Şimdi Ara

Nvidia doğruladı; Samsung M1, Tegra platformunu kullanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
4.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Güney Kore merkezli elektronik devi Samsung'un ilk detaylarını yaklaşık bir ay önce verdiğimiz yeni medya oynatıcısı M1'in, Tegra platformunu kullandığı Nvidia tarafından resmi olarak açıklandı. Microsoft'un önümüzdeki günlerde duyurmaya hazırlandığı Zune HD isimli yeni nesil medya oynatıcısından sonra Nvidia önemli bir başarı daha elde ederek Tegra platformu ile Samsung'un global pazarda iddialı olmayı planladığı yeni medya oynatıcısı M1'in alt yapı sağlayıcılığını da üstlenmiş oldu. Düşük güç tüketimli ARM işlemci teknolojisini ve GeForce mimarisini bir araya getiren Tegra platformu için 600 milyon dolarak yatırım yaptığı belirtilen Nvidia, akıllı telefonlardan ultra-taşınabilir dizüstü bilgisayarlara, medya oynatıcılarından GPS cihazlarına kadar farklı alanlarda çok sayıda cihaz ile kullanılması beklenen Tegra platformunun zaman içerisinde en önemli gelir kaynaklarından birisi olacağını ön görürken önümüzdeki yıllarda, yeni nesil Tegra varyasyonlarını da duyurmayı planlıyor.


    Samsung tarafından ay sonuna doğru satışa sunulması beklenen M1 kod adlı yeni medya oynatıcısı, Apple'ın iPod Touch, Microsoft'un Zune HD ve Creative Zii Egg tabanlı medya oynatıcılarına rakip olacak. Yeni nesil Samsung telefonların bir kısmında olduğu gibi AMOLED ekrana (3.3-inç) sahip olan yeni medya oynatıcısının 91 gram ağırlığında olduğu açıklandı. Kolay ve keyifli kullanım için Flash tabanlı 3D arayüze sahip olan Samsung M1, MP3, AAC, MP4, OGG, WMQ, WAV, DivX ve Xvid gibi oldukça geniş bir format desteğine sahip. Tegra platformu ile 720p video oynatım yeteneğine sahip olan medya oynatıcısı aynı zamanda FM radyo ve Bluetooth gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor. 30 saate kadar müzik çalabilen ve 5 saate kadar video oynatabilen Samsung M1'in 8GB, 16GB ve 32GB olmak üzere üç farklı kapasite seçeneği ile kullanıma sunulması beklenirken Avrupa satış fiyatlarının ise tercih edilecek kapasite seçeneğine göre sırasıyla 235$, 290$ ve 325 Avro olacağı belirtiliyor.









  • Koskoca Samsungun yalan söyleyec hali yok ya.
  • Bakalım Tegra platformu beklenildiği kadar başarılı olacak mı?
  • Ekran oranı kaç? 720P desteği var ama mkv desteği yok ?!!
  • bu zamazingoyu telefon+gps+ 8mp camera+wifi monteli olarak sattıklarını dusunsenıze yemede yanında yat hemen...
  • amoled tegra ikilisine 30 saat müzik 5 saat video çok az. ikiside çok düşük enerji tüketen sistemler, bilirek mi düşük tutuyorlar anlamadım??
  • Nvidia sağlam iş yapar, umuyorum
  • @Computeus

    Ben de onu diyecektim. MKV desteği olmadıktan sonra isterse 1080p desteklesin ben gider Cowon O2 alırım. Hiç olmazsa MKV desteği ve Türkçe altyazı desteği falan da var ve dünyadaki tüm formatları destekliyor. Ekranı da 4.3" ve 400 kandil parlaklığı var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.