Şimdi Ara

Fetih 1453 (2012) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.854
Cevap
2
Favori
77.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • muhteşem yüzyılın mohaç savaşı efektleri bile bundan daha güzel duruyor biri 1 haftada çekilmiş dizi diğeri 2 senedir uğraşılan film!






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tizar -- 10 Ocak 2012; 18:31:41 >




  • Bazı hatalar dışında güzel buldum ben fragmanı. Hollywood filmleri ile kıyaslanacak bir prodüksyon olmadığı ortada fakat önemli bir adım atılmış. İzleyicinin yüksek bütçelerle çekilen filmlere ilgisi daha yüksek ve bu şekilde gelişeceğini düşünüyorum ben. Yapa yapa öğreneceğiz bu işleri, fena olmamış yani.
  • Resmi site harbiden rezalet. Paranın bir kısmını da resmi site için ayırsalarmış bari.
  • YAŞADIĞI HEYECAN GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

    İşte Türk sinemasının en yüksek bütçeli ve çekim süresi en uzun filmi olma özelliğine sahip olarak henüz gösterime girmeden önce bir ilke imza atan 'Fetih 1453' filminin Şahan Gökbakar'ın ağzından hikâyesi: "2009'un başıydı. Faruk Aksoy'un ofisine uğramış, sektör üzerine sohbet ediyorduk. Türk sinemasının yaşadığı parlak günlerin ömrünün fazla uzun sürmeme riskiyle karşı karşıya olduğu, büyük prodüksiyonlu filmlerle sıçrama yapılabileceği konusu açılınca Aksoy, büyük bir heyecanla çekmecesinden bir dosya çıkardı. 'Bak! İşte sözünü ettiğin büyük prodüksiyon bu olabilir mi?' dedi. Dosyanın üzerinde 'Fetih 1453' yazıyordu. Heyecan içinde anlatmaya başladı, filmi nasıl çekeceğini. 'Fetih 1453'ün, Türk sineması için neden milat olacağını anlatırken yaşadığı heyecan görülmeye değerdi."
    8 AYLIK ÖN HAZIRLIK

    Faruk Aksoy, 8 aylık bir ön hazırlık sürecinin sonrasında Eylül 2009'da çekimlerine başladığı 'Fetih 1453'ü 3 yılda tamamlayarak gösterime hazır hale getirdi. Ayşe Germen ile ortak yapımcısı olduğu filmin yönetmenliğini yapan Aksoy, 94 yıllık Türk sinemasının en yüksek bütçeli filmine imza attı. 'Fetih 1453'ün çekimlerine geçilmesi kolay olmadı. Her şeyden önce uzun soluklu çekimleri kabul edecek oyuncu kadrosunun oluşturulması gerekiyordu. Faruk Aksoy, birkaç aylık görüşmelerin ardından Devrim Evin, İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest, Erden Alkan, Cengiz Coşkun, Recep Aktuğ, Şahika Koldemir ile el sıkıştı. Evin, 'Fatih Sultan Mehmet'i, Çelikkol ise 'Ulubatlı Hasan'ı canlandırdı.
    SAVAŞ DERSLERİ VERİLDİ

    Faruk Aksoy 'Fetih 1453'te görsel efektlerin en az şekilde kullanılmasını istediğinden dolayı özellikle sur savaşlarında rol alacak figüranlar için 2 bin 500 parça kostüm dikildi, 6 bin parça zırh, silah ve savaş aksesuvarı hazırlandı. Hatta surların yıkılmasında büyük rolü olan Şahi Topu'nun bire bir benzeri Kırklareli Demirciköy'de yaptırıldı. Sur savaşları sahnesinde rol alacak olan figüranlar haftalarca kılıç ve yay kullanma, dövüş dersleri aldı. Gemilerin karadan yürütülüp Haliç'e indirilme sahneleri efekt uzmanları tarafından defalarca hazırlandı.
    Faruk Aksoy, bu sahneleri kusursuz olana kadar tekrar tekrar yeniden yaptırdı.
    Üç ayda Kemerburgaz'da kurulan ve içinde asıllarına uygun olarak yaptırılan 20 savaş kulesi, 15 top bataryası, 5 mancınık, Cenova Limanı'nın canlandırıldığı 2500 metrekarelik havuz ve Rumelihisarı'nın maketinin bulunduğu 14 bin 500 metrekarelik setin tamamlanmasının ardından sıra çekimlere geldi. Başrol oyuncularının sahnelerinde sorun yaşamayan Faruk Aksoy, sur savaşlarında figüranların fiziksel olarak yetersiz kaldığını düşünüp seti tatil etti.
    Figüranların istediği performansı sergileyememesi üzerine Aksoy, Genelkurmay Başkanlığı'na bir mektup yazarak gerçek askerlerin 'Fetih 1453'te rol almaları için istekte bulundu.


    KREDİ ÇEKTİ, EVİNİ SATTI

    Genelkurmay Başkanlığı'nın Faruk Aksoy'un talebine olumlu cevap vermesi üzerine İstanbul'daki birkaç kışladan askerler kılıç ve yay kullanma, dövüş dersleri alarak kameranın karşısına geçti. 100 metre boyunda 8 metre genişliğinde inşa edilen surlarda gerçekleştirilen savaş sahnelerinde askerlerden oluşan 5 bin figüranlı çekimler 55 gün sürdü. Çekimler boyunca sette ambulans, 15 doktor çeşitli kazalara karşın hazır bekletildi. Faruk Aksoy, çekimlerin ikinci yılında mali sorun yaşamaya başladı.

    'Recep İvedik' serisinden kazandıklarının tamamını yatırmasına rağmen bütçesinin yeterli gelmemesi üzerine bankadan kredi çekti, abisi Fatih Aksoy'dan borç aldı ve evini sattı. 'Fetih 1453'ün kalitesinden tek ödün vermemek için hiçbir masraftan kaçınmayan ve bugüne kadar 17 milyon dolar harcayan Faruk Aksoy, bir yandan da 17 Şubat'ta gösterime girecek filminin dünyaya dağıtımı için Alman Kinostar ile anlaşma sağladı. Filmin müziklerini ise Fazıl Say yaptı.

    (Habertürk)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MemphisMafia -- 10 Ocak 2012; 19:39:58 >




  • Youtubedaki traileri yunanlılar basmıs. öfkeden cıldırmış herifler resmen trailer 1 milyona dayandı nerdeyse.

    5 günde | 835,463 views izlenme oranı gayet iyi bir rakam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SurlarÖnünde -- 11 Ocak 2012; 14:07:56 >
  • 300 Spartalı Filmi (300), çok güzel bir yapımdı bana göre ve neredeyse hiç insan yoktu. 30-40 kişi ile koskoca bir filmi çekip, neredeyse hatasız ve kusursuz bir savaş ortamı hazırlamışlar. İzlediğimiz bu film ucuza mal edilmiş sayılıyor ve $60.000.000'a mal olmuş. Bu rakam bile böyle bir film için düşük bütçe sayılıyorsa, $17.000.000'a en fazla bu kadar iyi yapılabilirdi. Bunları da göz önüne alalım, o kadar basit değil bu işler. Basamakları yavaş yavaş çıkıyoruz, günün birinde belki biz de $200.000.000 gibi bir para harcarız ve görsel efektleri müthiş filmler izleriz..
  • Afiş gelmiş.


  • Bu adamı nereden bulmuşlar ya!
  • Fatih Sultan Mehmet rolüne başkasını bulsalarmış keşke.
  • Özçivit bile bundan iyidir.
  • Kıyafetler hosuma gıtmedı donemım kıyafetleri bunlarmıydı bılmıyorum ama
    Afis daha cok Cengizhan nın filmine benziyor gibi
  • Bir kişinin çıkıp bize ait bir hikayeyi bu denli büyük paralar ortaya koyarak anlatma iradesi göstermesi son derece olumlu. fragmanı izleyen birçok kişi de tüylerinin diken diken olduğunu söylüyor.
    serdar akar türk sinemasının göz bebeği bir yönetmen. behzat ç. ile tv dizilerine yeni bir boyut getirdiği ortada. serdar akarlı kurtlar vadisi ırak ın başarısında dizi faktörünün yanında ortaya eli yüzü düzgün bir filmin konulabilmiş olması da önemliydi. ama faruk aksoy un filmografisinde eli yüzü düzgün tek bir film yok. evet iyi bir kampanya devam ediyor. insanlar bir ay önceden filmi konuşmaya başladılar. Bir çok kişi yıllardır filmi bekliyordu ama hikaye anlamında ortaya amatör, sorunlu fazlasıyla basit bir şey konulursa sonucun fiyasko olmasından korkuyorum. Diğer bir kıstas da muhteşem yüzyıl. hem meral okay hem de yönetmenleri taylan biraderler tarih anlatımındaki şövenist palavrasyon yüzdesini aşağıya çekip izleyici toplamayı bildiler. muhteşem yüzyıl izleyicisi için filmin gerçeklikten sıyrılmış milliyetçi dili sorun olabilir. zira artık dizi izleyicisi özensiz yapımları izlemiyor. ve iyi oyunculuk, iyi yönetmenlik içeren yapımlara yöneliyor, kuzey güney gibi muhteşem yüzyıl gibi, öyle bir geçer zaman ki gibi..
    film bana pek hitap etmiyor izlenimi oluştu ama etrafımdaki herkesi filme gitmesi için yüreklendirmeye çalışıyorum. sonuç fiyasko olmasın ki bir sonraki yapılabilsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: River Kwai

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    @ River Kwai

    Ne alaka ???

    Herhangi bir yorumum varmı orda ???
  • Fatih Sultan Mehmet'in İslami tarafının yanı sıra birde entelektüel yönü vardır. Antik Yunan'ı, coğrafyayı, tarihi hatta felsefeyi çok iyi bilirdi. Huzurunda filozoflarla tartışan, kütüphanesinde Büyük İskender'in biyografisinden, Truva Savaşını anlatan İlyada Destanına kadar birçok kutsal bilgi taşıyan kitaplar vardı. İstanbul'un fethinide aynı zamanda Truva medeniyetinin öcü olarak görmekteydi. Zaten Arapça ve Farsça gibi doğu dillerinin yanı sıra Latince ve Rumca'dan da çok iyi anladığını biliyoruz.

    Ben Fatih'in bu yönününde filmde geçmesini istiyorum, fakat fragmanlarda bunu göremedim. En azından küçükte olsa değinmişlerdir inşallah. Zaten II. Mehmed Türkiye'de hep çok yanlış algılandı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SurlarÖnünde

    Youtubedaki traileri yunanlılar basmıs. öfkeden cıldırmış herifler resmen trailer 1 milyona dayandı nerdeyse.

    5 günde | 835,463 views izlenme oranı gayet iyi bir rakam.

    forumda da damarlarında yunan kanı akanlar var herhalde... daha filmi seyretmeden baksanıza yerin dibine batırdılar.... Türk malına Türk üretimine nedir bu şiddet? nedir bu kızgınlık? nedir bu saldırganlık? anlamak mümkün değil.... mantıklı olabilecek tek açıklama kan bozukluğu olabilir diye düşünüyorum...
  • Yukardaki haber yalan adam twitterdan bariz şekilde yalanladı.
  • Filme bazı kişiler tarafından kör muhalefet olarak bakılması şaşırttı beni Türkiye de kaç defa bu filmin muadili çekildi kaç defa bu tarz bir fragman izlediniz bence yorumlar sert geliyor tabi ki herkesin beklentileri farklı daha güzel olsa kim istemez ki ayrıca after effect ile sadece bunlar olmuyor kullanılan programlar sandığınızdan çok fazla ne kadar küçük düşünüyorsunuz. Medya sektöründe biri olarak çok aşağıdan bakıldığını düşünüyorum NEDEN? Türk Filmi diye mi? Bu filmin devamının çok daha iyi olacağını temenni ediyorum esasen inancım da o yönde bence çok daha güzel olacak ilki kötümü izlemedim fakat fragmanı çok başarılı ve kesinlikle izleyeceğim. Yarın vizyona girdiğinde tüyleriniz ürpererek izlerseniz sonra da gelip burada yazmaya utanırsınız demedi demeyin. Filmin %100 yansıtacağını düşünmüyorum çünkü ne hikmetse amerikalılarla koreliler japonlar film yapar birbirleriyle savaşa girer kimsenin gık ı çıkmaz biz bir film yapalım deriz ermenisi yunanı fransızı ayaklanır bunları düşünecek olursak Türkiye ye karşı bu ketum tavırlardan dolayı çok ağır olmayacağını tahmin ediyorum izleyelim görelim.




  • Böyle bir filmin yapılmasını ve daha vizyona girmeden bu denli büyük ses getirmesini olumlu buluyorum. ama fragmandan izlediğim kadarı ile gözüme çarpan bir kaç noktayı da belirtmek istiyorum. tarihi filmlerde anlatılan herşey tarihi bir gerçektir denilemez elbette. ama gerçek ile çelişen kısım detay sınırları içinde kalması o filmin kalitesi açısından önemli bir gösterge sayılabilir.
    google a "ilber ortaylı ulubatlı hasan" yazan herkes ulubatlı hasan diye birinin yaşamadığını biliyor. Fetih ile ilgili hadis sahihayn adini verdigimiz en güvenilir iki hadis kaynagi olarak bilinen Buhârî ve Müslim’in Sahîh’lerinde yer almıyor. Ama belli ki filmin temel derdi tarihi gerçekler değil. Milli duygulara hitap edip, izleyenleri coşturmak. bu amaç da benim açımdan gayet makul. geniş kitle hedefleniyorsa doğru bir yol seçilmiş de olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eRkistreet

    Fatih Sultan Mehmet'in İslami tarafının yanı sıra birde entelektüel yönü vardır. Antik Yunan'ı, coğrafyayı, tarihi hatta felsefeyi çok iyi bilirdi. Huzurunda filozoflarla tartışan, kütüphanesinde Büyük İskender'in biyografisinden, Truva Savaşını anlatan İlyada Destanına kadar birçok kutsal bilgi taşıyan kitaplar vardı. İstanbul'un fethinide aynı zamanda Truva medeniyetinin öcü olarak görmekteydi. Zaten Arapça ve Farsça gibi doğu dillerinin yanı sıra Latince ve Rumca'dan da çok iyi anladığını biliyoruz.

    Ben Fatih'in bu yönününde filmde geçmesini istiyorum, fakat fragmanlarda bunu göremedim. En azından küçükte olsa değinmişlerdir inşallah. Zaten II. Mehmed Türkiye'de hep çok yanlış algılandı.

    aynen Osmanlı padişahlarının büyük bir bölümünün zaten en bilgilerle donatıldığını bilimden ilimden geri kalmadığını biliyoruz

    çok geniş bi alanda engin bilgilere sahip olan Fatih Sultan ıda inşallah gösterirler filmde




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Normandia_06

    Yine tekrarlıyım beş para etmez film :) filme koymuşlar bir kaç adobe ile efekt resmen milleti kandırmaya yönelik :D
    bir 120 isimli filmin bütçesine,izlenmesine,konusuna bakın bir de bu uyduruk filmin :D
    bunlar direk filmin bütçesiyle reklam yapmaya başladılarsa bilin ki insanları aptal yerine koyduklarındandır :D
    insanları sinemaya çekecekseniz efeklerle bilmem ne kadar bütçeli film reklamlarıyla bu işi yapamassınız :))
    120 filminin izleyicisinin 3/1 ini sinemaya çekebilirseniz onu bile başarı sayarım sizin için
    Abartı yok,efek yok,bilmem kaç milyon dolar yok,hatta bütçe olmadığı için para almayan oyuncular bile vardı !! izlediğinizde film böyle çekilir dedirtir size efeklerinizi kendinize saklayın ! tabi bunlara da efekt dersek
    youtube da adobe premier ile yapılmış öyle videolar var ki
    hatta birini 16 yaşında çocuk yapmış bu filmde yapılan efekleri solda sıfır bırakır :D

    sizin gibileri çok gördük siz kabul edilebilir eleştiricilerden değil, ülkenin gelişmesini istemeyen, geçmişine saygısı olmayan tiplersiniz

    sizin gibiler zamanında ülkede renkli televizyon yapılacak dendiğinde bile "olurmu ülkenin gücü neki biz renkli tv üretelim" demişlerdi

    yorumunuz aynı o şekilde, Türk sinemasının çok geride kaldığını daha yeni yeni geliştiğimizi unutmayın




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.