeli bilgisayara 30$ civarinda usb gpslerden takmak hatta biz cogu zaman ecdis gibi kullanıyorduk seyir kolayligi olsun diye
  • bana pcde değil mobilde lazım ama deniz navigasyonu
  • denizin navigasyonu varmıki ya
  • olmaz mı hiç.. denizdekiler nasıl buluyor yönlerini sanıyorsun?
  • ben size bahsedeyim ama bende kuramadım
    kendim çinden getirtiğim navigasyon cihazlara atmaya çalıştım ama olmuyor garmin denedim ama garmin cihazları sadece kendi makinalarına tanımlı yani haritayı ve programı cracklemeniz gerekir ben yapamadım benim naviler win 5 işletim sistemli gps içinde gömülü ama kuranlarda gps algılamıyor diyorlar tam çalıştıranlar ise çok anlatmıyorlar
    Eger yapabilirsem karttan çalıştıracağım yolda giderken araçtaki kartı takacaklar ve primo ile başarsoft haritası kullanacalak
    tekneye bindiklerinde diger kartı takıp garmin ve deniz haritasını kullanacaklar
    büyük ihtimalle istediğimiz bu ama yapamadım yardımcı olacak varsa minnettar olurum
  • Deniz için Bluechart deniz haritaları değil ama Google Uydu görüntüsünü kullanan şu navigasyon cihazı belki iş görebilir.

    http://www.xudisa.com/index.php?option=com_content&view=article&id=62&Itemid=53

     Deniz Navigasyonu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karadeniz Otoyolu -- 2 Haziran 2011; 18:26:46 >




  • bazı forum yöneticileri yöneticilik yaptıklarını sanıyorlar ve bence KONULARI BİLE OKUMADAN kilitleyip biryerlere atıyorlar bana da burayı reva görmüşler saolsunlar :)

    arkadaşlar aracıma piranha ya da navitech marka navigasyon alacağım .. ayrıca bir de teknem var ACABA BEN BU ALETİ DENİZDE DE KULLANABİLİRMİYİM?

    BİLGİSAYAR İÇİN PROGRAM İSTEMİYORUM (işte burası anlamadığı ve okumadığı nokta)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mekemi

    bazı forum yöneticileri yöneticilik yaptıklarını sanıyorlar ve bence KONULARI BİLE OKUMADAN kilitleyip biryerlere atıyorlar bana da burayı reva görmüşler saolsunlar :)

    arkadaşlar aracıma piranha ya da navitech marka navigasyon alacağım .. ayrıca bir de teknem var ACABA BEN BU ALETİ DENİZDE DE KULLANABİLİRMİYİM?

    BİLGİSAYAR İÇİN PROGRAM İSTEMİYORUM (işte burası anlamadığı ve okumadığı nokta)



    Her navitech piranha cihazı olan ''ben bu cihaza şunu nasıl yaparım,ben şu cihazın FM vericisini nasıl açarım,ben bu cihaza nasıl harita yüklerim'' diye konu açarsa ne olur??Forum çöplük olur.Madem bilgisayar için proğram istemiyorsunuz.piranha navitech navigasyon modelleri için açılmış birçok konu var,bu konulara sorunuzu sorabilirsiniz.Ayrıca bu konunun başlığı Deniz navigasyonu burada cihazınızı nasıl denizde kullanabileceğinizi sorup yardım alabilirsiniz.

    Forum kuralları madde 6
    6) Forum kirliliği : Forumları kullanırken konuları, ait oldukları başlıklar altına açmanızı rica ederiz. Gereksiz başlıklar açmamaya, aynı veya benzer bir konuda daha önce başka bir başlık açılıp açılmadığını 'Arama' fonksiyonunu kullanarak kontrol ettikten sonra başlığı açmaya, gereksiz ve flooding niteliği taşıyabilecek sıklıkta mesaj atmamaya özen gösteriniz.İç içe alıntılar yaparak forum düzenini bozmamaya özen gösteriniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • @mekemi

    hocam paylaşım için teşekkürler, gerçekten aradığımız olay buydu ve o forumda da konu daha 3 gün önce açılmış

    acaba bu programı windows tabanlı ve gps destekli cep telefonlarına (pda-smartphone) yükleyebiliyor muyuz?
  • hocam o sitede yani o forumda belirttiği oziexplorer sayfasına girince soruyor solda oziexplorer CE var oraya girince en altta iki seçenek mevcut resimlerle

    1. for PDA (win tabanlı cep telefonuı cep bilgisayarı)
    2. for PND (win tabalı navigasyon cihazları için)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekemi -- 3 Haziran 2011; 13:09:27 >
  • tamamdır hocam pda için olanı şimdi yükledim ancak demo version yazıyor ve serial code istiyor.. nereden nasıl buluyoruz o kodu?
  • O programın orjinal sitesinde parasını verip alma kısmıda yokmu :)
    http://www.oziexplorer.com/ buradan sol tarafta BUY NOW kısmına tıklayınca sahip olabilirsiniz. :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.