Şimdi Ara

Auzentech yeni ses kartını satışa sunuyor; X-Fi Home Theatre HD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Creative'in X-Fi teknolojisini temel alan iddialı ses kartlarıyla tanınan Auzentech, daha önce açıklanan yol haritası kapsamında Temmuz ayında anons edilmesi beklenen yeni modeli X-Fi HomeTheater HD'yi satışa sunuyor. PCIe x1 ara birimini kullanan ve 64MB X-RAM bellek kapasitesine sahip olan yeni ses kartı, HDMI 1.3a teknolojisine de destek sunuyor.


    Creative'in X-Fi ses işlemcisinden güç alan ve PCM 8 kanal, 24-bit/192kHz ve 24p True Cinema formunda ses desteği sunabilen yeni ses kartı EAX Advanced 5.0, Dolby Digital Live ve DTS Connect gibi güncel ses teknolojileriyle de uyumlu. Auzentech tarafından satışına başlanacak olan X-Fi Home Theatre HD'nin yurt dışı fiyatı ise 250$ olarak belirlenmiş.




  • Her ses kartı topiğinde çıban başı oluyorum.Ancak bu durumdan şikayetçi değilim.Arkadaşlar ne Vista da ne de 7 de DirectSound olmadığından EAX ın bir anlamı kalmıyor.Open AL diye bir kütüphane çıkardılar.Ama onuda destekleyen uygulama sayısı çok az.Ses kartı bu saatten sonra alınmaz.Paranıza yazık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 4 Eylül 2009; 2:39:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -dehşet-

    Her ses kartı topiğinde çıban başı oluyorum.Ancak bu durumdan şikayetçi değilim.Arkadaşlar ne Vista da ne de 7 de DirectSound olmadığından EAX ın bir anlamı kalmıyor.Open AL diye bir kütüphane çıkardılar.Ama onuda destekleyen uygulama sayısı çok az.Ses kartı bu saatten sonra alınmaz.Paranıza yazık.


    ii diosun hoş diosun hocam ancak onboard ses kartlarının genel performanslarını biliorsunuzdur karşılaştırmalara gerek yok sanırsam...
  • Çok yavaş ilerliyor pc ses sistemleri ile ilgili teknolojiler özellikle ses kartı bağlamında adam akıllı f/p kart yok gibi. Öyleki kaç yıllık kart ama piyasaya tekrar çıksa peynir ekmek gibi gider Creative Audigy 2 ZS'ler. İkinci el piyasasından belli.

    Sektörle ilgili her haber umut verici ama umarım firmalar daha çok kart çıkarmaya başlarlar. Artık onboard kartlar tatmin etmiyor herkesi.
  • bu kart HD seslerin hepsini çözüyormu?
  • Şu büyük olan kapasitorlerin katı olanından yokmuydu?Win 7 desteği yok(oyun bağlamında), birde 250 dollars...

    Alanın aklından şüphe etmem :)



    Win 7 destekli creativ ciphi nezman gelcek ya bilen yohmu!
  • Windows desteklemiyor deniyor ama sağlam kaynakla (audio cd, flac vs) müzik dinlerken, veya kaliteli bi film izlerken hissedilir fark yaratıyor o/b üzerine. ayrıca şu denilene ben de inanmazdım, oyunlarda özellikle fps tarzı oyunlarda çevrenizde neler olup bittiğini gerçekten farkına varıyorsunuz. çoğu insan hileci demeye başlıyor. sesini duydum deyince de inanmıyorlar

    ekonomik bir sistem için gereksiz olabilir ses kartı ama gidip monitör kasa o şu bu 2000 lira para verirken, gidip 500 liralık hoparlör alırken o/b ses kartıyla idare etmek bence çok iyi bir fikir değil. 500 liralık ses kartı modellerindenden bahsetmiyorum ama şu an piyasada bulunabilecek 50-100 liralık modeller de baya fark yaratıyorlar.

    Azuentech'e gelirsek zaten müzik ve film için kendini kanıtlamış bi marka
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Temren

    Windows desteklemiyor deniyor ama sağlam kaynakla (audio cd, flac vs) müzik dinlerken, veya kaliteli bi film izlerken hissedilir fark yaratıyor o/b üzerine. ayrıca şu denilene ben de inanmazdım, oyunlarda özellikle fps tarzı oyunlarda çevrenizde neler olup bittiğini gerçekten farkına varıyorsunuz. çoğu insan hileci demeye başlıyor. sesini duydum deyince de inanmıyorlar

    ekonomik bir sistem için gereksiz olabilir ses kartı ama gidip monitör kasa o şu bu 2000 lira para verirken, gidip 500 liralık hoparlör alırken o/b ses kartıyla idare etmek bence çok iyi bir fikir değil. 500 liralık ses kartı modellerindenden bahsetmiyorum ama şu an piyasada bulunabilecek 50-100 liralık modeller de baya fark yaratıyorlar.

    Azuentech'e gelirsek zaten müzik ve film için kendini kanıtlamış bi marka



    Arkadaşım logitech kullanıcısı olarak ordan takip ediyorum genelde ses alanındaki gelişmeleri. Ancak kasteddiğin f/p kartlar 70 tl ye kadarlık CREATIVE AUDIGY VALUE 7.1, CREATIVE SOUND BLASTER LIVE 5.1 ' lerse, kullanıcı yorumları logitech bağlamında onboard kartlar ile aralarında bir fark oluşturmadıkları şeklindedir. Ha bunlar dışında piyasada tavsiye edebileceğin 100 liralık iyi kart varsa ben önerilere açığım.
  • Creative sound blaster live 5.1 bile realtek 88x serisi ya da alc 1200 üzerine ciddi kalite farkı yaratıyor. Hayır yani denemesem inanacağım dediğinize ama, o/b' ses kaliteleri genel itibariyle çok ama çok kötü. Logitech'te bir fark olmuyor demişsiniz, ben biraz daha kaliteli sayılabilecek Alteclerle ve grado kulaklıklarla kullanıyorum. bir kaç farklı parçayla deneme fırsatım oldu. Creative live 5.1, Asus Xonar dx, Creative X-Fi Titanium , realtekin bir çok farklı çipi..

    o/b ses kartları tam bi facia. creative'in 7-8 sene önce çıkardığı ucuz ses kartları bile şu an orta-ucuz yollu anakartlarla gelen o/b ses kartlarından daha kalitedir. ve ben bu farkı net biçimde hissettim kullandığm sistemlerle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 4 Eylül 2009; 13:00:44 >
  • Şahsen alacağım kart x-plosion cinema modeli olacak İnşallah bu karttan ucuz hemde. X-fi ise oyun performansı bakımından tercih edilmeli.
  • Philips 5.1 + Audigy 2 ZS var.
    Benim açımdan mükemmel bir ikili.

    Win7 için cre'nin sürücüsü var ama xp gibi güzel uygulamalar yok.

    Xp den sonra çok kötü oldu bu DSound tan vazgeçiş olayı
  • ne diyeyim hayırlı olsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Temren

    Creative sound blaster live 5.1 bile realtek 88x serisi ya da alc 1200 üzerine ciddi kalite farkı yaratıyor. Hayır yani denemesem inanacağım dediğinize ama, o/b' ses kaliteleri genel itibariyle çok ama çok kötü. Logitech'te bir fark olmuyor demişsiniz, ben biraz daha kaliteli sayılabilecek Alteclerle ve grado kulaklıklarla kullanıyorum. bir kaç farklı parçayla deneme fırsatım oldu. Creative live 5.1, Asus Xonar dx, Creative X-Fi Titanium , realtekin bir çok farklı çipi..

    o/b ses kartları tam bi facia. creative'in 7-8 sene önce çıkardığı ucuz ses kartları bile şu an orta-ucuz yollu anakartlarla gelen o/b ses kartlarından daha kalitedir. ve ben bu farkı net biçimde hissettim kullandığm sistemlerle


    Şaşırdım arkadaşım açıkçası bir seni görüyorum creative sound blaster live 5.1'i bile realtek 88x serisine almaya değer gören. Benim ses kartıda sistem sekmesinden görmüşsündür o anakartın üstündeki yetmiyor doğal olarak. Oyunlarda idare etsede (zaten stereo sistem değil surround oyun ve filme yönelik almıştım X530'u kulaklıkta kullanmıyorum pek) müzik dinlerken ses kalitesini sen düşün... :( O yüzden ikinci elden Audigy 2 ZS düşünüyordum ama bulamıyorum. Sese önem veren biri olarak mesela CREATIVE AUDIGY VALUE 7.1 alsam 55 lira vermeme değer mi benim sistemde x530'da fark yaratır mı?

    Yoksa illaki 140 tl ye CREATIVE X-FI XTREME AUDIO EXPRESS 7.1 gibi birşey almak mı gerekir? Bütçe denen bir olay var sistemimle orantılı olsun sonuçta burda tanıtımı yapılan kart fazla bence, duygusal anlamda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi al-ozaria -- 4 Eylül 2009; 22:13:14 >
  • Şu ana kadar ses kartına ihtiyaç duymadım ancak ileride düşünebilirim. Pek rağbet yoktur ses kartı sektörüne..
  • creatıve nin düşük modellerini 889A chipleeriyle karıstırmayın lütfen her türlü çözücü var üzrinde dts ve dolby olmak üzere ve ses kaliteside hafife alınmayacak sekilde güzel gıgabayte anakart kullananlar bilirler.düşük creatıve kartı alana kadar 889A olan anakart alın daha mantıklı hem sisteminiz tazelenir :P
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.