Arkadaslar asagidaki cevirici sayesinde analog telefonlarinizi direk internete baglayarak bilgisayar acik olmadan internet uzerinden konusalabiliyor. Tabi bunun icin adsl veya kablo olmali
.... pazara sunduğu Grandstream HandyTone ATA-286 ise, 2003'te "TMC Yılın Telekom Ürünü" ödülünü aldı. Yeni nesil VoIP analog telefon adaptörü olarak tanımlanan ATA-286, son teknolojilerle tasarlanmış ve desteklediği SIP protokolüyle, mükemmel ses kalitesi, zengin ürün özellikleri, cazip fiyatıyla marketin lider ürünü olma konusunda iddialı. Geniş fonksiyonlu 'Voice/Fax-over-IP' İnternet üzerinden ses ve faks iletim özelliği, tak ve ara özelliği ve küçük boyutlarıyla yanınızda rahatlıkla taşıyabilme kolaylığı sağlıyor. Çantanızda rahatlıkla taşıyabildiğiniz IP adaptörünü herhangi bir yerde İnternet'e bağladığınızda hizmet aldığınız telekom operatörüne otomatik olarak bağlanıyor ve size telefon hizmeti veriyor.
..... tarafından sunulan bir diğer ürün olan HandyTone ATA-486 da, yönlendirici özellikli bütünleşik bir IP telefon adaptörü. ATA-486 yönlendirici, NAT ve omurga özelliklerini bir arada bulundurmasıyla kullanıcılara ekonomik yönden tasarruf sağladığı gibi, güvenlik açıklarını da en aza indirmeye yardımcı oluyor. Üzerindeki hat yuvası sayesinde Türk Telekom hatlarını da beraber kullanabilme özelliği sunuyor. HandyTone ATA-486, 2004 TMC Fuar'ında "Show'un En İyi Ürünü" ödülünü alarak dünya pazarının lider ürünlerinden biri haline geldi. Son teknolojiler üzerine kurulu bu ürün, mükemmel ses kalitesi, küçük boyutları, zengin özellikleri ve cazip fiyatıyla rakiplerine göre avantajlar sunuyor. Hepsi bir arada IP adaptörü olma özelliği ile birçok ihtiyacınızı tek bir kutu ile gidermenizi olanak sağlıyor.
HandyTone 486 Analog Telephone Adaptor
All-In-1 VoIP IAD Built-in Router, NAT and Gateway Telephone/PSTN/LAN/WAN Ports Compact, Lightweight and Highly Affordable
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katip2000 -- 13 Temmuz 2005, 23:13:08 >
Bildigim kadari ile Skype icin uretilen telefonlarin hepsi su anda direk bilgisayara baglaniyor. Yani bilgisayar acik kalmali. Yukardaki sistemde ise bilgisayar kapali kalabiliyor. Eski telefonunuzu bu adaptore takip bir kac ayardan sonra bu sistemden olan diger kisilerle nerede olursa olsun bedava konusabiliyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katip2000 -- 13 Temmuz 2005, 22:59:30 >
Simdi bu cihazi alinca sadece bu cihazdan olan ve internet baglantisi olan kisilerle bedva konusabilirsin. Normal hatlari aramak icin ise bazi telefon sirketlerine uye olmalisin. Tabi normal telefonlara telefon acmak icin para odeyeceksin
Sinirli ADSL varsa kotayi gecersen odersin. Ama genelde voip cok data kullanmaz. Yani tahminen kesintisiz bir ay boyu voip kullansan 3 gb dolduramassin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katip2000 -- 13 Temmuz 2005, 23:35:42 >
Bu konuya biraz daha açıklık getirebilirseniz sevinirim,
Skype üzerinden konuşuyorum ama internet hatlarının kötülüğünden ses karşıya gecikmeli yada kesik kesik ulaşıyor. nerdeyse tüm programları denedim ama hepsi aynı şekilde... ( google talk - lowratevoip - yahoo messanger - msn ) hiçbiri derdime çağre olmadı.
eğer bu cihazlar sayesinde daha iyi kaliteye ulaşıcaksam almayı düşünüyorum.
msn skypede bile kesiklik oluyorsa sendeki hatta bişiler vardır.. Adsl yi ortak kullanmıyorsununz dimi görüşme esnasında download filanda omuyorsa hatta bişiler vardır parazit filan download hızın nasıl.. Gerçi şu sıralar heryede internete berbata yakın (Tabi yinede eskideki 33600 bağlantılardan kat kat üstün.. :) ) Yani bu cihazda işe yaramaz.. Belkide PC de kurduğun firewall yavaşlatıyordur interneti dicem ama sanmam..
msn skypede bile kesiklik oluyorsa sendeki hatta bişiler vardır.. Adsl yi ortak kullanmıyorsununz dimi görüşme esnasında download filanda omuyorsa hatta bişiler vardır parazit filan download hızın nasıl.. Gerçi şu sıralar heryede internete berbata yakın (Tabi yinede eskideki 33600 bağlantılardan kat kat üstün.. :) ) Yani bu cihazda işe yaramaz.. Belkide PC de kurduğun firewall yavaşlatıyordur interneti dicem ama sanmam..
aslında ben KKTC de öğrenciyim ve yurtta kalıyorum. yurtta odalara çekilen ağ kablolarından nete girebiliyoruz. ve tüm yurtlardaki öğrenciler kullanıyor neti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uygarkaracav -- 3 Ekim 2007; 20:43:38 >
Yani internet paylaşılıyor... iyi haberleşme için msn den bas konuş yapabilirsin F2 tuşu yani.. Tuhaf gelsede bu işlemde çok güzel.. Okulda millieğitim bakanlığı filtrelemesine rağmen( online görüşmek mümkün değil hemde hız 512down/256up) bu F2 tuş çok işime yarıyor..