Şimdi Ara

70-80$'a 64-bit destekli Amd Sempron 2600+

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Düşük seviye işlemcilerde Sempron ile beklediği başarıyı yakalayamıyan firma şimdi tüm giriş seviyesi işlemcilerini son teknolojilerle donatarak Intel'in pazar payından kapmaya hazırlanıyor. Amd tahminen uzun süredir üretim kapasitesinin sınırlı kalması ile düşük seviye işlemcileri Soket-A'dan bir türlü kurtaramıyordu. Hatırlarsanız sadece üst seviye Sempron'lar yüksek fiyatlarla satılıyordu. Şimdi ise sert giren Amd satış rakamını arttırma peşinde.

    Yeni çekirdek sayesinde SSE3, 64-bit gibi komutlar eklendi. Kuzey köprüsü çekirdek üstünde olduğundan ram uyumluluğu geliştirilip farklı boyutlardaki ramlara destek, slotların tam dolu olmasında bile son hızda ramların çalışabilmesi ve daha iyi ram haritalama ile hız birazda olsa arttırıldı. İşte bu E3 revizyonuna sahip çekirdekli modellerin bilgileri ;

    Sempron Model
    Saat Hızı
    L1 Ön bellek
    L2 Ön bellek
    Cool n Quiet
    Fiyat
    3300+
    2000 MHz
    128 Kb
    128 Kb
    Var
    140 $
    3100+
    1800 MHz
    128 Kb
    256 Kb
    Var
    113 $
    3000+
    1800 MHz
    128 Kb
    128 Kb
    Var
    98 $
    2800+
    1600 MHz
    128 Kb
    256 Kb
    Yok
    83 $
    2600+
    1600 MHz
    128 Kb
    128 Kb
    Yok
    74 $

    Yukarda Palermo çekirdekli yani 0.09 micron ya da 90 nanometre teknolojisi ile üretilen 64-bit geçerli modelleri görüyorsunuz. Bir önceki Paris çekirdeği de 90 nm ile üretilmişti ama tüm yenilikleri Palermo çekirdeğindeki gibi içermemekteydi. Bu işlemciler dışında benzer adlandırılmalı ama farklı çekirdek revizyonunu (D0) sahip Paris çekirdekleride var. Bu eski çekirdekler hem daha az teknoloji içeriyor hem de tahminen daha çok ısınıyorlar.

    Tavsiyemiz kesinlikle E3 versiyonunu almanız. Dikkat etmezseniz D0 ya da daha eski bir çekirdek bile almanız mümkün. Zira 3100+ da üç farklı çekirdek aynı anda satılmakta. Hatta aynı adlarda ama farklı soketlerde (Soket-A) Sempron satılması ilginç bir durum. Amd'nin en kısa sürede bu karmaşayı temizlesi temennimiz.

    AmdZone'un hiç voltaj arttıramadan denemelerinde 2.4 Ghz stabil kullanılabilmiş. Daha iyi bir anakart ve soğutucu ile 2.7 Ghz görmek mümkün olabilir. Tabii ki Sempron platformunun bir açık noktası var oda şu an hala Soket-754 olarak piyasaya sürülmesi. Bu soket Amd'nin tek kanal yollu ram sistemi kullandığının belirtisi. Bu ram hızının çok ihtiyaç olduğu noktalarda bir sıkıntı oluşturabilir fakat Sempron çok iyi overclock olduğundan ram hızıda çok fazla önem arz etmeyecektir.

    Ayrıca n-Force 4 çipsetli fakat soket-754 olan çeşitli anakartlar mevcut bunlardanda ülkemizde en çok tanınanı EPoX EP-8NPAJ. İşlemci zaten az önbelleğe ve düşük hıza sahip olduğundan hatta 0.9 nm üretim tekniğini ile üretildiğinden kaliteli bir soğutucu ile çok sessiz bir sistem için uygun bir işlemci.


    Sayfanın Linki : http://www.amdzone.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=153








  • Celeron 64bitten çok daha iyi olduğu kesin.Ama Amdnin iyi reklam yapması lazım gene.En azından bu herkese intel tavsiye eden bilgisayarcılar ve intelin bu konudaki baskıları devam ettiği sürece.
  • socket939 platformuna geçmedikçe Sempron ların pek rağbet göreceğini sanmıyorum.Şu anda olsalardı eminim çok talep olurdu.Herkes 1 işlemciye 160$ veremez.Socket939 un ileriye dönük olması diğer alternatif socket mimarilerinin önünü tıkıyor.AMD bunu kesinlikle standardına oturtması lazım.tek tip socket mimarisine bir an önce geçmesi lazım.
  • Evet haklısın.Neyse en azından soket A'lardan kurtuluyor sempronlar.Ama dediğin gib 754'ten de kurtulmalı en kısa zamanda.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Fairless

    socket939 platformuna geçmedikçe Sempron ların pek rağbet göreceğini sanmıyorum.Şu anda olsalardı eminim çok talep olurdu.Herkes 1 işlemciye 160$ veremez.Socket939 un ileriye dönük olması diğer alternatif socket mimarilerinin önünü tıkıyor.AMD bunu kesinlikle standardına oturtması lazım.tek tip socket mimarisine bir an önce geçmesi lazım.
  • valla ben 754 pin 64 kullanıyorum ...bi 6800gt aldım...aslan gibi..ekran kartı kötü oldugu sürece istedigin platformu kullan...bi işe yaramıyor...su anda isterse benim kullandıgım platformdan 3 nesil ilersini kullan...ekran kartı hızlı olmadıgı sürece bi işe yaramaz.....ayrıca platformun yeni nesillere acık olmasınada gerek yok zaten bi kaç nasil sonra bütün alt yapıyı değiştiriyosun..bence standart işlemci ve güzel bi ekran kartı her zaman daha iyi iş gorur
  • Kardeşim 939 diye millete tavsiye ediyorsunuzda gelceğe yönelik diyorsunuzda. Bununda ömrü enfazla 1,5-2 yıl daha sonra ne olacak yeniler çıkacak. Şu anda 939'a geçenlerin çoğu Athlon xp kullananlar eminimki bu athlonları alırlarken en azından 4 sene kullanacam demişlerdir. Ama insan oğlu işte gözü doymuyor hep daha fazlasını istiyor. Halbuki bence Soket 754 yeterli bir platform. Ötekisi eğerki profosyonel olarak 3D işlerlerle veya tasarımlarla uğraşmıyorsanız gereksiz bence. Herşey ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenmeli.
  • Doğru söylüyorsun aslında.Ama bazı insanlar şimdilik s939 sempron alayım.2-3 ay sonra bunu venice ile değiştiririm diye düşünebilir.Fakat haliyle s939 sempron olmayınca bir kısıtlama oluyor.Senin işlemci yeterli.Dediğin gibi onu değiştirmeyi düşündüğünde 939 da etkisini kaybedebilir.Ama bu sempron için geçerli değil alt seviye olduğundan.
    quote:

    Orjinalden alıntı: kirpi

    valla ben 754 pin 64 kullanıyorum ...bi 6800gt aldım...aslan gibi..ekran kartı kötü oldugu sürece istedigin platformu kullan...bi işe yaramıyor...su anda isterse benim kullandıgım platformdan 3 nesil ilersini kullan...ekran kartı hızlı olmadıgı sürece bi işe yaramaz.....ayrıca platformun yeni nesillere acık olmasınada gerek yok zaten bi kaç nasil sonra bütün alt yapıyı değiştiriyosun..bence standart işlemci ve güzel bi ekran kartı her zaman daha iyi iş gorur




  • socket 754 ün gideceği nokta belli.Amd geleceğe dönük olarak socket939 u benimsemiş durumda.İleride işlemci terfisi yapmamız gerektiğinde.Birimiz işlemciyle beraber yeni bir anakart almak zorunda kalacak acaba kim?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DieScheisse

    Kardeşim 939 diye millete tavsiye ediyorsunuzda gelceğe yönelik diyorsunuzda. Bununda ömrü enfazla 1,5-2 yıl daha sonra ne olacak yeniler çıkacak. Şu anda 939'a geçenlerin çoğu Athlon xp kullananlar eminimki bu athlonları alırlarken en azından 4 sene kullanacam demişlerdir. Ama insan oğlu işte gözü doymuyor hep daha fazlasını istiyor. Halbuki bence Soket 754 yeterli bir platform. Ötekisi eğerki profosyonel olarak 3D işlerlerle veya tasarımlarla uğraşmıyorsanız gereksiz bence. Herşey ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenmeli.

    İyi de her parcanın yenisi her zaman cıkıyor ve olan bizim ceplere oluyor
  • işlemci terfisi yapmaya gerek kaldıgında 939 da altyapıyı değiştirecek merak etme..satış politikası...aha buraya yazıyorum..iki platformda aynı anda patlayacak .....oyunlara bakarsan amd 754 3000+ ile 939 3000+ performansı aynı..hatta mhz farkından 754 öne gçiyor bazen...939 dual ddr mış..yemişim dualini ben 2 sene dual ddr barton kullandım bi halt deil...939 sadece ram gerektiren mimarlık,çizim uygulamalırnda öne geçio ..onun içinde 200 dolar veremicem anakartına onun...işlemciside 250 dolar flan...500 dolara anakart işlemci..hatta 600..gereksiz bi harcama...alırsın 939u ram uygulaması yaaparsın 3d markata..beni gecersin..ben doom3 te 150 frame atarım arkadan bakarsın..bütün olay ekran kartında biter..olay budur
  • sempronlar ne zaman satılmaya başlicakmiş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maybera

    sempronlar ne zaman satılmaya başlicakmiş



    kendi soruma cewap vereyim....


    tahminen1 ay içinde durumu belli olurmuş...pc labs da yaziyodu
  • 64 bit göz boyama....

    donanim konusunda bilgisi olanlar geçmişte yaşanan GeForce 5 faciasını hatırlayacaklardır.. FX 5200 serisi DirectX 9 u destekliyordu fakat GF4 ten hiçbir farkı yoktu sırf DX9 destekli olduğu için GF4 lerini satıp fx5200 alan ve başını yerlere vuran çok gördüm. AMD nin yaptığı politikada aynen budur.
    kesinlikle kanmayın eğer bütçeniz biraz daha iyise S754 bir sistem toplayın
  • s939 un artısı çift çekirdek desdeklemesi,çift çekirdekli işlemciler makul fiyatlara inince alıp takabileceksiniz başka hiç bir şeyi değiştirmeden.754 te bu mümkün değil.
    Seneye soket 1207 gelecek ddr2 ile ama soket 939 çift çekirdekli işlemcilerde bayağı ucuzlamış olacak bugüne göre pahalı soket 1207 yerine makul fiyata aynı performansı alabileceğiniz soket 939 çift çekirdekli bir işlemci ile yolunuza devam edebilirsiniz.Ama aldığı bir sistemi enaz 2 yıl kullanan birisi için soket 754 işlemci almakta makul olabilir tabii buurada tavsiye pci-ekspress desdekli bir anakart.

    AMd soket yapısını her ciddi ram desteğinde değiştirecek tek kanal işlemciler soket 754 ken çift kanal olanların soket 939 olması gibi.Ddr2 desdekleyenlerde soket 1207 olacak.DDr3 için ayrı bir soket olacak (yada daha sonraki ram nesli ne olursa onun için)
  • Socket 1207 Opteron lar için çıkacak diye biliyordum. Yani 1207 pinli masa üstü işlemciler üretilmeyecek deniyordu.
  • 70-80$ a 64 bit sempron 2600 L2 bellek kırpıklanmış 128 e düşmüş arkadaşlar. bu haliyle daha çok oc olur belki ama ben bu mantığı anlayamıyorum. işlemci burada 80 e satılsın diyelim. anakartı en az 70 dolar toplam 150 dolara 128kb L2 bellekli 64 bit sempron mu kullanırsınız. çarpan da kitli 8*200=1600.

    tecrübelerime dayanarak söyleyeyim işlemci upgrade yaparken eski işlemcinizi kime satacaksınız. zaten almak istediğinizin daha iyileride çıkmış olacak. bence venice 3000 daha mantıklı. soket 939 için 100 dolarlık anakartlarda var. derseniz ki sata 2 yok o zaman o gibi özellikler soket 754 kartlarda var mı? daha iyi seçeneklerde varmış görmemişim
    3300+ 2000 MHz 128 Kb L2 128 Kb Var 140 $
    hadi 20 dolar kar ederiz burdan




  • quote:

    Orjinalden alıntı: scan

    Socket 1207 Opteron lar için çıkacak diye biliyordum. Yani 1207 pinli masa üstü işlemciler üretilmeyecek deniyordu.

    Valla bende nette okuduklarımı yazıyorum bunuda çeşitli sitelerde gördüm.Sebep olarakta amd nin bellek kontrolcüsünün işlemci üzerinde olması nedeniyle ddr ram slotuna sahip şu anki anakrtlara ddr2 desdekleyen işlemciyi takıp çalıştıramayacak sonrada veryansın edecek vatandaşlarla uğraşmak istememesi gösteriliyordu
  • yeni bi platforma geçiceksem en yenisini almayı tercih ederim tabi makul fiyat ölçülerinde onun için bence 939 platform daha iyi bi seçenek....en kısa zamanda sempronların da 939 unu bekliypruz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 13 Temmuz 2005, 11:01:15 >
  • 128l2 cache kime yarar ki oyunlarda hiç bir varlık göstermez

    ayrıca sempron ların çarpan kilitliyse nasıl 2.4ghz ye o/c oluyor

    (yanlış gördüysem düzeltin çünkü gözüme kadar giren reklam yüzünden yarısını göremedim )
  • l2 256k değilmiydi sempronlarda.Neden 128 olmuş ki
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.