Şimdi Ara

Sharp'tan minik dev; Netwalker ile her yerden internete erişin, ofis işlerinizi halledin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akıllı telefonlar yeterli gelmiyor, netbook'lar ise taşınabilirlik beklentilerinizi karşılamıyorsa Japonya merkezli elektronik devlerinden Sharp'ın yeni çözümü dikkatinizi çekebilir. Kimi kaynaklar tarafından MID yani mobil internet cihazı olarak tanımlanan ancak sahip olduğu platform itibariyle yeni yeni oluşmaya başlayan Smartbook segmentinde yer alan Sharp Netwalker (PC-Z1), kompakt yapısına karşın teknik özellikleri ve yüksek mobilite yeteneği ile dikkatleri üzerine çekecek gibi görünüyor. Profesyonel kullanıcılardan üniversite öğrencilerine kadar hedef kitlesi oldukça geniş olan Netwalker ile kullanıcıların diledikleri zaman diledikleri yerden elektronik posta kontrolü, internette gezinti, döküman oluşturma/düzenleme gibi temel ihtiyaçlarını ultra-taşınabilir bir cihaz ile karşılayabilmelerini amaçlanıyor.


    alt="Sharp'tan minik dev; Netwalker ile her yerden internete erişin, ofis işlerinizi halledin!"


    Taşınabilirlik konusunda iddialı olan mini-bilgisayar 409 gram olarak açıklanan ağırlığı ile satılmakta olan netbook'ların önemli bir kısmından yaklaşık %60 daha hafif. Dokunmatik olarak kontrol edilebilien 5-inç büyüklüğünde LCD ekranı ile 1024 x 600 piksel çözünürlüğünü destekleyen cihaz, geçtiğimiz günlerde gömülü sistemler için hazırladığı 8 çekirdekli yeni işlemcisini duyuran Freescale firmasının ARM mimarisini temel alan ve 800MHz'de çalışan i.MX515 işlemcisini kullanıyor. Daha büyük ekranlı bazı netbook modellerinde de kullanılan işlemci, ARM mimarisini temel aldığı için Sharp Netwalker üzerinde Windows işletim sistemleri kullanılamılıyor ama Sharp sistem ile birlikte Ubuntu 9.04'ün geleceğini dolayısıyla kullanıcıların temel ihtiyaçlarını kullanım sorunu yaşamadan rahatça giderebileceklerini belirtiyor.


    alt="Sharp'tan minik dev; Netwalker ile her yerden internete erişin, ofis işlerinizi halledin!"


    alt="Sharp'tan minik dev; Netwalker ile her yerden internete erişin, ofis işlerinizi halledin!" alt="Sharp'tan minik dev; Netwalker ile her yerden internete erişin, ofis işlerinizi halledin!"


    Büyütmek için görsellerin üzerine tıklayabilirsiniz!


    512MB sistem belleğine ve 4GB depolama kapasitesine sahip olan Sharp Netwalker ayrıca MicroSD bellek kartı ile 16GB'a kadar ek depolama alanı sunabiliyor. WiFi (802.11b/g) desteği ile destek veren her noktada kullanıcıların çevrimiçi olabilmesine fırsat tanıyan ultra-taşınabilir bilgisayar, 3 saniye içerisinde devreye girebilen hızlı açılış ekranı ile elektronik posta kontrolü ve internette gezintiye olanak tanıyabiliyor. 68 butondan oluşan bir klavyesi bulunan ve harici donanımlar (optik sürücü gibi) için bir adet USB 2.0 ve bir adet te mini USB 2.0 portuna sahip olan mini-bilgisayar, Sharp'ın iddiasına göre 10 saat civarı pil ömrü sunuyor. OpenOffice 3.0, Flash Player, Gedit metin editörü ve Firefox, Thunderbird, Totem video çalar gibi uygulamaları da beraberinde getiren Netwalker 25 Eylül'de satışa sunulacak.


    İlk etapta Japonya pazarı için lanse edilmesi beklenen Sharp Netwalker için henüz herhangi bir fiyat bilgisi bulunmadığını da belirtelim.








  • quote:

    3 saniye içerisinde devreye girebilen hızlı açılış ekranı ile elektronik posta kontrolü ve internette gezintiye olanak tanıyabiliyor.

    5inç=12,5cm görüntü alanın akıllı telefondan daha hızlı iş yapılabilecek ve el çantasına sığabilecek bir cihaz
    sınırlı ihtyaçları en hızlı ve rahat şekilde karşılamak için mükemmel olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Confusion

    quote:

    3 saniye içerisinde devreye girebilen hızlı açılış ekranı ile elektronik posta kontrolü ve internette gezintiye olanak tanıyabiliyor.

    5inç=12,5cm görüntü alanın akıllı telefondan daha hızlı iş yapılabilecek ve el çantasına sığabilecek bir cihaz
    sınırlı ihtyaçları en hızlı ve rahat şekilde karşılamak için mükemmel olmuş


    Aferim genç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 31 Ağustos 2009; 12:30:57 >
  • taşınabilirlik o kadar önemliyse iphone kullanırım
  • Nokia N97
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omerege

    Nokia N97

    Hee evet. N97de de normal pc klavyesi vardı dimi. Masaya koyup hızlı yazabiliyomusun onun klavyesinde? O kadar yumuşak mı?
    Bırak Allah aşkına marka taraftarlığı yapma.
  • alınabilir belki ama ekranı çok küçük. 5 inç ne ya arabalarda bile gps cihazlarında 5inç ekran var.Kör olursun onda nete girerken...
  • gazete okurken sesiniz çıkmıyor gazetedeki puntolarda aynı büyüklükte. bunuda okursunuz o zaman :D
  • Kullanışlı bir cihaza benziyor ama Türkiye'ye gelmeyeceği belli. Yurt dışında, özellikle Kore ve Japonya'da bu tarz pek çok ürün var zaten. Yine de Sharp Zaurus serisinin isimleri aynı olmasa da devam ettiğini görmek güzel oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runic -- 31 Ağustos 2009; 19:11:36 >
  • muhtesem bir cihaz. ozellikle de linux tabanlı olması guzel. ama fiyatı düşük olmazsa büyüsü yokolur.
  • bundan daha küçük ve kullanışlı cihazlar yurt dışı pazarında zaten mevcut bunun olardan fiyat olarak daha ucuz olması belki alınabilir kılabilir fakat fiyatı yüksek olursa bir anlamı kalmaz,heralde bu yuzden en onemli nokta olan fiyatı açıklamamışlar
  • PC Labs'da da aynı haber var ama fiyatı belliymiş:

    "400 gram civarında ağırlıkla gelecek ve kullanıcılarına 10 sate kadar batarya ömrü sunacak olan model önümüzdeki ayın 25'i itibariyle 480 Dolar üzerinden Japon tüketicilerin beğenisine sunulacak."

    Ben buna bu parayı hayatta vermem :)
  • Ben de o kadar para vermem çok ilkel bir görüntüsü var beğenmedim.
  • Pil ömrü cidden çok önemli. Netbooklar mesela hafif olmasıyla çok iyi bir mobil aygıt ama şarj süreleri problemli. LG X110 anca 2,5 saat danıyor. Bu ise 10 saat garanti veriyor. O açıdan iyi. Bana Iphone tarzı smart phonelar ile netbook arasında kalmış gibi geldi. Denemek isterim açıkcası.
  • Buna 5 para vermem... Başka cihazın yanında hediye promosyon versinler, çoluk-çocuk oyalansın.
  • Ah bir de sim kart yuvası olsa
  • güzel makına....
  • bence pda dan güzel. bu cihazı cok begendim ama onemli olan performansı nasıl?
  • gelsede alsak
  • yetkilinin konusunda 1 mesajım olsun




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.