Şimdi Ara

Canon yeni kamerası EOS 7D'yi resmi olarak duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
10.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Baskı ve görüntüleme dünyasının önde gelen oyuncularından Canon, EOS serisi altında hazırladığı yeni dijital SLR kamerasını duyurdu. Firmanın 820 gram ağırlığındaki EOS 7D isimli yeni modeli, 18 megapiksel çözünürlüğünde CMOS sensöre sahip. İki adet DIGIC 4 görüntüleme işlemcisi ile donatılan EOS 7D, 19 noktalı oto-fokus sistemine ve 640 x 480 piksel çözünürlüğünü destekleyen 3-inç büyüklüğünde Clear View II teknolojili LCD ekrana sahip. iFCL ölçüm sistemi ile akıllı fokus ve renk ayarı yapabilen kamera ayrıca akıllı vizör özelliğine de sahip.


    100-6400 arası ISO hassasiyetine sahip olduğu açıklanna EOS 7D ayrıca 24p Full HD (1920 x 1080) video kaydı da yapabiliyor. Canon tarafından EOS 7D'nin altı çizilen bir diğer önemli özelliği ise akıllı makro takip fonksiyonu ki bu özellike ile macro çekimler esnasında oluşabilecek blur etkisi azaltılabiliyor.


    Depolama için CompactFlash bellek kartı desteği sunan ve CR1616 lityum-iyon pi ile gelen Canon EOS 7D'nin yurt dışı satış fiyatı 1700$ olarak açıklandı.









  • şimdi o ekran 3" mi? cihaz nasıl merak ediyom.
  • 18 mp,sanırım fazla profesyonellere yönelik,standart kullanılara 2-3 mp yeterli,en azından benim için öyle,teşekkürler.
  • 1000-6400 arası iso, ilginç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: artenis

    1000-6400 arası iso, ilginç


    Yazım hatası olmuş.
  • Cihazın teknik özellikleri harika. Ben de hep böyle bir makine beklemiştim. 2 adet DIGIC 4, 19 cross-type, %100 viewfinder, 1080p video kaydı gibi özelliklerle inanılmaz.
  • makro takibini çift eksenli hareketi destekleyen bir sensör tertibatı ile yapıyor diye hatırlıyorum. sony'nin titreşim engelleme sisteminden bile daha başarılı bir sistem bu elbet.

    ancak 5d mark II hala piyasanın parlak evladı olmayı sürdürüyor. 1d ve türevlerini alamıyor, 5d mark II'yi de ucundan kaçırıyorsanız dönüp dolaşıp 7d'ye kalıyorsunuz. çift digic, makroyu takip ve birkaç candy-spec sayesinde mantıklı bir tercih gibi görünüyor. ama zaman gösterir, hele bir inceleme yazısı çıksın dpreview'de de bakalım.
  • "1000-6400 arası ISO " bir yanlışlık yok değilmi. 100-6400 gibi.
  • Çok çarpıcı özellikler var. Bazılarımızın su sızdırmasın ve yağmurda çekim yapmasını ön plana çıkarttıkları bir markanın bu özelliği bu modele eklenmiş Sensör yapısını bilmiyoruz APS-C sensörde 19 mPx, effective 18 mpx tartışılır. Hız mükemmel, sn.de 8 kare . Tek 14 bit konvertör yerine çift digic IV işlemcisi kullanılması son derece olumlu. Bu sayede hızlı işleme, kayıt ve görüntü kalitesi ve yüksek çekim adedi sağlamış Full HD Video konusuna diyecek yok görünüyor. Yine de bir V. kamera kalitesi beklememek gerekir. yeni AF sistemi kullanılarak üstelik 19 odak noktasının çapraz olarak kullanabılmesi doğru odaklamayı sağllıyor en azından hataları nin. indiriyor. Ancak hala LCD' nin sabit olması bence yanlış, 3" olmasın varsın 2.5 " olsun ama 4 yöne hareketli olsun. Sabit LCD daha çok Play konumunda yararı var. Ama çekim sırasında Vizör gibi LCD' nin kullanımı nedense bana absürt geliyor. Çünkü bu tarz yapım tekniğinin alternatifi, VİZÖR. Galiba Nikon D90' a iyi bir alternatif geldi. Ellerindeki makineleri güncellemek isteyenlere bir müddet beklenip fiyat aşağıya inince, iyi bir güncelleme alternatifi olarak gözüküyor.




  • Bülent abicim merhaba herhalde tatilden dönmüşsün hoş geldin.
    Bülent abi d90la mukayese bile edilemez bu makina ki d300sden de daha iyi duruyor.
  • Merhabalar @Cromartie,
    D90' ı elime alıp bizzat denemek ve çekim yapma imkanım oldu. İnsanı gerçekten tatmin eden bir gövde yapısı var. Kardeşimin kullandığı daha doğrusu yanına alıp getirdiği 18-105 VR kit lensle denedim ve daha evvelce kullandığı 18-135 çekimlerine baktık gözle görülür elle tutulur bariz bir fark var. Canonun 18-85 lensi ile 18-55 IS arasındaki fark gibi. D7' yi sonuçta yabancı sitelerin ilk incelemelerine göre değerlendiriyoruz. Gövde temel prensip olarak bana 40-50D gövdesi üzerine kurulmuş gibi geldi. Zaten 800 gr. aşan ağırlığından belli. Pentax K20D gövde özellikleri kazandırılmış Çift işlemci kullanılması tek işlemciye göre ve hatta 22 bit işlemciye göre HIZ avantajı sağlıyor Nitekim RAW formatta kapsadığı alanı genişletmeden sn' de 8 çekim işlemi yapabiliyor. Bu işlemciyi Intel' in Duo işlemcileri gibi düşünebilirsiniz. Frekans hızının artması yerine çift işlemci kullanmak çok mantıklı bir çözüm olmuş. Ama sonuçta hepsi kağıt üzerinde. Pratikte ne getirdi götürdü kullanıldıkça belli olacak. Evet D90, D300 Platformu üzerine ama CMOS sensör lü imal edilmiş ama sonuçta özellikle elinde lens olanlar aynı markanın ileri modellerine yönelecekler. D90' nı gerçekten çok beğenmeme rağmen maddi imkanlar nedeniyle Canon' a devam etmek benim açımdan daha mantıklı. 7D zaten platformu 40-50D üzerine olduğu için D90' dan daha gösterişli duracak ama ağırlığı insanı düşündürüyor.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Cromartie

    Bülent abicim merhaba herhalde tatilden dönmüşsün hoş geldin.
    Bülent abi d90la mukayese bile edilemez bu makina ki d300sden de daha iyi duruyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bipekkan
    Pentax K20D gövde özellikleri kazandırılmış Çift işlemci kullanılması tek işlemciye göre ve hatta 22 bit işlemciye göre HIZ avantajı sağlıyor Nitekim RAW formatta kapsadığı alanı genişletmeden sn' de 8 çekim işlemi yapabiliyor. Bu işlemciyi Intel' in Duo işlemcileri gibi düşünebilirsiniz. Frekans hızının artması yerine çift işlemci kullanmak çok mantıklı bir çözüm olmuş.


    Bülent bey slmlar öncelikle hoşgeldiniz. Buradaki ince bir detayda saklı yanlışınızı düzeltelim isterseniz. 22bit konvertördeki ( dikkat ana işlemci değil) hız değil veriyolu genişliğidir, fotoğrafı bu birim ANALOG'dan DİJİTAL'e işler işlemci aracılığı ilede transfer eder. RAW formatta fotoğrafın kapsadığı alan D700 dahil 5D gibi gövdelerde daha fazla veri işlendiği için (Bakınız 12 mp olmasına rağmen) genişleme olur ve bu çok doğaldır bu sandığınız gibi teknoloji eskiliği değil bilakis fotoğraftaki detay fazlalığının ve kalitesinin sonucudur, kaldıki K20D bunu üzerine basa basa ispatlamış ve siz uzun süredir yokken (sanırım hala bilmiyorsunuz) birçok kullanıcı 40D ve D300 den K20D ye geçmiştir. Burada siz sanki 14 bit konvertörü çift gibi 22 bit konvertörden daha iyiymiş gibi anlatmak istemişsiniz ama malesef durum böyle değil. Ana işlemci ünitesi çift olduğu doğru çünkü 18mp fotoğrafı sn de 8 kare işlemek her işlemcinin harcı değil olsada o işlemciyi bu fiyata satılan orta segment bir gövdede kullanmazlar. Eğer herşey anlattığınız gibi bukadar basit olsaydı durum sandığınızdan çok farklı olurdu. Canon JAponyanın yayınladığı karelerdende görüldüğü gibi fotoğraf kalitesi 40d nin ötesinde değil ve buda çok doğal çünkü öyle olsa Canon FF lerini kime satacaktı bir düşünün ? Siz konvertörden ana işlemci ünitesi gibi bahsetmişsiniz bunu affınıza sığınarak düzeltmek istedim (abimiz sayılırsınız lütfen bilginizi yanlış yönde yıpratmayın benide bu üsluptan dolayı yanlış anlamayın yorum yapmadan önce daha detaylı ve doğru takip ederseniz bu işin sizin bildiklerinizle aynı olmadığının farkına varırsınız)

    CANON EOS 7D SAMPLE LINK >> http://web.canon.jp/imaging/eosd/samples/eos7d/

    Buradanda göreceğiniz gibi dünyada sadece K10D gövdesinde kullanılan çift 22 bit a7d konvertör ayrı şeydir , Pentax prime işlemci ayrı şeylerdir..

    K10D LINK >>http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk10d/




  • Evet Ahmet abinin dediği doğru farklı şeyler. Birisi hız diğeri ise renk derinliği ile alakalı ancak Ahmet abi pentax k10d de RAW 12 bit diğerleri gibi 14 bit değil. adcsi 22 bit bile olsa yazılım son üründe o avantajdan pek yararlandıramıyor gibi. Diğerleri 14bit adc 14 bit raw. Bu dönüşümde de kayıp olabilir. Zaten 22 bit olsa o alet herhalde 10 saniyede 1 tane fotoğraf çekebilirdi d300de 14 bitten 12 bite düşürdüğünüzde alet hemen hızlanıyor.
  • Asıl olan renklerin ve detayların hangi derinlikte işlendiğidir yani 22 bit ile işleniyor bu zaten belli cihazın ortalığı bulandırması ve verdiği detay kalitesinde bunun etkisi büyük çünkü tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar işleniyor. Yoksa pazarı eline almış ve bukadar kullanıcısı olan diğer markaları dize getirecek kareler üretmek kolay değil. Bunu Olympus ve Sony yapamadı dikkat ettiyseniz.

    Önemli olan analogdan dijitale işlemedir yani o renkleri ve detayları süzmesidir. Normalde işlemcisi zaten çok güçlüki dosya boyutlarına bakılırsa gayet güzel işleme yapıyor. Herşey hız yada video değildir , önceliği fotoğraf olan makinelerden bahsediyoruz ve K10D ile K20D bunu nasıl yapıyor herkes çok iyi biliyor..
  • Evet , Akmet Bey "22 bit işlemci" lafı tam bir GAF olmuş, A/D olmalıydı ki sadece hızı baz olarak mukayese etmiştim. Zaten devam eden cümlemde neyi anlatmak istediğim açıkça görülüyor. Ayrıca Teknoloji eskiliğini kastettiğimi de nereden çıkarttınız? Bu 2 marka farklı formatları ön plana çıkarıyor. Bu konuda Canon Hız önceliğini öne çıkartıyor, Pentax detay ve renk derinliğini. İsteyen kullanım amacına göre tercihlerini belirler.
    quote:

    Orijinalden alıntı: yildiz


    quote:

    Orijinalden alıntı: bipekkan
    Pentax K20D gövde özellikleri kazandırılmış Çift işlemci kullanılması tek işlemciye göre ve hatta 22 bit işlemciye göre HIZ avantajı sağlıyor Nitekim RAW formatta kapsadığı alanı genişletmeden sn' de 8 çekim işlemi yapabiliyor. Bu işlemciyi Intel' in Duo işlemcileri gibi düşünebilirsiniz. Frekans hızının artması yerine çift işlemci kullanmak çok mantıklı bir çözüm olmuş.


    Bülent bey slmlar öncelikle hoşgeldiniz. Buradaki ince bir detayda saklı yanlışınızı düzeltelim isterseniz. 22bit konvertördeki ( dikkat ana işlemci değil) hız değil veriyolu genişliğidir, fotoğrafı bu birim ANALOG'dan DİJİTAL'e işler işlemci aracılığı ilede transfer eder. RAW formatta fotoğrafın kapsadığı alan D700 dahil 5D gibi gövdelerde daha fazla veri işlendiği için (Bakınız 12 mp olmasına rağmen) genişleme olur ve bu çok doğaldır bu sandığınız gibi teknoloji eskiliği değil bilakis fotoğraftaki detay fazlalığının ve kalitesinin sonucudur, kaldıki K20D bunu üzerine basa basa ispatlamış ve siz uzun süredir yokken (sanırım hala bilmiyorsunuz) birçok kullanıcı 40D ve D300 den K20D ye geçmiştir. Burada siz sanki 14 bit konvertörü çift gibi 22 bit konvertörden daha iyiymiş gibi anlatmak istemişsiniz ama malesef durum böyle değil. Ana işlemci ünitesi çift olduğu doğru çünkü 18mp fotoğrafı sn de 8 kare işlemek her işlemcinin harcı değil olsada o işlemciyi bu fiyata satılan orta segment bir gövdede kullanmazlar. Eğer herşey anlattığınız gibi bukadar basit olsaydı durum sandığınızdan çok farklı olurdu. Canon JAponyanın yayınladığı karelerdende görüldüğü gibi fotoğraf kalitesi 40d nin ötesinde değil ve buda çok doğal çünkü öyle olsa Canon FF lerini kime satacaktı bir düşünün ? Siz konvertörden ana işlemci ünitesi gibi bahsetmişsiniz bunu affınıza sığınarak düzeltmek istedim (abimiz sayılırsınız lütfen bilginizi yanlış yönde yıpratmayın benide bu üsluptan dolayı yanlış anlamayın yorum yapmadan önce daha detaylı ve doğru takip ederseniz bu işin sizin bildiklerinizle aynı olmadığının farkına varırsınız)

    CANON EOS 7D SAMPLE LINK >> http://web.canon.jp/imaging/eosd/samples/eos7d/

    Buradanda göreceğiniz gibi dünyada sadece K10D gövdesinde kullanılan çift 22 bit a7d konvertör ayrı şeydir , Pentax prime işlemci ayrı şeylerdir..

    K10D LINK >>http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk10d/




  • Düzeltme için teşekkür ederim Bülent bey, işte bu belirttiğiniz asıl önemli olan husus ''fotoğraftaki kalite, detay ve renk derinliği'' fotoğraf dünyasında birinci planda olduğu için konvertörlerin önemi ve işlevini nasıl ve ne amaç öncelikli yerine getirdiği görülüyor. Ben yıllardır bundan bahsediyorum aslında.

    Neyse konumuza gelince 7D bence 18mp sınırına dayanmamalıydı 15mp de aps-c formatta başarılı olamayan Canon neden böyle bir iş çıkardı yine aynı şeyler geliveriyor insanın aklına. İşi MP yarışına çevirmek ve bu konuda önde gibi görünüp pastadan daha kaymaklı pay kapmak.. Aslında bu konuda tecrübe sahibi ve bilinçli d-slr kullanıcısının MP ile işi olmadığı aşikar. Zaten detaylı inceleme yaparsanız full cropta çokta başarılı olmadığı açıkça görülüyor. HD video konusundaysa Canon bana göre çok iyi işler çıkarıyor. Her nekadar önceliği olmasada gelişen teknolojiyle artık hepsinde olacağına göre bunlarıda değerlendirmek gerekli.. 5D MKII bu konuda 1 numara..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yildiz

    Önemli olan analogdan dijitale işlemedir yani o renkleri ve detayları süzmesidir. Normalde işlemcisi zaten çok güçlüki dosya boyutlarına bakılırsa gayet güzel işleme yapıyor. Herşey hız yada video değildir , önceliği fotoğraf olan makinelerden bahsediyoruz ve K10D ile K20D bunu nasıl yapıyor herkes çok iyi biliyor..


    İyi de Ahmet abi senin dediğin olayın daha iyi sonuçlar verdiğini noktasında bunu bir tek pentax yapmış. başka hiç bir makinada yok. eğerki bariz bir fark olsa her çekilen k10d fotosuna ahanda işte bu k10d fotosu derdik değil mi ama. hem pentax bile bu durumdan geri dönmüşki k20d, k7d de diğerleri gibi 22bit adc-12 bit raw çekme yerine, 14 bit adc 14bit raw kullanılmış. öte yandan bunun bırakılmasındaki etkenein maliyet olacağını söylersen de k10dnin fiyatı 30d yada 40dnin ile d200ün daha altındaydı. illaki yansıdı fiyatlara.




  • Full crop yaptığında belli oluyor zaten.. Bana en kaliteli 40D veya D300 (örnek olarak portre mesela) kareleri verebilirmisin.. Ben K10D nin ve K20D nin full crop yapıldığındaki farkını gösterebilirim. Özelden göndermiştim gerçi sana varsa onlardan daha kaliteli 40d yada d300 kareleri görelim
  • @Nymphadora

    Canon'un 1700 dolara profesyonel bir makine satacağını düşünmüyorum. Zaten Mp'sinin önemli olmadığını birçok arkadaş biliyor. Evet gayet güzel özellikleri(Özellikle İki DIGIC 4 işlemcisinin bu makineye faydalarını merak ediyorum) var; fakat profesyonel değil...
  • Evet Ahmet abi göndermiştin ancak ne yazikki harddiskimin bozulması ve fotoğrafları hangi makina ile çekildiğine göre klasörlemediğim için mümkün değil. Kendi 400dmin bile şimdiye kadarki bütün fotolarını kaybettim. Ama senden de o kadar işlenmemiş haldeki fotolarını istedim bir türlü yollamadın bende o zamanlar gittim odziden(sağolsun gönderdi) ve 40d kullanan bir arkadaşımdan raw haldeki fotolarını istedim tabi çekilen fotolarda önemli ancak 40d ile çekileni daha tatminkar buldum. odzi yani nazminin çektiği fotoda biraz netlenme gibi bir sorun vardı. tabiki nazmi elindeki herhangi bir fotoyu yolladığı için çok da iyi olmayabilir. bire bir değerlendirmek doğru olmaz. 40d k20dden daha iyi demiyorum. bu arada kaliteden kasıt ne?

    Neyse ahmet abi 7d topiğinde iyice uzaklaştık mevzudan herkese iyi geceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 2 Eylül 2009; 23:16:55 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.