Şimdi Ara

Airties rt-205 Qos ayarları nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
4
Favori
62.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar arkadaşlar

    bir velet ile beraber kullanıyoruz iterneti. modem bende. ben ethernetten o da wireless den kullanıyor.

    sorun velet sürekli UTORRENT açıyor. bir dövmediğim kaldı sonunda.

    modemin Qos ayarları ile oynayarak bağlantısını kısabiliyormuşuz. kurcaladım baya, hazırda olan bittorrent seçeneğini kapattım ancak yine kapanmadı.



    bana iki çözüm üretirseniz çok sevinirim.

    ya internet hızını kesmek istiyorum % 50

    ya da utorrent komple kapatmak istiyorum



    nasıl yapabilirim bunu modemin içinden



    yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...



  • quote:

    Orijinalden alıntı: gonulbas

    airties modemin webarayüzüne girin. 192.168.2.1 yazarak internet sayfasına girebilirsiniz. şifre isteyecektir boş bırakıp tamam basın. Sol tarafta ortada Qos bölümüne giriyorsunuz. default olarak etkin değildir. siz etkin yapıyorsunuz ve modemi kapatıp açıyorsunuz. modem tekrardan bağlandığında tekrar bu bölüme ulaşıyorsunuz artık Qos bölümünde iki bölüm görünecektir.

    1. Trafik Sınırlandırma
    2. Bant Genişliği yönetimi.

    2. bant genişliği bölümüne girin. Downstream bölümüne (1024 kbps olarak düşünürsek) buraya 1024 yazın. Garanti edilen bant genişliği kısmına ise 200 yapın. burada Cos1, cos2, vs vs cos6'ya kadar bölüm var. herbirini ağdaki bir pc için ayarlayacağız. sizin ağda kaç pc varsa maksimum 5 daha fazlası için özel bir ayar var ona sonra değiniriz. 200 yaparsanız ortalama o pc 1024k bağlantıya göre 20k hız verecektir modem.

    atıyorum 3 pc var ağda cos1, cos2, cos3 bunların hepsinin karşılığına 200 yaparsanız her pc ortalama 20k internet download hızı ve buna göre internet sayfalarında sörf yapma hakkı olacaktır.

    şimdi geçelim trafik sınırlandırma bölümüne

    Bu bölümde sadece ağdaki pc lerin teker teker mac adreslerini ekleyeceğiz. bunu nasıl öğreceksiniz şöyle ki;

    airties webarayüzünde Qos bölümünün yukarısında Yerel Ağ bölümü var. buraya girdiğinizde modeme bağlı olan pc leri görürsünüz ve hem ip lerini hemde mac adreslerini burdan öğrenebilirsiniz. her pc nin mac adresini bir kenara not edip, trafik sınılandırma bölümüne ekleyeceğiz.

    Trafik sınırlandırma kısmında sadece Kaynak Mac adresine ilgili pc nin mac adresini ekliyorsunuz. atıyorum mesela 00:95:88:52:d1:5e bu bir mac adresidir bunun iki noktalı olan kısımlarını silip - (tre) şeklinde ekliyorsunuz yoksa airties modem kabul etmiyor. daha sonra diğer kısımların hepsini boş bırakın sadece en alttaki COS kısmını cos1, diğer pc için mac adresini ekledikten sonra cos2, diğeri de mac adresini ekledikten sonra cos3 yapıyorsunuz. her pc'nin mac adresini ekledikten sonra kaydet'e basın. sayfanın en altında eklediğini gösterecektir.

    Ağdaki pc lerin mac adreslerini öğrenebilmeniz için bu pclerin modem tarafından otomatik ip verilmiş olması gerekiyor. Eğer bir veya bir kaç pc elle ip yapılandırmış ise bunların mac adreslerini göremezsiniz. Böyle bir durum sözkonusu ise buraya yazın ne yapacağınızı ona göre yazayım. Genelde insanlar otomatik ip al şeklinde bırakıyorlar şimdilik gerek yok.

    birde resim koyayım kurcalaya kurcalaya yaparsınız. Sınır koyarken illaki benim yazdığımı yazmak zorunda değilsiniz bu rakama (200) yakın altı veya üst sınır koydukça ağ trafiğini Airties Hizmet Programı aracılığıyla hattın ne kadar yoğun olup olmadığını öğrenmiş olursunuz.

    Not: resimde upstream 50 olarak gözüküyor. Onu o şekilde bırakmayın zira test ettim ki sitelerde acayip yavaşlama sözkonusu oluyor. 300 defalult ayarda hepsini 300'e yakın tutsanız iyi olur hatta 300 de yazabilirsiniz.

    Resimler

     Airties rt-205 Qos ayarları nasıl yapılır?

     Airties rt-205 Qos ayarları nasıl yapılır?

     Airties rt-205 Qos ayarları nasıl yapılır?

     Airties rt-205 Qos ayarları nasıl yapılır?



    Bende bu QoS menüsü yok. Ne yapmam gerekiyor? Benim modemimin menüsü şöyle:

    http://forum.donanimhaber.com/m_40957527/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40957527




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.