Şimdi Ara

en iyi saç ekim merkezi neresidir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
41.215
Cevap
602
Favori
6.455.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bahsettiğiniz hanımın biyografisine baktım zaten 1983 yılında doğmuş , 20 yıldır tecrübeli demişsiniz..1995'den öte yapması lazım bu işi..Yani 12 yaşında saç ekmeye başlamış..12 yaşımızda bizler beslenme çantamızla ilkokul 5.sınıfa gidiyorduk.Böyle gelip sallıyorsunuz şu kadar deneyim bu kadar tecrübe , kendinizi rezil ediyorsunuz.Böyle yalanlarla komik oluyorsunuz gerçekten.Web sitesinde de 1999'dan beri profesyonel yaptığını söylüyor , o da 16 yaş eder..Lütfen forumu bu tür komik reklamlara maruz bırakmayın da , insanlar gerçekten faydalansın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iron-maiden74 -- 7 Ağustos 2015; 23:32:02 >
  • Bahsettiğiniz hanımın biyografisine baktım zaten 1983 yılında doğmuş , 20 yıldır tecrübeli demişsiniz..1995'den öte yapması lazım bu işi..Yani 12 yaşında saç ekmeye başlamış..12 yaşımızda bizler beslenme çantamızla ilkokul 5.sınıfa gidiyorduk.Böyle gelip sallıyorsunuz şu kadar deneyim bu kadar tecrübe , kendinizi rezil ediyorsunuz.Böyle yalanlarla komik oluyorsunuz gerçekten.Web sitesinde de 1999'dan beri profesyonel yaptığını söylüyor , o da 16 yaş eder..Lütfen forumu bu tür komik reklamlara maruz bırakmayın da , insanlar gerçekten faydalansın.
    Ben de araştırmayı çok sevdiğim için abim için çok araştırdım makina mühendisliği okuduğum için kafa hep sayısal çalışıyor. Bir çok popüler merkezlerle görüşmeye gittik pahalıysa iyidir mantığıyla ama öyle hiç değil kandırmak için nasıl palavralar atıyorlar inanamazsın bir de bu merkezler öyle küçük yerler de değil milyonlarca lira yatırım yapmış yerler... Herkes kendisini övmek için diğer yöntemleri kötülüyor. Bizim teknik süper diğerleri şöyle kötü böyle kötü ama hep yalan dolan bolcana yabancı kaynak araştırmasam ben de inanırdım.

    Sonra gazetedeki listeyi buldum oradakilerle görüştüm ve hiç palavra atmadan gerçekçi yaklaşım sergilediler ve şansıma orada saç ektiren 2 kişi vardı oyüzden ikna oldum ve saçlarımı ektirdim. Saç ektirmeyi düşünenlerin iyicene

    Şu listedeki saç ekim merkezlerini incelersen daha iyi olabilir.https://eniyi-haber.com/en-iyi-sac-ekim-merkezi-fiyatlari/

    ÖNEMLİ BİLGİLER
    -Şuraya da kimsenin aklı bulanmaması için önemli bilgiyi yazayım. Hatta kendiniz de araştırın DHI mucize falan değil olay saç ekimi yapan kişide bitiyor. Saçı iyi eken kişinin ekilen saçların %99'a kadar tutmasını sağlıyor bu nokta zaten saç ekim merkezinin kalitesini ortaya çıkartıyor. Yoksa 6000 greft ekilmiş %40'ı tutmuş hiç bir mantığı yok. Tekrarlıyorum önemli olan teknik ya da greft sayısı değil, ekecek ekibini uzmanlığı

    -Bir de fotoğraf koyanlara ya da size teklif veren saç ekim merkezlerinin gönderdikleri fotoğraflara çok inanmamak lazım grafiker arkadaşım direk photoshop bu dedi hatta kötü bir photoshop
    Unutmayın size gönderdikleri fotoğraflar ya en iyileri ya da çok iyi değil ise de photoshoplu olanlardır.



    Editleme sebebi: bayağı ilgi görmüşken ekleme yapmak istedim. Saç ektirecek arkadaşlara pilot bir yazı olur en azından. Bu arada saç ektireli 1 yıl oldu hem ektirdiğim yer çok güzel oldu hem de donör bölgem de hiç iz yok.
    Konuda banlanan üyeler görüyorsanız bilin ki fake üyelerdir.

    1 değil, 3 değil, 5-6 nickle konuda fake nickler alarak dolaylı yoldan, sahte referanslar ile reklam yapma niyetinde olanlara sesleniyorum, takip ediliyorsunuz görüldüğü üzere.

    Bölüme telefon onayı getirebilirsek, artık buna çare bulacağız diye düşünüyorum.
    Merhaba arkadaşlar. Ben devlet hastanesinde çalışan bir cerrahım. Saç ektiren biri olarak saç ekimi konusundaki tecrübelerimi,deneyimlerimi ve araştırmalarımı sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki sağlık ile ilgili konularda çok hassas davranan bir cerrah olarak ben saç ekimini marka veya isim yapmış bir hastanede yaptırmak yerine bu işi yapacak ekibin tecrübesine, klinik sonuçlarına, hasta memnuniyetine, güven vermesine, uygun fiyata, sterilizasyon koşullarına önem verdim. birçok ünlü sağlık kuruluşlarını ve saç ekim merkezlerini sorguladım. bu kuruluşların ve merkezlerin isimlerini vermeden deneyimlerimi ve önerilerimi sıralamak isterim:
    1) GÜVEN: Birçok saç ekim merkezinde görüşme yaptığım ve bilgi almak istediğim kişiler saç ekimi yapacak ekipten birileri değildi. yani görüşme yaptığım kişilerin çoğu sekreter ya da saç ekimi aşamalarının hiçbirinde bulunmayacak olan ve sadece kabaca analizlerde bulunan pratisyen ya da plastik cerrahi doktorlarıydı. görüşmede bulunduğunuzda sanki tüm aşamalarda (alım, kanal, ekim aşamaları)doktor yapacak izlenimi veriyorlar ama bilinçli bir şekilde doğru soru sorduğunuzda ya hiçbir aşamada olmadıklarını ya da sadece kanal aşamasında olduklarını anlıyorsunuz. Diğer aşamalarda kimlerin çalıştığını ve tecrübelerini bilmiyorsunuz. Şansınıza kim çıkarsa. Saç ekimi yaptıran bir hasta olarak her aşamanın önemli olduğunu gördüm. Yani alım sırasında alımcı düzgün almayıp kökleri kırarsa veya ekimci ekim sırasında kökleri ters ekerse ya da köke zarar verirse kanalı en iyi doktor açsın ne işe yarar. bu iş ekip işi olduğu için bence herşeyden önce ekibi bir araştırın. Size elbette isimlerini vermeyeceklerdir ama referanslar size en doğru yolu gösterecektir. ben de bir cerrah olarak girdiğim ameliyatlarda beni asiste eden asistan doktorun veya hemşirenin ameliyat konforunu ve kalitesini nasıl etkilediğini bildiğim için size mutlak tavsiyem güvenilir bir ekibe yaptırmanız. Özellikle mezbaha gibi çalışan popüler yerlerden uzak durmanızı tavsiye ederim çünkü bu yerlerde çok fazla ekip vardır ve hangisine denk düşeceğiniz şansa bağlı. her ekip aynı değildir. iyi bir ekibe düşerseniz çok iyi bir iş çıkarabilirler ama aksi durumda kendinize ve paranıza yazık olur. Popüler saç ekim merkezlerindeki yorumlara bakarsanız çok memnun olan da göreceksiniz çok berbat bir iş çıkaranları da. saç ekimi tabi ki telafisi olan bir iştir, ikinci ve üçüncü seansı bile yaptırabilirsiniz ancak ilk seansta çok kötü bir iş çıkarılırsa varolan rezervi tüketirsiniz ki ikinci ve hatta üçüncü seans sizi mutlu etmeyebilir.
    2)KALİTE: Yapılacak olan saç ekiminde saçlar öyle doğal durmalı ki saç ekimi olduğu dışardan bakıldığında belli olmamalı ve olabildiğince sık olmalı. bunu gerçekten sağlamak çok zor ancak imkansız değil. deneyimli ve tecrübeli bir ekiple bunu başarmanın mümkün olduğunu gördüm. saç ekimi yaptırmayı düşündüğünüz merkezlerde daha önce ekim yaptırmış birileriyle temasa geçmeniz size gayet iyi bir fikir verecektir. günümüzde en yaygın,en bilindik ve başarısı kanıtlanmış en iyi yöntem FUE dir. yeni teknikler geliştirilmekle birlikte işin esası aslında aynı. yeni yöntemlerdeki en önemli fark kanal ve ekim aşamasının birleştirilip tek seferde yapılmasıdır. bu teknik, işlemi yapan kişiye kolaylık sağlıyor. yani önce kanal açıp sonrasında ekim yapmak yerine kanal ve ekim aşamasını aynı anda yapmakla daha pratik bir yöntem sağlanmış oluyor. başarı oranının klasik FUE yöntemine kıyasla farklı olacağını düşünmüyorum. ikinci bir fark ise gereksiz pahalı olması. ben FUE yöntemiyle yaptırdım ve gayet memnunum. herhangi bir yara ya da iz oluşmadı. eğer bu yeni tekniklerle yaptırmak isterseniz bence bir süre başarısını ve yaygınlaşmasını bekleyin.
    3) STERİLİZASYON: Saç ekimi cerrahi ve kanamalı bir işlemdir. Dolayısıyla bu işlem yapılırken sterilizasyon ve hijyen koşullarına dikkat edilmesi gerekir. Daha önceleri Sağlık Bakanlığı bu işlemlerin ameliyathanelerde yapılması için bastırıyordu ve denetimlere tabii tutuyordu. Ancak yeni yasal düzenlemelerle artık saç ekimi ameliyatları normal poliklinik odalarında bile yapılabilir hale getirildi. fakat bu durum yine de sterilizasyon ve hijyeni gözönünde bulundurmayı gerektirir. Normal sıradan bir vatandaş elbette sterilizasyonun ne olduğunu ve nasıl sağlandığını bilemez ancak operasyon odasının saç ekimi öncesi görülmesi size bir fikir verebilir. Odaların büyüklüğü ve düzeni, etrafta kirli veya kanlı malzemelerin varlığı ve çalışan kişilerin görüntüsü vs...saç ekimi piyasasında o kadar çok kalitesiz ve kalifiye olmayan insan var ki en azından işlemi yapacak ekipteki kişilerin sterilizasyon ve hijyen kurallarını bilen sağlık çalışanı olmasına dikkat edin. ayrıca yorumları biraz okudum ve gözüme hep doktor isimleri takıldı. bana göre hiçbir doktor ince işçilik ve sabır gerektiren bu işte çalışmaz. varsa da çok nadirdir ve sadece belki kanal aşamasında bulunur veya plastik cerrah ya da dermatolog değildir.sağlık bakanlığı bu yetkiyi sadece plastik cerrah ve dermatoloji hekimlerine vermiştir ancak emin olun hiçbir tıp fakültesinde veya uzmanlık ihtisasında hiçbir hekime saç ekimi eğitimi verilmez. saç ekimi yapan doktor varsa da sonradan bu alana ilgi duymuştur ve usta çırak ilişkisiyle öğrenmiştir bu işi. Çünkü saç ekiminin bir okulu ya da eğitim programı yok. O yüzden bence doktor olmasından ziyade ekibin sterilizasyon ve hijyen konularına hakim, bu işte yıllarını vermiş deneyimli ve tecrübeli, özellikle sağlık çalışanlarından oluşmuş ve iyi referanslara sahip olması herşeyin üstünde tutulması gereken bir nokta olduğunu düşünüyorum. ayrıca tercihen acil servisin de olduğu kliniklerde güvenli olabileceğini düşünmekteyim çünkü saç ekimi sırasında ağrıya veya lokal anestezi için kullanılan ilaçların oluşturduğu yan etkilere bağlı olarak birtakım sağlık sorunlarıyla karşılaşılabilmekte. benim başıma herhangi bir sağlık sorunu gelmedi ama birçok hastada işlem sırasında hipotansiyon geliştiğini duydum. ismini vermeyeceğim bir saç ekim merkezinde bir hastanın yan etkilere bağlı öldüğünü duydum. Sonucunda da o klinik kapatıldı ve soruşturma başlatıldı. o yüzden tavsiyem saç ekimini acil servisi olan bir klinikte ve yine tekrarlıyorum sağlıkçılardan oluşan bir ekibe yaptırmanız olur.
    ULAŞILABİLİRLİK: saç ekimi sonrası en önemli sorunlardan biri de herhangi bir sorun veya akla takılan sorular karşısında muhatap bulamamak. işlem sonrası takip bence çok önemli. birçok yerde işlem sonrasında klinikle ya da ekipteki herhangi biriyle iletişim kuramama şikayetleri duymuştum. saç ekimi yaptırdığınız klinikte mutlaka bunu sorgulayın. işlem sonrası takipler nasıl olacak, kiminle irtibata geçilecek bunları işlem öncesi araştırın, öğrenin ve hatta sorumlu kişinin telefon numarasını kaydedin ve ulaşılabilir olduğunu araştırın. emin olun saç ekim sonrası kafanızda çok fazla soru olacak ve aramanız gerekecek.
    UYGUN FİYAT: herkesin saç ekimine ayırabileceği bütçe farklı olabilir ama bence tek seferde mükemmel bir ekibe uygun bir fiyata yaptırmak sizin için daha ekonomik olacak. Şöyle ki birçok saç ekim merkezi sözde daha düşük fiyata ama sizi ikinci ve hatta üçüncü seansa mecbur bırakacak şekilde sözde kampanya ya da size özel kandırmacasıyla fiyatlandırmakta. yapılan işi ve sanatı, kullanılan malzemeleri, gösterilen özveriyi kendim gözlemlediğimden ve daha önceden yaptığım araştırmaları da göz önüne koyduğumda size 4000 tl nin altında fiyat verene yanaşmayın derim. Gözlemlerime dayanarak söylüyorum 4000 tl nin altında saç ekimi yaptıranlar ikinci bir seansa mecbur bırakılıyor böylece uygun fiyata yaptırmış olmuyorsunuz. Eziyeti de cabası.
    SAÇ EKİMİ KONUSUNDA UMARIM SİZE YARDIMCI OLMUŞUMDUR. BEN YAPTIRDIĞIM SAÇ EKİMİNDEN ÇOK MEMNUNUM. UMARIM SİZ DE MEMNUN KALIRSINIZ.
    1- 2016da başlamış yazıyor bilgilerde fakat yorum yapamıyacağım

    2- Hocam sen 3-5 aylık eğitim aldın diye kendine nasıl Saç ekim cerrahı (surgeon cerrah demektir) diyebiliyorsun? Sen bir tıp doktorusun bir cerrah ünvanını hak edecek eğitim almadın. Bu yaptığının suç olduğunun farkında mısın? Sağlık bakanlığının senin doktor lisansını dahi iptal etmesine kadar yolu var. Kendi kafana göre ünvan atfedemezsiniz hak etmediğin bir ünvanı kullanman dolandırıcılıktır

    3- Şaka mı yapıyorsun:) websitenden hemen sildirince yırtabileceğini mi sanıyorsun? burada sen niye bizi aptal yerine koyuyorsun? silinince senin sitenden olduğun anlaşılmayacak mı sanıyorsun?





    4- Yabancı dilde website yaptın diye (tresclinic.com) klinik mi oluyor? Klinik mi bu gösterdiğin siteler?http://www.medicaloneclinic.com/doctors buraya bakınca da sizinle ilgili hiç bir ibare yok:)

    Sayın DR. KUDDUSİ ONAY kendiniz akıllı olabilirsiniz ama emin olun buradaki bir çok insan aptal değil. Beni ve bu forumdaki diğer kişileri aptal yerine koyamazsınız! Size tedavi olmaya gelen hastalara şimdiden üzülüyorum...

    Görüldüğü üzere sizin BANA ve FORUMDAKİ HERKESE BİR ÖZÜR BORCUNUZ OLDU
  • FaTeeH kullanıcısına yanıt
    Ben de araştırmayı çok sevdiğim için abim için çok araştırdım makina mühendisliği okuduğum için kafa hep sayısal çalışıyor. Bir çok popüler merkezlerle görüşmeye gittik pahalıysa iyidir mantığıyla ama öyle hiç değil kandırmak için nasıl palavralar atıyorlar inanamazsın bir de bu merkezler öyle küçük yerler de değil milyonlarca lira yatırım yapmış yerler... Herkes kendisini övmek için diğer yöntemleri kötülüyor. Bizim teknik süper diğerleri şöyle kötü böyle kötü ama hep yalan dolan bolcana yabancı kaynak araştırmasam ben de inanırdım.

    Sonra gazetedeki listeyi buldum oradakilerle görüştüm ve hiç palavra atmadan gerçekçi yaklaşım sergilediler ve şansıma orada saç ektiren 2 kişi vardı oyüzden ikna oldum ve saçlarımı ektirdim. Saç ektirmeyi düşünenlerin iyicene

    Şu listedeki saç ekim merkezlerini incelersen daha iyi olabilir.https://eniyi-haber.com/en-iyi-sac-ekim-merkezi-fiyatlari/

    ÖNEMLİ BİLGİLER
    -Şuraya da kimsenin aklı bulanmaması için önemli bilgiyi yazayım. Hatta kendiniz de araştırın DHI mucize falan değil olay saç ekimi yapan kişide bitiyor. Saçı iyi eken kişinin ekilen saçların %99'a kadar tutmasını sağlıyor bu nokta zaten saç ekim merkezinin kalitesini ortaya çıkartıyor. Yoksa 6000 greft ekilmiş %40'ı tutmuş hiç bir mantığı yok. Tekrarlıyorum önemli olan teknik ya da greft sayısı değil, ekecek ekibini uzmanlığı

    -Bir de fotoğraf koyanlara ya da size teklif veren saç ekim merkezlerinin gönderdikleri fotoğraflara çok inanmamak lazım grafiker arkadaşım direk photoshop bu dedi hatta kötü bir photoshop
    Unutmayın size gönderdikleri fotoğraflar ya en iyileri ya da çok iyi değil ise de photoshoplu olanlardır.



    Editleme sebebi: bayağı ilgi görmüşken ekleme yapmak istedim. Saç ektirecek arkadaşlara pilot bir yazı olur en azından. Bu arada saç ektireli 1 yıl oldu hem ektirdiğim yer çok güzel oldu hem de donör bölgem de hiç iz yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigria -- 10 Mart 2019; 16:50:29 >
  • Konuda banlanan üyeler görüyorsanız bilin ki fake üyelerdir.

    1 değil, 3 değil, 5-6 nickle konuda fake nickler alarak dolaylı yoldan, sahte referanslar ile reklam yapma niyetinde olanlara sesleniyorum, takip ediliyorsunuz görüldüğü üzere.

    Bölüme telefon onayı getirebilirsek, artık buna çare bulacağız diye düşünüyorum.
  • Değerli Arkadaşlar,
    Bu sayfada saç nakil merkezleri, yöntemleri, fiyatları, hizmetleri, saç nakili yaptırmış ya da yaptıracak olanların soruları ve her türlü sorunları tartışılmaktadır. En iyi saç ekim merkezi neresidir? sorusunun bildiğiniz gibi herkesce kabul görebilecek bir cevabı yoktur. Ancak hem araştırmaya sevk etmesi hem de yıllardır alışılagelmiş bir başlık olması nedeniyle dokunulmayacaktır. Uzun yıllar beraber yavaş yavaş oluşturduğumuz bu müthiş bilgi birikimi ilerleyen zamanlarda sistematik bir şekilde sayfamızın ilk mesajına aktarılacaklar. İsteyen üyelerimizin öncesi ve sonrası fotoğrafları yine ilk sayfadan verilecektir. Ayrıca saç dökülmesini durdurmak için yaptığımız saçma yatırımlar ve aslında bilimin ışığında yapmamız gerekenler genç kardeşlerimize birer rehber niteliğinde olacaktır. Değerli görüş ve önerilerinizi her zaman iletebilirsiniz. Sağlıklı ve bol saçlı günler dilerim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    lacoste_34 , canivolki bu mesajı paylaştı
  • Daha önce tecrübelerimi paylaşmıştım. Çok uzun bir konu olduğundan ara sayfaları okumamış olanlar için yineliyorum:

    Saç nakli operasyonum öncesinde forumdan istifade ettim ve tecrübelerimi paylaşmak, forumu bilgilendirmek için yazıyorum. Zaman zaman forumda düşüncelerimi açıklamıştım, ama aşağıdaki satırları yazmadan sabırla 3 yıl bekledim.

    Saç nakli operasyonum bir estetik cerrahi hekimi tarafından başkentteki özel bir klinikte yapıldı. Operasyon öncesinde sadece bir kez ofisinde görüştük. Kendisine gitmemin başlıca sebebi bu siteden edindiğim, özellikle bir üyenin oldukça olumlu izlenimleriydi. Bu hekim dışında herhangi bir kişi ya da kurumla yüz yüze bir görüşmem olmadı.

    İlk görüşme yaklaşık 5 dakika sürdü. Açıklığın 16cm (uzunluk) x 10cm (en) = 160cm2 olduğu ve dört bin greftin yeterli olduğu söylendi (Bu hesap, cm2 başına 25 greft anlamına geliyor). Eylül 2012' in son haftasına randevu verildi.

    Operasyon öncesi hemşire tarafından saçlar tıraş edildi ve hekim bir kalem yardımıyla ekim yapılacak alanın sınırlarını çizerek ön saç çizgimi belirledi.
    Operasyon öncesi –nakit- dört bin lira ödemede bulundum (4500 TL istenmişti ama kısa bir pazarlık sonrası 500 TL indirim yapıldı).

    Saat 08:00 de girdiğim klinikten öğleden sonra 16:00 sularında ayrıldım.

    Hekim tarafından yaklaşık 3 saat (2-3 defa 5’er dakikalık ara verilerek) kökler –manuel- olarak çıkarıldı. Vadedilen 4000 greft için kabaca her dakika manuel olarak 20-25 greft /saç kökü çıkarılmış anlamına geliyor(!)

    Yarım saatlik bir öğle yemeği molası (bisküvi + meyve suyu) akabinde önce bir hemşire saç çizgisini yeniden çizerek kanalları açtı ve ikinci bir hemşirenin daha eşlik etmesiyle saç ekimine geçildi.

    Operasyon sonrası 3. günden itibaren başımda şişkinlik oldu. Şişkinliğin inmesi 10 gün kadar sürdü. Bu süre zarfından evden dışarıya adım atamadım. Ekilen bölgeye de çok özen gösterdim.
    2. Haftadan itibaren ekilen saçların bir kısmının döküldüğünü gözlemledim.
    4. Haftanın sonunda neredeyse ekilen tüm saçlar dökülmüştü.
    6. Hafta kısmen (cılız) tekrar saç çıktığını hissettim.
    2. ay bitiminde tatmin edici bir görünüm yoktu.
    3. ay bitiminde de tatmin edici bir görünüm yoktu, çıkan saçlar çok seyrekti. Tepem kapanmamıştı.
    4. ay bitiminde durum pek farklı değildi. Genel olarak saçları seyrekleşmiş (tabiri caizse dökülme trendine girmiş) biri gibiydim.
    5. ayda her zamanki berberim yerine başka bir berbere gittim (bu üçüncü kez berbere gidişimdi, ilk 2 sefer zaten başımdaki kızarıklardan operasyon geçirmiş olduğum anlaşılıyordu). Berber saç nakli olduğunu anladı. Nasıl anladığını sorduğumda ekilen bölgedeki saçların normale göre oldukça dik durduğunu ifade etti.

    Sonuç olarak,
    1) İlk görüşmede 4000 bin greftlik ekim yapılacağı bana iletilmesine rağmen operasyon sonrası yaptığım fotoğraf çekimlerinden –bizzat sayarak- yaklaşık 2500 greftlik ekim yapıldığını farkettim.
    2) Doktoruma bu durumu sormak için birinci yılın sonunda gittim. Hiçbir şekilde 4000 yerine 2500 greft ekildiğini kabul etmedi. Saç tellerimin ince olduğunu bu da seyrek görünmesine yol açtığını söyledi. Bir ilaç reçetesi verdi ve uygulamamı istedi. Arzu edersem saçlarımı sıfır numaraya kestirip, greftleri beraberce saymayı teklif etti. Kabul etmedim.
    3) Saç nakli operasyonumdan tam ÜÇ yıl sonra tekrar randevu alıp ofisine gittim. Bu kez derdimi anlatır anlatmaz. İstersem para iadesi yapabileceğini söyledi (bu ilk opsiyondu). İkinci olarak, 2 yıl öncekinde olduğu gibi saçlarımı yine sıfır numaraya kestirip, greftleri beraberce saymayı teklif etti. Yine kabul etmedim. Üçüncü olarak da ek ekimle seyrek yerleri doldurmayı önerdi ki güvenmediğimden kabul etmedim
    4) Konuşmamızın bir yerinde “kim 4000 grefti bir seferde (7 saatte) alıp, nakledebilir ki?” Dedi. Bu benim için bir itiraf niteliğindeydi. 4000 greft ekmediği anlamına geliyordu.
    5) İlk ödediğim paranın yarısını alarak oradan ayrıldım.

    Saç ekimi yaptıracaklara tek tavsiyem muayenede kendilerine söylenen greft sayılarına kesinlikle itibar ETMEMELERİ, pazarlıklarını GÖRÜNÜM üzerinden yapmaları.
    Sanıyorum hepimiz için ekimin sık ve doğal gözükmesi en önemli unsur. Doğaldan kastettiğim tanımadığınız 3. Şahıslarla konuşurken sürekli saçınıza bakılmaması. Sıktan kastettiğim ise saç sıklığının yaklaşık 2 kulak arası kadar sık olması. Bunu garanti etmeyen/edemeyen hekimden UZAK DURUN arkadaşlar.

    Tabi karşımızda bir hekim olduğunda toz konduramıyoruz ama netice olarak bu bir estetik operasyon, hayati değil. Hekimlerin ifadesiyle diğer estetik operasyonlara göre daha zor da değil. Ve GÖRÜNÜM = vadedilen greft sayısı hiç değil.

    Biliyorum maddi olanak birçoğunuz için kısıtlayıcı unsur. Forumdaki yazılardan anlıyorum ki doktor 6000 greft diyor ama parası 3500’e yettiği için iş orada kalıyor. Yani paran kadar saçın olsun. Bu şekilde kliniklerden cevap alanlara üzülüyorum. O zaman hiç yapmasınlar o nakli. Asıl olan müşteri memnuniyeti ise!

    Yaşadığım tecrübe gösterdi ki vaatlere uyulmama durumu var. Bunu vicdana sığdıramıyorum…

    Arkadaşlar lütfen en az 3 YERE gidiniz ve KENDİ DURUMUNUZU görüşünüz. İstediğiniz görünümün maliyeti konusunda pazarlık yapınız ve sonuç konusunda kesinlikle garanti alınız! Yani beğenmezseniz ikinci ve hatta üçüncü nâkile (donör bölge izin verirse) garanti verebiliyorlar mı? Ya da paranızı iade edebilecekler mi?

    Yazdıklarım biraz iddialı ve hatta ters gelebilir kimilerine ama bir tartışmaya girmeyeceğimi peşinen bildiririm. Neticede bunlar benim görüşlerim. Sorularınız varsa memnuniyetle cevaplandıraMAyacağım. Sadece tecrübemi aktarmak istedim.

    Kusura bakmayın ama saç çıkma çıkmama meselesini tesadüf, şans, kader, vb. nedenlerle açıklamamak lazım. Neticede Dr'lar sizi operasyon öncesi görüyor mu? Gördüklerinde ne diyorlar: Sizi lise yıllarına döndürmek imkansız ama 6 ay sabırla beklerseniz biraz tüylenme olacak gibi laflar mı ediyorlar?

    Hayır, dedikleri 2000 greft, 3000 greft ekeceğiz gibi laflar değil mi? Siz ne yapıyorsunuz? Hayır doktor bey bana 3850 greft lazım mı diyorsunuz? Geçin lütfen bu gereksiz münakaşaları.

    Siz doktora estetik bir kaygıdan dolayı gidiyorsunuz. Bu gidilen doktorlar da "estetik" konusunda uzmanlar.

    Eğer sizi 5000 greft kurtarıyorsa ancak o 3000 yeter deyip işin içinden çıkıyorsa bunun sorumlusu siz misiniz yoksa o mu?

    Bakın sizlerin greft hesaplaması için basit bir yol önereyim:
    açıklık olan yerin enine - boyuna ölçüsünü alın:
    Atıyorum eni 10 cm uzunluğu 16 cm olan bir yer olsun: 10x16=160 cm2 eder değil mi?
    160cm2 x 25 greft/cm2 (1 cm2de 25 greft anlamına gelir) = 4000 greft
    160cm2 x 50 greft/cm2 =8000 greft
    160cm2 x 75 greft/cm2 =12000 greft eder.

    4000 greft seyrek (alt sınır diyelim), 8000 greft normal-sık, 12000 greft ise sık-yoğun bir ekimdir.

    Bunu sizi söyleyemeyen kuruluştan uzak durun derim.

    Elbette denebilir ki donör alanınızda o kadar greft yok. O zaman ne yapacaksınız? Azami kaç greft alabileceklerini soracaksınız? Onlarda size diyecek ki atıyorum 3000 greft
    Ekim yapıldıktan sonraki ilk yıkamadan önce ya da sonra ekilen yerin detaylı (büyük) bir fotoğrafını çekeceksiniz. Ve evde geçirdiğiniz ilk 1 hafta içinde ekilen greftleri tek tek sayacaksınız. Merak etmeyin her ekilen greft rahatlıkla görülebilir- sayılabilir.

    Eğer başta size söylenen gibi 3000 ise sorun yok ama atıyorum 2500 ise doktorun kapısını çalacaksınız. Ve bir açıklama isteyeceksiniz. Eğer bunu yaparsanız sonra 6 ay sonra lisedeki saçlarıma kavuşamadım? acaba sık olmadı mı? gibi gereksiz münakaşalara girilmez.

    Her zaman dediğim gibi operasyonu greft sayısı üzerinden değil de sizi memnun edebilecek doğal ve "sık" görünümün bedeli üzerinden değerlendirin...

    Sağlıcakla kalınız.
  • Merhaba arkadaşlar. Ben devlet hastanesinde çalışan bir cerrahım. Saç ektiren biri olarak saç ekimi konusundaki tecrübelerimi,deneyimlerimi ve araştırmalarımı sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki sağlık ile ilgili konularda çok hassas davranan bir cerrah olarak ben saç ekimini marka veya isim yapmış bir hastanede yaptırmak yerine bu işi yapacak ekibin tecrübesine, klinik sonuçlarına, hasta memnuniyetine, güven vermesine, uygun fiyata, sterilizasyon koşullarına önem verdim. birçok ünlü sağlık kuruluşlarını ve saç ekim merkezlerini sorguladım. bu kuruluşların ve merkezlerin isimlerini vermeden deneyimlerimi ve önerilerimi sıralamak isterim:
    1) GÜVEN: Birçok saç ekim merkezinde görüşme yaptığım ve bilgi almak istediğim kişiler saç ekimi yapacak ekipten birileri değildi. yani görüşme yaptığım kişilerin çoğu sekreter ya da saç ekimi aşamalarının hiçbirinde bulunmayacak olan ve sadece kabaca analizlerde bulunan pratisyen ya da plastik cerrahi doktorlarıydı. görüşmede bulunduğunuzda sanki tüm aşamalarda (alım, kanal, ekim aşamaları)doktor yapacak izlenimi veriyorlar ama bilinçli bir şekilde doğru soru sorduğunuzda ya hiçbir aşamada olmadıklarını ya da sadece kanal aşamasında olduklarını anlıyorsunuz. Diğer aşamalarda kimlerin çalıştığını ve tecrübelerini bilmiyorsunuz. Şansınıza kim çıkarsa. Saç ekimi yaptıran bir hasta olarak her aşamanın önemli olduğunu gördüm. Yani alım sırasında alımcı düzgün almayıp kökleri kırarsa veya ekimci ekim sırasında kökleri ters ekerse ya da köke zarar verirse kanalı en iyi doktor açsın ne işe yarar. bu iş ekip işi olduğu için bence herşeyden önce ekibi bir araştırın. Size elbette isimlerini vermeyeceklerdir ama referanslar size en doğru yolu gösterecektir. ben de bir cerrah olarak girdiğim ameliyatlarda beni asiste eden asistan doktorun veya hemşirenin ameliyat konforunu ve kalitesini nasıl etkilediğini bildiğim için size mutlak tavsiyem güvenilir bir ekibe yaptırmanız. Özellikle mezbaha gibi çalışan popüler yerlerden uzak durmanızı tavsiye ederim çünkü bu yerlerde çok fazla ekip vardır ve hangisine denk düşeceğiniz şansa bağlı. her ekip aynı değildir. iyi bir ekibe düşerseniz çok iyi bir iş çıkarabilirler ama aksi durumda kendinize ve paranıza yazık olur. Popüler saç ekim merkezlerindeki yorumlara bakarsanız çok memnun olan da göreceksiniz çok berbat bir iş çıkaranları da. saç ekimi tabi ki telafisi olan bir iştir, ikinci ve üçüncü seansı bile yaptırabilirsiniz ancak ilk seansta çok kötü bir iş çıkarılırsa varolan rezervi tüketirsiniz ki ikinci ve hatta üçüncü seans sizi mutlu etmeyebilir.
    2)KALİTE: Yapılacak olan saç ekiminde saçlar öyle doğal durmalı ki saç ekimi olduğu dışardan bakıldığında belli olmamalı ve olabildiğince sık olmalı. bunu gerçekten sağlamak çok zor ancak imkansız değil. deneyimli ve tecrübeli bir ekiple bunu başarmanın mümkün olduğunu gördüm. saç ekimi yaptırmayı düşündüğünüz merkezlerde daha önce ekim yaptırmış birileriyle temasa geçmeniz size gayet iyi bir fikir verecektir. günümüzde en yaygın,en bilindik ve başarısı kanıtlanmış en iyi yöntem FUE dir. yeni teknikler geliştirilmekle birlikte işin esası aslında aynı. yeni yöntemlerdeki en önemli fark kanal ve ekim aşamasının birleştirilip tek seferde yapılmasıdır. bu teknik, işlemi yapan kişiye kolaylık sağlıyor. yani önce kanal açıp sonrasında ekim yapmak yerine kanal ve ekim aşamasını aynı anda yapmakla daha pratik bir yöntem sağlanmış oluyor. başarı oranının klasik FUE yöntemine kıyasla farklı olacağını düşünmüyorum. ikinci bir fark ise gereksiz pahalı olması. ben FUE yöntemiyle yaptırdım ve gayet memnunum. herhangi bir yara ya da iz oluşmadı. eğer bu yeni tekniklerle yaptırmak isterseniz bence bir süre başarısını ve yaygınlaşmasını bekleyin.
    3) STERİLİZASYON: Saç ekimi cerrahi ve kanamalı bir işlemdir. Dolayısıyla bu işlem yapılırken sterilizasyon ve hijyen koşullarına dikkat edilmesi gerekir. Daha önceleri Sağlık Bakanlığı bu işlemlerin ameliyathanelerde yapılması için bastırıyordu ve denetimlere tabii tutuyordu. Ancak yeni yasal düzenlemelerle artık saç ekimi ameliyatları normal poliklinik odalarında bile yapılabilir hale getirildi. fakat bu durum yine de sterilizasyon ve hijyeni gözönünde bulundurmayı gerektirir. Normal sıradan bir vatandaş elbette sterilizasyonun ne olduğunu ve nasıl sağlandığını bilemez ancak operasyon odasının saç ekimi öncesi görülmesi size bir fikir verebilir. Odaların büyüklüğü ve düzeni, etrafta kirli veya kanlı malzemelerin varlığı ve çalışan kişilerin görüntüsü vs...saç ekimi piyasasında o kadar çok kalitesiz ve kalifiye olmayan insan var ki en azından işlemi yapacak ekipteki kişilerin sterilizasyon ve hijyen kurallarını bilen sağlık çalışanı olmasına dikkat edin. ayrıca yorumları biraz okudum ve gözüme hep doktor isimleri takıldı. bana göre hiçbir doktor ince işçilik ve sabır gerektiren bu işte çalışmaz. varsa da çok nadirdir ve sadece belki kanal aşamasında bulunur veya plastik cerrah ya da dermatolog değildir.sağlık bakanlığı bu yetkiyi sadece plastik cerrah ve dermatoloji hekimlerine vermiştir ancak emin olun hiçbir tıp fakültesinde veya uzmanlık ihtisasında hiçbir hekime saç ekimi eğitimi verilmez. saç ekimi yapan doktor varsa da sonradan bu alana ilgi duymuştur ve usta çırak ilişkisiyle öğrenmiştir bu işi. Çünkü saç ekiminin bir okulu ya da eğitim programı yok. O yüzden bence doktor olmasından ziyade ekibin sterilizasyon ve hijyen konularına hakim, bu işte yıllarını vermiş deneyimli ve tecrübeli, özellikle sağlık çalışanlarından oluşmuş ve iyi referanslara sahip olması herşeyin üstünde tutulması gereken bir nokta olduğunu düşünüyorum. ayrıca tercihen acil servisin de olduğu kliniklerde güvenli olabileceğini düşünmekteyim çünkü saç ekimi sırasında ağrıya veya lokal anestezi için kullanılan ilaçların oluşturduğu yan etkilere bağlı olarak birtakım sağlık sorunlarıyla karşılaşılabilmekte. benim başıma herhangi bir sağlık sorunu gelmedi ama birçok hastada işlem sırasında hipotansiyon geliştiğini duydum. ismini vermeyeceğim bir saç ekim merkezinde bir hastanın yan etkilere bağlı öldüğünü duydum. Sonucunda da o klinik kapatıldı ve soruşturma başlatıldı. o yüzden tavsiyem saç ekimini acil servisi olan bir klinikte ve yine tekrarlıyorum sağlıkçılardan oluşan bir ekibe yaptırmanız olur.
    ULAŞILABİLİRLİK: saç ekimi sonrası en önemli sorunlardan biri de herhangi bir sorun veya akla takılan sorular karşısında muhatap bulamamak. işlem sonrası takip bence çok önemli. birçok yerde işlem sonrasında klinikle ya da ekipteki herhangi biriyle iletişim kuramama şikayetleri duymuştum. saç ekimi yaptırdığınız klinikte mutlaka bunu sorgulayın. işlem sonrası takipler nasıl olacak, kiminle irtibata geçilecek bunları işlem öncesi araştırın, öğrenin ve hatta sorumlu kişinin telefon numarasını kaydedin ve ulaşılabilir olduğunu araştırın. emin olun saç ekim sonrası kafanızda çok fazla soru olacak ve aramanız gerekecek.
    UYGUN FİYAT: herkesin saç ekimine ayırabileceği bütçe farklı olabilir ama bence tek seferde mükemmel bir ekibe uygun bir fiyata yaptırmak sizin için daha ekonomik olacak. Şöyle ki birçok saç ekim merkezi sözde daha düşük fiyata ama sizi ikinci ve hatta üçüncü seansa mecbur bırakacak şekilde sözde kampanya ya da size özel kandırmacasıyla fiyatlandırmakta. yapılan işi ve sanatı, kullanılan malzemeleri, gösterilen özveriyi kendim gözlemlediğimden ve daha önceden yaptığım araştırmaları da göz önüne koyduğumda size 4000 tl nin altında fiyat verene yanaşmayın derim. Gözlemlerime dayanarak söylüyorum 4000 tl nin altında saç ekimi yaptıranlar ikinci bir seansa mecbur bırakılıyor böylece uygun fiyata yaptırmış olmuyorsunuz. Eziyeti de cabası.
    SAÇ EKİMİ KONUSUNDA UMARIM SİZE YARDIMCI OLMUŞUMDUR. BEN YAPTIRDIĞIM SAÇ EKİMİNDEN ÇOK MEMNUNUM. UMARIM SİZ DE MEMNUN KALIRSINIZ.
  • melihcavus M kullanıcısına yanıt
    Merak ettiğim bir şey var saç ekimi üzerine bir foruma gelip reklamın dibine vuruyorsun sonra öncesi ve sonrası diye fotoğraf paylaşıyorsun. Öncesinde daha fazla saçın var ve sonrasında zaten saçın var. Senin dökülmüş olan fotoğrafın varmı kardeşim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akbabaa

    Sevgili forum kulanılacaları
    Yaklasık 4.5 ay önce sac ektirdim .
    4 yılık urolojı doktoruyum
    Sac ekimi yaptırıken arastırmak ıcın bir forum sitesi bulamadıgım için saç ekim merkezi konusunda bir hekim arkadasımın tavsiyesi üzerine Ankara'da Serdar hoca ya gittimhttps://store.donanimhaber.com/3e/c3/67/3ec3674faef3d6c5ba216c895e5f17ce.png
    Elde ettiğim sonucu sac ekımınde kararsızlık yasayan sac sorunu yasayan arkadaslarla paylasmak ıstedım
    İntra operatıf ve post operatıf agrı kontrolu son derece basarılı
    Son derece steril ve titiz çalısan bir ekip
    Aklınıza takılan her hangı bır konuda yardım alma konusunda hıc bır sıkıntı yasamadım
    Kendimde bir cerrah olarak Serdar hocayı begendım
    Sizlerle paylasmak istedim saygılarımla ....



    hocam daha karanlık bi yerde çekemedinizmi.
  • Dawson; arkadaşım daha önce benimde minoxil ile ilgili yazılarım olmuştu daha sonra sende minox ile ilgili yazılar yamışsın bununla ilgili sorular gelince genel olarka buraya yazmak istedim. ayrıca bir yazında yerli biotin kullanın demişsin SOLGAR örneğini vermişsin SOLGAR ABD menşeli bir aletrnatif ilaç firmasıdır.

    Bende 2.5 ay önce saç ekimi yaptırdım bunun öncesinde yaklaşık 4 sene kadar minoxil kullandım. Sonrasında kullanmaktan usandım ve bıraktım keşke bırakmasaydım. En azından 2 günde 1 kullansam bile korurdum. Ama bıraktığım zaman mevcut saçlarımda dökülmedi eski haline döndü resimlerle mevcut bu durum kanıtlayabilirim. 4 yıl önce kullanmadığım zamana döndü.

    Minoxil asla dökülmemeye kodlanmış saçları dökmez bunun hiç bir bilimsel kanıtı yoktur. Minoxil kullanınca her 4 aya bir döngüye girer saçları döker (kırar daha doğru bir ifade) ama akabinde yeniden hızlı bir şekilde geri çıkarır.
    Yapılan klinik çalışmalarda minoxilin düzenli kullanımda maksimum etkiyi 12-24 hatfalarda alınıyor. Bundan sonraki süreçte tâki 96. hafaya kadar bu haftada minoxil kullanmayı bırakanlar mevcut saçları ssürekli test ediliyor ve %10 bir saç kaybı oluşuyor. (Minoxilin koruduğu saçlar dışında) izlemeye devam ediliyor 10. hafta sonra minoxil bıraktından sonra yeni saç çıkışları gözlemleniyor. Bu da minoxilin mevcut döktüğü saçlar.

    Gelelim asıl meseleye Minoxil sürekli kullanılması gereken bir spreydir. Bunu göze alıyorsanız kullanın yada bırakınca minoxilin koruduğu saçların döküleceğini bilerek kullanın. Bıraktıktan sonra eğer minoxili kullanmasaydınız saçlarınız geri o hale gelir. NE EKSİK NE FAZLA. bu söylediklerim sadece düz rutin sadece minoxil ile ilgili yanında takviye ve arada düzensiz kullanıldığında bu dökülme bantlarını azaltır ve döngüyü hafif atlatırsınız.

    Doktorlar tavsiye etmiyor minoxil falan yazmışlar tabi tavsiye etmezler tekrardan ekim için gelecek neden kullandırtsın. Forumda çok övülen doktorlarında PROPECİA türevleri ilaçları ekimden sonra akabinde kullandırtmalarına hiç şaşmayın sadece finas. etken maddeli ilaçları kullanarak muazzam sonuç alanlar var. Bu ilacı kullandıktan sonra sonuç ekim kalitesi mi yoksa finas. etkisi mi ? Finas. etken maddeli ilaçları bırakınca ne hale geliyor? söyleyim ilk 2 ayda kullanmasaydınız ne hale gelecekseniz o hale gelir. Aynı minoxidil etken maddeli ilaçlar gibi. Saçı döken DHT hormonudur bununla savaşan ilaçlar sadece kullandığın sürece etki eder. Yani DHT' ye dirençli saçları minox veya finas. dökmez.

    Birde Biotin ve çinko önermişsin biotine aynen katılıyorum biotin depolanamaz fazlası saça ve tırnaklara güç verir ve vucuttan atılır sıkıntı yok. Ama çinkoyu kafana göre kullanırsan ki eksikliği çok nadirdir, fazla alırsan çinko zehirlenmesi ve bakır yetmezliği ortaya çıkar. Çinko zaten çok kolay emilimi olan bir vitamin gündelik hayatta yediğimiz şeylerde var 1 yumarta yesen bile karşılar.

    Şuan ekimden 2.5 ay geçmesine rağmen kullanmıyorum minoxil çünkü ekimim nasıl olmuş kalitesini görmek için ama illaki kullanacam inş. çünkü ekilen saçların arasında saç çıkışları meydana geldiğinde daha doğal ve o ekimin yapay olan yerlerini kapatır.
    Selametle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halacboy -- 21 Aralık 2015; 21:34:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: toxoplazma


    quote:

    Orijinalden alıntı: gothic10

    baktım hocam gayet gzüel bir ekim olduğunu düşünüyorum. Nereye ektirdiniz? bir de saçlarda toppik falan var mı

    baya seyrek toppik olsa seyrek görünmezdi. bu seyrekliğin düzeleceğini sanmıyorum. komple saçsız kalmak mı iyi, yoksa böyle seyrek seyrek görüntü mü iyi, ona karar verip öyle ektirin derim. bence böyle seyrek görüntü daha kötü.

    150. Gün süreç normal arkadaşım. Bu işin tamamlanmasına daha 215 gün var o zaman da kısmetse foto paylaşacağım.O zamana kadar burdayım arkadaşlar bu forma vefa borcumu ödememi kimse engelleyemez. Her 15 günde bir foto paylaşacağım.
  • Daha önce tecrübelerimi paylaşmıştım. Çok uzun bir konu olduğundan ara sayfaları okumamış olanlar için yineliyorum:

    Saç nakli operasyonum öncesinde forumdan istifade ettim ve tecrübelerimi paylaşmak, forumu bilgilendirmek için yazıyorum. Zaman zaman forumda düşüncelerimi açıklamıştım, ama aşağıdaki satırları yazmadan sabırla 3 yıl bekledim.

    Saç nakli operasyonum bir estetik cerrahi hekimi tarafından başkentteki özel bir klinikte yapıldı. Operasyon öncesinde sadece bir kez ofisinde görüştük. Kendisine gitmemin başlıca sebebi bu siteden edindiğim, özellikle bir üyenin oldukça olumlu izlenimleriydi. Bu hekim dışında herhangi bir kişi ya da kurumla yüz yüze bir görüşmem olmadı.

    İlk görüşme yaklaşık 5 dakika sürdü. Açıklığın 16cm (uzunluk) x 10cm (en) = 160cm2 olduğu ve dört bin greftin yeterli olduğu söylendi (Bu hesap, cm2 başına 25 greft anlamına geliyor). Eylül 2012' in son haftasına randevu verildi.

    Operasyon öncesi hemşire tarafından saçlar tıraş edildi ve hekim bir kalem yardımıyla ekim yapılacak alanın sınırlarını çizerek ön saç çizgimi belirledi.
    Operasyon öncesi –nakit- dört bin lira ödemede bulundum (4500 TL istenmişti ama kısa bir pazarlık sonrası 500 TL indirim yapıldı).

    Saat 08:00 de girdiğim klinikten öğleden sonra 16:00 sularında ayrıldım.

    Hekim tarafından yaklaşık 3 saat (2-3 defa 5’er dakikalık ara verilerek) kökler –manuel- olarak çıkarıldı. Vadedilen 4000 greft için kabaca her dakika manuel olarak 20-25 greft /saç kökü çıkarılmış anlamına geliyor(!)

    Yarım saatlik bir öğle yemeği molası (bisküvi + meyve suyu) akabinde önce bir hemşire saç çizgisini yeniden çizerek kanalları açtı ve ikinci bir hemşirenin daha eşlik etmesiyle saç ekimine geçildi.

    Operasyon sonrası 3. günden itibaren başımda şişkinlik oldu. Şişkinliğin inmesi 10 gün kadar sürdü. Bu süre zarfından evden dışarıya adım atamadım. Ekilen bölgeye de çok özen gösterdim.
    2. Haftadan itibaren ekilen saçların bir kısmının döküldüğünü gözlemledim.
    4. Haftanın sonunda neredeyse ekilen tüm saçlar dökülmüştü.
    6. Hafta kısmen (cılız) tekrar saç çıktığını hissettim.
    2. ay bitiminde tatmin edici bir görünüm yoktu.
    3. ay bitiminde de tatmin edici bir görünüm yoktu, çıkan saçlar çok seyrekti. Tepem kapanmamıştı.
    4. ay bitiminde durum pek farklı değildi. Genel olarak saçları seyrekleşmiş (tabiri caizse dökülme trendine girmiş) biri gibiydim.
    5. ayda her zamanki berberim yerine başka bir berbere gittim (bu üçüncü kez berbere gidişimdi, ilk 2 sefer zaten başımdaki kızarıklardan operasyon geçirmiş olduğum anlaşılıyordu). Berber saç nakli olduğunu anladı. Nasıl anladığını sorduğumda ekilen bölgedeki saçların normale göre oldukça dik durduğunu ifade etti.

    Sonuç olarak,
    1) İlk görüşmede 4000 bin greftlik ekim yapılacağı bana iletilmesine rağmen operasyon sonrası yaptığım fotoğraf çekimlerinden –bizzat sayarak- yaklaşık 2500 greftlik ekim yapıldığını farkettim.
    2) Doktoruma bu durumu sormak için birinci yılın sonunda gittim. Hiçbir şekilde 4000 yerine 2500 greft ekildiğini kabul etmedi. Saç tellerimin ince olduğunu bu da seyrek görünmesine yol açtığını söyledi. Bir ilaç reçetesi verdi ve uygulamamı istedi. Arzu edersem saçlarımı sıfır numaraya kestirip, greftleri beraberce saymayı teklif etti. Kabul etmedim.
    3) Saç nakli operasyonumdan tam ÜÇ yıl sonra tekrar randevu alıp ofisine gittim. Bu kez derdimi anlatır anlatmaz. İstersem para iadesi yapabileceğini söyledi (bu ilk opsiyondu). İkinci olarak, 2 yıl öncekinde olduğu gibi saçlarımı yine sıfır numaraya kestirip, greftleri beraberce saymayı teklif etti. Yine kabul etmedim. Üçüncü olarak da ek ekimle seyrek yerleri doldurmayı önerdi ki güvenmediğimden kabul etmedim
    4) Konuşmamızın bir yerinde “kim 4000 grefti bir seferde (7 saatte) alıp, nakledebilir ki?” Dedi. Bu benim için bir itiraf niteliğindeydi. 4000 greft ekmediği anlamına geliyordu.
    5) İlk ödediğim paranın yarısını alarak oradan ayrıldım.

    Saç ekimi yaptıracaklara tek tavsiyem muayenede kendilerine söylenen greft sayılarına kesinlikle itibar ETMEMELERİ, pazarlıklarını GÖRÜNÜM üzerinden yapmaları.
    Sanıyorum hepimiz için ekimin sık ve doğal gözükmesi en önemli unsur. Doğaldan kastettiğim tanımadığınız 3. Şahıslarla konuşurken sürekli saçınıza bakılmaması. Sıktan kastettiğim ise saç sıklığının yaklaşık 2 kulak arası kadar sık olması. Bunu garanti etmeyen/edemeyen hekimden UZAK DURUN arkadaşlar.

    Tabi karşımızda bir hekim olduğunda toz konduramıyoruz ama netice olarak bu bir estetik operasyon, hayati değil. Hekimlerin ifadesiyle diğer estetik operasyonlara göre daha zor da değil. Ve GÖRÜNÜM = vadedilen greft sayısı hiç değil.

    Biliyorum maddi olanak birçoğunuz için kısıtlayıcı unsur. Forumdaki yazılardan anlıyorum ki doktor 6000 greft diyor ama parası 3500’e yettiği için iş orada kalıyor. Yani paran kadar saçın olsun. Bu şekilde kliniklerden cevap alanlara üzülüyorum. O zaman hiç yapmasınlar o nakli. Asıl olan müşteri memnuniyeti ise!

    Yaşadığım tecrübe gösterdi ki vaatlere uyulmama durumu var. Bunu vicdana sığdıramıyorum…

    Arkadaşlar lütfen en az 3 YERE gidiniz ve KENDİ DURUMUNUZU görüşünüz. İstediğiniz görünümün maliyeti konusunda pazarlık yapınız ve sonuç konusunda kesinlikle garanti alınız! Yani beğenmezseniz ikinci ve hatta üçüncü nâkile (donör bölge izin verirse) garanti verebiliyorlar mı? Ya da paranızı iade edebilecekler mi?

    Yazdıklarım biraz iddialı ve hatta ters gelebilir kimilerine ama bir tartışmaya girmeyeceğimi peşinen bildiririm. Neticede bunlar benim görüşlerim. Sorularınız varsa memnuniyetle cevaplandıraMAyacağım. Sadece tecrübemi aktarmak istedim.

    Kusura bakmayın ama saç çıkma çıkmama meselesini tesadüf, şans, kader, vb. nedenlerle açıklamamak lazım. Neticede Dr'lar sizi operasyon öncesi görüyor mu? Gördüklerinde ne diyorlar: Sizi lise yıllarına döndürmek imkansız ama 6 ay sabırla beklerseniz biraz tüylenme olacak gibi laflar mı ediyorlar?

    Hayır, dedikleri 2000 greft, 3000 greft ekeceğiz gibi laflar değil mi? Siz ne yapıyorsunuz? Hayır doktor bey bana 3850 greft lazım mı diyorsunuz? Geçin lütfen bu gereksiz münakaşaları.

    Siz doktora estetik bir kaygıdan dolayı gidiyorsunuz. Bu gidilen doktorlar da "estetik" konusunda uzmanlar.

    Eğer sizi 5000 greft kurtarıyorsa ancak o 3000 yeter deyip işin içinden çıkıyorsa bunun sorumlusu siz misiniz yoksa o mu?

    Bakın sizlerin greft hesaplaması için basit bir yol önereyim:
    açıklık olan yerin enine - boyuna ölçüsünü alın:
    Atıyorum eni 10 cm uzunluğu 16 cm olan bir yer olsun: 10x16=160 cm2 eder değil mi?
    160cm2 x 25 greft/cm2 (1 cm2de 25 greft anlamına gelir) = 4000 greft
    160cm2 x 50 greft/cm2 =8000 greft
    160cm2 x 75 greft/cm2 =12000 greft eder.

    4000 greft seyrek (alt sınır diyelim), 8000 greft normal-sık, 12000 greft ise sık-yoğun bir ekimdir.

    Bunu sizi söyleyemeyen kuruluştan uzak durun derim.

    Elbette denebilir ki donör alanınızda o kadar greft yok. O zaman ne yapacaksınız? Azami kaç greft alabileceklerini soracaksınız? Onlarda size diyecek ki atıyorum 3000 greft
    Ekim yapıldıktan sonraki ilk yıkamadan önce ya da sonra ekilen yerin detaylı (büyük) bir fotoğrafını çekeceksiniz. Ve evde geçirdiğiniz ilk 1 hafta içinde ekilen greftleri tek tek sayacaksınız. Merak etmeyin her ekilen greft rahatlıkla görülebilir- sayılabilir.

    Eğer başta size söylenen gibi 3000 ise sorun yok ama atıyorum 2500 ise doktorun kapısını çalacaksınız. Ve bir açıklama isteyeceksiniz. Eğer bunu yaparsanız sonra 6 ay sonra lisedeki saçlarıma kavuşamadım? acaba sık olmadı mı? gibi gereksiz münakaşalara girilmez.

    Her zaman dediğim gibi operasyonu greft sayısı üzerinden değil de sizi memnun edebilecek doğal ve "sık" görünümün bedeli üzerinden değerlendirin...

    Sağlıcakla kalınız.
  • green_fire kullanıcısına yanıt
    Hocam burası kellerle dolu serçe parmağın ucu kadar boşluğu olanlar için değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dream0121

    zaten abi inan internet ortamında doğru ekim yeri bulmayı geçtim güzel ekim sonucu alan bulamıyorum hani güzel ekim sonuçları göreyim demek ki iyi sonuç alan çok bana neden olmasın diyemiyorum beş kişi görüyorsam resimlerini içlerinden bir tanesi iyi gerisi kötü sonuçlanmış. anlamıyorum gördüğüm kadarıyla sac ekimi yaptıran baya insan var saç ekimi yapan yerler şu zamana kadar doluyuz ekim yaptırmadan 10 gün önce arayıp randevu alın diyorlar demek ki baya ekim yapan insan var hepsimi kötü sonuçlaniyor bu iyi sonucu olan güzel ekimler neden göremiyoruz.belkide kafaları rahat hiç istedikleri sonucuda aldılar ilgilenmiyorlar artık ama bizde görsek fikir alsak fena olmaz en azından daha çok cesaretimiz olur.
    abi aynen bende dediğin gibi araştirmaya calişiyorum banada söylenen greft sayısında ekim yaptıranlara bakıyorum kaç greft ekim yapılmış sonuç ne olmuş kafasında ki açıklık ne benimki gibi mi nasıl sonuçlanmış hep dikkat ediyorum ama internet ortamında genelde kötü sonuç alan insanları buluyorum.iyi sonuç alıp istediğine ulaşan insanlar galiba bu konuyla ilgilenmek istemiyor kötü sonuçlanan insanlarda insanları uyarmak başlarına gelenleri anlatmak ve haklı olarak da kötü ekim yapan yeri insanlara deşifre etmek için çabalıyorlar çok da iyi yapıyorlar. ama keşke bu iyi sonuçlananlarda bilgi paylaşımları artsa yoksa internet ortamında sac ekim araştıran birisi ekim yaptırmamaya karar verir.internet ortamında karar vermek zor hatta daha çok kafan karişiyor haklısında abi hic bilgimin olmadığı bir konu sac ekimini de en iyi yapan yerler istanbulda şimdi mecbur gidip görüşemiyorum yüz yüze başka şehirdeyim istanbulda olmadığım için araştirmayi da internet ortamından yapmaya çalişiyorum telefonla bilgi alabiliyorum sizler yardım ediyorsunuz.
    abi görüştüm dediğim yerler biri iki seans diyen yer esteworld diğeri cevre hastanesiydi bu yerler hakkında bende daha çok bilgin vardır.zaten görüştüm diye yaptırmıyorum araştirmak bilgi almak içindi bir yerden başlamak lazım sonuç da araştırmaya.abi bu başta söylediklerin isimlerini duydum baktım maddi olarak dediğin gibi zor herkesin bütçesi yetmez o yüzden çok araştırmadım bile ama düşününce sonuç olarak kendilerine bu kadar güvenip fiyatı da yüksek tutuyorlar neden bu kafanın içinden çıkamıyorlar onlarda kendilerine çok güvenmiyorlar demek ki yada riske atmak istemiyorlar kendilerini kötü sonuçlandığında isimleri lekelenecek kolay iş seçiyorlar o zaman yani diğer ekim yapanlardan çok bir farkları yok bu benim kişisel görüşüm tabi çok bilmediğim düz mantıkla baktığımda bu çıkıyor ortaya.diğer söylediğin ilhan sedaroğlu yara bere bırakma ihtimali ne abi yarayla mı uğraşayim birde.ben önerdiklerinlede bir iletşime gecmeye calişayım o zaman görüşeyim fikirlerini alayım tek tek bakım onlar neler diyecek teşekkür ettim bu arada önerilerin önemli keşke dahada artsa insanlar bilinçlense bu konuda kötü sonuçlar çıkmasa.
    iki ayrı ekimde ısrarlısın aslında güzel olur mutlaka daha özenilir daha doğal sık bir sac ekimi olabilir bu iki ekimde 3000 ve 2000 greft sacımın alım bölgesinde nasıl sonuc olur 5000 greft alınacak sonuç da.birde ben arka tepe bölgemdeki açıklık dan cok şikayetciyim çevrem arkadaşlarımda böyle söylüyor iki iki ayrı ekimde ilk orta ve verteksden yaptırma imkanım var mı gidip ben ben ilk ekimde buralara istiyorum diye biliyor muyum

    Senin bu hararetli araştırmaların ve doğru yeri bulma isteğin sana ve senin gibilere bu konuda doğru şeyler yazmak adına ilham kaynağı oldu,belliki aklı başında birisin yazdıklarından açıkça belli oluyor,o yüzden şu ana kadarki araştırmalarımdan çıkardığım sonuçları bu mesajımda özet geçeceğim,yaklaşık yedi aydır bu ekimciler arasındaki farklılıkları ve neden bazı ekimcilerin sonuçları iyiyken diğerlerinin kötü olduğuna kafa yordum çoğunuzdan farklı olarak,çoğu kişi forumları sadece iyi ve kötü ekim geçirmiş kişilerin sonuçlarını görerek doğru ekim merkezini bulmaya çalışıyor,ben ise sıradan bir vatandaş olarak bu ekim işinin ilmini araştırarak doğru yöntem ile yanlış uygulamaların nasıl sonuçlar verdiklerine daha çok kafa yordum,aslında bu benim için bir hobi oldu ve bu hobinin sonuna geldim artık,benim gözümde artık ne araştıracak bir şey kaldı nede kafamda bir soru işareti,çünkü artık iyi ekimle kötü ekim arasındaki uygulama farklılıklarını ve yapılan hataları ekim merkezlerine göre nasıl değiştiğini çok iyi biliyorum...
    Saç ekim işi toplumda enseden saç kılının alınıp saç dökülmesinin olduğu tepe bölgesine saçın nakledildiği basit bir operasyon olarak bilinir,bu işi çok bilmeyen biri oldukça basit görür bu işlemi ve onlara göre ekimcilerin iyi yada kötü olması anlamsızdır ,sonuçta basit bir işlemdir,ne olabilirki zaten al enseden saçı tepede açtığın deliğe yerleştir,peki bumudur doğrumudur bu düşünce ,işin can alıcı kısmı bu ,bu sorunun yanıtı bence EVET DOĞRUDUR,saç ekim işi bu kadar basit bir operasyondur ,tabi burda bir iki ufak şart var ,birde çok büyük ve önemli bir şart var,büyük ve önemli şarta geçmeden önce ufak şartları sıralayalım;
    dönerden alım yaparken greftlere zarar vermeyeceksin;bu aslında büyük ama çoğunlukla bu konuda hata yapılmadığı için ufak şartlar sınıfına giriyor ,nedenide iyi kötü bu işi yıllarca yapan bir kişinin bu konuda hata yapmadığı gerçeğidir,yıllarca bu işi yapan kişi bu konuda hata yapmaz arkadaşlar,yapıyorsa zaten bu işin içinden hiç çıkamaz,ayrıca bu iş sanıldığı kadarda zor bir işde değildir,hata yapmadıkları konusunda eminim ,belki azımsanacak düzeyde bir greft hebası oluyordur bu işlem esnmasında

    bir diğer şart greftleri uzunca bir süre bekletip heba etmeyeceksin,bu konu yıllar öncesinden kafama takılan en önemli mevzuydu,çoğu ekimciyle bu konuda konuştum,hem onların söyledikleri hemde şahsi fikrim uzunca bir müddet bu greftlerin canlı kalabiliyor,kalkıpta sekiz on saat bekleten ekim merkezi varsa onları hemen tanırsınız zaten
    kafaya uygulanan adrenalin ve serum miktarıda önemli ama bunuda çoğu ekim merkezi doğru uyguluyor,kafayı serumla süreekli şişirip daha kolay bir ekim yapma peşinde olan ekim merkezleride duydum ,sonuç hüsaran ama bu yerleride az bir araştırmayla tanıyıp elemek zaten mümkün..
    bir diğer ve önemli şartta ekimden sonra prp yaptırmayacaksın,bazı işgüzar ekim merkezleri bunu yaparak bindikleri dalı kesmekteler,örnek resul yaman...
    Şimdi gelelim en önemli ve can alıcı şarta,evet arkadaşlar iyi ekim merkeziyle kötü ekim merkezi arasında yüzde doksan oranında farkı belirleyen en önemli noktayı açıklıyorum.bu forumda 400 küsür sayfa yazılmış bu şartın önemini yazanını ben görmedim,açıklıyorum: ekim olacak alanda HER BİR GREFT İÇİN AYRI KANAL AÇILMALI ,örneğin 4000 greft ekilecekse 2000 kanal açılmamalı ,eğer böyle yapılırsa en büyük greft hebası bu şekilde olur,bunun adı fue değil fue görünümlü FUT tur,greftleri tohum gibi düşünün yan yana bitişik üç tohum ekersen aralarında bir tanesi gelişirse diğerleri ya çıkmaz yada cılız kalır,yada hepsi bir anda mefta olur çıkmaz,bazı nadir durumlarda tohumlar güçlüyse eğer kendilerini kurtarıp üçlü dörtlü olarak çıkabilirler,dikkat edin bu tarz ekim olupta sonuçları iyi olan kişilerin saçları bir garip çıkmakta,futa benzemekte,saçlar kıvırcık ve kalın telli durmaktadır...
    TR de her bir grefte ayrı kanal açma işini en çok yapan doktorlar bellidir,koray erdoğan ,erkan demirsoy ,muttalip keser,nagehan akbaş ,son dönemde sürpriz bir ekim merkezi esenler avicenna...bu ekim merkezlerinin başarılarındaki en büyük sır budur,yoksa saç ekim işi basit bir nakil işlemdir orası doğru,fark kanal açan kişinin marifetinden gelmektedir,her kes sık kanal açamaz,hüner ve emek ister,insanoğlunun iş yaparken en büyük derdi kolaya kaçmaktır,kolaya kaçanlar az kanal açarlar,bu kanallara greftleri sıkıştırırlar,kimisi bu uğurda büyük açar kanalları,yerleştirmesi kolay ve rahat olsun diye,sonuçtada umdukları gibide olur beş saatte yerleştirilecek gretleri iki saate sığdırırlar ,sonrada sonucun iyi olmasını umut ederler,neden daha çok uğraşsınlarki,onlara göre bu şekildede olabilmektedir ama diğer az önce saydığımız ekim merkezleri bu şekilde çalışmazlar,emek gösterirler ,sık açılmış kanallara göz ve el yordamıyla kendilerini zorlayarak bu işi yaparlar..
    Ben yeni ekim olmuş bir kişinin koyduğu fotolara sadece bakmıyorum,bazen onları hızlıca bilgisayarıma indirip bu iş için kullandığım bir programda hızlıca sayıyorum,bu iş iki dakikamı almıyor,basit bir yöntem geliştirdim kendimce,hata payı yüzde beşi geçmez,bu farklılıkları bu yüzden çok iyi biliyorum...
    Şimdi; yerinizde olsam bundan sonra buna çok dikkat ederim ,iyi ekim merkeziyle kötü ekim merkezi arasındaki en büyük fark budur,eğer kanal sayıları ve greft sayıları yüzde seksen oranında tutuyorsa ve o ekim sonucu başarılı olmuşsa en iyi ekim merkezi benim için odur,tek bir örnek görmek bile yeterlidir çoğunlukla,gerçi bazı nadir durumlarda bu şartlar yerine getirilmiş olsa dahi ekimden sonra yamyamca şeyler yaparak greftleri heba eden kişilerde var,örnek ekimin ilk bir ayında deli gibi kafasını terletebilecek aktivitede bulunmak yada güneşte uzunca bir müddet kalmak vb
    Dream kardeşim sen dediğim ekim merkezleriyle görüş ,bunlara ektirirsen hüsrana uğrama olasılığın çok az ,fiyatlarıda makul sana her iki ekim yaklaşık 7 bin liraya patlar,saç ekim sektöründede yakında tekelleşmeler başlayacak,doğrusuda budur ,iyisi dururken şansını zorlamak aptalcadır,saç totem yapmakla çıkmaz ,bunu yapanlar var ,sıradan bir ekim merkezine ektirip kendini özel ve kısmetli sananlar var,onlar gibi olma...
    bazı ekimciler için senin bu kafanın içinden çıkamaz yazmıştım,açıklık getireyim ;ekim teknikleri farklı olanlar var,iğneli teknik adı gibi iğneyle kuyu kazmak gibi bir şey,sıklaştırma işlemi için uygun ama senin gibi açıklığı fazla olanlar için uygun değil,bir diğer mevzu koray erdoğanını bu kafaya ekim yapmak istemeyeceği gerçeği,evet doğru ekmez ,sebebi diğerlerinden kötü olacağı için değil,klasik koray erdoğan başarısı bu kafada biraz zor gerçekleşir,kendi saçın çok az alanında çok fazla,koray erdoğan mutlaka kafada tüy olan kişilere ekim yapar ,ardından finasterid verir,finasteridin ve minoxilin etkisi ve çıkan saçlarla birlikte güzel bit harmoni oluşur,ektikleri saçlar çıkar çıkmasına ama en büyük etkiyi bu minyatür saçlar gösterir,en kötüsü kafada topik etkisi gösterir,dediğim gibi kafada tüy olmadan yaptığı tek bir ekim örneği nerdeyse yoktur belki şakak ekimleri istisna olabilir ama ondada maharetini kullanarak sık kanal açar 3000 grefti ön bölgeye yerleştirir ,tıpkı muttalip keser gibi ve sonuç inanılmaz olur..
    son olarak saç ekiminden beklentiyi çok tutmamak gerekir,her zaman ölçü şuna benzer olmalı,5000 greft saç sağlıklı hiç dökülmesi olmayan birinin 50 cm karesi bir alan eder,buda bir paket sigara kutusunu yaklaşık eşdeğer bir alana dek gelir,oda kısa paket sigaradan bahsediyorum,bu alanı kafana homojen olarak dağıtıldığını düşüneceksin,tabi hepsi çıkarsa sonuç güzel olur ,yarısı ve daha azı çıkarsa sonuç hüsran olur,böylesine kritik bir dengededir saç ekim sonucu,çevremizde kötü ekim sonuçları görmemizdeki en büyük neden bu kritik dengedir...
    Şu ana kadar yazdığım en uzun yazı oldu,belkide forum tarihine geçer :)) yakında artık burada yazmayı bırakacağım ,artık sonlara geldim,şu ana kadar öğrendiğim şeyleri sizlere aktarmak istediğim için bu kadar uzun yazdım,sabır gösterip okuyanlar mutlaka bir şeyler öğreneceklerdir diye düşünüyorum,yardımcı olabildiysem ne mutlu bana....

    www.sacekimisonuclari.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reciproc -- 24 Mart 2018; 19:53:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okanyigitkaya

    Şükürler olsun saç sorunum yok

    eee bu konuda ne işin var o zaman
  • bibakipcikicam B kullanıcısına yanıt
    Merkezin sahibisiniz sanirim. Bugün üye olmuşsunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dronay

    Umarım sadece aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulmak istiyorsunuzdur. Madde madde açıklamak istiyorum. Ama bu tartışmaya dönmesin lütfen.

    1- İlk olarak bu sektörde 5 Yıldır varım demedim. Yukarda kontrol edebilirsiniz. 4.Yılımdayım dedim. Onu düzeltmek ile başlayabilirsiniz. 2015 yılında başladım 2016 yılında da Transmed ile asıl eğitimimi tamamladım.

    2- Türkiye'de böyle bir uzmanlık alanı yok. Haklısınız bu konuda. Bunun ile ilgili sertifika alabilirsiniz Sağlık Bakanlığı Onaylı bir merkezde ve Eğitim kursunda. Böylelikle Saç Ekimi operasyonlarına girmeye hak kazanırsınız. Türkçesi 'Saç Ekimi Uzmanı' olan sertifikanın uluslararası karşılığı 'Hair Transplant Surgen' dır.

    3- Benim websitem ve markam sizin de Instagram ekran görüntüsü olarak koyduğunuz resimde yer alanwww.magichairistanbul.com ' dur. Tekrar kontrol ederseniz MagicHairTurkey denilen kopya bir siteden almışsınız. Bu site bana ait değildir.

    4- Size örnek olarak işletmesinin bende olduğuhttps://tresclinic.com/contacto/ (İspanya) vehttp://www.medicaloneclinic.com (Kuveyt) sitesinden inceleyebilirsiniz. Saç ekimini bu ülkelerde bu ve diğer ülkelerde Magic Hair Istanbul olarak operasyonları gerçekleştiriyoruz.

    Umarım tatmin edici cevaplar verebilmişimdir.
    1- 2016da başlamış yazıyor bilgilerde fakat yorum yapamıyacağım

    2- Hocam sen 3-5 aylık eğitim aldın diye kendine nasıl Saç ekim cerrahı (surgeon cerrah demektir) diyebiliyorsun? Sen bir tıp doktorusun bir cerrah ünvanını hak edecek eğitim almadın. Bu yaptığının suç olduğunun farkında mısın? Sağlık bakanlığının senin doktor lisansını dahi iptal etmesine kadar yolu var. Kendi kafana göre ünvan atfedemezsiniz hak etmediğin bir ünvanı kullanman dolandırıcılıktır

    3- Şaka mı yapıyorsun:) websitenden hemen sildirince yırtabileceğini mi sanıyorsun? burada sen niye bizi aptal yerine koyuyorsun? silinince senin sitenden olduğun anlaşılmayacak mı sanıyorsun?





    4- Yabancı dilde website yaptın diye (tresclinic.com) klinik mi oluyor? Klinik mi bu gösterdiğin siteler?http://www.medicaloneclinic.com/doctors buraya bakınca da sizinle ilgili hiç bir ibare yok:)

    Sayın DR. KUDDUSİ ONAY kendiniz akıllı olabilirsiniz ama emin olun buradaki bir çok insan aptal değil. Beni ve bu forumdaki diğer kişileri aptal yerine koyamazsınız! Size tedavi olmaya gelen hastalara şimdiden üzülüyorum...

    Görüldüğü üzere sizin BANA ve FORUMDAKİ HERKESE BİR ÖZÜR BORCUNUZ OLDU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juninhotr -- 2 Ağustos 2019; 0:51:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unixx

    https://www.youtube.com/watch?v=qde4w2IR3no&t=141s

    Valla hocam ben kendi gözümle gördüm . Arkadaşımın sacını bende inanmıyordum .

    Bende sac ekımı oldum olmadan önce bunu denemek isterdim ha sac cıkmasada denemiş olurduk videoyu izleyin
    Vay vay vay sahtekar unixx uzun zamandır yoktun şaşırtmıştın beni meğersem yeni bir reklam çalışması için beklemişsin:)

    inanmayın arkadaşlar bu UNIXX'e sakın

    Ya unixx reklam için paylaştığın bu youtube videosundaki arkadaşının geçmiş fotolarında hep saçları varmış...

    2018 yılındaki fotoğraflarına baktım saç var 2017'deki fotoğraflarına baktım yine saç var. Hadi dedim 2019'da birden döküldü ama o zamanda saçı var.... Siz gidin başkalarını enayi yerine koyun

    söz konusu mavi suyu öven youtube videosundaki kişiyi incelemek isteyenler için instagram hesabı: apocalyptocan



    Sahtekarları teşhir etmeye devam....


    Not: Konuyu saptırmaya çalışan sahtekarlardan dolayı açıklıyorum. Sözde saçlarını geri kazanmış videodaki kişinin instagram profili ve resimlerini koydum. Yani adamın yıllardır saçı aynı hiç saçı dökülmüş resmi yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juninhotr -- 4 Ağustos 2019; 2:4:10 >
  • ülke şarlatanların, dolandırıcıların, yalancıların, hırsızların gözde ülkesi oldu. bunda emeği geçenlerin .....
  • Ha gayret Emine az kaldı Koray'ı bile geçeceksin. :)))

    Seni nasıl keşfedemedik bugüne dek Hahahahhhh
  • Evet Arkadaşlar Bugün 13 Ay oldu

    Yeni ekim yaptıran arkadaşlarıma biraz olsun süreci göstermek adına tekrar paylaşıyorum.
    Çok zorlu bir süreç gerçekten. Herkese bol bol sabırlar diliyorum.
    Kesinlikle karamsarlığa düşmeyin dostlar...


    EKİMDEN ÖNCE (10.06.2013 Pazartesi)
    Ekimden 10-15 dakika kadar önce :)
    http://u1312.hizliresim.com/1j/v/vxnv4.jpg
    http://u1312.hizliresim.com/1j/v/vxnxc.jpg

    EKİMDEN 2 SAAT SONRA (10.06.2013 Pazartesi)
    http://u1306.hizliresim.com/1b/h/p5xr2.jpg
    http://s1306.hizliresim.com/1b/h/p5xss.jpg

    5. GÜN
    http://u1306.hizliresim.com/1b/h/p5xv0.jpg
    http://u1306.hizliresim.com/1b/h/p5xvs.jpg

    10. GÜN
    http://s1306.hizliresim.com/1b/m/pc5zm.jpg
    http://s1306.hizliresim.com/1b/m/pc618.jpg
    http://n1306.hizliresim.com/1b/m/pc61z.jpg

    37. GÜN
    http://l1310.hizliresim.com/1g/b/tgcbf.jpg

    80. GÜN
    http://l1310.hizliresim.com/1g/b/tgcgd.jpg
    http://t1310.hizliresim.com/1g/b/tgck7.jpg
    ENSE
    http://l1310.hizliresim.com/1g/b/tgcgu.jpg
    http://s1310.hizliresim.com/1g/b/tgch2.jpg

    108. GÜN
    http://s1310.hizliresim.com/1g/b/tgchr.jpg


    124. GÜN. (11 Ekim 2013 Cuma)
    http://k1310.hizliresim.com/1g/c/tgvrp.jpg
    http://o1310.hizliresim.com/1g/c/tgvsh.jpg
    http://p1310.hizliresim.com/1g/c/tgvt1.jpg
    http://k1310.hizliresim.com/1g/c/tgvtm.jpg
    ENSE
    http://k1310.hizliresim.com/1g/c/tgvwx.jpg
    http://o1310.hizliresim.com/1g/c/tgvxp.jpg


    150. GÜN (07.11.2013 Perşembe)
    http://r1311.hizliresim.com/1h/8/ub2w3.jpg
    http://u1311.hizliresim.com/1h/8/ub30r.jpg
    http://m1311.hizliresim.com/1h/8/ub310.jpg
    http://m1311.hizliresim.com/1h/8/ub318.jpg
    http://u1311.hizliresim.com/1h/8/ub31p.jpg
    http://r1311.hizliresim.com/1h/8/ub32j.jpg
    http://r1311.hizliresim.com/1h/8/ub334.jpg
    http://r1311.hizliresim.com/1h/8/ub33m.jpg

    Saç dipleri
    http://r1311.hizliresim.com/1h/8/ub33y.jpg


    200. GÜN (27.12.2013 Cuma)
    http://u1312.hizliresim.com/1j/v/vxnyq.jpg
    http://u1312.hizliresim.com/1j/v/vxp32.jpg


    262. GÜN (27.02.2014 Perşembe)
    http://i.hizliresim.com/K4OV4G.jpg


    13. AY (21 Temmuz 2014 Pazartesi)
    http://i.hizliresim.com/Ldak9J.jpg
    http://i.hizliresim.com/32Drr4.jpg


    Soran arkadaşlara
    Ekim yaptırdığım yer İstanbul Esenler Avicenna Hastanesi
    2500 Greft ekim yapıldı
    2000 TL ödedim.

    ,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademgündüz -- 22 Temmuz 2014; 9:27:46 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.