Şimdi Ara

Nokia 2 milyon adet N97 sattığını açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
7.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Yakın zamanda N900 ve Booklet 3G cihazları ile dikkatleri üzerine çekmeye başaran Finlandiyalı mobil iletişim devi Nokia, 3 ay önce kullanıcıyla buluşan N97'den bu zamana kadar 2 milyon adet satıldığını açıkladı. Bu sayıyla N95'in rekorunu egale ettiklerini belirten firma, son 10 ayda da toplam 10 milyon adet dokunmatik panelli telefon sattıklarını da tavzih etti.


    Akıllı telefon pazarında Gartner araştırma şirketine göre 18 milyon akıllı telefon satışıyla %45'lik pazar payına sahip olan Nokia bu alandaki liderliğini açık ara sürdürürken, dokunmatik telefonlarda ise 3.çeyrekte 5.2 milyon adet iPhone satan Apple'ın gerisinde kalıyor.


    Nokia World'de büyük dikkat çeken N900 ve kapasitif ekranlı ilk cihazı olacak olan X6'ı tanıtan firmanın bu hamlelerinin pazardaki etkisi ise yakın zamanda kendini göstermeye başlayacaktır.









  • Nokianın Bu Telefondan Kar Etmesi Zaten Apple'ın İşine Gelmez..
  • n95 in rekorunu kırması şaşırttı beni ama n95 kadar populer bi model olarak kalamaz cnkü n95 hala tutulan bi telefon 2 yıl sonra n97 bu kadar tutulmayacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BaRo55

    Nokianın Bu Telefondan Kar Etmesi Zaten Apple'ın İşine Gelmez..


    Yav bunun haber ile ilgisi ne?

    Herneyse. Ben N97 den böyle bir başarı beklemiyordum açıkçası. Çok iyi bir başarı Nokia için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeLyMaymun


    quote:

    Orijinalden alıntı: BaRo55

    Nokianın Bu Telefondan Kar Etmesi Zaten Apple'ın İşine Gelmez..


    Yav bunun haber ile ilgisi ne?

    Herneyse. Ben N97 den böyle bir başarı beklemiyordum açıkçası. Çok iyi bir başarı Nokia için.


    Diyorumki İphone Alacakların Bazıları ( Çevremden Bilirim..) Nokia N97'ye Yöneldiler.. Yani Bu Başarı Etkiledi Apple'ı Demek İstedim.. Nokia N97 Çıkmasaydı Eminim Apple'ın Satışlarında Artış Olacaktı..




  • 2 milyon pişman var bana göre :)
  • Orası elbetteki öyle. Ne kadar fazla seçenek o kadar rakip demektir.
    Ayrıca en kötü rakibin bile bir alıcısı mutlaka vardır.
  • @BaRo55

    Tabiki hocam çok doğru söylemişsiniz, katılıyorum. Nokia N97 ile Iphone'un pasta dilimini az da olsa küçültmeyi başardı. Ülkemizde N97, N95 kadar popüler olmadı, fakat dünya genelinde durum tam tersi. Rakamlar da bunu kanıtlıyor zaten.
  • cok abartlı bı rakam gercekten
  • Nokia nın pazarı Apple mı kaptıracağını mı sanıyordunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x1650Pro -- 5 Eylül 2009; 12:32:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -placebo-

    Nokia nın pazarı Apple mı kaptıracağını mı sanıyordunuz



    Bu hemen hemen imkansız. En azından Apple açısında. Tek ve oldukça pahalı bir modelle Nokia'yı bu pazarda geçmek imkansızdır. Ancak ucuz ve orta seviyeye hitap eden ikinci bir cihaz çıkarısa belki. Ancak Nokia'yı geçebilecek (en azından smartphone pazarında) bir rakip var. Tabii ki RiM. Yeterki adam gibi bir OS geliştirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BaRo55

    Diyorumki İphone Alacakların Bazıları ( Çevremden Bilirim..) Nokia N97'ye Yöneldiler.. Yani Bu Başarı Etkiledi Apple'ı Demek İstedim.. Nokia N97 Çıkmasaydı Eminim Apple'ın Satışlarında Artış Olacaktı..



    katılıyorum ama bence hala karar verememiş bir kitle de var,mesela ben N900'ü beklemeye karar verdim çünkü telefon satın alma konusu asla şakaya gelmiyor
    özellikle önümüzdeki sonbahar ve kış ayları telefon satışları konusunda çok sert geçecek
    Nokia durmadan yeni modeller çıkarıyor ve çıkardığı her telefon başarı sağlıyor,şimdi bir de N900 diye bir cihaz çıkarıyor ki bence onun satışları çok çok daha fazla olucak
    Apple'ın daha hızlı davranması gerektiğini düşünüyorum,-Yeni iPhone,video çekiyor- mevzusundan kurtulması lazım,video çekme olayı ilk kameralı telefonda bile vardı
    tıpkı multitouch screen gibi telefon kullanıcılarını etkileyebilecek bir atak daha yapması lazım ki,satış potansiyelini koruyabilsin




  • harika bir telefon ama apple iphone nun satışlarını bilemiyorum 4 farklı iphone hala amerikada satılıyor bu rakamlar hepsini kapsıyor olabilir iphone okadar iyi bir telefon değil.
    İşin aslına gelirsek bencede şaşırtıcı bir şey 2 milyon vayy be
  • Nokia N97 HepsiBurada'da 1.549,49 TL Ortalama Yurtdışı 1300 Liradır , Bunu 2 Milyonla Çarpın ve Adamların %30-%40 Kar Olsa Düşünün Ne Kadar Kazandıklarını..
  • Kaliforniya'da 590$

    Üstelik Nokia'nın anavatanı Finlandiya Türkiye'ye daha yakın değil mi? Avrupa merkezli firmanın ürünü sizde nasıl 950$ oluyor?
  • n97 kullanan biri olarak telimden son derece memnunum.iphone daki yazılım n97 ye göre daha işlevsel ama nedense iphone dan çabuk sıkılırım diye almadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    n97 kullanan biri olarak telimden son derece memnunum.iphone daki yazılım n97 ye göre daha işlevsel ama nedense iphone dan çabuk sıkılırım diye almadım.


    Daha işlevsel mi yoksa daha kolay mı?
  • hiç ama hiç pişmanlık duymadım.......tercihimi iyiki n97den yana kullanmışım....
  • Vay be 2milyon tane n97 satıldıysa helal olsun nokia ya
  • Iphone maksimum 2 sene içinde ilgisini yitirir diye düşünüyorum. Çünkü çıkardıkları 3Gs modelinde bile ilgi çekici bir özellik yok. Yeni çıkacak Iphone'da en azından 5mp kamera ve gerçek flaş olmazsa ilgi tamamen n97 ve n900 modellerine kayacaktır. Iphone'un şuan tek avantajı multitouch ve apple store'daki uygulamaların çeşitliliğidir. Iphone sahibi tüm arkadaşlarım artık nokia'ya yöneliyor. Apple bu şekilde giderse tutulan tek modeli Ipod Touch olacak. Ipod'lara da ilginin artık azaldığını düşünüyorum. Her markanın aynı kalitede, hatta daha kaliteli mp3 playerları var. Ses kalitesi bakımından zaten ipod artık tutulmuyor. Cowon yeterince popülerleşirse ipod'u bile arkasında bırakacaktır. Nokia ise yeni modelleriyle Iphone'la aradaki farkı büyülk bir hızla kapatıyor.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.