Şimdi Ara

Asus'un yeni dizüstü bilgisayarı Lamborghini VX5, İngiltere'de satışa sunuldu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Donanım dünyasının önde gelen oyuncularından Asus, İtalyan süper-spor otomobil üreticisi Lamborghini ile işbirliği tam gaz devam ediyor. Firma tarafından ilk olarak Acer'ın Ferrari serisine rakip olarak hazırlanan ve,yeni modeller ile güncellenen Lamborghini serisi Asus dizüstü bilgisayar ailesinin yeni temsilcisi VX5, İngiltere'de teknoloji tutkunlarının beğenisine sunuldu.


    Tasarım özellikleriyle dikkat çeken ve efsanevi Lamrborghini logosu ile dikkatleri üzerine çeken dizüstü bilgisayar 16-inç ekrana sahip. Intel platformunu temel alan ve dört çekirdekli Core 2 Quad Q9000 işlemcisi ile gelen Lamborghini VX5, 4GB bellek ve 500GB kapasiteli sabit disk ile geliyor.


    Yeni Lamborghi'nin grafik alt yapısını ise Nvidia'nın GeForce GT 130M çözümü üstleniyor. Üzerinde 1GB bellek bulunan ekran kartı, DirectX 10 desteği sunuyor ve PureVideo HD teknolojisiyle yüksek tanımlı videolar için GPU tabanlı hızlandırma sunabiliyor. Ayrıca Blu-ray sürücülü ile donatılan dizüstü bilgisayar, 2MP çözünürlüğünde entegre kameraya da sahip.


    Diğer özellikleri arasında çok formatlı kart okuyucusu, Gigabit Ethernet, WiFi, Bluetooth 2.1 ve HDMI çıkışı gibi detaylara verilen Asus Lamborghini VX5, arka aydınlatmalı tuş takımı, Seramik kaplı touchpad ve deri kablı bilek dayama kısmı gibi detaylarda saklı farklılıkları ile öne çıkmayı başarıyor. 2 yıllık garanti ile satışa sunulan VX5'in İngiltere satış fiyatı yaklaşık 3270$ civarında.




  • Yalnızca tasarımı için bu kadar yüksek fiyatlı olması anlamsız. Özellik olarak emsalleri daha ucuza satılıyor; fiyatı, Blu-ray ve tasarımdan kaynaklanıyor sanırım. Zaten Quad işlemcili dizüstü bilgisayar neden alınsın ki..
  • Tasarım olarak beğendim ama ekran kartının yetersiz olduğunu düşünüyorum.Fiyat olar Türkiyeye gelirse düşünemiyorum...
  • çok pahalı türkiyede araba fiyatına gider. lamborghini'nin laptopu bile şahinden pahalı :D
  • O işlemciye o ekran kartı hiç yakışmamış
  • 3270 $ +kdv +/- 5,550.00 TL yapıyor bu paraya giderim ; Tofaş Şahin

    "Fiyat : 4.750 TL

    Kilometre : 142000 KM

    Yılı (Model) : 1991

    Silindir Hacmi : 1590 cm³

    Motor Gücü : 85 BG (63 KW)

    Renk : Beyaz

    İlan Tarihi : 05.09.2009

    Pazarlık : Pazarlık Payı Var

    Kasa Tipi : Sedan

    Yakıt Türü : Benzin / LPG

    Kapı : 5 Kapı (4/5)

    Vites Tipi : Düz Vites

    Otomobil Türü : 2. El Otomobil

    "



    asdasd Treji komik ama hakkatende doğru böyle uçuk rakamlar güldürüyor insanı...
  • Haberde belirtilmemeiş ama aletteki ekranın max. çözünürlüğü 1366x768. Aslında 16" ekranlar için bu çözünürlük yetersiz değil ama Lamborghini serisinden bir laptopta 1920x1080 beklerdim açıkçası. Gerçi o zaman da GT130M bu ekranı besleyemezdi. 1366x768 için ise GT130M fena sayılmaz aslında.

    Kısacası, bu alet bana maliyet odaklı bir Lamborghini gibi geldi. Q9100 yerine Q9000 kullanılması, ekranın kısıtlı çözünürlük sunması, ekran kartının GT130M olması (bu seriden en azından GT260M beklerdim) vs vs... Dizayn, malzeme kalitesi ve işçilik gibi güzel özellikleri ise fiyat/performans açısından ele alındığında pek bir anlam ifade etmiyor şahsen bana.
  • Özellikler iyide Bi tasarımı ve ismi yüzünden buna bu kadar parayı kimse vermez
  • O fiyata gider Alienware alırım. Ekran kartı da GTX260 falan olur.
  • arabanın meraklıları için güzel bir pc
  • Herkes ozellıklerı atıp tutmus kımsede lamborgını oldugu ıcın bu fıyat boyle dememıs asus kım bılır ısım hakkı ıcın kac para odemıstır onlara sırf tıp ıcın alınır boyle notebooklar bıraz boyle dusunmek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolleskaan

    Herkes ozellıklerı atıp tutmus kımsede lamborgını oldugu ıcın bu fıyat boyle dememıs asus kım bılır ısım hakkı ıcın kac para odemıstır onlara sırf tıp ıcın alınır boyle notebooklar bıraz boyle dusunmek lazım.


    Kimse atıp tutmamış, yazan özellikleri belirtmişler. Biliyoruz Lamborghini lisansı sebebiyle ek maliyete sahip olduğunu da sağol. Tartışılan şey de zaten bu kadar özelliğe bu kadar paranın, sırf Lamborghini etkisi nedeniyle verilip verilmeyeceği...
  • Sen prestij derdınde degılsın ama kullananlarda bu dert oluyor demekkı.Aynı sıstemlerı daha ucuza bulabılecegın pcler var sen gıder onu alırsın bu pc ıcın tartısılması gereken ozellık degıl tasarım ben bu yuzden ozellıklerı atıp tutmuslar dedım.Çalışıyor olsaydım ben bu pc yı sırf amblem ıcın bıle alırdım.Bunu alanlar pek oyun meraklısı olcagını sanmam o yuzden ozellıklerı yeterlı zaten tek secenek bu degıldır emın olun daha yuksek donanımlarlada yapmıslardır.Arkadasın bırısı sahınle kıyaslamıs audı ve Wolsvagen aynı parcaları kullanıyor mıllet enayımı audı alıyor.Prestij olayı bazen cok daha onemlıdır bu pc yı herhangı bır yerde gorsem vay canına lamborgını kasa derım dıkkatlıce bakarım buda reklamın kralı olur


    Not. benım baska bır yerde okudugum bu pc 1 tb ssd ıle gelıyor.

    http://cnetturkiye.com/haberler/is-teknolojileri/dizustu-pc/64-dizustu-pcler/2105-asus-lamborghini-vx5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolleskaan -- 6 Eylül 2009; 17:17:09 >
  • Hocam iyi diyorsun, doğru diyorsun da, firmalar sadece tipini önemsemiyorlar bu aletlerin. Örneğin Acer'ın Ferrari'sini ele alalım. Aletin üzerindeki boya bile F1 arabalarında kullanılan boyadandı ve fiyatı çok yüksekti. Ama özellikleri de 1 numaraydı. Bu yüzden sağlam sattı. Asus'un Lamborghini'si de aynı kulvarda. Bu kulvar hem max. performans, hem de max. karizma olayını kapsıyor. Sadece karizma değil. Sen sanıyor musun ki Lamborghini veya Ferrari sırf para için ismini dandik laptoplara verdirtir. Bu markalar içiin prestij en önemli şeydir. Sırf para için de dandik bir laptop yüzünden bu prestiji kaybetmek istemezler. Bu tür bir laptopa baktığında hem "vay anasını, Lamborghini !" demeli, hem de "vay anasını, lan deli laptop bu ha bunun özelliklerinin benimkinde olmasını ne kadar isterdim !" demelisin. Firmaların istediği de bu zaten. Otomobil kategorisinde zirveye oynayan bu firmaların yaptıkları reklamlar da zirveye oynamalıdır. En iyi laptoplar Lamborghini veya Ferrari sıfatını kazanmalıdır. 2000 dolarlık normal bir laptopu 4000 dolara satarsın, bunun adı Apple olur. 3500 dolarlık süper bir laptopu 5500 dolara satarsın, bunun adı Lamborghini, Ferrari olur. İşte prestij budur. Yani haberdeki Lamborghini modeli bu yüzden bana göre başarısızdır. Daha doğrusu bu yüzden haberdeki Lamborghini'ye maliyet odaklı Lamborghini dedim. Zaten bu yüzden sadece İngiltere gibi sınırlı yerlerde satılıyor. Ha bu ürün Lamborghini sıfatını hak etmiyor mu ? Hak ediyor. Piyasadaki çoğu "iyi laptop"a 5 basar. Ama benim gönlümde yatan Lamborghini 5 değil 10 basmalıydı. Bu yüzden donanımları eleştiriyoruz. Ki zaten bir donanım sitesinde yazıyoruz dikkat edersen. Bilgisayardan anlamayan gösteriş meraklıları gibi "ne kadar güzel, bunu alıp masama koydum mu tüm kızlar bana bakar. Valla şahane ürün" gibi yorumlar yerine daha elle tutulur yorumlar yapıyoruz. Yani olması gereken yorumları yapıyoruz. Ben bunda yanlış bir şey görmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulamadim -- 6 Eylül 2009; 19:15:52 >
  • wolleskaan prestij hayal ürünü bir kavramdır. Lüks tüketirsen rahat hissedersin kendini ve bu psikolojik bir şeydir. Herkeste olmayabilir, normal karşılamalısın. Audi alan enayi mi bilemem lakin almayanın bir tarafının eksilmediği aşikar. Sen kasayı görünce "aaa kasaya bak Lambo!" diyor olabilirsin. Bu sadece senin sorunundur, seni ilgilendirir. Başkasının umrunda bile olmayabilir, işlevine bakıyordur :) Umarım anlatabildim.
  • İsmi ve fiyatı çok fiyakalı olmuş. Ekran kartı doğru seçim değil bencede.

    3000 doları buna vereceğime Macbook Pro almayı tercih ederim.
  • ekran kartı bir işe yaramaz, hiç olmamış öyle bir markaya o ekran kartı, fiyatı desen o özelliklerde pc ler 1000 $ civarı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    ekran kartı bir işe yaramaz, hiç olmamış öyle bir markaya o ekran kartı, fiyatı desen o özelliklerde pc ler 1000 $ civarı.


    hort gelmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.