Şimdi Ara

2000-2001 S40 2.0T - 1.9 T4

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
18.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu iki modelden birini almayı düşünüyorum. 1.9 T4 ler 200 beygiri ile cazip geliyor ama acaba hangisi daha sorunsuz?
    Öte yandan, eski aracım olan 98 Honda Accord'un sorunsuzluğundan sonra, bunda hayal kırıklığı yaşar mıyım acaba?

    Bir de, diğer arkadaşların da sorduğu gibi, bu arabaların ikinci elini alırken nelere dikkat etmeli?

    Ayrıca, İstanbul'da Volvo özel servisi var mı memnun olduğunuz? Yoksa, nerde yaptıracağız?




  • bendede şu anda senin accorddan var, bende bu t4 lere ilgi duyuyorum değiştirmeyi düşünüyorum ama başka bir başlıkta bilgisi olanlara rica ettim bilgi verilmesi için maalesef cevap alamadım dostum.forumun bu kısmı sanırım ölü..
  • ağzına sağlık hesheit.. ancak bu kadar güzel anlatılabilir durum.. bizim ülkemizde hala en büyük kriter çok km yapmış araç alınmaz gibi inanışlardır.. halbuki çok km ölçü değildir ve bilinmelidir ki bakımları düzenli yapılmış, motoru hararet sorunu yaşamamış ve yağsız kalmamış ya da eksik yağ ile sürülmemiş bir araç bence düşük km yapmış ama bakımları ihmal edilmiş araçtan çok ama çok daha iyidir.

    bu yazdıklarım sadece volvo için değil her marka için geçerlidir.
  • hesheit teşekkürler

    quote:

    Orijinalden alıntı: meteg



    bilinmelidir ki bakımları düzenli yapılmış, motoru hararet sorunu yaşamamış ve yağsız kalmamış ya da eksik yağ ile sürülmemiş bir araç bence düşük km yapmış ama bakımları ihmal edilmiş araçtan çok ama çok daha iyidir.



    Bütün sorun burda işte. Ancak alındığından beri bildiğiniz, gördüğünüz bir tanıdık arabasına güvenilir bu durumda. Yoksa arabanın geçmişi ile ilgili bu tür bilgilere belli ölçüde ulaşılabilir. Gerisi de şansa kalıyor.
    S40 2.0T ve 1.9 T4 leri çok sevmeme ve fiyatları da donanımlarına, performanslarına göre çok uygun olmasına rağmen, bu sebepten ötürü sanırım vazgeçeceğim bu sevdadan :(
  • cem ari arkadaşım tekrar selamlar,


    bu ülkede yeni araç varken neden insanlar ikinci el araç alırlar? bu araçların yenisinde tüm aksesuarlar alındığında fiyatlar 100,000 tl lere yaklaşır.. bunun yarı fiyatından daha düşük fiyata araç alabilirsin.. mesela bugün 22,000 tlye otomatik vitesli,otomatik klimalı elektrikli koltuklu,sunrooflu asr li bir volvo S40 turbo 2.0 alabilirsin.. bu aracın sıfırı 92,000 euro.. bu birinci konu ikinci konu ise esas konu aldığın ikinci el araç donanım olarak daha dolu olur ve tabii ki vergisi düşük olur. ama burada esas olan ucuza alınan dolu donanımlı bir arabaya en az masrafı yaparak binmek ve standart bakımlar ve yakıt hariç araca masraf yapmadan binmektir.

    ben kendi volvomu bir aile dostundan aldım.. sana şimdiden söylüyorum sakın ola bir tanıdıktan araç alma.çünkü ben aldım her ne kadar takas usülü olarak aldımsa da 2005 Ağustostu aldığımda araçta olmayan sorun yoktu.hepsini çözdüm param ve zamanım oldukça.. ama gereklimiydi bu kadar masrafa sonuçta harcanan paraya aynı aracın bir üst kasası alınabilirmiş S70 modeli.. ha bu işleri yapıp aracı sorunsuz hale getirmek zevkli oldu yaptığım tamirlerden keyif aldım ama astarı yüzünden pahalıya geldi.. bir daha aynı şeyi yaparmıyım? hiç sanmıyorum..

    benim bu aracı adam edecek yeteneğim,zamanım ve param vardı ama herkes bunlarla uğraşamaz.. 4 senedir araca ağız tadı ile binememiştim inan bana son 1 aydır ancak biniyorum.. aile dostumuzun aracın bakımlarını ihmal ettiğini sanırım söylememe bile gerek yok.


    aracın ön göğüsü

    motor bloğu(komple motor)

    ve vites kutusu otomatik değişti sıfırları ile sırf bunların tamamı 20,000 tlyi geçiyor.. (işçilikler bana ait) bir de işçilikler olsa en az 5-6 bin tl daha tutardı..
    ortaya ne çıktı hiç kimsede olmayan kadar temiz bir volvo 850 ve daha en az 20 sene daha yürüyecek bir volvo 850.. ama bunlara gerçekten gerek varmıydı? belki yoktu ama ben bir delilik yapıp uğraştım.. ama bu tür şeyler günümüz için çok lüks zira kriz var...


    eğer ki bu aracın bakımları düzgün yapılsa idi bunlar olmayabilir ve bu kadar masraf gerekmeyebilirdi. ama ben bu araçla uğraşmak ve adam etmek için aldım.. fakat herhangi bir standart kullanıcı benim yaptıklarımı maddi-manevi yapmaz ve de yapamaz... bu devirde sıkar bu işler..

    o yüzden bakımları düzgün yapılmış hor kullanılmamış kazası belası olmayan bir araç al ki en az masrafla bin ağız tadı ile bilmem anlatabildim mi?


    bana göre ikinci el bir araç kullanmak hele hele volvo 850 gibi ya da bahsettiğin T4 gibi sıfır araçtan her zaman daha caziptir.. sebeleri:


    ısıtımalı ve hafızalı koltuklar

    elektrikli ve ısıtmalı aynalar

    elektrikli camlar

    cruise contol

    radyo-kaset-cd çalar

    yol bilgisayarı

    abs,asr

    deri koltuklar

    immobilizer ve alarm

    tam otomatik çift bölgeli klima

    farlarda silegeç ve yıkama sistemi

    4 havayastığı benim aracımda 6 adet var.. 1 sürücü 1 adet yolcu 1 adet sürücü yan 1 adet yolcu yan 1 er adet de arkada..

    alüminyum jantlar


    sunroof

    2 litre 5 silindirli 20v 150 hp motor.. benbunu 180 hp düşük basınçlı turbo yaptım.

    4 ileri kademeli otomatik şanzıman


    bu tür bir aracı bugün almaya kalksan en az 100,000 euroyu gözden çıkarman gerekir. e bir insan da bu tür bir aracı 20 25 bin tllere alabiliyorsa gidip yüzbin euro vermek enayilik olur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteg -- 14 Eylül 2009; 18:57:09 >
  • Sayın meteg,

    Yine üşenmeden, uzun uzun çok aydınlatıcı bilgiler vermişsiniz. Çok teşekkür ederim.

    Bu arabaların fiyatlarının, performans ve donanımlarına göre çok uygun fiyatlı oldukları konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Haftasonu, pazara gittim ve çok güzel Volvo'lar gördüm. Hatta bir S80 vardı, öyle bir arabanın o fiyata alınabiliyor olması inanılmaz.

    Ancak gelgelelim sayenizde, bakım konusunda çok hassas olan bu arabalar konusunda bir miktar bilgi sahibi oldum. Ve sizinde öneriniz olan Honda'yla devam etme konusunda karar verdim. Şu sıralar temiz ve içime sinecek bir araç arıyorum.

    Honda'cı olmama rağmen, bundan sonra Volvo başlığını da takip etmeye devam edeceğim. Tekrar teşekkür ederim.
  • yazdıklarımı bıkmadan okuduğun için teşekkürler.. eğer sana faydası olduysa ne mutlu bana..


    ben burada sadece ikinci el alan kişilerin aldıkları araca masraf yapmadan(normal bakımlar hariç) binmelerinin önemine değindim.. yoksa ikinci el bir araç büyük masrasf açınca o araca binmenin ve sahip olmanın bir avantajı kalmıyor..


    şimdiden hayırlı uğurlu olsun yeni aracın..
  • Konuyu Tekrardan güncelleştirmiş gibi olacağım fakat yıl oldu 2016 , ikinci el araçların ve sıfır araçların fiyatları aldı başını gidiyor.

    - 2003 Passat 1.8T Aracım vardı , Otomatik Vites araçta ne yol tutuş olarak , ne de yalıtım problemleri yaşadım. LPG'li bir araçtı , sahibi bu araçla arazi yaptığından biraz metal ve mekanik yorgunlukları vardı ama ona rağmen gerçekten mükemmel bir araç olduğunu düşünüyorum. 165 HP olmasından dolayı , performans sıkıntısı da yaşatmadı.

     2000-2001 S40 2.0T - 1.9 T4

    Daha sonrasında ;

    - 2010 Model Ford Connect aldım , yazlığa eşya taşımak ve üstünde kano taşıyabilmek için. Araç 1.9 110 GLX modeliydi, ticari klasmanında en dolu modeli Ford Connect'n. Araçta yalıtım sıfır olunca, yazlığın yolları bozuk olunca aracı değiştirmek zorunda kaldım. (Fakat bu sert araba , her türlü işin altından kalktı. Turbo Borusu patladı ona rağmen 250 km gidip gelebildim o halde . Basınçlı hava borusunu değiştirince problem de kalmadı . Parça fiyatları vs. de uygundu ama o ses alması var ya , araçtan inmek istiyorsunuz)

     2000-2001 S40 2.0T - 1.9 T4

    Şuan Wolksvagen Bora 2001 - 2005 Arası bakıyorum , 20 yıla yakın itfaiye'de şöför olarak görev yaptım ve manuel araba artık kullanmak gerçekten istemiyorum. Ondan dolayı Bora'nın da otomatiğini düşünüyorum ama 10 - 12 Yıllık bir WW şanzumanı ne durumda olur hiç fikrim yok. Keza arabada kronik bir arızanın da olup olmadığını bilmiyorum

    Diğer düşüncem de S40 1.9 T4 veya 2.0T (Otomatik) , bu araçların kronik sorunu olmadığı yazılmış 200.000 - 300.000 KM arasında bakımlı bir Volvo (Ekspertiz yapılarak alınacak) ne derece de mantıklı olur fikrinizi almak istiyorum. Daha öncesinde 2.0T Volvo kullandım ve rampalarda atikliği , otomatik geçişte hiç farkettirmemesi. Her açısıyla beni büyüledi. Sizce bu iki araç arasından nasıl bir yol izleyeyim

    Edit: Volvo'ların bu modellerinin fiyat aralığı sizce ne olmalıdır? Bu class'da önerebileceğiniz başka araç var mı

    Oğlumun da gönlünde Volvo var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smyrn3. -- 27 Mayıs 2016; 20:19:38 >
  • Öncelikle Merhaba
    Bende Arkadaş gibi volvo s40 2.0 t veya s40 t4 2000 model almayı düşünüyorum . Araçlarda dikkat etmem önemli husus nedir. Yağ yakıyorlarmı bende 1995 opel 1.8 vardı motoru yağ yakar hararat yükselirdi bu gibi sıkıntılar yaşatırmı yoksa direk ww passat 1.8 t mı tercih edeyim ticari amaçla almıyorum. yorumlarınızı bekliyorum
  • Beyler öncelikle sunu belritmek isterim ki sordugunuz sorularin net bir cevabi yok. meteg usta bakimlari duzenli yapilmis ve sorun yasamamis Volvo motorunun iki milyon km gidecegini söyluyor. Sanzumanin da uzun ömurlu olmasi icin kimi önerileri var. Siz simdi ikinci el, en az 6-7 yasinda bir arac alacaksiniz ve bu arac muhtemelen epey km yapmis olacak. Yine muhtemelen performansli kullanilmis olacak. Accord'u ve dengi Volvo'yu sifir km aliyor olsaniz tereddutsuz Volvo derdim. Baktiginiz modellerin bilinen herhangi bir kronik sorunu yok. Bu yuzden hersey önceki kullanicisinin araci nasil kullanmis olduguna bagli. Ben de nadiren de olsa petrol fiyatlari tavan yapmadan önce alinmis, ailenin ikinci, ucuncu araci olarak cok temiz kullanilmis, duzenli servis görmus dipdiri S70T5ler, S40T4ler göruyorum. Yine ikinci elde S40 2.0Tler icinde de aile babasi tarafindan cok iyi kullanilmis araclar var. Bu tarz araclar elbette alinasi araclar. Accord'a ek konfor, performans ve guvenlik elde edeceginiz de kesin. Ayrica unutmayalim ki Japon markalari konfor, guvenlik, surus emniyeti degil mekanik mukemmelliyetcilik satarlar.

    Istanbul'daki Volvo özel servislerinin listesi asagidaki linkte var. Aracinizi almadan önce cikarabilecegi muhtemel masraflar ve alinasi bir arac olup olmadigi konusunda servis ustalarindan yardim alabilirsiniz. Ben Gencler Volvo'yu ve Bulent ustayi tavsiye ederim. Cunku iki bucuk yildir her turlu bakim icin kendisine gidiyorum ve memnunum. Ekim basi da tekrar gidecegim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_27633065/tm.htm

    Sizlere ayrica forumun Volvo sayfalarini biraz okumanizi tavsiye ederim. Böylelikle kendi fikrinizi olusturabilirsiniz. Belki bazilarimiz Volvo'nun bize yasattigi keyfin karsiliginda cikarttigi masraflari hic göruyor. Buradaki uyelerin cogu bir sonraki araclarinin da Volvo olmasina karar vermis durumdalar. Nihayetinde biz aldik, biniyoruz ve memnunuz ama herkes memnun kalmayabilir. Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.