Şimdi Ara

OCZ Z-Drive serisi PCIe x4 uyumlu yeni SSD modellerini gösterdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Yüksek performanslı bellek kitleri ve NAND flash tabanlı depolama çözümleriyle tanınan OCZ, ilk defa CeBIT 2009 fuarında tanıttığı Z-Drive kod adlı SSD sürücü ailesinde tasarım güncellemesine gitti. Firnanın PCIe x4 ara birimiyle uyumlu olan yeni ve geliştirilmiş sürücüleri yüksek performans değerleri ve farklı ihtiyaçlara yönelik kapasite seçenekleriyle dikkat çekmeyi başarıyor.


    Tasarım anlamında daha kompakt ve komplike bir kimliğe bürünen depolama sürücülerinde MLC (multi-level cell) NAND flash bellek yongalarına yer veriliyor. 250GB, 500GB ve 1TB olmak üzere üç farklı kapasite seçeneği ile gelen ve yüksek performans için 256MB kapasiteli ön bellek birimine yer verilen Z-Drive serisi yeni SSD modellerinde ayrıca entegre RAID kontrolcüsü de bulunuyor.


    Açıklanan performans değerlerine göre 1TB'lık tepe model, 878MB/sn'lik okuma ve 781MB/sn'lik yazma hızlarına desteklemekte. Tasarım özellikleriyle giriş seviyesi ekran kartlarını andıran NAND flash tabanlı yeni nesil depolama çözümlerinin 900.000 saatlik hata öncesi kullanım süresi sunabildiği ve çalışmak için 4-pin'lik MOLEX konnektörünü kullandıkları da gelen bilgiler arasında.


    OCZ tarafından iki yıllık garanti ile satışa sunulacak Z-Drive serisi yeni ve geliştirilmiş SSD modellerinin fiyatları ise henüz açıklanmadı.










  • Vay be ne gelişmiş bir cihaz olmuş. Hıza bak : 878 MB/sn. okuma ve 781 MB/sn.yazma.İnanılmaz hızlı. OCZ'nin önünde saygıyla eğilmek gerekir : )
  • Güzel ama fiyat daha güzel olucak bu belli :( Ah ah o gün gelicek mi acaba bunları her ev kullanıcısının kullanıcagı :?: Ve acaba bununda kendi özel sli-cf falan modu olucak mı? Daha önemlisi lucid hydra motorunda buna destek verecek mi? En güzeliyse bu saydıgım 3 sey celiski mi?
  • okuma ve yazma hızı müthiş gerçekten,simdi hdd'lerin yanında süpersonic ucak gibi kalıyor.Arkadaşlarında dediği gibi acilen artık evimize girse iyi olur bunlar :( bu ürünün fiyatına galiba araba alınır
  • fiyati 2 bin tl kesin gec bunlari zengin isi bunlar haber icin tesekkurler f57 kardesim
  • Harika birşey

    Ama çok pahalıdır bu
  • z serisi güç kaynakları vardı birde hatta 80plus gold almıştı onlar nezaman çıkıcak?
  • Ya bu ssd ler çok güzel hızı falan ama.
    Şuradaki haberi okuduktan sonra

    ""Yine Intel'in X25-M'sini örnek vermek gerekirse, testler birkaç aylık kullanım sonunda yazma performansının 80Mbps'den 30Mbps'ye düştüğünü gösteriyor. Okuma hızındaki düşüş de korkunç, 250Mbps'den 60Mbps'ye!""http://www.chip.com.tr/konu/ssd-lerin-zamani-geldi-mi-testlerin-yanildigi-nokta_14831_5.html

    Böyle bi yazı gördüm.Bu da beni ssdlerden açıkca soğutmaya başladı.




  • Okuma hızları falan herşey yerinde ancak SSDlerin fiyatı düşmedikçe yaygınlaşması zor. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi "Zengin işi" resmende öyle..
  • bence bunun fiyatı öyle uçuk olmayacak ,birde chip in ssd yorumlarında şöyle bişey varki bu hızlar bir kaç ay sonra % 20 - 25 seviyesine kadar gerileyebiliyormuş bu yüzden ssd ye geçmek şuan için mantıklı değil diyorlardı
  • Ya bu ssd ler çok güzel hızı falan ama.

    Şuradaki haberi okuduktan sonra



    ""Yine Intel'in X25-M'sini örnek vermek gerekirse, testler birkaç aylık kullanım sonunda yazma performansının 80Mbps'den 30Mbps'ye düştüğünü gösteriyor. Okuma hızındaki düşüş de korkunç, 250Mbps'den 60Mbps'ye!""
    http://www.chip.com.tr/konu/ssd-lerin-zamani-geldi-mi-testlerin-yanildigi-nokta_14831_5.html



    Böyle bi yazı gördüm.Bu da beni ssdlerden açıkca soğutmaya başladı.





    SLC ve MLC arasindaki farkini bilmediğin için korkuyorsun. Adamlar özel programıyla ssdyi dinledikten sonra eski hıza kavuşturuyorlar. Kaynak veremiyecem çünkü bulamadim.




  • Hizlar gercekten cok yuksek.10tane mekanik diski raid0 baglasan bu hizi ulasamazsin
  • Fusion IO ya gönderme yapmışlar :)
  • @rx7enes: performans düşüşüyle ilgili korkunuz yersiz. çünkü adamlar wiper programıyla ssd'lerdeki performans düşüşünü zaten çözmüşler. ayrıca w7 entegre olarak trim (wiper tarzı bir program) adlı programla birlikte satışa sunulacak.
  • gerçektende çok güzel değerleri var, ileride PCIe x16 versiyonlarıda çıkar ve harddiski ram yerine kullanırız
  • @running_wild: W7 için güzel olabilir ama linüx kullananlar için de benzer bi çözüm olabilir mi ki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.