Şimdi Ara

acer 5739 KLUBU HAYIRLI OLSUN DUZENLEMELERİ BAYRAMDA YAPICAM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
565
Cevap
4
Favori
62.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234567...12...29
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bugün izmir bornova vatan bilgisayara gidip acer 5739 aldım...PB izmirdeki vatanda yoktu...bende internetten sipariş etmeye güvenemedim...şu anda yeni acerimden yazıyorum...wireless gücü gerçekten harika... =) ısınma konusunu daha oyun kurup denemedim...

şu anda vista 32 bit kurulu 22 ekimden sonra win 7 ye update edebilecekmişiz...

ben hem grafik hemde işlemci hdd sıcaklıklarını görebileceğim bir program istiyorum...önerileriniz nedir??
  • Hayırlı olsun arkadaşım, iyi günlerde kullanman dileklerimle. Isısını ve sistem özelliklerini detaylaıyla görebileceğin bir program var. Everest Ultimate Edition programın adı. Yalnız full versiyonunda ısı ve detayları görebilirsin. Bu senin bir çok işini görür düşüncesindeyim. Evet ekimden sonra win 7'ye upgrade ücretsiz bir şekilde sağlanabiliyor. Bu konuyla ilgili nasıl yapabilceğinizi 1. sayfada resimli olarak anlattım, umarım işinize yarar. Oyun konusunda da çok üst düzey verim alamayabilirsin ama seni tatmin eder düşüncesindeyim. Tavsiyem ses olayınıda test etmen. O konuda da baya başarılı. Bir de 5739' un hangi modelini aldığını belirtirsen tabi bunun yanında incelemesini de yaparsan çok iyi olur.
    Herkese iyi bayramlar şimdiden.
    320-GB S.ATA-2
    GT 130M
  • Şu an için GT130 ile GT240 arasında aşırı bir fark yok. Fakat gt240 ın teknik özellikleri daha iyi.
    Birbirlerine yakın puanlar alıyorlar aynı hızda ramlerle. GT240 az önde
    Aşırı bir fark yok

Orijinalden alıntı: Nightmaregp

Hayırlı olsun arkadaşım, iyi günlerde kullanman dileklerimle. Isısını ve sistem özelliklerini detaylaıyla görebileceğin bir program var. Everest Ultimate Edition programın adı. Yalnız full versiyonunda ısı ve detayları görebilirsin. Bu senin bir çok işini görür düşüncesindeyim. Evet ekimden sonra win 7'ye upgrade ücretsiz bir şekilde sağlanabiliyor. Bu konuyla ilgili nasıl yapabilceğinizi 1. sayfada resimli olarak anlattım, umarım işinize yarar. Oyun konusunda da çok üst düzey verim alamayabilirsin ama seni tatmin eder düşüncesindeyim. Tavsiyem ses olayınıda test etmen. O konuda da baya başarılı. Bir de 5739' un hangi modelini aldığını belirtirsen tabi bunun yanında incelemesini de yaparsan çok iyi olur.
    Herkese iyi bayramlar şimdiden.

ben izmirdeyim şu anda ailemin yanına geldim...işbaşı yapacağım salı günü çanakkalede ancak o zamandan sonra inceleme yapabilirim...evet everest ultimate edition var ama GPU sıcaklığını göremiyorum...

makinanın modeli 5739G-754G32MN

herkese iyi bayramlar...

• hayırlı olsun pzero_nero
    bence iyi bir seçim yaptın.hayırlı olsun
  • Bugün Acer Aspire AS5739G-874G32 aldım P8700 olanı yani.1680 / 12 taksitle Bimeks'ten.Aletin kurulumu bitmek üzere.Şimdilik çok hoşuma gitti ses çıkarmıyor.Güçlü gibi gözüktü ama daha tam performansını deneyemedim.Tek kafama takılan Bu TV Tuner işi oldu.Sadece yerini koymuşlar kendisi opsiyonel satılıyor galiba.Kitapçığında da bazı modellerde var demiş.Bende yeri var ama kapalı gibi.Ama bilgisayar DVB Tuner'ı şimdi otomatik olarak başlangıçta yükledi.

Kafam karıştı açıkcası.O zaman olmayan gereksiz şeyleri de yüklüyor olabilir mi bu kurulumda?
  • Gorkem84
    Hayırlı olsun arkadaşım. İyi günlerde kullanman dileklerimle. Evet dijital tv kartı bu modelin her serisinde opsiyonel olarak yani isteğe bağlı olarak sunuluyor. Tabi ki bu donanıma sahip olmayan cihazlarda o kısım kapalı olarak geliyor. Kurulumdaysa bu yazılımın kurulması normal çünkü paket olarak her seriye aynı şeyler yükleniyor. Ama donanım algılanmadığı takdirde aktif olmuyor sanırım. Bilgim bu konuda bu yönde. Ben cihazı bizzat kendim almadım antalyadan geldi ve bu yüzdende kurulum aşamasında ben yoktum. Ama şundan eminim kurulumu cihazı alan abim kendisi yaptı yani aldığımız yerde kurulum yapılmadı.
    Güçlü bir cihaz denebilir ama bu ölçüye kanaat egtirmek için bazı incelemelerde bulunman lazım. En yakın zamanda incelemelerini merakla bekliyor olcam. Tekrar hayırlı olsun. Herke iyi bayramlar.
    320-GB S.ATA-2
    GT 130M
  • pzero_nero
    Riva Tuner ve GPU-Z adlı iki program var benim bildiğim. Bu iki programla da GPU sıcaklığını ölçebilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi bayramlar.
    320-GB S.ATA-2
    GT 130M
  • Teşekkür ederim nightmaregp.Alet çok şık gerçekten benim çok hoşuma gitti.Bu fiyata gayet güzel.performansını da programlarla test edeceğim sıcaklık vs...
  • Ben teşekkür ederim tekrar hayırlı olsun. Tadını çıkarmaya bak İyi bayramlar.
    320-GB S.ATA-2
    GT 130M
  • Selamlar arkadaşlar..

Benimde 5739G (T6500) ile 3. günüm. Gayet memnunum. Isı ve ses namına hiçbir problem yok. Oyunlarda takılma yok. Filmlerde ses ve görüntü gayet kaliteli. Wireless ı pek denemedim ama sokağın karşısındaki komşunun wirelessini bile görüyorum. Pil olayını deneme fırsatım hiç olmadı. Kısacası kullanıcıyı gayet memnun edebilecek bi laptop bence. Acer a biraz soğuk bakardım ama bu makina yıktı bu düşüncemi.. Dizayn olsun, performans olsun aferini hakediyor bence..
    Dilerim (Ben dahil) tüm kullanıcıları yıllarca sorunsuz götürür.

Şu anki tek korkum klavye dizaynı ve temizlik hakkında.. Mesela F1 tuşuna basarken çok az zorlanıyor.. Demin farkına vardım.. Sanki araya birşey sıkışmış gibi.. Temizlemeye çalıştım ama hala aynı durum.

Sizce temizlik olayı başımıza dert açabilirmi ?

Ayrıca Vista kullanıyorum ve Win 7 ye hemen geçmeye Driver sorunu çıkartabilir diye korkuyorum. Acer a da bugün yarın registration yapacağım. daha yapamadım oyun oynamaktan.

Bide son olarak bu gizli vista olayını ben çözemedim.. Bir sorun ile karşılaşırsam formatı nasıl atacağım ? Bide Acerın Back up programı varmış. Boş dvd olmadığından dolayı uyarısını sürekli erteliyorum. bu olay nasıl çalışıyor ? Gizli Vista ile bir alakası varmıdır acaba ?

Çok sağolun şimdiden:) 5739g lerimiz hepimize hayırlı olsun
    Intel Core i5-2410M 2.30 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.90 GHz.) 3 MB Cache Bellek İşlemci, 4 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram, 640 GB SATA (5400 Rpm) HDD, NVIDIA GeForce GT 525M Max.2806 MB Ekran Kartı.. LOGITECH G930 ve emektar A4tech X7 =)

• merhabalar...

F1 tuşu neden zor basılıyor anlamadım...benimkinde bir problem yok gayet iyi

ayrıca burdaki arkadaşlara sormak istiyorum...HDD teki vistayı dvdye kopyalayabilir miyim? ACERin programlarını buldu gizli dosya olarak...vistada var mıdır...HDDyi 3 e bölüp yeniden kurmak istiyorumda programları...

yardım ederseniz sevinirim...
    Arkadaşım hayırlı olsun güzel ve pişman olmayacağın bir seçim yaptığını söylemek isterim. İyi günlerde kullanman dileklerimle. Klavye açısından biraz kötü bi dizaynı olduğunu inkar edemem. Araları geniş ve alt kısımlarına doğru boşluk var tuşların haliyle de bişeyler kaçması daha kolay oluyor fakat ben söyle bir yöntem kullanıyorum mutfakta kullandığım el süpürgesini klavye üzerinde kullanıyorum ama artık gerek kalmadı klavye koruyucu slikon aldım ve bu sorundan tamamen kurtuldum diyebilrim. Sizlere tavsiyem kalvye koruyucu silikon almanız yönünde olacak. F1 tuşunun altına bir şey kaçmış olabilir pek emin değilim ama bir arıza olacağını da pek sanmıyorum. Backup olayına gelince de. Fabrika yarları varsayılan diski yaratmanı tavsiye ederim. Ama oluşturulan bu cdnin hdd de recovery olarak ayrılan kısımla bir bağlantısı var mı direk olarak bi bilgim yok. Sonuçta şöyle düşün. Sen bu cdyi yyapmadan da ayrılan recovery kısmını kullanarak vistayı tekrardan kurabilirsin bu da seni backup cdsinden bağımsız yaparki sen bu cdyi oluşturduğunda recovery kısmı olmadan da kurulum yapabilirsin anlamına gelir teorik olarak. Ama dediğim gibi kesin emin değilim. İyi bir araştırmanı tavsiye ederim. Win7' ye henüz geçiş yapmanı tavsiye etmem dediğin gibi driver sıkıntısı ve açıkları fazla olacağı kosunusunda bir fikrim var en azından şu an daha tutarlı bir sistem de kalmak daha çok yararına olacaktır. Tekardan hayırlı olsun umarım yardımcı olabilmişimdir.

pzero_nero
    elimden geldiği kadar yardımcı olayım arkadaşım. Bütün HDD yi ister boot cd olarak kopyalayabileceğin istersen hddye yedek alabileceğin istersen recovery bölge oluşturarak tek tuşla tekrardan kurabileceğin bir program var. Acronis True Image programın adı. Bu program bu konuda senin bütün istek ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir program şüphen olmasın her işini görür düşüncesindeyim. Acer'ın programları recovery kısmındaki vistada mevcuttur sanırım olmasa da dert değil sitesinden çok rahat bir şekilde hepsini indirebilirsin. Bunun yanında saha kendi cihazımda uyguladığım bir yöntemi anlatcam bu da işini sorunsuzca görür derim. Paragorn Partititon Manager programıyla HDD mi iki parçaya ayırdım hiç bir data kaybı yaşamadan. Çok da iyi oldu hiç uğraşmadım ve recovery kısmı duruyo hddde. Bence sen de böyle yaparsan iyi olur düşüncesindeyim. Üçe bölebilirsin istediğin boyutlarda ve recovery kısmından feragat etmemiş kalırsın. Tabiki bu işlemden önce nolur nolmaz bir backup cdsi oluştur derim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

albatros_bekir
    Sana da hayırlı olsun arkadaşım. Bios güncellemesi mantıklı ve iyi olmuş fakat sadece multimedia uygulamalarda oluyorsa tavsiyem Acer Arcade yada hengisini kullanıyosan sistemden kaldırman bunun için kaldırma yardımcıları var Revo Uninstaller bu işini görür düşüncesindeyim. Tekrardan yükle kaldırdığın yazılımları yada başka yazılımlar dene donma devam ederse kodeklerde bir sorun vardır düşüncesindeyim kodekleri yenilemen ve güncellemeni tavsiye ederim. Gene de olmazsa Teknik Sersşve bi göster derim. Umarım yardımcı olabilimişimdir.

Hayırlı akşamlar.
    320-GB S.ATA-2
    GT 130M

• @Nightmaregp

teşekkürler ilgin için...acronis programını duydum bende...fakat internetten indirdiği versiyonu 30 günlük trial...partition için ise dediğin programı deneyeceğim...ben biraz eski kafalı olduğum için windowsu kurarken dostan partition yapmayı tercih ederdim...tabiki şimdi ne dos kaldı ne başka şey...programı indirip deneyeceğim...yarın haberdar ederim seni...iyi akşamlar...

acronisi indirdim...evet çok yararlı bir program ama ben vistanın imajını bulamadım...imajı yoksa HDD'de nasıl kuruyor recovery olarak...????
  • Teşekkürler. Şimdi şu yolu izle ilk önce. 13.00 GB (EISA Yapılandırılması) ve 3.49 GB (EISA Yapılandırılması) olarak HDD ' de iki tane recovery bölümü var? Doğru mu? Büyük ihtimal doğrudur. (Bilgisayarıma sağ tuşla tıklayıp yönet sekmesi seçilir ve açılan pencereden sol taraftaki disk yönetimi seçilerek kontrol edilir.) İşte bu iki kısım recovery kısmı olarak tanımsız olarak ayrılmıştır HDD' de. Eğer sen bu iki kısmı da göremiyorsan fabrika çıkışında bir problem yaşanmıştır cihazla ilgili ve tavsiyem temin etmiş olduğun yerle hemen iletişime geçmen yönündedir. Ben olduğunu varsayarak konuşacam. EISA Yapılandırılması bölümlerinde fabrikanın hazırlamış olduğu varsayılan ayarlar saklanmaktadır. Eğer acronis' te bu bölümleri göremiyorsan bunun nedeni büyük bir ihtimal bölümlerin herhangi bir tanımı olmadığından kaynaklanıyor olabilir. Fakat şunu belirtmek isterim. Recoverydeki imajı almaktansa yedek olarak yada boot cd olarak, kullanmakta olduğun sistemi son haline getirerek yani yükleyeceğin programların hepsini yükledikten ve bütün güncellemelerini yaptıktan sonra sistemin kurulu olduğu sürücünün imajını alman çok daha iyi olur.

"imajı yoksa HDD' de nasıl kuruyor recvery olarak?" bu sorudaki kastın acronisin kurması yönünde mi yoksa cihazın kendisinin kurması yönünde mi?
    320-GB S.ATA-2
    GT 130M

• GT130M lerin bellekleri DDR3 müdür?
    Güanydın ilk önce. GT130M kartlar DDR-2 bellek tipiyle donatılmışlardır. Yanılmıyorsam GT100 serisinde hiç bir kartta DDR-2 dışında bellek kullanılmamıştır. Ama yanılıyor olabilir genede araştırın derim. Ama GT130M ler DDR-2 kullanıyor.
    320-GB S.ATA-2
    GT 130M
  • Lenovo Y550 serisindeki GT130M ler 800mhz ddr3 bellekli
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.